ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ Α ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Δεν έχω, δεν πληρώνω

Υστέρηση 181 εκατ. ευρώ στα έσοδα το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου


Διατηρείται αμείωτη και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου η πτωτική πορεία των δημοσίων εσόδων.

Πληροφορίες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με «Το Βήμα», δείχνουν ότι στις πρώτες 15 μέρες του τρέχοντος μηνός συγκεντρώθηκαν έσοδα ύψους 1,174 δισ. ευρώ έναντι στόχου 1,365 δισ. ευρώ.

Η εμφανιζόμενη υστέρηση των 181 εκατ. ευρώ προβληματίζει τους επιτελείς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς φανερώνει τόσο την αδυναμία των φορολογικών αρχών, όσο και την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας της πλειονότητας των φορολογουμένων.

Το ζήτημα είναι πώς θα ανατραπεί αυτή η τάση στην πορεία των εσόδων και κατά πόσο μπορούν να γίνουν σοβαρές προσπάθειες στην κατεύθυνση είσπραξης των οφειλομένων και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Οι όποιες ελπίδες εναπόκεινται στη δράση του νέου γενικού γραμματέα εσόδων Χ. Θεοχάρη, ο οποίος καλείται να ανασυγκροτήσει συνολικά τον εισπρακτικό μηχανισμό.

Ωστόσο, η υστέρηση των εσόδων δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη δημοσιονομική διαχείριση εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των δημοσίων δαπανών.

Η μείωσή τους υπερκαλύπτει, προς το παρόν. την υστέρηση των εσόδων, διατηρώντας πτωτική την τάση μείωση των ελλειμμάτων.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ



ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ Η ΥΦΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛEΓΚΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΑ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ.

Παραιτείται σύσσωμη η κυβέρνηση της Βουλγαρίας

«Ηλεκτροσόκ» στη Σόφια

Παραιτείται σύσσωμη η κυβέρνηση της Βουλγαρίας μετά τις διαδηλώσεις

Σήμερα επιστρέφουμε την εξουσία στον λαό
 
 
 
Ο βούλγαρος πρωθυπουργός και όλοι οι υπουργοί του παραιτήθηκαν την Τετάρτη υπό το βάρος των διαδηλώσεων, καθώς η απομάκρυνση (ουσιαστικά) του υπουργού Οικονομικών δεν κατάφερε να κατευνάσει τις αντιδράσεις για την αύξηση της τιμής του ρεύματος.

Ο Μπορίσοφ δεν ξεκαθάρισε εάν σκοπεύει να επισπεύσει τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο. Το κοινοβούλιο θα ψηφίσει και τυπικά επί της παραίτησης την Πέμπτη· θεωρητικά, ο Μπορίσοφ μπορεί να χρησιμοποιήσει την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία του GERB ώστε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές.

«Δεν θα συμμετέχω σε μία κυβέρνηση, υπό την οποία η αστυνομία δέρνει το λαό» είπε ο Μπόικο Μπορίσοφ μιλώντας στο Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει το Reuters, στον απόηχο των επεισοδίων στη χώρα κατά τις ογκώδεις διαδηλώσεις. «Η εξουσία μάς δόθηκε από τον λαό, και τώρα του την επιστρέφουμε» είπε.

Τα επεισόδια έστειλαν στο νοσοκομείο 25 άτομα. Οι διαδηλώσεις είχαν συνταράξει τη Σόφια και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις με αφορμή την τιμή του ηλεκτρικού, σε μία χώρα όπου ο μέσος μισθός είναι 350 ευρώ, ο κατώτατος 155 και η μέση σύνταξη μόλις 75 ευρώ.

Στη βουλγαρική αγορά ενέργειας κυριαρχούν δύο τσεχικές εταιρείες (η CEZ και η Energo-Pro) και η αυστριακή EVN. Την Τετάρτη, ο Μπορίσοφ ανέφερε επίσης ότι η άδεια λειτουργίας της CEZ θα ανακληθεί, βάζοντας τη Βουλγαρία σε τροχιά σύγκρουσης με την Πράγα.

Η παραίτηση του Μπορίσοφ ήταν αιφνίδια παρά το τεταμένο κλίμα στη Σόφια: Ο πρωθυπουργός αναμενόταν να προχωρήσει την Τετάρτη σε ανασχηματισμό, αλλά δεν είχε δείξει τις τελευταίες ημέρες προθέσεις για τέτοια κίνηση.

Πρόωρες εκλογές ζητά η αντιπολίτευση

Για «φυσιολογικό τέλος μιας θητείας που αποδείχθηκε παντελώς αποτυχημένη» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (MRF) Λιούτβι Μεστάν.

«Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να συνδυαστεί η παραίτηση αυτή με μία σαφή δέσμευση ότι ούτε το GERB ούτε κάποια άλλη πολιτική δύναμη θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Μεστάν.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι είναι ρεαλιστική η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 28 Απριλίου.

