ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Πού το πάει η τρόικα;

Πού το πάει η τρόικα;


Πού το πάει η τρόικα;
Πού το πάει η τρόικα;
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Η άρνηση της τρόικας να δεχθεί προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που και στοιχειώδη αναπτυξιακή λογική έχουν και την κοινωνική συνοχή και γαλήνη ενισχύουν, αλλά και τον στόχο της αύξησης των εσόδων υπηρετούν, προκαλεί εύλογα μεγάλη απορία και γεννά σοβαρά ερωτήματα για τις προθέσεις και τα σχέδια των δανειστών μας. Και αυτό γιατί έρχεται σε μια στιγμή που η ρητορεία των Βρυξελλών όχι μόνο δεν τη δικαιολογεί, αλλά αντίθετα μάλιστα την καθιστά περίεργη και ύποπτη. Πώς γίνεται την ίδια στιγμή που ο Μπαρόζο εκθειάζει την Ελλάδα, για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει και ουσιαστικά προαναγγέλλει χαλάρωση της λιτότητας, ο Τόμσεν και η παρέα του στην Αθήνα να λέει όχι σε όλα και να πιέζει για την εφαρμογή σκληρών, άδικων και αναποτελεσματικών μέτρων, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν την κοινωνία σε έκρηξη και την πολιτική μας ζωή σε περιπέτειες; Πώς είναι δυνατόν και ποια λογική εξήγηση μπορεί να υπάρχει για το γεγονός ότι την ίδια ώρα που το think tank των Βρυξελλών Lisbon Council βαθμολογεί με άριστα την Ελλάδα και την κατατάσσει πρώτη μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, ως προς την ταχεία προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, η τρόικα στην Αθήνα εμφανίζεται για άλλη μια φορά αδιάλλακτη και επικριτική, απειλώντας μάλιστα με «μπλοκάρισμα» της επόμενης δόσης του δανείου μας;

Η ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ αυτή διγλωσσία των δανειστών και η λυσσαλέα επιμονή της τρόικας στην αποδεδειγμένα πλέον λανθασμένη μνημονιακή συνταγή της προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τελευταίες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται μεν προς την ορθή κατεύθυνση, είναι όμως εξαιρετικά «συγκρατημένες», αν όχι και άτολμες. Τόσο «συγκρατημένες» ώστε οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές να τις θεωρούν απλώς «ασπιρίνες» και να μην αναμένουν ιδιαίτερα θεαματικά αποτελέσματα, ακόμη και αν τελικώς εφαρμοστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων. Από τους 1.200.000 δανειολήπτες που αδυνατούν πλήρως ή μερικώς να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, η ελληνική πρόταση αφορούσε μόνον τους 120.000, ενώ η «λύση» που προκρίνεται από την τρόικα μόλις τους μισούς, δηλαδή περίπου 60.000. Είναι τόσο δύσκολο άραγε να καταλάβουν ο κ. Τόμσεν ότι αν δεν υπάρξουν γενναίες και αποτελεσματικές ρυθμίσεις, που να καλύπτουν τη μεγάλη πλειονότητα των δανειοληπτών που σήμερα βρίσκονται σε αδυναμία, δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην οικονομία μας, αλλά και -κυρίως- στην κοινωνία μας, που ήδη βράζει; Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν ότι οι εξαθλιωμένοι Έλληνες αν δουν μετά την πλήρη κατάρρευση του επιπέδου της ζωής τους, να «γκρεμίζεται» και η μικρή προσωπική τους ιδιοκτησία, το διαμέρισμα των 70 ή των 80 τετραγωνικών, θα σηκωθούν από τον καναπέ τους και θα κατεβούν στους δρόμους και τις πλατείες;

