ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η επιστολή ενός Βραζιλιάνου

Η επιστολή ενός Βραζιλιάνου προς τον κόσμο

Statue-of-Jesus-City-Rio-de-Janeiro-Brazil-Wallpaper
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μία επιστολή που δημοσιεύθηκε στο somprero.gr με αφορμή τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στη Βραζιλία. Αναφέρεται στην καθημερινή, δύσκολη, ζωή των Βραζιλιάνων, θέλοντας να μάθει ο κόσμος πως πραγματικά ζουν.

Μπέλο Οριζοντε, Δευτέρα 17.06.2013

Αγαπητέ φίλε,
ναι μιλάω σε εσένα που ακούς Βραζιλία και σκέφτεσαι παραλίες, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια, υπερμεγέθης κ*λους και ατελείωτα πάρτι. Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, αλλά το πάρτι τελείωσε. Η μάλλον έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν σου το είπανε. Εδώ εξάγουμε, αλλά δεν πίνουμε καφέ, δεν χορεύουμε σάμπα εκτός των ορίων του Ρίο ντε Ζανέιρο ή μάλλον χορεύουμε σπάνια έτσι κι αλλιώς. Μέχρι και στην μπάλα εξάγουμε πλέον αμυντικά χαφ και στόπερ. Τα στερεότυπα μας τελείωσαν όπως και η υπομονή.
Τελείωσε η υπομονή. Την τελευταία εβδομάδα πήραμε τους δρόμους. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν για την αύξηση 7 λεπτών του ευρώ στις συγκοινωνίες αλλά πλέον διαμαρτυρόμαστε για όλη τη σαπίλα πίσω από αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι τα επτά λεπτά αλλά τα βασικά δικαιώματα. Η στρατονομία, κατάλοιπο της δικτατορίας, μοιράζει αφειδώς λαστιχένιες σφαίρες και ληγμένα δακρυγόνα. Αλλά είναι πλέον αργά. Ο κόσμος επιτέλους ξύπνησε και ζητά επίπεδο ζωής ανάλογο με την θέση της χώρας στο οικονομικό χάρτη. Βαρέθηκε να βλέπει τους λίγους να γεμίζουν τις τσέπες και να επανεκλέγονται εδώ και δεκαετίες. Βαρέθηκε ο φτωχός αλλά, επιτέλους βαρέθηκε και ο πλούσιος, και θα στο εξηγήσω.
Στην Βραζιλία ο βασικός μισθός είναι 234 ευρώ. Το εισιτήριο του λεωφορείου είναι 1 ευρώ και το ρημάδι έρχεται όποτε γουστάρει. Κάποιος που ζει στο Μπέλο Οριζόντε κερδίζοντας βασικό μισθό, μένει τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα από την δουλειά του και θέλει δύο λεωφορεία και μιάμιση ώρα για να φτάσει εκεί όταν δεν έχει κίνηση. Και όταν μιλάμε για κίνηση, μιλάμε για χάος. Στο Σάο Πάολο για παράδειγμα κάθε μέρα έχουμε ουρές 70 χιλιομέτρων στις ώρες αιχμής. Εκεί συναντιούνται ο φτωχός με τον πλούσιο. Ο φτωχός στο λεωφορείο και πλούσιος στην αμαξάρα του με τα φιμέ τζάμια.
Ο πλούσιος που θα γυρίσει στο σπίτι το οποίο πληρώνει κατά μέσο όρο 1500 ευρώ ενοίκιο και άλλα 400 για κοινόχρηστα. Πληρώνει ιδιωτική ασφάλιση υγείας γιατί το δημόσιο δεν δουλεύει, πληρώνει πανάκριβα σχολεία για τα παιδιά του γιατί στο δημόσιο είναι δύσκολο να μάθουν οτιδήποτε, πληρώνει τα διπλάσια για οποιοδήποτε προϊόν (αυτοκίνητο, ρούχα, υπολογιστής κλπ.) έρχεται απ’έξω γιατί ο φόρος εισαγωγής είναι 60% συν το κέρδος του εμπόρου. Πληρώνει με φόβο, γιατί δεν μπορεί να βγει από το «κάστρο» με τον ηλεκτρικό φράχτη όποτε θέλει. Γιατί δεν μπορεί να πάει μια βόλτα όπου και όποτε του γουστάρει. Γιατί φοβάται για την ζωή του καθημερινά. Και σου μιλάω πάντα για το Μπέλο Οριζόντε και τις άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας. Αν πάρεις τον δρόμο και πας προς το βορρά ξέχνα τα όλα αυτά, εκεί είσαι πλέον σε στάνταρντς Αφρικής.
Κανείς σχεδόν δεν τα περνάει όσο ωραία φαντάζεσαι στην Βραζιλία. Ναι, έχουμε παραλίες και ήλιο αλλά ο αναλφαβητισμός είναι στο 10% και κάθε μέρα περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουνε φαΐ στο τραπέζι τους.
Είμαστε η 6η οικονομική δύναμη στον κόσμο και την ίδια στιγμή πολύ χαμηλά στους δείκτες της παιδείας και της δημόσιας υγείας. Όσο αφορά την διαφθορά και την γραφειοκρατία πρέπει να είμαστε στο τοπ 3 εύκολα. Πολύ ψηλά είμαστε και στην εγκληματικότητα με τα νούμερα νεκρών σε Ρίο και Σάο Πάουλο να είναι μεγαλύτερα από εκείνα σε εμπόλεμες ζώνες (49 χιλιάδες μέσα στο 2010). Δυστυχώς το Μουντιάλ και η Ολυμπιάδα δεν θα αλλάξουν τίποτα από όλα αυτά.
Για μια ακόμα φορά μας δούλεψαν ψιλό γαζί. Μας υποσχέθηκαν πως θα αλλάξει η ζωή μας, επιτέλους, προς το καλύτερο. Πως θα έχουμε συγκοινωνίες και δρόμους πρώτου και όχι τρίτου κόσμου και πως θα αλλάξουμε, λέει, επίπεδο σε όλα. Πως όλο αυτό το «φαγοπότι» θα αξίζει τον κόπο. Αντίθετα, μέχρι τώρα όλη αυτή η ιστορία έχει στοιχίσει πάνω από 27 δις δολάρια, περισσότερα από όσο τα τελευταία τρία μουντιάλ μαζί. Εδώ στο Μπέλο Οριζόντε, το Μινεϊράο κόστισε 270 εκ. ενώ αρχικά είχε υπολογιστεί σε 146 εκ. Να σου πω ακόμα πως πήγα στο στάδιο «Ιντεπεντένσια», επίσης εδώ στο Μπέλο Οριζόντε, που κόστισε 45 εκ. ευρώ, παραδόθηκε με 2 χρόνια καθυστέρηση και λόγω κατασκευαστικού λάθους έχει πάνω από 6 χιλιάδες θέσεις που δεν βλέπουν το ένα τέρμα. Ανάλογες και χειρότερες είναι οι ιστορίες και στα υπόλοιπα γήπεδα.
Μιας και μιλάμε για μπάλα, να σου πω πως οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θα δουν το Μουντιάλ από την τηλεόραση. Το φτηνό εισιτήριο για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών για τον αγώνα Ταϊτή – Νιγηρία κοστίζει κοντά στα 50 ευρώ. Φαντάσου λοιπόν τι θα πρέπει να πληρώσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μην ξεχνάς, ο βασικός μισθός είναι στα 234 ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://www.karfitsa.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΑΛΕΞΗ; Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΛΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΘΟΥΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. ΤΟ <<ΑΡΙΣΤΕΡΟ>> ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Νέες μεγάλες πορείες αναμένονται την Πέμπτη

