ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στο εδώλιο ο Τσοχατζόπουλος και άλλοι 18

Βαρύτατο το κατηγορητήριο

Στο εδώλιο ο Τσοχατζόπουλος και άλλοι 18 για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος

Με την κατηγορία του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος παραπέμπεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και άλλοι 18, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Με το βούλευμά τους οι εφέτες (αριθμ. 545/2013) αποφαίνονται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν τόσο ο βασικός κατηγορούμενος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος.

Απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτ. Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας εφετών.

Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση οι:

  • Άκης Τσοχατζόπουλος
  • Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών
  • Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια
  • Νίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργού
  • Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας
  • Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενου
  • Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου
  • Γιάννης Σμπώκος
  • Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, δικηγόρος
  • Νίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
  • Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού
  • Παντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
  • Οράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας
  • Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
  • Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος
  • Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου
  • Φώτης Αρβανιτίδης
  • Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ
  • Γιώργος Κωνσταντάτος
Με το βούλευμα κρίνεται, επίσης, ότι πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της πρώην συζύγου του για την επιμέρους πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το έτος 1997 και σχετίζεται με αγορά ακινήτου.

Επίσης, παύει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορούμενους, που αφορά τη σύσταση οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΛΑ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.

Πρώτη η Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή

Πρώτη η Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή και την προώθηση μεταρρυθμίσεων

 
Πρώτη αναδεικνύεται η Ελλάδα μεταξύ 20 χωρών της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στη συμμόρφωση για την επίτευξη δημοσιονομικής προσαρμογής και τη προώθηση μεταρρυθμίσεων.
  Σύμφωνα με την έκθεση «The Euro Plus Monitor Spring 2013» που εκπόνησαν το Lisbon Council και η Berenberg Bank, η Ελλάδα παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία (8,2 με άριστα το 10) και την υψηλότερη θέση μεταξύ 20 εξεταζόμενων χωρών σε ό,τι αφορά την ταχύτητα προσαρμογής στην οικονομική κρίση.
Η Ελλάδα όπως αναφέρεται στην έκθεση, κατάφερε να μειώσει δραστικά το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση πρωτογενούς ελλείμματος την τριετία 2009-2012.
Η έκθεση εστιάζει στο ότι στο τέταρτο τρίμηνο 2012 οι ελληνικές εξαγωγές εκτός της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 30,4% σε ετήσια βάση.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα ξεχωρίζει ως η χώρα με την πιο σοβαρή δημοσιονομική συμπίεση και ως η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την ύφεση.
«Μετά την σκληρή λιτότητα που έχει ήδη εφαρμοσθεί , οι περισσότερες από τις χώρες της κρίσης στην περιφέρεια της Ευρωζώνης χρειάζονται μόνο μικρές περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) ή καθόλου (Ιταλία)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.


ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΠΙΑ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΑΡΝΗΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 1.300.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΟΒΛΕΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΥΣ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΜΕΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΝΩ ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΟΡΩΝ. ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΑΣ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"