ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΠΙΘΑΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

athanasiadis

Σύμφωνα με πληροφορίες  εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον για τις Περιφερειακές εκλογές του 2014 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  από πολλούς ενδιαφερόμενους, να ηγηθούν συνδυασμού. Τα πιο τρανταχτά ονόματα, που ακούγονται είναι αυτά του Γ.Κασσαπίδη  βουλευτή Κοζάνης και του δημάρχου Γρεβενών  Δ. Κουπτσίδης  από τον χώρο της κεντροδεξιάς  όπως επίσης του Αλ. Αθανασιάδη πρωην βουλευτη  Κοζάνης  από τον χώρο της κεντροαριστεράς. Εγώ το μόνο, που έχω να προσθέσω είναι, πως θεωρώ ευπρόσδεκτες,  αν αληθεύουν όσα λέγονται, τις  νέες υποψηφιότητες για την περιφέρεια μας.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΕΠΙ 23 ΧΡΟΝΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Βαρουφάκης: Λέγοντας την αλήθεια για την Ελλάδα, το ΔΝΤ προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα Πηγή: Βαρουφάκης: Λέγοντας την αλήθεια για την Ελλάδα, το ΔΝΤ προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα


«Ήταν καιρός, θα έλεγα», γράφει ο οικονομολόγος επικροτώντας το «όχι» της Βραζιλίας στη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας

«Λέγοντας την αλήθεια για την Ελλάδα (ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει) το ΔΝΤ προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα», έγραψε στο twitter ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης υπερασπιζόμενος το «όχι» της Βραζιλίας και ακόμη 10 χωρών από τη Λατινική Αμερική στη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Βαρουφάκης τουίταρε το πρωί σχολιάζοντας τις ενστάσεις που εξέφρασε η Βραζιλία στη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ. Το σκεπτικό των 11 χωρών της Λατινικής Αμερικής εί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και άρα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο ΔΝΤ τα χρήματα που δανείζεται,.

«Η Βραζιλία εξωθεί τη Λατινική Αμερική σε εξέγερση ενάντια στην «αυταπάτη» ότι η δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα είναι εντός τροχιάς. Ήταν καιρός, θα έλεγα», γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης επικροτώντας την κίνηση της Βραζιλίας να διαφοροποιηθεί από την κεντρική απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας.

Το πρώτο «τιτίβισμα» του κ. Βαρουφάκη είναι προφανές ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, κριτική αλλά και ευνοϊκά σχόλια από τους υποστηρικτές του. Γιατί λίγη ώρα αργότερα ήρθε και δεύτερο, στο οποίο ο ίδιος αναφέρει ότι «το ΔΝΤ προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα μας», θέλοντας να τοποθετηθεί εκ νέου στα λεγόμενά του. 

Πάντως είναι προφανές ότι ο διαπρεπής οικονομολόγος επιλέγει με την τοποθέτησή του αυτή να προκαλέσει αφού γνωρίζει ότι αν γινόταν δεκτή η άποψη της Βραζιλίας για διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ -και εφ' όσον οι Ευρωπαίοι δεν κάλυπταν το κενό που θα δημιουργούνταν για την αναχρηματοδότηση των ελληνικών δανείων- τότε ενδεχομένως το «σταμάτημα» της χρηματοδότησης από το Ταμείο να ήταν η θρυαλλίδα που θα πυροδοτούσε μια διαδικασία που θα οδηγούσε στην επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ο ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ


ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Ο ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΡΑΠΙΔΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΝΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΩΤΗ. ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

