ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Βαρουφάκης: Συντριπτικές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Βαρουφάκης: Συντριπτικές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα


Βαρουφάκης: Συντριπτικές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα
Βαρουφάκης: Θα είναι συντριπτικές οι επιπτώσεις στην Ελλάδα 

Ως ημιτελές χαρακτήρισε το σχέδιο Β που επεξεργάζεται προς ψήφιση στην κυπριακή βουλή, ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας νωρίτερα στον Antenna. Είπε ότι είναι σφάλμα κι έγκλημα να μεταφερθεί το βάρος στους συνταξιούχους (ασφαλιστικά ταμεία) και στην εκκλησία, διότι έτσι κι αλλιώς σε τέτοια κρίση, όπως τόνισε οι αξίες των οικοπέδων μειώνονται και ουσιαστικά "σκοτώνεται" έτσι η περιουσία της εκκλησίας.
Για το σενάριο διαχωρισμού της Λαϊκής Τράπεζας σε "καλή" και "κακή" τράπεζα, ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας είπε πως ως ιδέα δεν είναι κακή - "είναι άλλωστε ιδέα του ΔΝΤ" - αλλά ότι θα πρέπει η "κακή" τράπεζα να πάρει τις καταθέσεις που δεν εγγυηθούν με το σκεπτικό ότι "πάση θυσία, δεν πρέπει να πειραχτούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ".
"Αυτό που απασχολεί την ΕΚΤ και το ΔΝΤ", συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, "είναι το τι θα γίνει όταν ανοίξουν οι τράπεζες".
Στην ερώτηση δε, του Γιώργου Παπαδάκη αν η κυπριακή κρίση έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε δίχως περιστροφές: "Απολύτως και μάλιστα συντριπτρικές". "Τινάζει στον αέρα όποια ελπίδα υπήρχε για σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα", συνέχισε.
Επανέλαβε δε, ότι αν τον Μάρτιο του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε "Όχι" στο μνημόνιο, θα είχαν σωθεί όλοι, "γιατί πολύ απλά η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, η Διεθνής Τράπεζα θα έπεφταν πάνω στην Μέρκελ και θα προέκριναν άλλη λύση".
- "Γιατί το έκανε, λοιπόν, αυτό;", ρωτήθηκε.
- "Από καθαρή ηλιθιότητα", απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης...

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

 

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔAΜΕ!…

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔAΜΕ!…

ΤΟΥ ΧΡ. ΠΑΣΣΑΛΑΡΗ
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔAΜΕ!…
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔAΜΕ!…
«Πολεμάμε και τραγουδάμε»! Κανένας λαός δεν έχει συνδέσει, όπως ο δικός μας ,τους αγώνες του με τη μουσική, το στίχο και την ποίηση. Παγκόσμια ημέρα της ποίησης σήμερα. Και βρίσκει τον απανταχού ελληνισμό σε γενναία αντίσταση κατά της  γερμανικής επιδρομής, με πρωτοπόρους τους Κύπριους…
Πολεμάμε , γράφουμε ποιήματα και τραγουδάμε! Την ποίηση τη δίδαξαν και την ύμνησαν   πρώτοι οι Ελληνες με τον Ομηρο, τον Ορφέα , τον  Πίνδαρο, τον Τυρταίο , τον Αισχύλο, τη Σαπφώ και πρώτες-πρώτες  τις πέντε από τις εννέα μούσες, με δάσκαλο τους τον Απόλλωνα.
«Πολεμάμε και τραγουδάμε»! Ποιητές ήσαν μεγάλοι εθνικοί αγωνιστές όπως ο Κοραής, ο Ρήγας, ο Υψηλάντης, αργότερα ο Σολωμός, ο Βαλαωρίτης, ακόμη αργότερα ο Παλαμάς, ο Βάρναλης, ο Καβάφης,  ο Σουρής, ο Σικελιανός ,ο Καρυωτάκης, ο Κάλβος, ο Ελύτης, ο Σεφέρης , ο Ρίτσος, ο Ουράνης, ο Βρετάκος, εκατοντάδες άλλοι, αφού όποια πέτρα και αν σηκώσεις κάποιον ποιητή θα βρεις ,κάποια Σοφία Μαυροειδή-Παπαδάκη με το «βροντάει ο Ολυμπος», κάποιο ταλαντούχο στιχουργό σαν  το Λευτέρη Παπαδόπουλο με την «Απονη ζωή»!…
«Πολεμάμε και τραγουδάμε»! Αυτό κάνουμε και σήμερα, με στόχο τη Γερμανία της Μέρτελ και του Σόϊμπλε,  μόνο που δεν γράφτηκαν ακόμη αντιστασιακοί στίχοι όπως του Ρήγα («Ως πότε παλικάρια…») .Αναρωτιέμαι πότε κάποιος από τους φίλους μας εδώ στον Eniko, θα γράψει τους πρώτους  επαναστατικούς στίχους για τη δόλια Ελλάδα της γερμανικής σκλαβιάς!…

