ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΡΥΩΤΗΣ: Η ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

2013-09-21
Φωτογραφία για Η “Στρογγύλη” της Πορτογαλίας…
Του Θεόδωρου Καρυώτη

Tο σύμπλεγμα των Νήσων Savage

Ξαφνικά άρχισε ένας εμφύλιος πόλεμος μέσα στην ΕΕ ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία που μας θυμίζει την Ελληνοτουρκική διένεξη στο Αιγαίο. Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι αυτά τα κράτη τσακώνονται, πολύ σωστά, για την ΑΟΖ ενώ η Ελλάδα με τη Τουρκία συνομιλούν για δεκαετίες τώρα με την μπαγιάτικη πλέον υφαλοκρηπίδα.

Πριν λίγες μέρες η Ισπανία ζήτησε παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών στην διένεξή της με την Πορτογαλία για τα Νησιά Savage (στα πορτογαλικά: Ilhas Selvagens) που βρίσκονται στον Ατλαντικό Ωκεανό, απέναντι από τις ακτές του Μαρόκου και που ανήκουν στην Πορτογαλία. Η απαίτηση της Ισπανίας είναι να μειωθεί η ΑΟΖ της Πορτογαλίας σ’ αυτή την περιοχή.

Η Ισπανία υποστηρίζει ότι τα Νησιά Savage δεν είναι νησιά αλλά βραχονησίδες και, επομένως, δεν δικαιούνται ΑΟΖ. Το σύμπλεγμα αυτών των νησιών είναι ανάμεσα στα Νησιά Μαδέρα (στα πορτογαλικά: me’derje) της Πορτογαλίας και των Καναρίων Νήσων (στα ισπανικά: Islas Canarias) της Ισπανίας. Πιο συγκεκριμένα, απέχουν 230 χιλιόμετρα νότια της Μαδέρα και 165 χιλιόμετρα βόρεια από τις Κανάριες Νήσους. Έτσι η Πορτογαλία διαθέτει στην περιοχή μεγαλύτερη ΑΟΖ από αυτή της Ισπανίας.

Η Ισπανία θέλει τα Νησιά Savage να ονομαστούν βραχονησίδες ώστε να υπάρξει οριοθέτηση των ΑΟΖ των δύο κρατών με βάση τη μέση γραμμή ανάμεσα στα Νησιά Μαδέρα και στις Κανάριες Νήσους και έτσι να αποκτήσει μια μεγαλύτερη σε έκταση ΑΟΖ η Ισπανία σε σχέση με την ΑΟΖ της Πορτογαλίας.

Τα Νησιά Savage έχουν έκταση 2,73 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το υψηλότερο σημείο τους είναι 165 μέτρα. Κατοικούνται μόνο από μια μικρή ομάδα φυλάκων, μια μικρή ομάδα επιστημόνων, μία οικογένεια και ένα μικρό πλοίο του Πορτογαλικού Ναυτικού. Η Ισπανία προσπαθεί να αποδείξει ότι τα νησιά αυτά πρέπει να μετονομαστούν σε βραχονησίδες μια και δεν είναι αυτοσυντηρούμενα και, επομένως δεν μπορούν να διαθέτουν ούτε υφαλοκρηπίδα αλλά ούτε και ΑΟΖ. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το θέμα της ΑΟΖ, υπάρχουν και άλλου είδους διενέξεις όπως η κατασκευή ενός φάρου, το δικαίωμα να εκτελούνται αεροπορικές ασκήσεις και προβλήματα παράνομης αλιείας.

Αυτός ο εμφύλιος πόλεμος, ανάμεσα σε δύο κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα γιατί αυτή η διένεξη είναι παρόμοια τη διένεξή μας με τη Τουρκία για το σύμπλεγμα του Καστελόριζου. Η Πορτογαλία έχει υιοθετήσει τις ελληνικές θέσεις και η Ισπανία τις τουρκικές θέσεις. Θα έχει ενδιαφέρον για μας όταν παρθεί η τελική απόφαση.

Αλλά εμείς δεν πρέπει να περιμένουμε τι κάνουν τα άλλα κράτη αλλά να αποκτήσουμε μια πρωτοβουλία γιατί όπως έχει γραφτεί: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο. Η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ είναι επιτακτική ανάγκη.” . Είναι παρήγορο το γεγονός ότι έχει αρχίσει ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος ανάμεσα στους Υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ των κρατών αυτών, που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπάρχει ήδη η οριοθέτηση ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Κύπρο του 2003 αλλά πρέπει να ακολουθηθεί και με την οριοθέτηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο και με την πολύ σημαντική για μας οριοθέτηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Κύπρο. Τέλος, πρέπει να γίνει και μια τριμερής οριοθέτηση των τριών κρατών εκεί που οι ΑΟΖ τους συμπίπτουν.

