ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

«ΗΧΕΙΣΤΕ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ»!

«ΗΧΕΙΣΤΕ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ»!


«ΗΧΕΙΣΤΕ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ»!
«ΗΧΕΙΣΤΕ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ»!
Δεν γίνεται να πνίγουμε τις αιώνιες αξίες του Ελληνα χαζεύοντας τον «Σουλεϊμάν  τον Μεγαλοπρεπή» και διαβάζοντας τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρί»!.. Δεν γίνεται να ξεχνάμε ότι σαν σήμερα, στις 28 Φλεβάρη του 1943, σύσσωμη η υπόδουλη Αθήνα, ψάλλοντας τον  εθνικό ύμνο, αποχαιρετούσε στο Α΄ νεκροταφείο τον εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά, με  τους Γερμανούς κατακτητές, να παρακολουθούν έντρομοι αυτή την πρωτόγνωρη βουβή αντίσταση….
Δεν γίνεται να μη θυμόμαστε ότι ο Αγγελος Σικελιανός βροντοφώναξε εκείνη τη μέρα μπροστά στο φέρετρο τις περίφημες φράσεις: «Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπάει όλη η Ελλάδα. Ηχείστε σάλπιγγες! Καμπάνες βροντερές, δονείστε σύγκορμη τη χώρα, πέρα ως πέρα!…».
Δεν γίνεται να ξεχνάμε ότι ο «Ζορμπάς» του Καζαντζάκη και ο  «Γύφτος» του Κωστή Παλαμά είναι ο ατίθασος, ο ανυπότακτος, ο περήφανος Ελληνας, όπου γης, ο ίδιος που και σήμερα είναι πρόθυμος, έτοιμος, ανυπόμονος  για τη μεγάλη αποκοτιά του ενάντια στα ξένα αφεντικά..Αλλα του λείπουν οι Καζαντζάκηδες και οι Παλαμάδες…
Ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά και ο Νίκος Ζαχαριάδης είπαν ότι ο Παλαμάς (πολλές φορές υποψήφιος για Νόμπελ, όπως και ο Καζαντζάκης) είχε εκείνα τα χρόνια μεγαλύτερη επιρροή από δέκα πρωθυπουργούς .Με το «Δωδεκάλογο του Γύφτου» ύμνησε τον ελεύθερο λαό μας και οραματίστηκε να γκρεμίσει και να ξαναχτίσει  τον κόσμο από την αρχή. Θαυμάστε αυτούς τους  στίχους του:
«Γύφτε λαέ, άκουσέ με
Από τους κόσμους του Αύριο
το μήνυμα της νίκης εγώ σου φέρνω
Είμαι η σάλπιγγα εγώ μιας Ανάστασης…»
Κάποιο ανάλογο μήνυμα περιμένει και σήμερα η δόλια πατρίδα. Που είναι όμως ο νέος εθνικός ποιητής να το σαλπίσει;

Ch.Passalaris@hotmail.com

ΠΗΓΗ :ΕΝΙΚΟΣ

Διπλωματικό επεισόδιο για τους "κλόουν"

Διπλωματικό επεισόδιο για τους "κλόουν"


Διπλωματικό επεισόδιο για τους κλόουν
Διπλωματικό επεισόδιο για τους "κλόουν"


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος αποκάλεσε «κλόουν» τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Μπέπε Γκρίλο.

Η δήλωσή του προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και εντός του κόμματός του. «Δεν είναι διπλωματικό να στολίζεις με τέτοια κοσμητικά επίθετα το πολιτικό προσωπικό μιας φιλικής χώρας», σχολίασε η βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών και πρόεδρος της ιταλογερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας Ούλα Μπούρχαρντ μιλώντας στην Passauer Neue Presse.

Τον Στάινμπρουκ έσπευσε να στηρίξει ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του SPD Άξελ Σέφερ o οποίος σχολίασε ότι «τα όσα έκανε ο Μπερλουσκόνι επί σειρά ετών ισοδυναμούν με την καταστροφή κάθε ίχνους πολιτικής κουλτούρας».

Δριμεία κριτική δέχεται την ίδια ώρα από στελέχη του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. της CDU Αντρέας Σόκενχοφ κάλεσε τον Στάινμπρουκ να ζητήσει «δημοσίως συγνώμη από τους Ιταλούς για το ατόπημά του».

Σε εκδήλωση του κόμματός του το βράδυ της Τρίτης ο Πέερ Στάινμπρουκ είπε ότι «ως ένα βαθμό του προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι κέρδισαν δυο κλόουν» στην Ιταλία. Ο ένας από αυτούς είναι ο κωμικός Γκρίλο, ο άλλος «αναμφίβολα ένας κλόουν με αυξημένη δόση τεστοστερόνης». Για να συμπληρώσει ότι «έχω την αίσθηση ότι στην Ιταλία κέρδισαν δυο λαϊκιστές».

Η αντίδραση Ναπολιτάνο

Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, ακύρωσε προγραμματισμένο για εχθές το βράδυ δείπνο με τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών. Σε δηλώσεις του προς τη σημερινή Bild ο ιταλός πρόεδρος εξηγεί ότι «στο τηλέφωνο ο Πέερ Στάινμπρουκ μου εξήγησε ότι δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν. Εντούτοις, κατά την άποψή μου, μετά τις δηλώσεις που έκανε, μια συνάντηση δεν ήταν πλέον δυνατή».