ΕΞΙΣΟΥ ακατανόητη και προκλητική είναι όμως και η άρνηση των τροϊκανών να αποδεχθούν την ελληνική πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου. Ιδίως μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση μας μιλά για περιορισμένη μείωση λίγων ποσοστιαίων μονάδων, από το σημερινό 23%, όταν οι ανταγωνιστές μας του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και η γειτονική Τουρκία, κινούνται σε χαμηλά, μονοψήφια ποσοστά. Πώς θα τους ανταγωνιστούμε, λοιπόν, όταν οι δανειστές «μπλοκάρουν» ακόμη και αυτή τη μικρή μείωση που τους πρότεινε η ελληνική πλευρά; Και για ποια ανάπτυξη μας μιλούν όταν στον σημαντικότερο κλάδο της οικονομίας μας, μας υπονομεύουν, με τόσο προφανή και προκλητικό τρόπο; Αυτή είναι η πολυδιαφημισμένη «στήριξη» που θα μας παράσχουν για να αυξήσουμε το εθνικό μας εισόδημα; Όσο για το επιχείρημα ότι θα μειωθούν τα δημόσια έσοδα, είναι επιεικώς γελοίο. Η αύξηση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων εστίασης, λόγω της μείωσης των τιμών, ιδίως μάλιστα αν συνδυαστεί με αυστηρούς ελέγχους από ένα ειδικό εποχικό σώμα ελεγκτών, που θα δράσει στους δημοφιλείς προορισμούς, κατά τους μήνες τουριστικής αιχμής, είναι βέβαιο ότι θα φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Άλλωστε, ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών γνωρίζουν ότι οι μικρότεροι και δικαιότεροι φόροι φέρνουν πάντοτε μεγαλύτερα έσοδα.

Η ΣΤΗΛΗ θα επαναλάβει σήμερα, με μεγαλύτερη μάλιστα έμφαση, την πρόταση που διατύπωσε την προηγούμενη Κυριακή. Αν οι δανειστές επιμείνουν μέχρι τέλους στη λανθασμένη συνταγή, η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος να τους πει όχι. Και να προχωρήσει μόνη της στην εφαρμογή της πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εθνικής μας οικονομίας και ενισχύει την κοινωνική γαλήνη και συνοχή. Και βέβαια το ίδιο πρέπει να πράξει και σε άλλα μεγάλα και κρίσιμα θέματα, όπως για παράδειγμα η μείωση της σπατάλης στον δημόσιο τομέα. Οι προτάσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη, όπως τις παρουσίασε στην «R» την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν καθαρά ότι υπάρχει τρόπος να φθάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα, χωρίς πρόσθετες απολύσεις, πέραν αυτών των επιόρκων, που κακώς έχουν καθυστερήσει. Και βέβαια αυτό ισχύει και σε άλλα πολλά και σημαντικά θέματα της πολιτικής και οικονομικής μας καθημερινότητας. Όπου λοιπόν η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, που οδηγεί σε θετικό αποτέλεσμα, με λιγότερο πόνο για τους πολίτες, πρέπει να υψώσει φωνή μεγάλη και σταθερή. Να πει τα όχι που απαιτούνται και να επιβάλει την άποψή της. Θα εκπλαγεί από τη δύναμή της. Ιδίως αν έχει πείσει προηγουμένως τους πολίτες για την ορθότητα των επιλογών της. Η τρόικα έχει ήδη στιγματιστεί και επομένως αποδυναμωθεί από την παταγώδη αποτυχία της τα προηγούμενα χρόνια. Η πρώτη της ήττα θα λειτουργήσει σαν... πολλαπλασιαστής! Και θα φέρει τις επόμενες!
 ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

Πόρισμα-φωτιά για το «2004»

 
















Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΟΥΔΕΣΚΕΑ

Τις «μαύρες» σελίδες του πραγματικού «ελληνικού δράματος της Ολυμπιάδας του 2004», με τις απίστευτες σπατάλες, τις «ύποπτες» αναθέσεις, τη χλιδή των ταξιδίων και των δεξιώσεων και τις ανεξέλεγκτες προσλήψεις με τους προκλητικούς ρυθμούς, φέρνει για πρώτη φορά στην επιφάνεια η Realnews. Μέσα από χιλιάδες σελίδες του πορίσματος της ελεγκτικής επιτροπής δίνεται καθαρά και ολοκληρωμένα η εικόνα για το πού πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε εκείνα τα χρόνια η οργανωτική επιτροπή «Αθήνα 2004» υπό την προεδρεία της Γιάννας Αγγελόπουλου- Δασκαλάκη. Το πόρισμα ελέγχου καλύπτει έξι εταιρικές περιόδους της Αθήνα 2004 Α.Ε. και το 2006 είχε σταλεί στη Βουλή, στον τότε πρωθυπουργό και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ενώ στις σελίδες αυτές περιγράφεται ένας απίστευτος χορός εκατομμυρίων με εξόφθαλμες παραβάσεις και παρατυπίες, προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι στα συμπεράσματα του πορίσματος όλα εμφανίζονται ότι έγιναν με τους κανόνες της... «χρηστής διαχείρισης». Μάλιστα, αυτό υπογραμμίζεται από τα μέλη της τριμελούς ελεγκτικής επιτροπής, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιος- Σταύρος Κούρτης και οι Ευστάθιος Ροντογιάννης και Ελένη Φώτη, αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως αναφέρουν, «η επιτροπή άγεται στην κρίση ότι από τον διενεργηθέντα δειγματοληπτικό έλεγχο της διαχείρισης της εταιρείας ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 Α.Ε. συνάγεται ότι η διαχείριση της εταιρείας κατά την εν λόγω περίοδο υπήρξε σύμφωνη και κανονιστικές διατάξεις και η διοίκηση των εταιρικών υποθέσεων διεξήχθη σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες της χρηστής εταιρικής διαχείρισης».