Είναι ευχάριστο ότι η Ελλάδα έχει, επιτέλους, πάρει φόρα και ετοιμάζεται να κάνει οριοθέτηση ΑΟΖ και με την Ιταλία. Αυτή θα είναι και η πιο εύκολη οριοθέτηση γιατί ήδη έχουμε κάνει οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με την Ιταλία από το 1977 και η υφαλοκρηπίδα συμπίπτει πάντα με την ΑΟΖ. Έτσι θα μένουν μόνο τρία άλλα κράτη με τα οποία έχουμε θαλάσσια σύνορα και πρέπει να κάνουμε οριοθετήσεις ΑΟΖ. Αυτά είναι η Αλβανία, η Λιβύη και η Τουρκία. Αυτή η κινητικότητα που δείχνει τώρα τελευταία η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να σταματήσει ή να αρχίσει τα πισωγυρίσματα που έχει συνηθίσει να κάνει τις τελευταίες δεκαετίες.

Φωτογραφίες: Ο πρώτος χάρτης δείχνει το σύμπλεγμα των Νήσων Savage. Ο δεύτερος χάρτης δείχνει το σύμπλεγμα και των τριών Νησιών και βρίσκονται μακριά από τις ακτές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Read more: http://mignatiou.com/?p=12877#ixzz2fVe5saEN
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΗΓΗ:  http://www.newsnow.gr

