ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΙΟ

Στο πακέτο στήριξης τα έσοδα

Ειδικό λογαριασμό για το κυπριακό φυσικό αέριο προτείνει ο επικεφαλής του Eurogroup

Στο «μάτι» φαίνεται ότι έχουν βάλει το φυσικό αέριο της Κύπρου





 
Τα μελλοντικά έσοδα από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη στις συζητήσεις που γίνονται για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα, δήλωσε την Πέμπτη ο ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι πριν τα έσοδα αυτά συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους, θα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα γνωστά σε ό,τι αφορά το συνολικό ύψος στο οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν.

«Ας περιμένουμε πρώτα τις πρώτες εξορύξεις, να δούμε πόσο είναι, τι είδους αέριο είναι, τι ποιότητας, πριν να μπορέσουμε να το συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα», ανέφερε σε ομιλία του στην ολλανδική Κάτω Βουλή στην Χάγη.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή, τα έσοδα θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ ή μεταξύ 100 και 300% του κυπριακού ΑΕΠ.

«Θα μπορούσε να υπάρξει ένας ξεχωριστός λογαριασμός, στον οποίο, για παράδειγμα, θα μεταφέρονταν τα έσοδα από το αέριο», συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Η Κύπρος ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη τον περασμένο Ιούνιο.

Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το πακέτο στήριξης θα προσεγγίσει τα 17,5 δισ. ευρώ, όσο είναι περίπου το ΑΕΠ της χώρας.
 
ΠΗΓΗ :Newsroom ΔΟΛ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ <<ΣΥΜΜΑΧΟΙ>>. ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ. ΑΕΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΠΑΞΟΥΝ.

ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Μειωμένα τα φορολογικά έσοδα

εσοδα
Κάθε άλλο παρά με το δεξί μπήκε το 2013 για τα φορολογικά έσοδα. Όπως ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο τα φορολογικά έσοδα ήταν μειωμένα κατά 7% σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό. Εισπράχθηκαν 4,05 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου που ήταν 4,357 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε σύγκριση, δε, με τον Ιανουάριο του 2012 σημείωσαν πτώση 16%.
Τα έσοδα από τον ΦΠΑ υποχώρησαν 15% λόγω της περιορισμένης κατανάλωσης ενώ πτωτικά κινήθηκαν και τα έσοδα από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Όπως αναφέρει η Καθημερινή η εξέλιξη σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς κάθε απόκλιση από τον στόχο για το έλλειμμα ενεργοποιεί τις ρήτρες αυτόματης διόρθωσης με περικοπές πρωτογενών δαπανών, εκτός μισθών και συντάξεων. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι μόνο μέσω του περιορισμού της φοροδιαφυγής και της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορούν να αυξηθούν τα έσοδα, δεδομένης της βαθιάς ύφεσης.

ΠΗΓΗ: http://www.statesmen.gr
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
 ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ; Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΑΥΤΗ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

 ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ατέλειωτο... χορό διαφθοράς στο δημόσιο αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010. Παρά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα το «Εθνος», η κρατική μηχανή συνέχισε την κακοδιαχείριση, τις σπατάλες και τις παρανομίες σε Προμηθείς, έργα, υπηρεσίες κ.ά. «Πρωταθλητές» στη διαφθορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήμοι με τζιπ 4Χ4 – Πούρα... 5.300 ευρώ

Ανάμεσα στις δαπάνες που το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» είτε εντοπίζοντας παρατυπίες, παράβαση νόμου κ.λπ. είτε θεωρώντας ότι είναι υπερβολικές και ξεπερνούν το αναγκαίο μέτρο στη φάσης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα συγκαταλέγονται, σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Εθνος»:

