ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Προεδρικη Δημοκρατια

Η μετατροπη του πολιτευματος σε Προεδρικη δημοκρατια με εκλεγμενο προεδρο αμεσα απο τον λαο με σαφεις εξουσιες και περιορισμο των εξουσιων του πρωθυπουργου στα πλαισια εξισορροπησης των αρμοδιοτητων και ταυτοχρονα ο πληρης διαχωρισμος των εξουσιων μεταξυ της εκτελεστικης νομοθετικης και δικαστικης εξουσιας ειναι η αποψη μου για το πολιτικο προβλημα της χωρας. Απο παλια υπερασπιζομαι αυτην την θεση. Στα πλαισια αυτα οι βουλευτες δεν θα μπορουν να ειναι και υπουργοι σε καμια περιπτωση ενω βουλευτης που θα γινεται υπουργος θα χανει την εδρα του.Επίσης  η δικαιοσυνη πρεπει, να εκλεγει μονη της την ηγεσια των Ανωτατων Δικαστηριων και για να υπαρχει λαικη νομιμοποιηση, να επιλεγει ο λαος αναμεσα σε τριπροσωπο προτεινομενο απο τους δικαστες για καθε Ανωτατο Δικαστηριο ενω οι εισαγγελεις κατα την γνωμη μου θα επρεπε να εκλεγονται ισως οπως στις ΗΠΑ.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Ο Μητσοτάκης "αδειάζει" τον Γρηγοράκο για πελατειακές προσλήψεις από το 2004 μέχρι το 2009

 




Διευκρινίσεις για το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου τομέα, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και για τους αριθμούς που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με όσους φέρεται ότι προσελήφθησαν από το 2004 μέχρι το 2009.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθαρίζει ότι "ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του Δημοσίου, στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογίζονταν το μη τακτικό προσωπικό.
Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία (Ιούλιος 2013), το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 612.414 υπάλληλοι, ενώ το μη τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 67.568. Κατά συνέπεια οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους, που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004 - 2009, δεν απηχούν την πραγματικότητα".
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό λεπτομερούς απεικόνισης του προσωπικού του Δημόσιου Τομέα.
Επίσης, σε ό,τι αφορά στον έλεγχο τυχόν πλαστών δικαιολογητικών, που αποτελεί έναν από τους τρείς άξονες (οι άλλοι δυο είναι η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας και ο εντοπισμός των αδικαιολογήτως απόντων) της συνολικής πολιτικής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρινίζεται ότι:
Για πρώτη φορά επιχειρείται στο Δημόσιο Τομέα ένας στοχευμένος έλεγχος γνησιότητας τίτλων σπουδών (πανεπιστημιακών πτυχίων, πτυχίων ξένων γλωσσών), αλλά και άλλων δικαιολογητικών, μέσα από μια οργανωμένη διαδικασία η οποία διεκπεραιώνεται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Κατά συνέπεια οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό των πλαστών δικαιολογητικών που θα διαπιστωθεί είναι παρακινδυνευμένη.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ξεκινήσει να δίνει στη δημοσιότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα συγκεκριμένα στοιχεία που προκύπτουν από την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, τα οποία είναι και τα μόνα αξιόπιστα, όπως αναφέρει.
Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι "η κινητικότητα στο δημόσιο είναι μόνιμη"
Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να πάει στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ή άλλον κοινωνικό θεσμό όπως η Δικαιοσύνη, για να γίνει κάθαρση στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών.
Τόνισε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για τις αλλαγές στο δημόσιο, αλλά πρέπει να υπάρχει και κοινωνική συναίνεση.
Μιλώντας εξάλλου στην Καθημερινή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πρότεινε να ελεγχθούν τα πτυχία όλων όσοι προσελήφθησαν την τελευταία εικοσαετία.
Ο κ. Γρηγοράκος τονίζει ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για το πελατειακό κράτος που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.
Προσθέτει ότι τον έλεγχο πρέπει να αναλάβει ένας ανεξάρτητος φορέας με επικεφαλής μια δικαστική αρχή.
Ο κ. Γρηγοράκος είχε αναφέρει χθες ότι ένα 10% των 850 χιλιάδων προσλήψεων που έγιναν από το 2004 έως το 2009 είναι με πλαστά στοιχεία που δεν έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ.



ΠΗΓΗ: http://news247.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Σωστός. Για να τελειωνουν τα Πασοκικα παραμυθια.

ΠΕΡΙ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ

Καλο θα ειναι οσοι πιστευουν πραγματικα σε ανθρωπιστικες αξιες και ταυτοχρονα θελουν να υπηρετησουν και τα εθνικα συμφεροντα να μην αρχισουν τιποτα δηλωσεις συμπαραστασης στο καθεστως Φρανκεσταιν του Ασαντ στην Συρια και τα περι δηθεν ταυτισης με την πολιτικη των ομόδοξων Ρωσων γιατι ελπιζω, να καταλαβαν ότι ο Πουτιν οταν ειναι για το συμφερον του μας εχει γραμμενους... Και υπόψη δεν συνηθιζω, να χαριζομαι ουτε στους Δυτικους και τα εγκληματα τους, αλλα δεν μπορει η χωρα, να εμφανιζεται υπερμαχος Κανταφιδων και Ασαντ.