Το Αρχιπελαγικό Αιγαίο

Το Αρχιπελαγικό Αιγαίο


Δικηγόρος LLM Kent
Η δυνατότητα που παρέχεται στην Ελλάδα να αναγνωρίσει το Αιγαίο ως παράκτιο αρχιπέλαγος σύμφωνα με την έννοια που του δίνεται στο διεθνές δίκαιο από το άρθρο 7 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας διασφαλίζει την ικανότητα της χώρας να θεωρείται ο χώρος αυτός ενιαίος όταν παράκτια και νησιωτική περιοχή γειτνιάζουν. Ειδικότερα, τα νησιά ενώνονται μεταξύ τους με ευθείες γραμμές και σχηματίζουν ένα ενιαίο αρχιπέλαγος το οποίο με τη σειρά του ενώνεται με τη στεριά.
Έτσι, τα νερά μεταξύ των νησιών θεωρούνται εσωτερικά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δηλ. χωρικά ύδατα.
Πρέπει να τονιστεί ότι η ικανότητα αυτή, το δικαίωμα, παρέχεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μόνο σε περίπτωση αρχιπελαγικού αιγαίου, κι όχι με την επέκταση σε 12 νμ ή την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ. Η ΑΟΖ κληρονομεί όλα τα προβλήματα της υφαλοκρηπίδας, τα δε νερά πάνω από την ΑΟΖ, όπως και της υφαλοκρηπίδας, θεωρούνται διεθνή. ΑΟΖ σημαίνει δηλαδή διεθνοποίηση του Αιγαίου, καθώς όλα εκείνα τα περάσματα που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να στέλνει πολεμικά και να κάνει έρευνες θα θεωρούνται μη εθνικά, αλλά διεθνή. Αντίθετα, με την αναγνώριση του Αιγαίου ως παρακτίου αρχιπελάγους – coastal archipelago – τα νερά μεταξύ των νησιών θεωρούνται εθνικά, χωρικά ύδατα  κ΄εδαφική επικράτεια. Έτσι , επιλύεται αυτόματα και το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ.
Ο ορισμός της χώρας μας ως παρακτίου αρχιπελάγους με τη νομική και γεωφυσική έννοια του όρου, μας δίνει το δικαίωμα να προσπεράσουμε, να εγκαταλείψουμε τη μέχρι τώρα επιχειρηματολογία για τα 6 ή 12 νμ, καθώς θεωρείται ξεπερασμένη και παρωχημένη έννοια για τα αρχιπελάγη. Το άρθρο 7 προβλέπει πως η επέκταση των χωρικών υδάτων γίνεται υπερκαλύπτοντας τα μέχρι πρότινος διεθνή ύδατα.
Σε εφαρμογή των παραπάνω αρχιπελαγικών διατάξεων η Τουρκία έκλεισε το στενό του Βοσπόρου, καθώς από το 1964 και μετά ο χώρος μεταξύ Ίμβρου – Τενέδου, όπου και καταλήγει το στενό, θεωρείται εσωτερικός. Με άλλα λόγια, τα χωρικά ύδατα των νησιών ενώθηκαν αναμεταξύ τους και με τη στεριά, κι έτσι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο χώρος μεταξύ Ίμβρου – Τενέδου και του στενού του Βοσπόρου εξομοιούται με τη στεριά. Έχουμε δηλαδή πλήρη εφαρμογή των αρχιπελαγικών διατάξεων από την Τουρκία στο Αιγαίο, αλλά όχι από την Ελλάδα. Το Πίρι Ρέις έπλεε πριν από περίπου 1 μηνα  σε αυτόν ακριβώς τον αρχιπελαγικό χώρο, τον ίδιο που χρησιμοποίησε και η τούρκικη φρεγάτα. Μόνο με το αρχιπελαγικό αιγαίο προσφέρεται έδαφος για αντίκρουση των τουρκικών επιχειρημάτων ότι ο χώρος μεταξύ των νησιών θεωρείται διεθνής.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω? Ότι ενώ με την εφαρμογή των 6 ή 12 νμ η Χίος και η Μυτιλήνη θα ήταν 2 αποκομμένα κι απομονωμένα νησιά από απόψεως χωρικών υδάτων, όπως είναι σήμερα, με την εφαρμογή του άρθρου 7 –των ευθειών ακτογραμμών βάσης- τα νησιά ενώνονται και ο μεταξύ τους θαλάσσιος γεωγραφικός χώρος θεωρείται εσωτερικός. Με λίγα λόγια, τα αναμεταξύ τους ύδατα θεωρούνται χωρικά κι εξομοιούνται με τη στεριά. Το αρχιπέλαγος περικλείεται με ευθείες ακτογραμμές βάσεως στην προμετωπίδα με την Τουρκία, από τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο, μέχρι και το Καστελόριζο, και θεωρείται ενιαίος κι αρχιπελαγικά δομημένος χώρος, σε ενιαία δόμηση με τη στεριά, όπως απαιτεί το άρθρο.
Στην περίπτωση του Αιγαίου, τα εσωτερικά νερά, χωρικά ύδατα πλέον, δημιουργούν ένα ενιαίο αρχιπελαγικό στενό το οποίο διακλαδώνεται σα νευρώνες, με τα διάφορα περάσματα μεταξύ των νησιών, στο χάρτη του Αιγαίου.
Το Αιγαίο, εκτός από παράκτιο αρχιπέλαγος, αποτελεί και στενό με τη διεθνοδικαιϊκή έννοια του όρου κι ακόμη δεν το έχουμε αναγνωρίσει.
Δεδομένου ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αποφάσισε να δοθεί το στενό του Βοσπόρου στην Τουρκία, ενώ το στενό του Αιγαίου στην Ελλάδα, με την εφαρμογή των ευθειών ακτογραμμών η Ελλάδα μπορεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της να ελέγχει την έξοδο του στενού του Βοσπόρου με το κλείσιμο του στενού Λήμνου – Μυτιλήνης.
Η χώρα δεν αποτελεί «αρχιπελαγικό κράτος» με την έννοια του αρθ 46 γιατί θα έπρεπε να αποτελείται εξ ολοκλήρου από νησιά, αλλά παράκτιο αρχιπελαγικό κράτος με την έννοια του άρθρου 7 της Σύμβασης, το οποίο απαιτεί τη γειτνίαση ηπειρωτικού – αρχιπελαγικού χώρου.

Ο κανόνας εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των χωρών-μελών του ΟΗΕ, επί παραδείγματι από τη Ρωσία στην Aρκτική περιοχή της, από τον Καναδά στο Αρκτικό παράκτιο αρχιπέλαγος, το μεγαλύτερο στον κόσμο, το 1985, και το νορβηγικό αρχιπέλαγος.

Η πρώτη χώρα που τον εφάρμοσε ήταν η Νορβηγία το 1951 με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να της επικυρώνει το δικαίωμα αναγνωρίσεως του  παρακτίου αρχιπελάγους της. Η απόφαση και η διεθνής πρακτική στην εφαρμογή του κανόνα σε όσες χώρες έχουν παράκτια αρχιπελάγη είχαν σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωση του στη διεθνή Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας του 1982 και συγκεκριμένα στο άρθρο 7 της Σύμβασης. Έτσι καθιερώθηκε ο όρος coastal archipelago στη συνείδηση των κρατών και στο διεθνές δίκαιο γενικότερα.

ΠΗΓΗ:http://thesecretrealtruth.blogspot.com

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΙΓΩΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ BLOG ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ. ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΤΟΥ 1951 ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 46 ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ.