Αμείωτη η ορμή του κύματος διαδηλώσεων στη Βραζιλία


Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες χρησιμοποίησαν οι ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας σε ταραχές στο περιθώριο διαδήλωσης γύρω από το στάδιο της πόλης Φορταλέζα στη Βραζιλία, πριν ξεκινήσει αγώνας για το Confederations Cup· πορείες και στο Σάο Πάολο, επεισόδια στο Νιτερόι του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν με αφορμή το κόστος των συγκοινωνιών αλλά τροφοδοτούνται από τη γενικότερη δυσφορία, δεν έχουν ξεφουσκώσει παρά την προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης με φθηνότερα εισιτήρια για τις συγκοινωνίες. Νέες μεγάλες πορείες αναμένονται την Πέμπτη.

Γύρω από το στάδιο Καστελάου στην Φορταλέζα, συγκεντρώθηκαν περίπου 15.000 άτομα πριν τον αγώνα του Confederations Cup το βράδυ της Τετάρτης.

Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και εκτυλίχθηκαν χαοτικές σκηνές: Ομάδες διαδηλωτών αποσπάστηκαν από τη συγκέντρωση και άρχισαν τον πετροπόλεμο με τις ισχυρότατες δυνάμεις ασφαλείας. Η απάντηση ήρθε με πλαστικές σφαίρες και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Παράλληλα, Το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο Νιτερόι, έξω από το Ρίο ντε Ζανέιρο, ενώ πλήθος κόσμου κατέβηκε ξανά στους δρόμους του Σάο Πάολο.

Την Τετάρτη, οι δήμοι του Ρίο ντε Ζανέιρο και του Σάο Πάολο ακολούθησαν μικρότερες τοπικές ηγεσίες που ακύρωσαν την αύξηση της τιμής στο κόμιστρο για τα λεωφορεία και τα τρένα -απόφαση που είχε πυροδοτήσει τις πρώτες διαδηλώσεις. Οι δύο πόλεις είχαν δει τις ογκωδέστερες διαδήλωσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και τα περισσότερα επεισόδια.

