ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ

ΔΗΛΩΣΗ Για την ανακίνηση του ζητήματος του κατώτατου μισθού



kp

ΔΗΛΩΣΗ
Για την ανακίνηση του ζητήματος του κατώτατου μισθού
του Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη, μέλους της Ευρ. Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων

«Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Νομισματικών & Οικονομικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν, σε κοινή απάντησή του τόσο σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη αναφορικά με το σύστημα των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και τη διασφάλιση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου στην Ελλάδα, όσο και σε αντίστοιχη ερώτηση του Ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.

Σε αυτήν την κατεύθυνση και θεωρώντας ότι οι δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κινούνται στο παραπάνω πλαίσιο, ο Κ. Πουπάκης δήλωσε σχετικά:

“Την ώρα που επίκειται η αναθεώρηση του συστήματος για τον καθορισμό του βασικού μισθού στην Ελλάδα, προκλητικές δηλώσεις που θεωρούν τα 487€ (586€ μεικτά) -και τα 430€ (510€ μεικτά) για τους νέους κάτω των 25 ετών- σαν «υψηλές αμοιβές» μόνο επώδυνες επιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν στον κόσμο της εργασίας «στρώνοντας το χαλί» στην Τρόικα για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς που, ήδη, βρίσκονται κάτω από το εθνικό όριο φτώχειας.

Η όποια «διαβεβαίωση» του Υπουργού Εργασίας για διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα μέχρι το 2016 μόνο καθησυχαστική δεν μπορεί να είναι.

Το ζήτημα του κατώτατου μισθού όπως και αυτό της θέσπισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος -που ισχύει στα 24 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ- είναι κορυφαία για την ελληνική κοινωνία και αφορούν το σύνολο των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα, αφού ο βασικός μισθός συνιστά τη βάση υπολογισμού όλων των επιδομάτων, ενώ δυστυχώς μπορεί να αποτελέσει την «τελική αμοιβή» για επιπλέον 600 χιλιάδες εργαζόμενους μετά την πάροδο της τρίμηνης μετενέργειας των 42 κλαδικών ή ομοιεπαγγελματικών συμβάσεων που λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Μόνο, λοιπόν, με μια επίσημη παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά μπορεί να κλείσει οριστικά προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά, κάθε βλαπτική και ανεύθυνη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.”

ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Να κοπουν παρακαλω οι φωτογραφιες υψηλων ιερωμενων και ηγουμενων με πιθανα λαμογια του επιχειρηματικου κοσμου διοτι οι φωτο με αυτους εκνευριζουν τον λαο και εκθετουν τους ιεραρχες.

Ο ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ακουγοντας τον Ρεγκλιγκ του ESM προχθες στους Νεους Φακελους καταλαβα ποσο αλαζονικοι και εκτος τοπου και χρονου ειναι καποιοι καλοπληρωμενοι ιθυνοντες της ΕΕ αφου κανουν τα παντα για να μην παραδεχθουν τα λαθη της συνταγης που εφαρμοσαν και δεν δισταζουν να εμπαιζουν τους λαους λεγοντας οτι το προγραμμα τους ηταν η μονη λυση και λειτουργει. Κριμα. Ακομη και με το Δντ τα εβαλε θεωρωντας το θεμα του πολλαπλασιαστη δευτερευον την δεν μεγαλη υφεση μας ειπε οτι την ηξεραν δηθεν οι Ευρωπαιοι..Καλα κρασια κυριοι. Να σκισετε τα πτυχια σας καλυτερα που παριστανετε τους δικαιωμενους. Το γινατι βγαζει ματι...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Aνάπτυξης: κ. Κωστή Χατζηδάκη
Θέμα: Αποκλεισμός των οινοποιητικών μονάδων από το ΕΣΠΑ

Είναι κοινός τόπος ότι η εξειδίκευση, η αναδιάρθρωση και η εξωστρέφεια του κλάδου ποτών και τροφίμων αποτελεί θεμελιώδη στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Με έκπληξη όμως διαπιστώνουμε ότι στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» που προκηρύχθηκε στις 14/01/2013 δεν περιλαμβάνονται στους επιλέξιμους κωδικούς τα οινοποιεία. Ο αποκλεισμός αυτός θα πλήξει αφενός την εξαγωγική δυναμική των Ελλήνων παραγωγών που αντιμετωπίζουν ήδη ισχυρό ανταγωνισμό από άλλες χώρες παραγωγούς (Γαλλία, Ιταλία, Χιλή κ.α.) και αφετέρου τον διεθνώς αναγνωρισμένο για τις γηγενείς ποικιλίες του ελληνικό αμπελώνα, ο οποίος μετρά 4000 χρόνια ζωής και οι άστοχες ενέργειες της Πολιτείας και της Ε.Ε. επί μακρό χρονικό διάστημα τείνουν να τον συρρικνώσουν.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
-Προτίθεται να αναθεωρήσει την απόφασή του και να εντάξει τις οινοποιητικές μονάδες στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ ώστε να στηριχτεί η εξαγωγική προσπάθεια των ελλήνων παραγωγών;
Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτριος Ανδρουλάκης

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"