ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 
Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Από μία κλωστή κρέμεται η εσωκομματική ηρεμία στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα: Οι αναφορές Στουρνάρα στην πενταετία Καραμανλή με αιχμές για δημοσιονομικό εκτροχιασμό φαίνεται ότι μπορεί να ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου με την καραμανλική πτέρυγα των βουλευτών να βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν από την οριστική ρήξη με τον υπουργό Οικονομικών.

Η προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζεται πλέον ως «ξένο σώμα» από μία μεγάλη μερίδα γαλάζιων βουλευτών που βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τις αναφορές του στην πενταετία Καραμανλή σε μία χρονική συγκυρία – όπως εκτιμούν κάποιοι εξ’ αυτών – που ανοίγει και πάλι για τα καλά η συζήτηση για το πώς η χώρα μπήκε στο μνημόνιο σε συνάρτηση με το ενδιαφέρον που έδειξε και πάλι η δικαιοσύνη με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το ρόλο Γεωργίου – ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω – παραμένει στη θέση του παρά το γεγονός ότι ελέγχεται για κακουργηματικές πράξεις.

Η φωτιά άρχισε να ανάβει με τη συζήτηση επί του φορολογικού αρχικά για τα φυσικά πρόσωπα –ωστόσο σε αυτή τη συζήτηση δεν είχαν εμπλακεί ενεργά οι νεοδημοκράτες βουλευτές καθώς ο κ. Στουρνάρας την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε μία ανοιχτή και μόνιμη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τα όσα είπε όμως σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την πενταετία Καραμανλή, το δημοσιονομικό εκτροχιασμό σε συνάρτηση με τη φορολογία στο πετρέλαιο και τις διαρροές για τα ακίνητα, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τον κ. Στουρνάρα ο οποίος επιμένει να λέει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική δεν είναι μία προσωπική του υπόθεση αλλά απορρέει από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και κυρίως από αυτά που η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει με τους δανειστές της.

Στελέχη που συνομιλούν με τον Κ. Καραμανλή σημειώνουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός διαφωνεί ριζικά με τη λογική της υπερφορολόγησης στην ακίνητη περιουσία καθώς θεωρεί πως η αγορά των ακινήτων «κινεί» δεκάδες κλάδους της οικονομίας και μπορεί να αποτελέσει έναν σοβαρό και σταθερό πυλώνα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Επίσης, θεωρεί ότι ο κ. Στουρνάρας, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ, έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων αλλά και των επενδύσεων με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα οι συζητήσεις για όλα τα σχέδια να μένουν επί της ουσίας στα χαρτιά.

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο από σήμερα για τον κ. Στουρνάρα καθώς χθες ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης – ο πρώτος με θεσμικό κομματικό ρόλο –βγήκε ανοιχτά εναντίον του καταλογίζοντάς του «ανοησία» στις αναφορές του για την πενταετία Καραμανλή.



Η δήλωση αυτή προκάλεσε αίσθηση και πολλές συζητήσεις στα γαλάζια παρασκήνια και ήρθε να «κουμπώσει» στις δεκάδες αιχμές που έχουν διατυπώσει εναντίον του τσάρου στελέχη με σημαντικές θέσεις στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Ο κ. Στουρνάρας με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής επιχείρησε να αμβλύνει κάπως τις γωνίες και για πρώτη φορά δήλωσε πως ο Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε ακούσει το σχέδιο Καραμανλή από τη ΔΕΘ του 2009 για λήψη περιοριστικών μέτρων στο Δημόσιο ενώ επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνώριζε όλα τα στοιχεία για το έλλειμμα πολύ καιρό πριν από τις εκλογές…

Φόροι, πετρέλαιο και στο βάθος ΔΝΤ

Σε μία πρόσφατη ομιλία του στη βουλή ο Ανδρέας Ψυχάρης «πιάστηκε» από μία παλαιότερη δήλωση του κ. Στουρνάρα και εξαπέλυσε τα φαρμακερά βέλη του προς τον υπουργό Οικονομικών λέγοντας πως «τελικά δεν έχει διδαχθεί τίποτα από τους προκατόχους του για την υπερφορολόγηση».