• Η προσπάθεια τριών δήμων στη Βόρεια Ελλάδα να αγοράσουν τζιπ 4Χ4 για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους, ενώ δεν προβλέπεται στο νόμο (συνολική δαπάνη 79.700 ευρώ).
• Νοσοκομειακές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών, χωρίς αξιολόγηση τιμών σε σχέση με προηγούμενες προμήθειες ή την κατάσταση στην αγορά, με λανθασμένες συνθέσεις επιτροπών κ.λπ.
• Εξοδα κηδείας 36.700 για τ. δήμαρχο Γλυφάδας, που κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο υπερβαίνουν το προσήκον μέτρο. Έξοδα κηδείας 5.400 ευρώ για τ. πρόεδρο τοπικού συμβουλίου στη Β. Ελλάδα, χωρίς να προβλέπεται από τον νόμο.
• Μη νόμιμη κατάτμηση έργων ασφαλτόστρωσης (1,6 εκατ. ευρώ) σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παράνομη ανάθεση άλλου αντίστοιχου έργου σε υπερεργολάβο κατά 100%, απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για κατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου στα Δωδεκάνησα (205.000 ευρώ) χωρίς να συντρέχει επείγουσα ανάγκη κ.λπ.
• Εκτός λειτουργικών αναγκών κρίθηκε δαπάνη 4.500 ευρώ για φιλοτέχνηση πορτρέτου αποθανόντος τ. δημάρχου και υπουργού για την αίθουσα του Δήμου Πειραιά.
• Προμήθεια πούρων 5.300 ευρώ για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μπλοκαρίστηκε» και γιατί δεν υπήρχε έγκριση του υπουργείου για τη δαπάνη.
• Αποζημιώσεις για τήρηση πρακτικών δημοτικού συμβουλίου, ενώ τον μήνα εκείνο δεν είχαν γίνει συνεδριάσεις.

Κονδύλια για βενζίνη σε δήμο που δεν είχε... βενζινοκίνητα ΙΧ

Σε νησιωτικό δήμο δεν εγκρίθηκε δαπάνη για πολλά λίτρα βενζίνης, αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ, μολονότι ο δήμος δεν διαθέτει βενζινοκίνητα οχήματα! Σε άλλη περίπτωση ζητήθηκε η έγκριση δαπάνης για βενζίνη σε όχημα άλλου δήμου, που διαπιστώθηκε (από την κατάσταση κίνησης) ότι δεν είχε μετακινηθεί καθόλου σε όλη τη διάρκεια του μήνα...

Μπλοκαρίστηκε άλλη δαπάνη (14.700) για γενική επισκευή απορριμματοφόρου γιατί τρεις εβδομάδες νωρίτερα καταβλήθηκε δαπάνη 11.500 ευρώ για εκτεταμένη επισκευή του ίδιου. Επίσης, πολλοί δήμοι παρείχαν σε χρήμα την αξία του γάλακτος που έπρεπε να δίνουν στους υπαλλήλους, κάτι που κρίθηκε παράνομο, ενώ άλλοι έδιναν εβαπορέ αντί για φρέσκο, που προβλέπει ο νόμος.

Ακόμη μια περίπτωση που αποτελεί τρανή απόδειξη διαφθοράς αποτελεί αυτή περιφερειακού ΤΕΕ που είχε δαπάνη 23.100 ευρώ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΟ 2010 ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΤΕ.ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΚΟΨΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΩΝ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ.ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.

Ο Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ ΚΟΤΖΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ TWETTER

 

Tweets

Προς Σύριζα: αμόρφωτα παιδάκια που παίζουν με θέματα του Διεθ.Δικαίου Θαλάσσης, κάνουν κακό σε ολόκληρο το δημοκρατικό κίνημα. Μαζέψτε τους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

 ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ. Η ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ.

Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ


 
 

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ.!! Τα Ιμια είναι τούρκικα δηλώνει ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ



Διεθνή θάλασσα" χαρακτηρίζει το Αιγαίο με συνεχόμενες αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης, πήρε θέση για την πρόσφατη επέτειο των Ιμίων, λέγοντας πως όταν έγινε η "παραχώρηση" των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, δεν περιελαμβάνονταν τα Ίμια, τα οποία κανονικά ονομάζονται... "Καρντάκ" και είναι πιο κοντά στην Τουρκία. Απίστευτη εντύπωση κάνει και το γεγονός ότι ανατρέπει τα γνωστά ιστορικά δεδομένα και λέει πως η κρίση ξεκίνησε από την ΕΛΛΑΔΑ, με στόχο την μετατροπή του Αιγαίου, από ΔΙΕΘΝΗ θάλασσα σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ.!! ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ , ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ?? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ !! 



