ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στο 160,5% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος

Tο υψηλότερο ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη

Στο 160,5% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος το α΄ τρίμηνο του 2013

Στο 160,5% του ΑΕΠ ανήλθε το δημόσιο χρέος το α΄ τρίμηνο του 2013
Στο 160,5% του ΑΕΠ (ή 305,291 δισ. ευρώ) ανήλθε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα η Eurostat.

Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 24,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012 και κατά 3,7% (ή 1,4 δισ. ευρώ) σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Ιταλία με 130,3%, η Πορτογαλία με 127,2% και η Ιρλανδία με 125,1%.

Σε μέσα επίπεδα, το δημόσιο χρέος των 17 κρατών της Ευρωζώνης αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2013 στο 92,2% του ΑΕΠ από 90,6% το τέταρτο τρίμηνο 2012 και 88,2% το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Τα χαμηλότερα ποσοστά είχαν η Εσθονία (10%), η Βουλγαρία (18%) και το Λουξεμβούργο (22,4%).

Τη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους στο πρώτο τρίμηνο κατέγραψαν η Ιρλανδία (+7,7%), το Βέλγιο (+4,7%) και η Ισπανία (+4%), ενώ τις μεγαλύτερες μειώσεις η Λετονία (-1,5%), η Δανία (-0,8%) και η Γερμανία (-0,7%).

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012, το χρέος αυξήθηκε σε 24 χώρες της ΕΕ και μειώθηκε μόνο σε 3 χώρες. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν σε Ελλάδα (+24,1%), Ιρλανδία (+18,3%), Ισπανία (+15,2%), Πορτογαλία (+14,9%) και Κύπρο (+12,6%).

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
Οταν  τα ελεγα εγκαιρα ελεγαν μερικοι αερολιθοι,<< οι ξενοι ξερουν και φταιμε εμεις που δεν εφαρμοσαμε το προγραμμα>>. Ποσοι ελεγαν τοτε τα σημερινα; Γιατι σημερα ολοι παριστανουν τον προφητη κατοπιν εορτης. Ημασταν μετρημενοι δυο- τρεις. Υπαρχουν τα κειμενα μου.

ΤΑ ΕΙΠΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ. ΜΙΛΗΣΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ...

OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΤΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΕΣ


εισηγηση στο προσυνεδριο της δημοκρατικης συμμαχιας του ...

 ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ :


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 20/11/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011

ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

 
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

 

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2013 ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;   

ΑΡΘΡΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ:ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Αρβανιτόπουλος: Οι αποσπασμένοι επιστρέφουν στις τάξεις



















Τα χαρτιά του για τις αλλαγές στην εκπαίδευση άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Αρβανιτόπουλος μεταξύ άλλων εμφανίστηκε κατηγορηματικός όσον αφορά τους αποσπασμένους καθηγητές σε υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία  δηλώνοντας ότι θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

«Φέτος οι αποσπάσεις θα είναι απειροελάχιστες. Αυτό δεν θα υπάρξει εφέτος γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα. Ολοι οι αποσπασμένοι θα πάνε στις τάξεις τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες σχετικές με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία: «Αυτές οι διαδικασίες, δηλαδή, μετατάξεις, αποσπάσεις κ.λπ. είναι σε εξέλιξη και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου».

Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο από τη νέα σχολική χρονιά θα ελέγχεται η παρουσία δασκάλων και καθηγητών στις σχολικές μονάδες. «Πρέπει να εξακριβώσουμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι δεν είναι μονίμως στις τάξεις. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Καταρχήν αναμένουμε τα πορίσματα των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης και δεύτερον με το σύστημα ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Παιδείας. Από τον Σεπτέμβριο θα γνωρίζουμε σε κάθε σχολική μονάδα, ποιος εργάζεται, τι κάνει και πόσες ώρες εργάζεται. Ο διευθυντής της κάθε σχολικής μονάδας θα ενημερώνει το πληροφοριακό σύστημα για το ποιος ήρθε, ποιος δεν ήρθε, ποιος διδάσκει, ποιος δεν διδάσκει», τόνισε χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ REAL


TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΣΩΣΤΑ. ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΠΡΩΤΑ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"