ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Eurostat: Παραμένει "πρωταθλήτρια Ευρώπης" στην ανεργία η Ελλάδα

Eurostat: Παραμένει "πρωταθλήτρια Ευρώπης" στην ανεργία η Ελλάδα

Τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας στην ΕΕ εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα, με συνολικό ποσοστό 26,9% και 58,7% για τους νέους κάτω των 25 ετών, τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Εurostat για την ανεργία στην ΕΕ αφορούν τον Ιούνιο του 2013, ενώ για την Ελλάδα αφορούν τον Απρίλιο του 2013.

Σύμφωνα με τη Eurostat, τον Ιούνιο του 2013, η ανεργία στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερή στο 12,1% για τέταρτο συνεχή μήνα, ενώ στην «ΕΕ των 27» η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς στο 10,9% από 11% τον Μάιο.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, ο αριθμός των ανέργων πολιτών στην ευρωζώνη σημείωσε μικρή πτώση κατά 24.000 τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο.

Στην «ΕΕ των 27», ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 32.000 σε σχέση με το Μάιο.

Συνολικά, καταγράφονται 26,424 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 19,266 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (26,9% τον Απρίλιο), στην Ισπανία (26,3%) και στην Πορτογαλία (17,4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία(4,6%), στη Γερμανία (5,4%), στο Λουξεμβούργο (5,7%) και στην Ολλανδία (6,8%).

Εξάλλου, η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο καταγράφεται στην Κύπρο (από 11,7% σε 17,3%) και στην Ελλάδα (από 23,6% τον Απρίλιο του 2012 σε 26,9% τον Απρίλιο του 2013).

Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών, παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ τόσο στην ΕΕ, όσο και στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, τον Ιούνιο του 2013 η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 23,2% στην ΕΕ και στο 23,9% στην ευρωζώνη.

Συνολικά, καταγράφονται 5,512 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην ΕΕ και 3,526 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην ΕΕ, καταγράφονται στην Ελλάδα (58,7% τον Απρίλιο του 2013), στην Ισπανία (56,1%), στην Πορτογαλία(41%) και στην Ιταλία (39,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,5%), στην Αυστρία (9,3%) και στην Ολλανδία (11%).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα σημείωσε μικρή άνοδο από 26,8% τον Μάρτιο σε 26,9% τον Απρίλιο. Συνολικά, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 1,338 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,2% τον Απρίλιο και στις γυναίκες στο 30,5%.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 

ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Ισοπεδωσαν αδικα τον ιδιωτικο τομεα με τους 1.500.000 ανεργους και τις χιλιαδες κλειστες επιχειρησεις και δημιουργουν πανικο για το 2% των δημοσιων υπαλληλων που θα απολυθει. Αυτο ειναι αδικο πρωτα για τους ικανους δημοσιους υπαλληλους που βλεπουν τον μισθο τους να πετσοκοβεται για να μην θιγει κανενας τεμπελης, αργοσχολος, επιορκος ή με πλαστα δικαιολογητικα υπαλληλος και παει στο σπιτι του. Ντροπη σας. Κοπριτες συνδικαλιστες. Οσο για το παραμυθι αριστεριστικης προελευσης ότι οποιος δεν αντιδρα τωρα θα ερθει η δικη του σειρα καλυτερα, να μην το ξαναπουν. Γιατι η σειρα 1.500. 000 ανεργων ηρθε περασε και κανεις δεν τους συμπαρασταθηκε. Αντε γιατι παραγινε το θρασος και η κουτοπονηρια σε αυτον τον τοπο. Επισης ας σταματησουν να μιλουν δηθεν για αυξηση της ανεργιας γιατι για καθε εναν δημοσιο υπαλληλο που διατηρειται στην θεση του ενω δεν αξιζει χανουν την δουλεια τους τρεις του ιδιωτικου τομεα απο τα χαρατσια και τους φορους για τις δαπανες της κομματικης πελατειας. Ειμαι ασφαλώς μαζι με τους εργατικους και εντιμους δημοσιους υπαλληλους που τοσα χρονια αναγκαζονται να θεωρουν συναδελφους τους ολα τα σαπροφυτα και λαμογια του κομματικου σωληνα. Οσο για το αλλο παραμυθι ότι θα λειψουν τα λεφτα του δημοσιου απο την αγορα μα καλα ακομη να καταλαβετε πως το παρτι με ρευστοτητα απο μισθους που εδινε το κρατος με δανεικα τελειωσε και πρεπει η χωρα να φτιαξει νεο μοντελο αναπτυξης με την ιδιωτικη πρωτοβουλια να παράγει νέο πλούτο και την εξωστρεφεια να κυριαρχουν;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"