Χρ. Λαζαρίδης: Εκτός συνταγματικού τόξου ο ΣΥΡΙΖΑ


lazaridis
Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο εξέφρασε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ενώ υποστήριξε πλήρως τη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας: «Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί στη βία και το θάνατο. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει».
 Και πρόσθεσε: «Αν δεν σταματήσει αυτή η ένταση, να πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει και οι άλλοι να φρονιμέψουν θα έχουμε και άλλους νεκρούς».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν είπα ότι είναι ηθικός ή φυσικός αυτουργός ο ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα όμως από την ηθική αυτουργία και τη φυσική αυτουργία, υπάρχει και η συνευθύνη για λάθος επιλογές».
Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή υποστήριξε: «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;».
Αναφορικά με την τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του Mega, στην οποία είπε ότι δεν είναι μόνο η Χρυση Αυγή που ευτελίζει το Κοινοβούλιο, αλλά και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, έσπευσε να εξηγήσει: «Δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο (σ.σ. για κίνδυνο της ζωής της κυρίας Κωνσταντοπούλου), αλλά δεν θα απολογηθώ για κάθε ανοησία που λέει η Ζωή και δόξα τω Θεώ είναι πολλές. Διότι κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να βρίζουν, αλλά δεν δέχονται να τους πουν το παραμικρό. Εγώ το παραμικρό της είπα όταν μίλησα για απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν είπα ότι είναι τραμπούκος, αλλά ότι λειτουργεί απαξιωτικά. Η απαξίωση της δημοκρατίας συνδέεται με την ένταση».
«Προσπάθησα να μιλήσω με τη φωνή της λογικής, που είναι απαραίτητη σε στιγμές έκρηξης που έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, ούτε να φέρουμε πίσω στη ζωή τον άνθρωπο, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε να μην αφήσουμε να υπάρξουν άλλα θύματα έντασης και βίας. Τους είπαμε πρώτοι νεοναζί, και όχι με το όνομά τους, και θυμίζαμε τι σημαίνει νεοναζί. Είναι οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ ο τόπος και ο χειρότερος εφιάλτης που γνώρισε η Ευρώπη. Τους καταδικάζουμε, όμως καταδικάζουμε και την στρατηγική της έντασης».
Απαντώντας δε, στο ερώτημα αν η στρατηγική της έντασης καλλιεργείται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εννοώ όσους μιλάνε για ραντεβού στα σφαγεία και τα γουναράδικα, μιλούν απαξιωτικά και καλούν σε λιντσάρισμα. Αυτή είναι η στρατηγική της έντασης που δεν ξεκίνησε χθες. Και δεν θα σταματήσει, αν δεν επέμβουμε. Θέλουμε να σταματήσει η στρατηγική της έντασης».
Και πρόσθεσε: «Ανέφερα την Κωνσταντοπούλου ως παράδειγμα απαξίωσης του κοινοβουλευτισμού. Αποδοκιμάστηκε χθες η πρότασή της από όλες τις πτέρυγες, μίλησε για βιασμό της δημοκρατίας, πλαστογράφηση των προσωρινών πρακτικών. Όλοι της είπαν ότι δεν υπάρχει παρατυπία και ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης. Αυτό είναι ευτελισμός. Αν θέλετε ανθρώπους να κερδοσκοπούν πάνω στο εφήμερο, να τρίβουν τα χέρια τους όταν πεθαίνει κάποιος, δεν θα τον βρείτε σε μένα. Έχω παλέψει για τη Δημοκρατία, όταν κάποιοι ήταν αγέννητοι. Είναι ευθύνη όλων να σταματήσει το γαϊτανάκι που οδηγεί στην ένταση και τη βία».
Σημείωσε επίσης ότι «στη Χαλκιδική έκαψαν εργοστάσια και σπίτια, επειδή ήταν κατά μίας επένδυσης που, σας θυμίζω, έχει κριθεί νόμιμη απ' όλα τα δικαστήρια. Να επεμβαίνουμε λοιπόν όπου καταλύεται η τάξη. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, είναι αδιαίρετος. Ότι είναι ελαστική η εφαρμογή του νόμου το ξέρω. Είναι ένα κατάλοιπο δεκαετιών, το ξέρω. Αυτούς που έχουν καταλάβει την ΕΡΤ και βρίζουν; Και οι ίδιοι θα πρέπει να αποδέχονται το νόμο και όταν είναι υπέρ τους και όταν είναι υπέρ των αντιπάλων τους. Η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται ενάντια στου ακραίους. Υπερασπίζονται τους κουκουλοφόρους, τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί και δολοφόνους, φωνάζουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα».
Και σημείωσε: «Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής, που οδηγεί σε βία και νεκρούς. Η στρατηγική έντασης αλληλοτροφοδοτείται».
Τέλος, υποστήριξε ότι «τη Χρυσή Αυγή την γέννησε μία κοινωνία κρίσης με 1,5 εκατ. ανέργους και 2 εκατ. λαθρομετανάστες, που κάποια κόμματα θέλουν να τους αυξήσουν, να τους νομιμοποιήσουν όλους και να φέρουν και άλλους», καθώς επίσης και ότι «αν δεν συντηρείτο η ένταση από τη μία πλευρά, θα ήταν πιο εύκολο να συντριβεί η άλλη... Να κάνει και η Αριστερά την αυτοκριτική της. Οι ακρότητες βλάπτουν τη χώρα».