Η άποψη αυτή ενισχύθηκε στην πορεία από τις αιχμές που διατύπωσαν ανοιχτά μέσα στη Βουλή οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης για τη φορολογία στα ακίνητα ενώ αιχμηρότερος όλων ήταν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος σε μία γενικότερη τοποθέτηση για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης διατύπωσε την άποψη ότι αυτή βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν ένα φιλελεύθερο αστικό κόμμα όπως είναι η ΝΔ…

Είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων σε σχέση με την απόσυρση της διάταξης τους φόρου πολυτελείας για τα σκάφη – διάταξη που το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη πει πως θα αντικατασταθεί από το «φόρο πλεύσης».

Γαλάζιοι βουλευτές όπως οι Προκόπης Παυλόπουλος και Γιάννης Μιχελάκης μιλούν πλέον ανοιχτά για το παρελθόν του Γ. Στουρνάρα, τη σύνδεσή του με την «παρέα του Σημίτη» και του καταλογίζουν «αλαζονεία» παρά το γεγονός, όπως λένε, ότι επιχειρεί να εμφανιστεί ότι… ήρθε σήμερα στην Ελλάδα. Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατούν στο εσωτερικό της ΝΔ για τον κ. Στουρνάρα, είναι οι δηλώσεις που έκανε στον realfm 97.8 ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος ευθέως είπε ότι ο υπουργός των Οικονομικών «μαγείρεψε» το 2000 τα στοιχεία για να μπει η Ελλάδα στο Ευρώ…

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής πρόσφατα κατέθεσε μία πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση στη βουλή προς τον κ. Στουρνάρα για τις αποκρατικοποιήσεις των εισηγμένων εταιρειών με αφορμή την άρση απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων –κάτι που όπως αναφέρει μπορεί να ενισχύσει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εντός και εκτός χρηματιστηρίου.

Λίγες ημέρες πριν, ο κ. Κακλαμάνης κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Στουρνάρα για το mea culpa του ΔΝΤ επικαλούμενος τις δηλώσεις Τόμσεν και Λαγκάρντ με την οποία τον καλεί να αλλάξει οικονομική πλεύση και να μη… σιωπά αφού το πρόγραμμα, σύμφωνα με τους ίδιους τους εμπνευστές του, έπεσε έξω.

Ο Γ. Στουρνάρας μπήκε εσχάτως και στο στόχαστρο της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία από το βήμα της βουλής τον κατηγόρησε ότι η πολιτική του για τη φορολογία στο πετρέλαιο απέτυχε παταγωδώς: Αφού και τα έσοδα δεν ήρθαν και εκατοντάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αδυνατούν να ζεσταθούν λόγω της αυξημένης τιμής του από την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης.

Τι λέει για όλα αυτά ο κ. Στουρνάρας; Επιμένει στην ορθότητα της πολιτικής που έχει χαραχτεί, βλέπει «περίεργα» παιχνίδια με διαρροές και αντιδράσεις επί σεναρίων που δεν υπάρχουν (π.χ δημιουργία κόμματος ) και παραπέμπει σε πρόσφατες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα μόλις βγει με σημαντικό πλεόνασμα θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το που θα κατευθυνθούν τα χρήματα αυτά για αποκατάσταση αδικιών –είτε σε κοινωνικές παροχές, είτε σε μειώσεις φόρων.
 
ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΡΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Το ευρώ «είναι ίσως υπερβολικά ισχυρό»

Το ευρώ «είναι ίσως υπερβολικά ισχυρό» εκτιμά ο Πιέρ Μοσκοβισί

 
«Το ευρώ είναι σταθερό. Το ευρώ είναι ισχυρό. Ενδεχομένως υπερβολικά ισχυρό, από ορισμένες απόψεις», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, την ώρα που η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος ξεπερνά τα 1,36 δολάρια, γεγονός που δεν ευνοεί τις εξαγωγές.

Την Παρασκευή το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με το ευρώ και η ισοτιμία διαμορφώθηκε στο 1,3644 δολάριο, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε αγγίξει και τα 1,3711 δολάρια -το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου 2011. Ανοδική πορεία κατέγραψε το ευρώ και έναντι του ιαπωνικού γεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου 2010.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Και τι θα κανετε για αυτο κυριοι;

Koριέρε Ντέλα Σέρα: Ελλάδα η εξαντλημένη...