Εκπρόσωπος του Στάινμπρουκ δήλωσε ότι ο γερμανός πολιτικός αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον Ναπολιτάνο στην απόφαση να ακυρώσει τη συνάντηση. Χτες πάντως ο υποψήφιος καγκελάριος υπεραμύνθηκε των δηλώσεών τους λέγοντας ότι «είναι γνωστό ότι είμαι κάποιος που μιλάει έξω από τα δόντια».

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα «πρέπει να σεβαστούμε την πολιτική βούλησης των ιταλών ψηφοφόρων». Είναι γνωστό ότι δεν έχω ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο κατά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, καλό θα ήταν να αντιληφθούν όλοι ότι οι Ιταλοί ψήφισαν αυτά τα κόμματα και τους ηγέτες τους, επισημαίνει ο Μάρτιν Σουλτς στην Passauer Neue Presse.




Πηγή: Deutsche Welle και ενικος.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

Π. Στάινμπρουκ: Ο Μπερλουσκόνι είναι κλόουν

Π. Στάινμπρουκ: Ο Μπερλουσκόνι είναι κλόουν

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας και αντίπαλος της Μέρκελ στις φετινές γερμανικές εκλογές, χαρακτήρισε "κλόουν" τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον κωμικό και νυν πολιτικό Μπέπε Γκρίλο, ύστερα από την εκλογική τους επιτυχία.

Ο γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει τη φήμη του ανθρώπου που δεν μασάει τα λόγια του, δήλωσε ότι "τρομοκρατήθηκε που κέρδισαν δύο κλόουν" και ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται στον Γκρίλο και στον Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον Καβαλιέρε "ξεκάθαρα κλόουν με αυξημένη τεστοστερόνη".
"Η εντύπωσή μου είναι ότι κέρδισαν δύο λαϊκιστές", δήλωσε ο Στάινμπρουκ σε πολιτική συγκέντρωση στο Πότσνταμ αργά χθες Τρίτη.

Ο Μπερλουσκόνι είναι αντιπαθής στη Γερμανία και έχει δεχτεί επανειλημμένως επιθέσεις από τα μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του αυτές, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, είχαν μάλλον αρνητικό αντίκτυπο: στη Γερμανία οι πολιτικοί καλούνται να επιδεικνύουν σοβαρότητα και να αποφεύγουν να αναφέρονται στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαίων εταίρων τους.
Ενδεικτικό είναι ότι κάποιοι χαρακτήρισαν στο Twitter τον ίδιο τον Στάινμπρουκ ως τον "πραγματικό κλόουν".

Οι κάλπες στην Ιταλία έβγαλαν ένα μείγμα πολιτικής αστάθειας, μιντιακού λαϊκισμού α λα Μπερλουσκόνι και αγανακτισμένου λαϊκισμού α λα Γκρίλο. Η επιστροφή του Μπερλουσκόνι μετά την εκδίωξή του το 2011 και η ραγδαία άνοδος ενός επί της ουσίας αντιευρωπαϊκού κινήματος μάλλον συνιστούν ήττα της πολιτικής Μέρκελ, η οποία είχε δείξει στον Καβαλιέρε την πόρτα της εξόδου.
Πολλοί ερμηνεύουν το αποτέλεσμα για το Βερολίνο ως άλλη μια ήττα της γερμανικής έμπνευσης πολιτικής λιτότητας και πειθαρχίας που επέβαλε ο Μόντι. Να σημειωθεί ότι η γερμανίδα καγκελάριος παρότρυνε ουσιαστικά τον Μόντι να κατέβει στην πολιτική.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥΣ

Πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία

Πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία


Πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία
Πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Μαΐου σε μία προσπάθεια εξεύρεσης διεξόδου από την πολιτική κρίση, η οποία μπορεί να υπονομεύσει την οικονομική σταθερότητα της χώρας.
Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα ύστερα από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα κατά των υψηλών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ τα σχέδια μείωσης των τιμών αλλά και η ανάκληση της άδειας της τσεχικής εταιρείας διανομής ενέργειας CEZ ενδεχομένως να αποθαρρύνουν άλλους επενδυτές.
Όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας έχουν ανακοινώσει ότι δεν επιθυμούν το σχηματισμό κυβέρνησης στην παρούσα Βουλή.
ΠΗΓΗ: ENIKOS.GR
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΒΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ...

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ...

ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ

ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ; ΜΠΑ Ε; ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ; ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ. KAI ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΥΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ:
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<<ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες! Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας.Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν>>.

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΙΣΟΒΙΤΕΣ...

ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ

Ξερετε τα ισοβια δεν προβλεπονται μονο για δολοφονιες και δικτατοριες. Υπαρχουν ευτυχως και για αλλα εγκληματα οπως η καταχρηση δημοσιου χρηματος.

ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΣΑΛΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ

Αντε να αρχισουν επιτέλους, να μαζευονται οι ξεσαλωμενοι αρχοντες της αυτοδιοικησης.Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"