ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Goldman Sachs: «Κανείς δεν εξηγεί πώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Ελλάδα»

«ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ»

Goldman Sachs: «Κανείς δεν εξηγεί πώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Ελλάδα»

Ο επικεφαλής του επενδυτικού κολοσσού Γκάρι Κόεν είπε στο Bloomberg ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ακόμη θεμελιώδη προβλήματα και οι πολιτικοί της δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για να δημιουργήσουν οικονομική ανάπτυξη στον δοκιμαζόμενο Νότο.

Goldman Sachs: «Κανείς δεν εξηγεί πώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη στην Ελλάδα»
«Κανένας δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα της οικονομίας της Ευρώπης, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ», είπε στην τηλεόραση του πρακτορείου ο Κόεν. «Κανένας δεν μου έδωσε μία εξήγηση για το πώς πραγματικά πρόκειται να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, ή στην Ισπανία, ή σε άλλες περιφερειακές χώρες».
Τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας του Μάριο Ντράγκι «είναι μία καλή βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά δεν παράγουν οικονομική ανάπτυξη. Δημιουργούν οικονομική σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά όπως είπα, καμία ανάπτυξη».
Η ισχύς και η απόδοση του ευρώ είναι το μεγάλο εμπόδιο για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, κατά τον Κόεν, καθώς είναι κορυφαίο σε κέρδη μεταξύ των 10 κύριων νομισμάτων εντός του 2013, πίσω μόνο από την σουηδική κορώνα.
Τελικά, θα πρέπει η τιμή του να επιστρέψει στη μέση τιμή που θα είχαν συνολικά τα νομίσματα των κρατών στην ίδια συγκυρία, υποστηρίζει ο Κόεν.
«Υπάρχουν χώρες στο Βορρά όπου το ευρώ είναι τελικά πολύ φθηνό, υπάρχουν χώρες στο Νότο όπου είναι υπερβολικά ακριβό... Στο Νότο χρειάζονται ανάπτυξη. Είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχουν με ένα υπερβολικά ισχυρό νόμισμα· πολύ, πολύ δύσκολο».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΔΝΤ: Η συνταγή της Ισλανδίας πέτυχε


ΔΝΤ: Η συνταγή της Ισλανδίας πέτυχε


Το 2010 η Ισλανδία, μετά δύο δημοψηφίσματα, αποφάσισε να μην αποδεχθεί τη στήριξη υπό τους σκληρούς όρους του ΔΝΤ και να τραβήξει τον δικό της δρόμο. Δύο χρονιά μετά, η επιλογή αυτή δείχνει να δικαιώνεται. Πλέον, ακόμα και το ΔΝΤ αποδέχεται ότι η δέσμευση της Ισλανδίας στο πρόγραμμά της, η απόφαση να επιβαρύνει τους πιστωτές των τραπεζών και όχι τους φορολογουμένους για τα τεράστια χρέη που οδήγησαν στην κατάρρευση των ιδρυμάτων το 2008 και η διατήρηση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, που προστάτευσε τους ανέργους από τη φτώχεια, απέτρεψαν την κατάρρευση της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΡΟΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πλήρης αποτυχία του προγράμματος και στην Πορτογαλία...με στοιχεία της τρόικας

Σήμερα κυκλοφόρησε η έκθεση της 5ης αναθεώρησης της τρόικας του προγράμματος της Πορτογαλίας.
Δείτε στο διάγραμμα της πιο πάνω εικόνας πόσο έξω έχει πέσει το πρόγραμμα (Program Request), σε σχέση τόσο με την 4η όσο και με την 5η -τωρινή αναθεώρηση (4th Review, Current), στους βασικούς τομείς της ανάπτυξης του ΑΕΠ και του Ελλείμματος, τόσο για το 2012 όσο και για το 2013 και 2014...

(Η έκθεση του ΔΝΤ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης δύο χαρακτηριστικές παραγράφους της αναφοράς της τρόικας, που καταδεικνύουν περίτρανα την πλήρη αποτυχία του προγράμματος: 
4. Παρ 'όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ενώ οι βασικοί στόχοι του προγράμματος παραμένουν εντός εμβέλειας, οι μηχανισμοί απορρόφησης στο πρόγραμμα, για να αντιμετωπίσει περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις έχουν στενέψει. Το πρόγραμμα παρουσιάζει ελλείψεις πολιτικών που να προσφέρουν ανατροπές σε βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα.
Για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα, πιο συντηρητικές μακροοικονομικές παραδοχές χρησιμοποιούνται στη βασική γραμμή...