Ο συγκεκριμένος Συριζαίος αυτοαποκαλείται οπαδός του Γερμανού ιστορικού Φαλμεράυερ, ο οποίος υποστήριζε πως οι Έλληνες ουδεμία σχέση έχουν με τους αρχαίους Έλληνες, αλλά περισσότερο είναι ένα μίγμα Σλάβων, Βουλγάρων και Ιλλυρών! Φαίνεται ακόμα να συμφωνεί με όλες τις πεποιθήσεις του!











 Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα, οι Έλληνες έχουν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ έχθρα με τους Τούρκους, η οποία πηγάζει από την ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ εντύπωση πως ήταν υποδουλωμένοι από τους Τούρκους. Στο παραπάνω άρθρο διαφαίνεται απόλυτα η άποψή του "κυρίου" Νάσου Θεοδωρίδη και για την Επανάσταση του 1821, που σύμφωνα με εκείνον δεν ήταν εθνική(!!!!) 





Τέλος σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναδείξει παλαιότερο άρθρο του στην εφημερίδα "Αυγή" σύμφωνα με το οποίο οι Πόντιοι που μιλούν για τη Γενοκτονία είναι εθνικιστές και πως οι ίδιοι είχαν κάνει επίσης εγκλήματα κατά των Τούρκων (!!!!). Το παραθέτουμε:  

 
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ.


ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΨΑΡΕΥΕΙ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΤΟΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ  ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΩΣ 3 ΜΙΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΑ ΙΜΙΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤIΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 3,85 ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ 2,5 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΟΛΙΜΝΟ. ΑΚΟΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΛΑΜΒΑΝΑΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 1932 ΜΕΤΑΞΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΑΣ:

Με τη συνθήκη της Λωζάνης (1923) η Τουρκία παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία (άρθρο 15). Η περιοχή πού βρίσκονται τα Ίμια αναφέρεται ρητά και ειδικά στην Ιταλοτουρκική συμφωνία του 1932 και το Ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο της 28ης Δεκεμβρίου 1932 πού ακολούθησε για την οροθέτηση της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ των Μικρασιατικών ακτών και της Δωδεκανήσου.
Στη συμφωνία διαλαμβάνονται 37 σημεία. Στο σημείο 30 αναφέρεται ρητά ότι η συνοριακή γραμμή περνά από το μέσο της απόστασης μεταξύ των βραχονησίδων Kardak (Ίμια) και Kato (Ανατολία).
Με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων (1947) μεταξύ Συμμαχικών Δυνάμεων και της Ιταλίας, η Ελλάδα διαδέχτηκε την Ιταλία στα Δωδεκάνησα (άρθρο 14).
 Στο ανατολικό άκρο της νησίδας Καλόλιμνος βρίσκεται εγκατεστημένος φάρος από την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, καταχωρημένος στις ναυτιλιακές οδηγίες ως ελληνικός φάρος με αριθμό 9230 και διεθνή αριθμό 4708 στο φαροδείκτη του Βρετανικού Ναυαρχείου. Δυο περίπου μίλια ανατολικά, νοτιοανατολικά του φάρου βρίσκονται οι βράχοι Ίμια, δύο τον αριθμό με βάθη μεγαλύτερα από 30 μ. στον άξονα του στενού πού σχηματίζεται μεταξύ τους.
Περίπου 2,4 μίλια ανατολικά των βράχων Ίμια βρίσκεται η τουρκική βραχονησίδα Cavus Adasi. Ο ναυτικός χάρτης αριθμ. 4511, ο όποιος εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 1992 από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού και πηγή υδρογράφησης το χάρτη του Βρετανικού Ναυαρχείου, είναι αδιάψευστος μάρτυς.Σε επιτελικούς χάρτες του Ιταλικού Στρατιωτικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου (Ίδρυμα Γκουερνί Σταμπόλια, Βενετία 1928), του Βρετανικού Ναυαρχείου (1931) και του Γερμανικού Επιτελείου (Militargeschichtliches Forshungsant 1944), τα Ίμια αναφέρονται ως Ιταλικά εδάφη.
Η Ελλάδα διαδέχθηκε την Ιταλία στα Δωδεκάνησα (Άρθρο 14 Συνθήκης των Παρισίων -1947).
 Ο Βρετανός καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας και πρώην διπλωμάτης Δρ Γουίλιαμ Μάλιν-σον αναφέρει: «Την περίοδο μετά τα γεγονότα των Ιμίων, ο τότε Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Νικόλας Μπέρνς σε ειδική εκδήλωση στο Αμερικανικό Κολέγιο στην Αθήνα, ρωτήθηκε από σπουδαστή ποια είναι η Αμερικανική θέση στο θέμα των Ιμίων και απάντησε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και τόνισε ότι αυτό φαίνεται και στον επιχειρησιακό χάρτη του Αμερικάνικου Ναυτικού». 
Η Τουρκία μάλιστα είχε τότε παραιτηθεί κάθε δικαιώματος και τίτλου για τα Δωδεκάνησα υπέρ της Ιταλίας (τα οποία αναφέρονταν ονομαστικώς), <<καθώς και των Νησίδων των εξ’ αυτών εξαρτωμένων>> . Μετά τον Β’ Παγκόσμιο
 