Koριέρε Ντέλα Σέρα: Ελλάδα η εξαντλημένη...


Koριέρε Ντέλα Σέρα: Ελλάδα η εξαντλημένη...
Koριέρε Ντέλα Σέρα: Ελλάδα η εξαντλημένη...


«H Ελλάδα εξαντλημένη σε μια αδιάφορη Ευρώπη» τιτλοφορεί ανάλυσή του στην εφημερίδα «Koριέρε Ντέλα Σέρα» ο γνωστός Ιταλός ιστορικός Ερνέστο Γκάλι Ντέλα Λότζια.

Ο Ιταλός αρθρογράφος αναφέρει ότι για τη διαφθορά, τις σπατάλες, τη φοροδιαφυγή, η ελληνική ιθύνουσα τάξη και μέρος του πληθυσμού, φέρουν ουσιαστικές ευθύνες, αλλά, στη συνέχεια, επικεντρώνεται στην περιγραφή της σημερινής κατάστασης.

«Το 50% των Ελλήνων ζει κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Υπολογίζεται ότι εννέα στους δέκα Έλληνες απάλειψαν τα έξοδα για αγορά ρούχων και υποδημάτων» γράφει ο Ντέλα Λότζια.

Ο Ιταλός αρθρογράφος προσθέτει ότι η Ελλάδα, στις χώρες του ΟΟΣΑ, μετρά σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών με βάρος χαμηλότερο από το κανονικό, σύμφωνα με την ηλικία τους και ότι η κυβέρνηση επέτρεψε στα σούπερ μάρκετ να πουλούν και ληγμένα προϊόντα, στο ένα τρίτο της τιμής τους.

«Στην Ελλάδα, μεταξύ των άλλων, μετά από ένα χρόνο, χάνεις το δικαίωμα στην περίθαλψη και πολλοί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα πέντε ευρώ, αναγκαία για την εισαγωγή στα νοσοκομεία. Όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε κάποια μακρινή περιοχή της Ασίας ή της Αφρικής, αλλά στην αγαπημένη μας Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογραμμίζει η «Κοριέρε».

Και ο Ντέλα Λότζια, στη συνέχεια του άρθρου του, διερωτάται:
«Τι είδος Ένωσης είναι αυτή που παρακολουθεί με αδιαφορία, σε μεγάλο βαθμό, τις τρομερές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε ένα έστω και μικρό σκέλος της; Καταλαβαίνω την τρόικα, το δημοσιονομικό σύμφωνο και όλα τα υπόλοιπα, καταλαβαίνω τους αυστηρότατους περιορισμούς που οι Βρυξέλες επέβαλαν στον ελληνικό προϋπολογισμό για να μην εκτροχιασθεί, αλλά είναι δυνατόν η χριστιανική και σοσιαλδημοκρατική Ευρώπη, με τα κομψά κοστούμια και τα τροφαντά πρόσωπα που βλέπουμε, μέσω τηλεοράσεως, στα Eurogrοup και στην Κομισιόν της, να μην έχει τίποτα να πει;».

«Είναι δυνατόν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι γεμάτοι φαγητό, να παρακολουθούν αδιάφοροι το θέαμα λίγων εκατομμυρίων Ελλήνων στο όριο της φτώχειας; Και επαναλαμβάνω: τι είδος Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτό;», καταλήγει ο Ντέλα Λότζια, ο οποίος, προτείνει, για παράδειγμα, «να περικοπεί για τρεις μήνες ο μισθός των υψηλόβαθμων στελεχών της Ένωσης, ώστε να αγορασθεί γάλα για τις ελληνικές οικογένειες».

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr

Heiner Flassbeck:«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης»

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης»