43. Παρ 'όλα αυτά, οι κίνδυνοι που περιβάλλουν την βασική γραμμή του προγράμματος έχουν αυξηθεί σημαντικά. Κατ 'αρχάς, υπάρχουν ενδείξεις αύξησης της κόπωσης προσαρμογής. Με την ανεργία ήδη πολύ υψηλά και την οικονομία σε ύφεση, οι δύσκολες επιλογές πολιτικής που πρέπει να ληφθούν, δοκιμάζουν την ευρεία πολιτική συναίνεση για την υποστήριξη του προγράμματος που υπάρχει μέχρι σήμερα. Δεύτερον, οι κύκλοι ανατροφοδότησης μεταξύ εσωτερικής υποτίμησης, απομόχλευσης, και
αποδυνάμωσης εξωτερικών προοπτικών, έχουν κάνει την δημοσιονομική προσαρμογή πιο δύσκολη. 

Υ.Γ
Προς τους εδώ φωστήρες της συγκυβέρνησης και τα παπαγαλάκια υποστηρικτές των μνημονίων...
Στην Πορτογαλία τι έφταιξε και απέτυχε το πρόγραμμα..;;
 
ΠΗΓΗ: http://exomatiakaivlepo.blogspot.com
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΓΚΡΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΚΑΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ... 

ΟΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΩΣΙΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΤΥΠΟΥ ΚΟΝΚΟΡΝΤΙΑ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΦΩΝΑΞΑΝ ΣΤΡΙΨΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ. ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΔΡΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΟΜΑΔΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ. ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΟΣΟ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

 




 ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ




Μία δεκαετία μετά το δυστύχημα του Κολούμπια, αποκαλύπτεται πως η ΝASA γνώριζε πως το διαστημόπλοιο θα καταστρεφόταν, αλλά δεν είπε τίποτα στα επτά μέλη του πληρώματος, τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το Κολούμπια διαλύθηκε στον αέρα κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, αιτία της διάλυσης του Κολούμπια ήταν η αποκόλληση, κατά την εκτόξευσή του, ενός κομματιού από το μονωτικό υλικό, που προσέκρουσε στο αριστερό φτερό, προκαλώντας ένα ρήγμα, από το οποίο εισήλθαν υπέρθερμα αέρια στο εσωτερικό του φτερού, με αποτέλεσμα ολόκληρο το σκάφος να διαλυθεί.

Η NASA γνώριζε για την τρύπα αυτή -μεγέθους χαρτοφύλακα- και πως η ζημιά αυτή δεν θα επέτρεπε στο Κολούμπια να ξαναμπεί στην ατμόσφαιρα της Γης. Επίσης, δεν υπήρχε τρόπος διόρθωσης της ζημιάς, αφού το πλήρωμα βρισκόταν πολύ μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ενώ δεν υπήρχε χρόνος για να αποσταλεί διαστημικό λεωφορείο διάσωσης.

Ετσι, ο Χέιλ βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα: Επρεπε ή όχι να πει στα μέλη του πληρώματος ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα ψύξης κι ότι πιθανώς να μην επέστρεφαν ζωντανοί στη Γη;

«Μετά από μια συνάντηση με την Ομάδα Διαχείρισης της αποστολής, ενημερώθηκα πως δε μπορούσε να γίνει τίποτα για τη βλάβη που εμφάνιζε το λεωφορείο στο Σύστημα Θερμικής Προστασίας. Αφού είχε καταστραφεί οριστικά, ήταν καλύτερο να μη γνωρίζουν τίποτα», έγραψε το στέλεχος της NASA, Γουέιν Χέιλ, υπεύθυνος για τον έλεγχο της αποστολής, αναφέρει στο μπλογκ του, προσθέτοντας πως «θεώρησα πως ήταν προτιμότερο να μην ξέρουν. Δεν θα ήταν καλύτερο να έχουν μία επιτυχημένη πτήση και να πεθάνουν απρόσμενα κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα, από το να γνωρίζουν πως δεν είχαν να ελπίζουν σε τίποτα;»

Τα επτά μέλη της αποστολής, Ντέιβιντ Μπράουν, Ρικ Χάσμπαντ, Λορέλ Κλαρκ, Καλπάνα Τσόλα, Μάικλ Αντερσον, Γουίλιαμ ΜακΚουλ και Ιλάν Ραμόν πέθαναν την 1η Φεβρουαρίου του 2003 όταν το Κολούμπια, έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή STS-107, διαλύθηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, προσθέτοντας μία ακόμη μελανή σελίδα στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"