ΠΗΓΗ:
Νικολάου Παπανικολόπουλου

Υποναύαρχου Λ.Σ. (ε.α.)
Από το περιοδικό «Η Δράσις μας», τεύχος 485, Ιανουάριος 2011
 
 

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

 Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
 
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου

«Μάχη» για να παραμείνει το επίπεδο των κονδυλίων που θα εισπράξει η Ελλάδα στα 14 δισ. για τα επόμενα επτά χρόνια αναμένεται να δώσει η ελληνική αποστολή, που φτάνει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους συναρμόδιους για το επόμενο ΕΣΠΑ υπουργούς, Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Κούρκουλα, θα προσπαθήσει να πείσει τους 26 εταίρους πως έχουν συμφέρον να επενδύσουν στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας με όχημα τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Την ίδια μάχη έδωσε με επιτυχία όλο το τελευταίο διάστημα ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ πρέσβης κ. Σωτηρόπουλος και από ότι διαρρέει το Συμβούλιο, η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στον στόχο. Κατά τη διάρκεια όμως της Συνόδου η συνδιαλλαγή με τους 26 εταίρους και τους θεσμούς (προεδρία Συμβουλίου, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Κομισιόν) θα πέσει αποκλειστικά στους ώμους του Α. Σαμαρά καθώς λόγω των κανονισμών της συνθήκης της Λισαβόνας, μόνο ο πρωθυπουργός και ένας διπλωμάτης έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στην κλειστή αίθουσα του Συμβουλίου.

Ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεη έρχεται στη Σύνοδο με άγριες διαθέσεις και διαμηνύει ότι θα εφαρμόσει τον κανονισμό, θα προεδρεύσει με σιδηρά πειθαρχία και δεν θα αφήσει περιθώρια για διμερείς επαφές και συνομιλίες. Πηγή του Συμβουλίου έλεγε ότι «όποιος έχει να πει κάτι θα το λέει στην ολομέλεια» τακτική κεντρικής σημασίας για να «έχουμε λύση από την πρώτη μέρα».

Η μόνη βεβαιότητα στο Συμβούλιο σήμερα είναι πως το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού θα μειωθεί σε σχέση με την πρόταση της Κομισιόν και σε σχέση με το ποσό της διαπραγμάτευσης του Νοεμβρίου. Το τελικό ύψος δεν θα ξεπεράσει πολύ τα 900 δισ. ευρώ, 50 με 75 δισ. κάτω από τα νούμερα του "ναυαγίου" του Νοεμβρίου.