ΒΛΑΚΕΣ Η ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

Αν νομιζουν οι Γερμανοι πολιτικοί ευτυχώς όχι όλοι με τις εμμονες τους ότι αρκει ενα νεο πακετο υψους 10δις, για να ξεμπερδεψουν με την Ελλαδα ειναι ή βλακες ή απατεωνες. Ας πουν επιτελους για μια φορα και αυτοι την αληθεια στους ψηφοφορους τους επιτελους.

Τρεις έφηβοι σκότωσαν εν ψυχρώ 22χρονο

Σάλος στην Οκλαχόμα

Τρεις έφηβοι σκότωσαν εν ψυχρώ 22χρονο Αυστραλό «γιατί έπλητταν»

Τρεις έφηβοι σκότωσαν εν ψυχρώ 22χρονο Αυστραλό «γιατί έπλητταν»
Λίγα λουλούδια, ένας σταυρός και η φωτογραφία του Κρίστοφερ Λέιν που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, ενώ έκανε τζόκινγκ   (Φωτογραφία:  Reuters )


Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση της δολοφονίας ενός 22χρονου αυστραλού αθλητή από τρεις εφήβους στην πόλη Ντούνκαν της Οκλαχόμα, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία δήλωσαν ότι τον σκότωσαν «γιατί έπλητταν».

Ο 22χρονος αυστραλός παίκτης του μπέιζμπολ, Κρίστοφερ Λέιν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, ενώ έκανε τζόκινγκ στους δρόμους της μικρής πόλης Ντούνκαν, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο μιας αθλητικής υποτροφίας.

Ο 15χρονος Τζέιμς Έντουαρντ και ο 16χρονος Τσάσνει Λούνα είναι οι δυο έφηβοι που κατηγορούνται για το φόνο του αθλητή, ενώ ο 17χρονος Μάικλ Ντουέιν Τζόουνς, κατηγορείται για συνέργια, καθώς ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο από όπου οι νεαροί πυροβόλησαν τον αθλητή.

«Είχαν βαρεθεί και απλά ήθελαν να σκοτώσουν κάποιον» είπε στο ABCNews.com ο Ντάνι Φόρντ αρχηγός της αστυνομίας στο Ντούνκαν. «Τον πυροβόλησαν στην πλάτη και έφυγαν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εισαγγελέα Τζέισον Χικς, οι δύο έφηβοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία, απειλούνται με ισόβια κάθειρξη. Στην Οκλαχόμα όμως, ισχύει η θανατική ποινή και μπορεί να ζητηθεί ακόμη και για ανηλίκους.

Ο πατέρας του θύματος δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ότι «τίποτα καλό δεν θα βγει από αυτό, γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Ήταν απλά ένα παιδί στην αρχή της ζωής του. Προσπαθούμε να καταλάβουμε, είναι μια τρέλα».

Τα δημόσια σχολεία στην πόλη Ντούνκαν της Οκλαχόμα έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, μετά από πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία για απειλές προς το γυμνάσιο της πόλης.

Το γυμνάσιο δέχτηκε ανώνυμες απειλές το βράδυ της Τρίτης, όπως ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου σε ένα μήνυμα του στην ιστοσελίδα του σχολικού ιδρύματος. Η φύση των απειλών δεν έγινε γνωστή.
Η διεύθυνση του σχολείου κράτησε τους μαθητές στους χώρους του ιδρύματος έως ότου οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους παραλάβουν. «Πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα εύλογα μέτρα για την προστασία της ζωής των μαθητών μας» δήλωσε η διευθύντρια.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Αυτή είναι η φωτισμένη Εσπερία με την εκμετάλλευση, την έλλειψη παιδείας και τις ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές σε έξαρση. Έτσι καταντούν απαίδευτες κοινωνικές ομάδες με θεοποιημένα πρότυπα την χωρίς όρια εκμετάλλευση των πάντων και την απληστία. Σκότωσαν γιατί έπλητταν. Δεν είναι η πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Πολλοί εκεί όχι όλοι βέβαια έκαναν στόχο της ζωής τους το κέρδος πάνω απο όλα και άλλες αξίες όπως η Παιδεία και ο Ανθρωπισμός έμειναν στο ράφι. Ιδού το κατάντημα.

ΠΡΟΣ ΦΘΟΝΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΖΩ

Καλό είναι ορισμένοι να κάνουν μια μεγάλη προσφορά στην κοινωνία μας. Να περιορίσουν τον φθόνο και την ζήλια τους άμεσα.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑΝ

Οταν φωναζα για το μη βιωσιμο του χρεους και προεβλεπα την παταγωδη αποτυχια του προγραμματος εξαρχης καποιοι βασιλικοτεροι του βασιλεως μας ειρωνευοντουσαν για το εθελοντικο κουρεμα και το πακετο αναπτυξης που χρειαζοταν η χωρα. Τωρα ολοι μιλουν για αυτα και τα παπαγαλακια της τροϊκας καταπιαν την γλωσσα τους. Μεχρι τωρα λειτουργωντας ως συμπλεγματικοι αρχοντοχωριατες μας ελεγαν πού το ξερεις εσυ απο το Αμυνταιο και δεν το ξερει ο Τομσεν...Βρε η πραγματικη γνωση δεν ειναι αποτελεσμα τοποθεσιας και διαμονης. Σιωπη τωρα. Τουλαχιστον αναγνωριστε το δικαιο οσων ρισκαραμε να εκθεσουμε εγκαιρα την αποψη μας.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"