Μιχαήλ Θεοχαρίδης
Γεννήθηκε στις Αγραπιδιές του Δήμου Αμυνταίου του νομού Φλώρινας το έτος 1947. Είναι έγγαμος, με δύο τέκνα. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές του, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το έτος 1971. Την 1.8.1973 διορίσθηκε Ειρηνοδίκης και τοποθετήθηκε στο Ειρηνοδικείο Σαππών Νομού Ροδόπης, όπου υπηρέτησε μέχρι το έτος 1974.
Στις 23.7.1974, έπειτα από επιτυχή συμμετοχή του στο διενεργηθέντα σχετικό διαγωνισμό εμμίσθων παρέδρων, στον οποίο κατετάγη τρίτος, διορίσθηκε πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Έβρου. Υπηρέτησε διαδοχικά, ως πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Έβρου (1974-1976), ως Πρωτοδίκης στα Πρωτοδικεία Ροδόπης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης (έτη 1976-1980, 1980-1988 και 1988-1990, αντίστοιχα), ως Πρόεδρος Πρωτοδικών στα Πρωτοδικεία Βέροιας και Θεσσαλονίκης (έτη 1990-1992 και 1992-1993, αντίστοιχα), ως Εφέτης στο Εφετείο Θεσσαλονίκης (έτη 1993-2004) και ως Πρόεδρος Εφετών στα Εφετεία Λαμίας και Λάρισας (έτη 2004-2005 και 2005-2006, αντίστοιχα).
Στο βαθμό του αρεοπαγίτη προήχθη τον Ιούνιο του έτους 2006 και του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στις 8.7.2010.
Συμμετείχε ενεργώς στο διδακτικό προσωπικό της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, όπου δίδαξε Εμπορικό Δίκαιο κατά τα έτη 1997-1999 και Αστικό Δίκαιο (Εμπράγματο- Κληρονομικό) κατά τα έτη 2004-2005 και 2009. Υπήρξε τακτικό μέλος της επιτροπής, που διενήργησε κατά το έτος 2010 τον εισαγωγικό διαγωνισμό στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών για την κατεύθυνση της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης του νομικού περιοδικού «Επιθεώρηση Πολιτικής Δικονομίας». Τον Ιανουάριο του έτους 2012 τοποθετήθηκε, μετά από ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι το Μάιο του 2013. Κατά το διάστημα της θητείας του στην Εθνική Σχολή διοργάνωσε 16 σεμινάρια επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών, στα οποία έλαβε ενεργό μέρος, εκπροσώπησε τη Σχολή σε συνέλευση των Σχολών Δικαστών Ευρωπαϊκών Χωρών στην Κοπεγχάγη και, στα πλαίσια διμερούς συνεργασίας της Σχολής με την Ακαδημία Δικαιοσύνης της Τουρκίας, ηγήθηκε αντιπροσωπείας δικαστών από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας κατά τις συναντήσεις της με αντιπροσωπεία της Τουρκικής Ακαδημίας Δικαιοσύνης, στην 'Αγκυρα και τη Θεσσαλονίκη.
Ως αρχαιότερος αντιπρόεδρος, άσκησε τα καθήκοντα του προέδρου του Αρείου Πάγου από την 1η Ιουλίου 2013 όταν αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης η τότε πρόεδρος του ΑΠ Ρένα Ασημακοπουλου, μέχρι και σήμερα.

ΠΗΓΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ:  http://mobile.kathimerini.gr

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠ Ο ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ


Νέοι πρόεδροι του ΣτΕ και του ΑΠ είναι οι Σωτ. Ρίζος και Μ. Θεοχαρίδης, ενώ Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι η Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η πρώτη γυναίκα στη ανώτατη ιεραρχία της Εισαγγελίας της χώρας

Το υπουργικό συμβούλιο κατά την σημερινή συνεδρίασή του, κατόπιν πρότασης του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, αποφάσισε ότι για δύο χρόνια (έως το 2015) πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος Σωτήρης Ρίζος και για ένα χρόνο θα είναι πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο νυν αντιπρόεδρος Μιχαήλ Θεοχαρίδης.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου θα είναι εισαγγελέας γυναίκα. Πρόκειται για τη σημερινή αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία θα παραμείνει στη θέση αυτή για 3 χρόνια, δηλαδή έως το 2016. Ήδη η κυρία Κουτσαμάνη εδώ και καιρό ασκεί καθήκοντα αναπληρώτριας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά την παραίτηση - στην εκπνοή του περασμένου Μαΐου - του Ιωάννη Τέντε από την θέση του Εισαγγελέα ΑΠ, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Επίσης, σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας προήχθη ο σύμβουλος Επικρατείας Νικόλας Ρόζος, ο οποίος θα αποχωρήσει από δικαστικό σώμα το 2015.

Ακόμη, σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι αρεοπαγίτες Ιωάννης Σίδερης, ο οποίος αποχωρεί σε δύο χρόνια, η Δήμητρα Παπαντωνοπούλου η οποία συνταξιοδοτείται σε 4 χρόνια, δηλαδή το 2017, ο Νικόλαος Λεοντής ο οποίος αποχωρεί σε τρία χρόνια, ο Αντώνιος Αθηναίος που είναι μόνο για ένα χρόνο στη θέση αυτή, ο Γρηγόρης Κουτσόπουλος ο οποίος του χρόνου συνταξιοδοτείται και ο Σπυρίδων Μιτσιάλης που συνταξιοδοτείται σε δύο χρόνια.

Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι από σήμερα ο Ευάγγελος Νταής και πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο Ι. Σακελλαρίου.

Να σημειωθεί ότι για τις προαγωγές τηρήθηκε η επετηρίδα.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"