Μέσα σε ένα πανικό που πηγάζει από την εσωτερική λιτότητα στα κράτη μέλη, ο Χ. Βαν Ρόμπεη και οι 27 αρχηγοί προσπαθούν να συμφωνήσουν σε ένα budget που θα αντανακλά αυτή την τάση. Δέχονται κατά συνέπεια την κριτική των αγορών, των αναλυτών και των ευρωπαϊστών πως χάνουν έτσι την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα κοινοτικά κονδύλια ως αναπτυξιακό εργαλείο. Οι ειδικοί της Κομισιόν «τραβάνε τα μαλλιά τους με τη στενομυαλιά ορισμένων εταίρων» μεταφέρουν στο Real.gr κύκλοι των Βρυξελλών.

Ένα δεύτερο ολέθριο σφάλμα σε σχέση με το budget είναι το ζήτημα του «χρόνου». Σε μια επταετία «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει», συνεπώς ο σχεδιασμός ούτε ακριβής μπορεί να είναι, ούτε και επαρκής για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του τέλους της δεκαετίας «που πιθανότατα οι αρχηγοί των κυβερνήσεων δεν έχουν καν φανταστεί», λένε οι γνωστοί κύκλοι, φέρνοντας ως παράδειγμα το πόσο άχρηστο ήταν το τρέχον κοινοτικό budget στην ανάσχεση των συνεπειών της κρίσης του ευρώ που ουδείς εκ των τότε διαπραγματευτών δεν είχε δει στον ύπνο του.

«Ούτε στη Σοβιετική Ένωση δεν κατάρτιζαν επταετή προγράμματα...» σύμφωνα με τον Γκυ Φερχόφσταντ, επικεφαλής Φιλελευθέρων στο ΕΚ και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου. Ο τελευταίος δεν συμφωνεί ιδιαίτερα ούτε και με τα επιμέρους σημεία της κατανομής των χρημάτων, δεδομένου ότι δεν είναι καθόλου προφανές πως πριμοδοτείται η έρευνα και η ανάπτυξη, τα κοινά δίκτυα και άλλες αναπτυξιακές πολιτικές.

«Θα πούμε όχι σε έναν προϋπολογισμό που δεν θα είναι αρκετά δυνατός για να καταπολεμήσει τις κοινωνικές ανισορροπίες», λέει εκπροσωπώντας την ομάδα των Σοσιαλιστών ο Χάνες Σβόμποντα. Μένει να δούμε αν η λεγόμενη πρωτοβουλία Βαν Ρόμπεη για την ανεργία των νέων τον πείσει να αλλάξει άποψη.

Σε σχέση τέλος με τα κράτη μέλη στους υπέρμαχους των περικοπών κατατάσσονται οι Βρετανοί, οι Φινλανδοί, οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Ολλανδοί, αλλά και οι Ιταλοί που συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό χωρίς τις “εκπτώσεις” που έχουν πετύχει άλλοι. Οι Ούγγροι και οι Πολωνοί πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με ότι πήραν το Νοέμβρη, ενώ και ο Μ. Ραχόι έρχεται αποδυναμωμένος λόγω σκανδάλων και δεν αναμένεται να το παίξει τόσο σκληρός, όσο ο Αθνάρ στο Βερολίνο κατά τη συζήτηση του προηγούμενου budget.

Η Σύνοδος ξεκινά στις 15:00 τοπική ώρα και οι πάντες ελπίζουν πως θα μείνει χρόνος το πρωί της Παρασκευής ώστε να συζητηθούν και τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας, όπως για παράδειγμα το εξωτερικό εμπόριο, η αραβική άνοιξη και η κατάσταση στο Μάλι.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΕΝΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΠAΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΝΤ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΑΝ ΕΠΤΑΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"