Και ήταν... τόσο χρηστή η διαχείριση που, όπως οι ίδιοι οι τρεις ανώτατοι δικαστές περιγράφουν, στην τέταρτη εταιρική περίοδο – οικονομικό έτος 2002 «δεν συντάχθηκε επίσημος απολογισμός της εταιρείας, όπως συντάχθηκε για το οικονομικό έτος 2001, αφού απολογισμός δεν στάλθηκε στην ελεγκτική επιτροπή από την εταιρεία, καίτοι ζητήθηκε εγγράφως η αποστολή του». Έτσι, παρά το τελικό συμπέρασμα του πορίσματος, οι ίδιοι οι ελεγκτές σημειώνουν εκατοντάδες περιπτώσεις παρατυπιών, «περίεργων» συμφωνιών, συμβάσεων με απευθείας ανάθεση και αλόγιστων υπερβολών στα έξοδα, ενώ ζητούν περαιτέρω έλεγχο και διερεύνηση. Η Realnews εντόπισε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, τις οποίες και παρουσιάζει.

ΠΗΓΗ: REAL.GR
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΝΕΟΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΙΤ ΜΕΓΑΛΟΠΙΑΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΖΕΤ ΣΕΤ...

ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ 2013



Του Κωνσταντίνου Ρομποτή

Χωρίς συμφωνία σε κάποιο από τα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκαν οι επαφές κυβέρνησης και τρόικας το Σαββατοκύριακο.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής των ελεγκτών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα και οι εκκρεμότητες άλλα και τονίστηκε, από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών, η ανάγκη για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αμφότερες οι πλευρές επιθυμούν επιτάχυνση των συζητήσεων, οι αποκλίσεις μεταξύ τους παραμένουν μεγάλες.

Για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, επί τάπητος έχει τεθεί το ενδεχόμενο να είναι δυο ταχυτήτων. Να διαχωρίζει, δηλαδή, τους οφειλέτες σε αυτούς που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία και αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω της υπερφορολόγησης και λόγω των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Για την πρώτη κατηγορία θα υπάρχει μια ρύθμιση με λίγες δόσεις, άλλα για όσους οφειλέτες δεν συμμορφώνονται θα προβλέπονται αναγκαστικά μέτρα στη συνέχεια. Για την δεύτερη, θα υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός δόσεων (με συγκεκριμένα κριτήρια), ενώ συζητείται για την ρύθμιση οφειλών άνω των 100.000 ευρώ να ζητούνται και εμπράγματες εγγυήσεις.

Για την ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, παραμένει η απαίτηση της τρόικας να μην έχει δημοσιονομικό κόστος υψηλότερο του 1 δισ. ευρώ και συνεπώς θα γίνουν σημαντικές «εκπτώσεις» στην πρόταση που έχει κάνει η ελληνική πλευρά την οποία οι ελεγκτές χαρακτηρίζουν «γενναιόδωρη».

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο, επίσης, το χαράτσι στα ακίνητα να εξακολουθήσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του 2013, καθώς ακόμη η τρόικα δεν έχει δώσει το πράσινο φως στον ενιαίο φόρο ακινήτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Το μεγαλύτερο αγκάθι, βέβαια, στις συζητήσεις μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης παραμένει η μείωση του προσωπικού στον Δημόσιο τομέα, με τους δανειστές να καθιστούν σαφές ότι δεν υπάρχει σχέδιο κινητικότητας χωρίς απολύσεις και να ζητούν οργανογράμματα και πλάνο υποχρεωτικών αποχωρήσεων για τα επόμενα δυο χρόνια.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δοθεί μια μικρή πίστωση χρόνου μέχρι το 2014, αν τελικά οι δανειστές υιοθετήσουν το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με το οποίο περιγράφονται βήμα-βήμα οι ενέργειες που θα ακολουθηθούν κατά το τρέχον έτος για τη διοικητική αναδιάρθρωση και τη διαχείριση του προσωπικού. Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται ν’ αποτελέσει τη βάση συζήτησης στη νέα συνάντηση που έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκη.