Πολλοί αμφιβάλλουν ωστόσο για το κάτα πόσο αυτό θα καταφέρει να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο δρόμο, οι οποίες τροφοδοτούνται από τη γενικότερη δυσφορία των Βραζιλιάνων για τα υψηλά φορολογικά βάρη, τη χαμηλή ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών με παράλληλη σπατάλη, όπως πιστεύουν, πόρων στις διογανώσεις για το Confederations Cup και το επόμενο Μουντιάλ.
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ  
ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΛΟ ΚΑΜΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ; ΩΡΑΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ. ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΚΘΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ;

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΕ

Λύση στο «και πέντε»

Λύση στο «και πέντε»
Deutsche Welle
ΕΕ: Συμβιβασμός για προϋπολογισμό 2014-2020
Λύση στο «και πέντε» βρέθηκε για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020. Όπως ανακοίνωσε η ιρλανδική προεδρία στις Βρυξέλλες, το συνολικό πλαίσιο «δημοσιονομικών προοπτικών» όπως επισήμως αποκαλείται, ανέρχεται σε 997 δισ. ευρώ.
Οι περισσότερες δαπάνες, συνολικά 325 δισ., προβλέπονται για τα διαρθρωτικά ταμεία που χρηματοδοτούν δράσεις στις πιο φτωχές περιφέρειες της ΕΕ, ενώ η αγροτική πολιτική θα απορροφήσει 278 δισ. ευρώ. Επίσης, τα κράτη- μέλη συμφώνησαν να επανεξετάσουν το πλαίσιο χρηματοδότησης το 2016, υποβάλλοντας προτάσεις για ενδεχόμενη τροποποίηση της συμφωνίας. Δεν κατάφεραν ωστόσο να βρουν λύση στο έλλειμμα του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2013, που ανέρχεται ήδη στα 11,2 δισ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας και προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Έιμον Γκίλμορ δηλώνει ότι «είναι μία καλή μέρα για την Ευρώπη» και είναι σημαντικό ότι βρέθηκε επιτέλους συμβιβαστική λύση για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού τα επόμενα χρόνια. Τον συμβιβασμό χαιρετίζει και ο Επίτροπος για τον προϋπολογισμό Γιάνους Λεβαντόφσκι, επισημαίνοντας ότι «προσφέρει ευέλικτα εργαλεία χρηματοδότησης» και επιτρέπει στις Βρυξέλλες να παράσχουν βοήθεια σε έκτακτες περιπτώσεις, για παράδειγμα στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη.
Ο συμβιβασμός των Βρυξελλών θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κάτι που ακόμη δεν θεωρείται αυτονόητο. Πολλοί ευρωβουλευτές, ιδιαίτερα από την ομάδα των σοσιαλιστών και δημοκρατών, αντιδρούν στη συμφωνία των 997 δισ. ευρώ, εκτιμώντας ότι δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξανόμενες αρμοδιότητες και ανάγκες χρηματοδότησης της ΕΕ, μεταδίδει η Deutsche Welle.
Deutsche Welle, Euro2day

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ


ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ
ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ
Στα 70 χρόνια της σταδιοδρομίας μου δεν θυμάμαι κυβέρνηση να έχει εισπράξει σε δέκα μόνο 24ωρα τόσα πολλά  αναθέματα από τους..υπηκόους της όσο η σημερινή τρικομματική.  Για ένα απλό, απλούστατο θέμα, όπως το κλείσιμο της αμαρτωλής ΕΡΤ , ο έρμος λαός μας ταλαιπωρείται  βασανιστικά από την 11η Ιουνίου με τους τρείς αρχηγούς να κονταρομαχούν (τάχα μέχρι θανάτου) ποιός  θα κερδίσει πόντους στον όποιο συμβιβασμό, αφού έτσι και αλλιώς το χαρτί είναι σημαδεμένο..Η σημερινή 3η κατά σειρά σύσκεψη   αυτό ακριβώς θα δείξει..
Οι Ελληνες πολίτες, οργισμένοι όσο ποτέ με την αλαζονεία, τον αυταρχισμό και τις  επιπολαιότητες  κυβέρνησης, αντιπολίτευσης  και  εργατοπατέρων  που τους καταδίκασαν σε  ενημερωτικό σκοτάδι, περιμένουν  το τέλος αυτής της περιπέτειας  για να καταπλήξουν αύριο μεθαύριο τους πάντες με το μαύρο που θα ρίξουν στις  δημοσκοπήσεις,  σαν προεόρτιο  των εθνικών εκλογών.
Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης είναι στην αποψινή ατζέντα  των τριών αρχηγών, υποκριτικά σοβαροφανών, αφού ξεπέρασαν τη δήθεν κρίση και  γλύτωσαν δήθεν την πατρίδα ( διάβαζε: γλύτωσαν τους εαυτούς τους) από τον εφιάλτη των εκλογών…
Η δημόσια τηλεόραση θα λειτουργήσει, πολύ σύντομα, οι τρείς αρχηγοί θα τα βρουν σε όλα, δεν συζητείται. Και οι ξένοι οι προστάτες μας, ιδιαίτερα η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε, θα ξαναβρούν  τον ύπνο τους. Το παραμύθι θα τελειώσει, σαν να μη συνέβη τίποτε. Και όλοι αυτοί θα ζήσουνε καλά  οι δε σιδηροδέσμιοι Ελληνες  υπήκοοι… πολύ χειρότερα!...

Ch.Passalaris@hotmail.com

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"