Η εμμονή της Γερμανίας με τις πολιτικές λιτότητας καταστρέφει χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, οδηγεί την Ευρωζώνη σε κατάσταση μόνιμης ύφεσης, φρενάρει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και απειλεί τη δημοκρατία και την ειρήνη.
Ποιος τα λέει αυτά; Ενας κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος, ο Heiner Flassbeck, επικεφαλής της Διεύθυνσης για την παγκοσμιοποίηση και την ανάπτυξη στρατηγικών της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD). Και δεν τα λέει αυτά εκ των υστέρων...
Προειδοποιούσε από την έναρξη της κρίσης για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν οι πολιτικές της λιτότητας. Μάλιστα, όπως δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ.Ε.», θεωρεί ότι το πρόγραμμα μακροοικονομικής σταθεροποίησης που εφαρμόζεται στην Ελλάδα θα συνεχίσει να συρρικνώνει την ελληνική οικονομία, απορρίπτοντας ως εκ τούτου τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί ανάκαμψης το 2013. Ο Heiner Flassbeck έχει διατελέσει επικεφαλής οικονομολόγος στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, καθώς και υφυπουργός Οικονομικών την περίοδο 1998-99.
* Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα μακροοικονομικής σταθεροποίησης που επιβάλλει η τρόικα στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Εσείς θεωρείτε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο δρόμο της ανάκαμψης;
- Οχι, δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο δρόμο της ανάκαμψης. Για να υπάρξει ανάπτυξη, πρέπει να υπάρχουν θετικά κίνητρα για την ελληνική οικονομία. Δεν βλέπω κανένα θετικό κίνητρο, αλλά αντιθέτως βλέπω να αυξάνονται όλο και περισσότερο τα αρνητικά. Θα υπάρξουν νέες περικοπές τόσο από την κρατική μεριά όσο και από τη μεριά των μισθών, που θα μειώσουν περαιτέρω τη συνολική δαπάνη. Οπότε από πού θα προκύψει η ανάπτυξη; Ο ντόρος που γίνεται για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας εξαιτίας της μείωσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας σημαίνει απλώς ότι η Ελλάδα έχει μειώσει ελαφρώς τα μειονεκτήματά της έναντι της Γερμανίας και άλλων χωρών, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα σε θέση απόλυτου πλεονεκτήματος. Οπότε δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι αυτή που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα μέτρα λιτότητας βυθίζουν την ελληνική οικονομία σε όλο και βαθύτερη ύφεση. Και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει, όπως και για τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, στο βαθμό που συνεχίζει να επιμένει η Ε.Ε. στην ίδια οικονομική πολιτική.
* Πώς εξηγείτε την επιμονή της Ε.Ε. να εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας όταν οι οικονομίες βρίσκονται σε ύφεση, ή, στην περίπτωση της Ελλάδας, στα πρόθυρα ολικής κατάρρευσης;
- Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να το εξηγήσει αυτό. Οι Βρυξέλλες και κάποιες πρωτεύουσες είναι πεπεισμένες ότι όσο περισσότερο πόνο αισθανθεί κανείς, τόσο καλύτερα θα νιώσει αργότερα. Δυστυχώς, αυτό δεν αληθεύει στα οικονομικά. Μια καταρρέουσα οικονομία δεν διαθέτει κάποιο φυσικό πάτο που θα πιάσει και στη συνέχεια θα ανακάμψει αυτόματα. Αλλά ακόμα και αν πιάσει πάτο, χρειάζεται πολύς χρόνος για να επανέλθει σε επίπεδα εισοδήματος και απασχόλησης που είναι αποδεκτά από το λαό. Το κρίσιμο ερώτημα εδώ είναι το εξής: Πώς θα επιβιώσει πολιτικά μια χώρα μέσα από μια τέτοια δοκιμασία, χωρίς να καταστραφεί η δημοκρατία;
* Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, αλλά η επιμονή στη λιτότητα, και με το χρέος να αυξάνεται αντί να μειώνεται, έχει κάνει πολλούς Ελληνες να υποψιάζονται ότι το πρόβλημα του χρέους της χώρας χρησιμοποιείται από χώρες όπως η Γερμανία με σκοπό να προωθήσουν τα δικά τους γεωοικονομικά συμφέροντα. Δεν ανησυχεί καθόλου η Γερμανία, ή η ελίτ της Ε.Ε., για το αυξανόμενο αντι-ευρωπαϊκό συναίσθημα των νότιων πληθυσμών;
- Δυστυχώς, πάρα πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία και αλλού δεν αισθάνονται την ευθραυστότητα των δημοκρατικών δομών και των σχέσεων φιλίας που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών. Δεν νομίζω ότι η εμμονή με τη λιτότητα εξυπηρετεί κανένα γεωοικονομικό συμφέρον, αλλά, όπως στη δεκαετία του 1930, είναι αποτέλεσμα ορισμένων στενόμυαλων οικονομικών αντιλήψεων, που μπορεί να ανατραπούν μόνο με μια άλλη βαθιά κρίση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
* Μιλώντας για στενόμυαλες οικονομικές πολιτικές, οι περικοπές των μισθών και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί έχουν γίνει το νέο οικονομικό δόγμα στην Ευρωζώνη. Ποιες μπορεί να είναι οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτού του προσανατολισμού της οικονομικής πολιτικής;
- Δεν υπάρχει μεσοπρόθεσμος ή μακροπρόθεσμος χρονικός ορίζοντας για αυτού του είδους τις πολιτικές. Η καταστροφή συντελείται τώρα. Οι περικοπές των μισθών συρρικνώνουν την οικονομική δραστηριότητα γιατί απλώς περιορίζουν τη ζήτηση. Οι δε προϋπολογισμοί πρέπει να εξεταστούν σε σχέση με τα συνολικά αποταμιευτικά και επενδυτικά πλάνα στην οικονομία και με τους εμπορικούς εταίρους. Αν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες διαμορφώσουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τίθεται το εξής ερώτημα: Ποιος θα αυξήσει το χρέος του εάν τα νοικοκυριά συνεχίσουν να είναι καθαροί αποταμιευτές; Δεν μπορεί να υπάρχει καθαρός αποταμιευτής χωρίς καθαρό οφειλέτη. Είτε θα αποτρέψουμε την αποταμίευση των νοικοκυριών είτε θα αναγκάσουμε τον εταιρικό τομέα να γίνει ο καθαρός οφειλέτης με την αύξηση των μισθών και των εταιρικών φόρων. Το να βασιστούμε στην προθυμία άλλων χωρών να συσσωρεύουν όλο και περισσότερο χρέος, όπως έκανε η Γερμανία τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν αποτελεί πλέον λύση για την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
Πολυ σωστα τα λεει ο Γερμανος οικονομολογος Φλασμπεκ. Συμφωνω. Ακουει ο υπουργος Οικονομικων που περιμενει αναπτυξη απο το τελος του 2013; Μην καλλιεργειτε μυθους και ψευδεις προσδοκιες. Σταματηστε να ειστε μνημονιακοτεροι του μνημονιου ορισμένοι γραφικοι.

