ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Στο ένα εκατομμύριο οι πρόσφυγες από τη Συρία

Δραματική αύξηση

Στο ένα εκατομμύριο οι πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

 
Δαμασκός, Συρία
Το ένα εκατομμύριο έφτασαν οι Σύροι που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

«Με ένα εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν διαφύγει, εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους στο εσωτερικό της χώρας και χιλιάδες ανθρώπους να περνούν κάθε μέρα τα σύνορα, η Συρία οδεύει προς μία ολοκληρωτική καταστροφή» δηλώνει ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αλλά η διεθνής ικανότητα ανθρωπιστικής ανταπόκρισης δοκιμάζεται επικίνδυνα. Αυτή η τραγωδία πρέπει να σταματήσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχεδόν δύο χρόνια πριν, οι Σύροι άρχισαν να εγκαταλείπουν τη χώρα τους, όταν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ άνοιξαν πυρ κατά των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών.

Έκτοτε, η εξέγερση έχει εξελιχθεί σε ανοικτή σύγκρουση μεταξύ αντικαθεστωτικών ανταρτών, καθεστωτικών δυνάμεων και ένοπλων ομάδων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της συριακής σύρραξης.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η έξοδος σύρων προσφύγων έχει αυξηθεί δραματικά από τις αρχές του έτους. Από την 1η Ιανουαρίου 2013, 400.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία.

Οι περισσότεροι διασχίζουν τα σύνορα προς τον Λίβανο, την Τουρκία, την Ιορδανία, το Ιράκ και την Αίγυπτο και ορισμένοι φτάνουν στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.

Ο Λίβανος είναι η μικρότερη γειτονική χώρα της Συρίας, αλλά έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Ένας στους πέντε κατοίκους του Λιβάνου είναι πλέον Σύρος.

Η έξοδος των σύρων προσφύγων προς τον Λίβανο γίνεται με διπλάσιο ρυθμό, 4.400 άτομα ημερησίως εδώ και τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στον Λίβανο Νινέτ Κέλι.

Παρά τις υποσχέσεις από διεθνείς δωρητές για τη χορήγηση 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τους σύρους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, μόνο το 25% έχει εκταμιευθεί.

Στην Ιορδανία, η ηλεκτροδότηση, η υδροδότηση και οι υπηρεσίες υγείας δοκιμάζονται, ενώ η Τουρκία έχει δαπανήσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια για τη διαμόρφωση 17 προσφυγικών καταυλισμών στο έδαφός της.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ.

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Πήγαν να τους ενημερώσουν και τ’ άκουσαν για όλη την κυβέρνηση αλλά και για τον Γ. Στουρνάρα που ήταν στις Βρυξέλλες και ο οποίος δεν πηγαίνει σε κομματικές εκδηλώσεις. Άλλωστε για τους περισσότερους «γαλάζιους» αποτελεί ο υπουργός Οικονομικών «κόκκινο» πανί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας και ο υφυπουργός Γ. Μαυραγάννης πήγαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος προκειμένου να ενημερώσουν τους βουλευτές για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ωστόσο η «γαλάζια γκρίνια» ήταν κάτι παραπάνω από έντονη για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και όχι μόνο…

«Ορισμένοι υπουργοί συμπεριφέρονται ως Λουδοβίκοι και δεν σηκώνουν πλέον τα τηλέφωνα» είπαν αρκετοί και η συζήτηση στην συνέχεια περιορίστηκε αυστηρά στα οικονομικά θέματα και κυρίως εκείνα που αφορούν την καθημερινότητα και τους απλούς πολίτες όπως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι απέτυχε το συγκεκριμένο μέτρο; Γιατί δεν μειώσατε τον φόρο; Δεν βλέπετε τι γίνεται;» είπαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές. Μάταια οι κύριοι Σταϊκούρας και Μαυραγάννης προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να εξηγήσουν ότι μετά το καλοκαίρι θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Μα ζείτε σε άλλη χώρα; Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Σας το λέμε δεν πρόκειται να ψηφίσουμε νέα μέτρα»
έλεγαν χαρακτηριστικά ορισμένα «γαλάζια» στελέχη.

Παράλληλα κατηγόρησαν το οικονομικό επιτελείο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και για την φορολογία των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων.

Η «γκρίνια» επεκτάθηκε εκτός από τα οικονομικά και στα εσωτερικά θέματα όπως την αλλαγή των προσώπων στις ΔΟΥ που ανήκουν - όπως υποστήριξαν - οι βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ. «Δεν τολμήσατε να πατάξετε τους εσωτερικούς μηχανισμούς στις ΔΟΥ. Κάνατε πίσω».

Όπως τόνιζαν βουλευτές αμέσως μετά την πολύωρη συνάντηση που είχαν με τα δύο υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στόχος δεν ήταν οι κ. Σταϊκούρας και Μαυραγάνης «θέλαμε να μεταφέρουμε τα όσα ακούμε από την κοινωνία, τα όσα μας λένε και διαμαρτύρονται οι πολίτες οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν άδικο» έλεγαν στο Real.gr «γαλάζια» στελέχη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ν΄ ανακοινωθούν και οι θεματικές ενότητες που θα έχουν τα προσυνέδρια που θα γίνουν σε όλη την χώρα ενόψει του Συνεδρίου της ΝΔ τον Ιούνιο. Επίσης ο Πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τα μέλη που μετέχουν στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"