«Αναμφίβολα, μετά τις εκλογές, οι Βούλγαροι πολίτες θα θέσουν τις προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικών προτεραιοτήτων, μία εκ των οποίων θα είναι και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των μονοπωλίων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του MRF.

«Η παραίτηση ανταποκρίνεται στα αιτήματα του BSP και του MRF και δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας τρόπος διαφυγής από τον θυμό του λαού' δήλωσε ο ηγέτης των Δημοκρατών για Ισχυρή Βουλγαρία (DSB) Ιβάν Κόστοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλο μέρος των αντι-μονοπωλιακών μέτρων που ανακοινώθηκαν, χθες, από το υπουργικό συμβούλιο είναι ανέφικτα και στερούνται νομικής βάσης καθώς είτε θα οδηγήσουν στη χρεοκοπία τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας είτε θα οδηγήσουν τη Βουλγαρία στο Δικαστήριο, στο Στρασβούργο ή θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων.

Ο κ. Κόστοφ υπογράμμισε ακόμη πως από τη στιγμή που ο κ. Μπορίσοφ αρνείται να λύσει τα προβλήματα αυτά, δεν είναι ο πολιτικός που θα πρέπει να έχει η χώρα για πρωθυπουργό. «Αυτή δεν είναι μία κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλά ένα ψέμα» είπε χαρακτηριστικά ο συμπρόεδρος του Γαλάζιου Συνασπισμού.

Η Δεξιά αποκλείει το ενδεχόμενο μιας δεύτερης κυβέρνησης υπό το GERB και θεωρεί ως το πιθανότερο σενάριο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Λογική κίνηση» χαρακτήρισε την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ ο ηγέτης του κινήματος Ατάκα Βόλεν Σίντεροφ και σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός προσπαθεί να σώσει εαυτόν αλλά και το κόμμα του, το GERB, που σε διαφορετική περίπτωση θα έχανε κάθε στήριξη.

Σύμφωνα με τον κ. Σίντεροφ, προκειμένου να μην ολισθήσει η χώρα στο χάος και την αναρχία θα πρέπει να οριστεί προσωρινή κυβέρνηση, στην οποία, όπως είπε, δεν θα πρέπει να συμμετάσχει κανένα από τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τη χώρα μέχρι στιγμής.

«Η Βουλγαρία χρειάζεται σταθερότητα και ομαλότητα προκειμένου να καταστεί η οικονομική ανάπτυξη εθνική προτεραιότητα» σχολίασε, από την πλευρά της, η Μεγκλένα Κούνεβα, πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και πρόεδρος του κόμματος Βουλγαρία για τους Πολίτες.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΩΡΕ......

Πολωνία: Δεν βιάζεται για ένταξη στο ευρώ

Πολωνία: Δεν βιάζεται για ένταξη στο ευρώ


Η Πολωνία ενδέχεται να καθυστερήσει την ένταξη της στην ευρωζώνη, μετά την δήλωση του Πολωνού πρωθυπουργού Donald Tusk ότι η χώρα θα πρέπει πρώτα να τροποποιήσει το σύνταγμα της.

"Δεν υπάρχει ανάγκη να καταβάλουμε πυρετώδεις προσπάθειες να ενταχθούμε στο ευρώ τώρα, άμεσα" υποστήριξε σύμφωνα με τη WSJ, ο κ. Tusk.

"Μου φαίνεται ότι αυτή η βιασύνη δεν είναι απαραίτητη και μπορεί να βλάψει τη διαδικασία μιας ήρεμης, σταδιακής αύξησης της δυναμικής της Πολωνίας, που θα μας επιτρέψει να ενταχθούμε με ασφάλεια στην ευρωζώνη" πρόσθεσε.

Ο κ. Tusk ανακοίνωσε στο πολωνικό κοινοβούλιο ότι ένα από τα τρέχοντα εμπόδια για την ένταξη στο ευρώ είναι η έλλειψη στήριξης για την τροποποίηση του συντάγματος, που αναφέρει το ζλότι ως το νόμιμο νόμισμα της Πολωνίας.

"Είναι σημαντικό να έχουμε συνταγματική πλειοψηφία για να λάβουμε αυτή την απόφαση" ανέφερε ο κ. Tusk.

"Δεν θα υπάρξει τέτοια πλειοψηφία, αν δεν επικρατήσει η πεποίθηση ότι αυτό είναι κάτι καλό για την Πολωνία" πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:www.euro2day.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΑΛΛΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΠΕΡΙ ΘΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ

Καμια καριερα δεν θα γινει η αιτια να αλλοιωσω αυτα που πιστευω. Αν θελουν να το καταλαβουν καποιοι τοσο το καλυτερο για αυτους. Προτιμω να δυσαρεστω αυτια και να ειμαι χρησιμος παρα να ευχαριστω και να ειμαι αχρηστος.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"