ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Φωτογραφία για Ο Μιχάλης Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, την ώρα που κάποιοι θέλουν να τον φυγαδεύσουν.
Tου Μιχάλη Ιγνατίου 

Βαριές ευθύνες Παπανδρέου

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Οι καταγγελίες του κ. Λοβέρδου, τις οποίες μοιράζονται και άνθρωποι που είχαν γνώση των αποφάσεων του τότε πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών, που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής.

Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική.


Επομένως, όσοι ομιλούν και ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανύποπτων πολιτών για να μην καταγράψω κάτι χειρότερο: ότι «βιάζουν» την αλήθεια.

Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι οδήγησε επί τούτου τη χώρα στο Ταμείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος “θυμήθηκε” σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας.

Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις». Και, βεβαίως, ο «αγώνας» στον οποίο αναφέρεται είναι η μεθοδευμένη και βάση σχεδίου πορεία προς το μηχανισμό.

Ο λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον πρώην υπουργό του είναι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να «ενοχοποιήσει» όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του κόμματος. Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Ποιος υπουργός και ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα τολμούσε να αντισταθεί στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε εκλεγεί από το 44% του ελληνικού λαού, με στόχο –όπως υποσχόταν προεκλογικά– να αλλάξει τα πάντα;

Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε να αλλάξει τα πάντα μέσω ξένων μηχανισμών και δανειστών, επειδή ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι.

Όσο και να προκαλεί εντύπωση στον αναγνώστη, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο».

Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ’ αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ’ αυτά που επέβαλαν οι δανειστές.

Και δεν ισχύει ούτε στο ένα εκατοστό αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, ότι, δηλαδή, «ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού, θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό.

Όμως, αυτή η απόφαση [Σ.Σ.: εννοεί το μηχανισμό] αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες».

Η επιλογή στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ήταν η αρχική απόφασή του. Και η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή…

ΠΗΓΗ:  Επίκαιρα και http://www.newsnow.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ; Ο Μ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΗΓΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ;

Παλι κομματοσκυλα στην στελεχωση του κρατους; Παλι; Τιποτα δεν καταλαβατε; Μετα σας φταινε οι νεοι που σας κραζουν; Βαλτε μυαλο μωρε. Γιατι ηδη ειναι αργα.Στις ποσες αφισες κολλημενες γινεσαι κρατικο στελεχος; Στα ποσα πτυχια ισσοφαριζεται ενα κομματοσκυλο; .Ντροπη

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Απαλλάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη για το πόθεν έσχες

Απαλλάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη για το πόθεν έσχες
 
 Απαλλαγή με βούλευμα για Ντόρα Μπακογιάννη

Ευα Καραμανωλη

Την οριστική απαλλαγή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη από την κατηγορία της «ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”» αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του (231/13). Η υπόθεση αφορά ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο δεν είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του 2011. Οπως προέκυψε, το χρηματικό ποσό προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών του συζύγου της κ. Ισ. Κούβελου στις ΗΠΑ και εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε λογαριασμό του στο Λονδίνο, προκειμένου να τοποθετηθεί στη ναυπήγηση πλοίου. Κατηγορούμενος για συνέργεια σε ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» ήταν και ο κ. Κούβελος, ο οποίος απηλλάγη με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου -παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση- προ τριμήνου.
Η κ. Μπακογιάννη όταν έγινε γνωστό το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας της και τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία πλέον κλείνει οριστικά. «Αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπήρξε επαύξηση της περιουσίας ούτε της δικής μου ούτε του συζύγου μου που να μη δικαιολογείται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Μπακογιάννη, η οποία δηλώνει δικαιωμένη. «Την άνοιξη του 2012 δέχθηκα μια συκοφαντική επίθεση λάσπης που μου στοίχισε προσωπικά και πολιτικά. Αισθάνομαι όμως ικανοποίηση ότι, έστω και τώρα, η ελληνική Δικαιοσύνη αποκάλυψε την αλήθεια δικαιώνοντάς με. Το συμπέρασμα είναι ότι οι βουλευτές δεν έχουν ανάγκη από ειδικούς νόμους “περί ευθύνης υπουργών” και βουλευτικής ασυλίας, γι’ αυτό και επιβάλλεται με την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση να καταργηθούν».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΗ

Για να ειμαστε αντικειμενικοι το τελευταιο κομματι που ειδα της συνεντευξης του Τσιπρα χθες βραδυ στην Σταη ηταν καλο. Αυτο το λεω περα και πανω απο πολιτικες τοποθετησεις. Εχει κατανοησει την αναγκαιοτητα πιεσης των δανειστων για νεο κουρεμα και αλλαγη της συνταγης. Ομως προταση και προγραμμα οικονομικο για την χωρα δεν εχει. Το ανοιγμα του πάντως προς αλλους πολιτικους χωρους ηταν εξυπνη τακτικη.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΕΔΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΗΣ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ..ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΟΥΤΕ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013 ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"