Ch.Passalaris@hotmail.com
ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

Γερμανικός Τύπος:"Η Κύπρος θα μετατραπεί σε φέουδο της Μόσχας"!

Γερμανικός Τύπος:"Η Κύπρος θα μετατραπεί σε φέουδο της Μόσχας"!



Έκδηλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σημερινά δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο μετά και από την απόφαση της Βουλής της Κύπρου να καταψηφίσει το σχέδιο διάσωσης όπως αυτό είχε αποφασιστεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup.
Κοινό σημείο όλων των δημοσιευμάτων είναι ότι πλέον αναδεικνύονται οι ευρωπαϊκές ανεπάρκειες όσον αφορά τη πολιτική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.Πιο αναλυτικά:
«Υπάρχει η απειλή η Κύπρος να γίνει πειραματόζωο μία πολιτικής που χρειάζεται το ένα πολιτικό δάνειο μετά το άλλο» αποσαφηνίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, προσθέτοντας «η φερόμενη ευρωπαϊκή κοινότητα αλληλεγγύης αποδεικνύεται, όταν η νομιμότητα είναι αδιάφορη, μία -ανοικτής έννοιας- απαίτηση για εκχωρήσεις... σαν να ήταν οι αποταμιευτές στρατιώτες, που πρέπει να αποδέχονται κάθε παράγγελμα».
«Η Κύπρος οδεύει στον γκρεμό» αναφέρει η Handelslatt, τονίζοντας πως το κυπριακό κοινοβούλιο «απέρριψε το πακέτο του Eurogroup, ο κόσμος στη Λευκωσία πανηγυρίζει αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα. Όπως σημειώνει, η ψηφοφορία στη Βουλή «σημαδεύτηκε από ισχυρά αντιευρωπαϊκές αναφορές».
Επίσης για «φυγή στην αγκαλιά της Ρωσίας» κάνει η Sueddeutsche Zeitung, η οποία λέει πως εάν η Κύπρος εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και μόνο η Ρωσία την διασώσει, «το νησί θα γίνει φέουδο της Μόσχας».
«Σε αυτήν την περίπτωση, αποδιοπομπαίος τράγος έχει ήδη βρεθεί εδώ και καιρό και λέγεται Γερμανία» αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνεται πως «η κυπριακή καταστροφή είναι πλέον κάτι παραπάνω από οικονομική καταστροφή και έχει μετατραπεί σε πολιτική κρίση».
Αβέβαιο το μέλλον της Κύπρου σχολιάζει η Deutsche Welle, η οποία επισημαίνει πως το Eurogroup είναι ακόμα πρόθυμο να προσφέρει στήριξη, αν και όπως υπογραμμίζει, η Λευκωσία κοιτάζει στην πλευρά της Μόσχας.
Από την πλευρά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel επισημαίνει ότι το θέμα έχει εξελιχθεί σε «δοκιμασία δύναμης» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κύπρου.Όπως αναφέρεται σε ανάλυση, το ποσό για τη διάσωση της Κύπρου είναι σε σύγκριση με αυτά προηγούμενων πακέτων, «σχεδόν αμελητέο, αλλά εάν το Eurogroup υποχωρήσει, θα έχει γίνει σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εκβιαστεί».
Τέλος, τονίζει το Spiegel, «ο χρόνος πιέζει, οι τράπεζες δεν μπορούν να μείνουν κλειστές για πάντα».

 ΠΗΓΗ:http://www.parapolitika.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΟΙΝΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑ; ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΕ...

ΟΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤ΄ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΤΟ ΤΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΜΙΚΡΗ ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ....