Θερμό επεισόδιο στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών

Θερμό επεισόδιο στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών

Ο Χανς Βέρνερ Ζιν, σύμβουλος της Μέρκελ, ζήτησε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και μίλησε απαξιωτικά για τη χώρα μας
 
«Θερμό επεισόδιο» έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ανάμεσα στον (πολύ) κ. Χανς Βέρνερ Ζιν (σύμβουλο της κυρίας Μέρκελ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών του Μονάχου) και ελλήνων βουλευτών, όταν ο Γερμανός ζήτησε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Μίλησε απαξιωτικά για τη χώρα μας, είπε ότι ορισμένες χώρες είναι τελειωμένες στην ευρωζώνη, ζήτησε η Ελλάδα να φύγει και να ξαναγυρίσει όταν μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της - και το κυριότερο - ζήτησε να υπάρξει στη χώρα μας και άλλη εσωτερική υποτίμηση: «Εσωτερική υποτίμηση κατά 30% για να γίνει ανταγωνιστική», είπε.
 
Ο πρώην υπουργός κ. Αντ. Μπέζας ανέλαβε να δώσει απάντηση λέγοντας στον Γερμανό ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει και πάλι πειραματόζωο, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, και ότι δεν μπορεί να ομιλεί για ανταγωνιστικότητα σε μια εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία
 
 ΠΗΓΗ:http://www.antonisbezas.gr
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
 
 Αξιος ο Μπεζας! Αρκετα με τον Ζιν και τους ταλιμπαν του Μοναχου.

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΣΙΩΠΟΥΝ;

Οι αξιοπρεπεις βουλευτες της ΝΔ για ποσο ακομη θα αποδεχονται να κανει οτι θελει και να διαταζει η παλιοπαρεα των Σημιτικων; Ως ποτε; Αν δεν αντιδρασουν τωρα που οι ξενοι ομολογουν οτι απετυχαν θα τους απορριψει τελειωτικα ο λαος.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"