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:Ειναι που το χαρατσι θα καταργουνταν το 2013...

Κακουργηματική δίωξη για ΔΕΗ και ΜΕΤΚΑ

Κακουργηματική δίωξη για ΔΕΗ και ΜΕΤΚΑ

Σύμβαση που υπέγραψαν το 2007 φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατ. ευρώ την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και των υπευθύνων της εταιρείας ΜΕΤΚΑ για σύμβαση που υπέγραψαν το 2007, που φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.

Η δίωξη αφορά σύμβαση που υπέγραψε το τότε ΔΣ της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου, για την κατασκευή μονάδας της επιχείρησης στο Αλιβέρι παρά το γεγονός, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, πως ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και δεν επρόκειτο να προχωρήσουν έγκαιρα οι εργασίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το έργο αφορούσε την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της επίμαχης μονάδας της ΔΕΗ.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50, που στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ της επίμαχης περιόδου και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, που στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας ΜΕΤΚΑ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα που προηγήθηκε της δίωξης, η ζημιά που προέκυψε για τη ΔΕΗ αφορά ποσό αποζημίωσης που κατέβαλε στον ανάδοχο, ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης κατασκευής του αγωγού στη ΔΕΣΦΑ, ως κατασκευάστρια εταιρεία, ποσά τοκοφορίας που απώλεσε εξαιτίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων, σε επιβαρύνσεις από τόκους δανείων που έλαβε και άλλα.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος, αφού μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας, θα καλέσει τους υπαίτιους σε απολογία. 
ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:Για να δειτε πως οι φιρμες εννοουν το δημοσιο συμφερον και πως τα κορακια του ιδιωτικου τομεα ενδιαφερονται για φθηνη ενεργεια δηθεν... Βαλατε γκολντεν μποις απο το Εκαλη κλαμπ χωρις καμια επαφη με την κοινωνια να διοικουν και αυτα σας εξεθεσαν. Καλα σας εκαναν. Την μια οι παχυλοι μισθοι τους την αλλη η προκληση ζημιας στο δημοσιο και την Δεη. Μυαλο ποτε θα βαλετε;

Δημοτικοί υπάλληλοι, γιατροί και εφοριακοί στη λίστα με 1.301 επίορκους

Στα συρτάρια από το 2007 οι υποθέσεις

Δημοτικοί υπάλληλοι, γιατροί και εφοριακοί στη λίστα με 1.301 επίορκους

«Πρωταθλήτρια» στη λίστα με τους επίoρκους είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση
Περίπου 2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν 1.301 υπάλληλοι από το 2007 μέχρι και το 2012, περιλαμβάνει η λίστα με τους επίορκους που παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Η λίστα περιέχει τα ονόματα 62 γιατρών, 56 δασκάλων και καθηγητών, 128 εφοριακών, 619 δημοτικών υπαλλήλων και 72 νοσηλευτών, οι οποίοι υπέπεσαν σε αδικήματα που αφορούν, από παράβαση καθήκοντος μέχρι πλαστογραφίες.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν, κατά την εφημερίδα, ότι, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1.301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

Είναι τέτοια η κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των επίορκων, που ανάγκασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ξεκινήσει συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να κοινοποιούνται οι αποφάσεις των δικαστηρίων που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους που θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν αυτόματα τα πειθαρχικά συμβούλια.

Οι ποινικές διώξεις κατά δημοσίων υπαλλήλων ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που κοινοποίησε αμέσως τα στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόλις του ζητήθηκε.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ; ΚΑΝΕΙΣ. ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΑ....

ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Αν ο Τσιπρας νομιζει οτι με τον Αχμεντινετζαν τον Ραουλ Καστρο και τον λατινοαμερικανικο ποπουλισμο της σαπουνοπερας θα φερει την αλλαγη στην χωρα ειναι πολυ γελασμενος. Το πολυ να την μετατρεψει σε Κουβα της Μεσογειου. Οι σοβαροι του Συριζα οπως ο Δραγασακης τι εχουν να πουν;

ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Λαφαζανης θελει κυβερνηση Συριζα ΚΚΕ και Ανταρσυα. Και υστερα μου λετε οτι δεν εχει χαθει η λογικη σε αυτον τον τοπο οτι ωριμαζουν οι ανωριμοι και οτι δεν υπαρχουν εξωγηινοι. Αν ο Τσιπρας δεν απαλλαγει συντομα απο το Αριστερο Ρευμα εξουσια θα δει οταν ο Αχμεντινετζαντ παρει το Νομπελ Ειρηνης....

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"