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ.ΟΥΤΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ. ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΡΙΣΚΟ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ. ΕΙΤΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ...ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΣΕ ΩΜΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ...ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

Η πρόταση Λιλλήκα για το δάνειο

Η πρόταση Λιλλήκα για το δάνειο


Η πρόταση Λιλλήκα για το δάνειο
Η πρόταση Λιλλήκα για το δάνειο
Η πρόταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, Γιώργου Λιλλήκα, για ρωσικό δάνειο και επενδύσεις για το φυσικό αέριο στην Κύπρο ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων Λευκωσίας και Μόσχας, με στόχο την εξεύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων.
Αυτό αναφέρεται σε επιστολή του πρώτου αναπληρωτή προέδρου της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Κρατικής Ομοσπονδιακής Δούμας, Μιχαήλ Εμελιάνοφ προς τον κύριο Λιλλήκα, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Η πρόταση Λιλλήκα, προβλέπει ρωσικό δάνειο προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ύψους πέντε έως δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 2,5 έως 3%, ετησίως, απόκτηση μετοχών ή συμμετοχή της Ρωσίας στην προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης της Λαϊκής Τράπεζας ή και της Τράπεζας Κύπρου.
Σε αντάλλαγμα, η κυπριακή κυβέρνηση θα προσφέρει την ευκαιρία σε ρωσική εταιρεία να συμμετάσχει στην ανάπτυξη και την παραγωγή σε τμήμα του κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η πρόταση προβλέπει, επιπλέον, την επένδυση από ρωσικά κεφάλαια σε ποσοστό 20 έως 30%, στην ενεργειακή υποδομή της Κύπρου, όπως σε αγωγούς και εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ και ΕΝΙΚΟΣ

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ανησυχούν για τα χρήματά τους» λέει ο Π.Μπόφινγκερ

Στηλιτεύει το κούρεμα καταθέσεων

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ανησυχούν για τα χρήματά τους» λέει ο Π.Μπόφινγκερ

Από διαδήλωση στην Αθήνα ενάντια στου κούρεμα των κυπριακών τραπεζικών καταθέσεων
«Οι πολίτες πρέπει να ανησυχούν για τα χρήματά τους» προειδοποιεί εκ νέου ο καθηγητής Οικονομίας και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών που συμβουλεύει την γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά επικίνδυνο» το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ο Πέτερ Μπόφινγκερ επισημαίνει ότι ενδεχομένως οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι να μην τρέξουν αύριο στις τράπεζες προκειμένου να αποσύρουν τα χρήματά τους. «Αν όμως», προσθέτει ο ίδιος, «η κρίση οξυνθεί σε μια χώρα της Ευρωζώνης, οι πολίτες εκεί θα θυμηθούν την περίπτωση της Κύπρου».

Ο γερμανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι αν οι καταθέτες σε όλη την Ευρώπη σπεύσουν να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους, «το κόστος της διάσωσης θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το να δοθούν στην Κύπρο τα οικονομικά μέσα προκειμένου να διασώσει τους μικροκαταθέτες της».

Τάσσεται δε υπέρ της πρότασης για μεγαλύτερη φορολόγηση στους μεγαλοκαταθέτες και στους καταθέτες που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι ευρωδιασώστες θα μπορούσαν, σε περίπτωση ανάγκης, να χορηγήσουν πραγματική βοήθεια ακόμη και χαρίζοντας χρήματα» συνεχίζει ο Μπόφινγκερ και τονίζει ότι «δεν θα οδηγούμασταν σε Αναδιανεμητική Ένωση και στο σπάσιμο ενός ταμπού, καθώς η Κύπρος αποτελεί μοναδική περίπτωση -καμία άλλη χώρα στην Ευρωζώνη δεν έχει τόσο κορεσμένο χρηματοπιστωτικό τομέα».

Επισημαίνει, άλλωστε, και το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει υποστεί μετάδοση της κρίσης σε τέτοια έκταση, υπενθυμίζοντας την έκθεση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και τις απώλειες που υπέστη με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ακόμη όμως και για τα γερμανικά συμφέροντα, επιμένει ο Πέτερ Μπόφινγκερ, το ζήτημα είναι η σταθερότητα του ευρώ και όχι, όπως λέει χαρακτηριστικά, «το πώς θα εξηγούσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό Κοινοβούλιο την παροχή βοήθειας σε μια χώρα, η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ο σοβαροτερος κατα την γνωμη μου Γερμανος οικονομολογος.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"