ΠΗΓΗ: http://www.theinsider.gr

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΣΥΡΙΖΑ

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης, είπε ο Ευ.Βενιζέλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης, είπε ο Ευ.Βενιζέλος
 
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μέσω του Βήμα 99,5, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνυπάρχει με δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές και πως καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης.

«Μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως νεοριζοσπαστικές δήθεν, οι οποίες στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό το κόμμα. Καλλιεργεί ως κόμμα του δημοσίου, του δημόσιου τομέα, του παλαιού συστήματος, της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για ο,τιδήποτε, το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης» είπε.

«Πάρτε τις ομιλίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δείτε με τις εκφράσεις του την καλλιέργεια αυτού του κοινωνικού και πολιτικού μίσους κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, με αφορμή τη δολοφονία του Π.Φύσσα από τον ακροδεξιό Γ.Ρουπακιά τόνισε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία επαρκεί για να τιμωρηθούν οι πράξεις που έχουν τελεστεί, ενώ επανέλαβε πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό τους για το αιματηρό περιστατικό και ζήτησε «να συνεργαστούν οι δυνάμεις του λεγόμενου συνταγματικού τόξου για να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και να αναδείξουν τον παραβατικό, τον εγκληματικό χαρακτήρα τη Χρυσής Αυγής».

«Η υφιστάμενη ποινική νομοθεσία επαρκεί για να τιμωρηθούν οι πράξεις που έχουν τελεστεί» είπε, επαναλαμβάνοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως «λείπει το νομοθετικό οπλοστάσιο για να τιμωρήσουμε πράξεις που έχουν τελεστεί. Με το υφιστάμενο ποινικό οπλοστάσιο τιμωρούνται οι πράξεις που έχουν τελεστεί».

«Όταν έχεις μια δολοφονία σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει φυσικό αυτουργό και ηθικούς αυτουργούς σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν έχει τον Μελιγαλά σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όταν βρίσκεις να υπάρχει μία οργάνωση βίας σού λείπει κανένα πλαίσιο; Όχι, αλλά πρέπει από εκεί και πέρα να προσαρμοστεί πλήρως η νομοθεσία μας στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και στις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε.

Σημείωσε, επίσης ότι για λόγους αποτρεπτικούς «πρέπει να τροποποιηθεί η ποινική νομοθεσία άμεσα προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης», ενώ αναφερόμενος στην κοινή πρόταση που έχουν καταθέσει ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον αντιρατσιστικό νόμο είπε πως «παραμένει στο τραπέζι της Βουλής».
Newsroom ΔΟΛ

 

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ΒΑΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ.

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΝΟΗΤΟΥΣ

Το τι τρελα και σχιζοειδης συμπεριφορα κυκλοφορει στο ιντερνετ μαζι με σκουπιδαριο ψευδων δεν λεγεται. Μην μπαινετε σε συζητηση με τον καθε ανοητο και μην δινετε αξια σε τετοιους συνομιλώντας.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Στις Γερμανικες εκλογες ευχη μου ειναι να μην μπορουν οι οικονομικοι μουτζαχεντιν να αποφασιζουν τουλαχιστον μονοι τους. Ολοι οσοι αγαπουν την πραγματικα ενωμενη Ευρωπη καθως και ολοι οι Ελληνες ψηφοφοροι της Γερμανιας οφειλουν αυτην την φορα να σηκωθουν και να πανε να ψηφισουν ανεξαρτητως αν ειναι δεξιοι αριστεροι ή κεντρωοι αυτους που πραγματι εκει πιστευουν στην Ευρωπη της αλληλεγγυης. Τους καλω λοιπον ολους αν και κεντροδεξιος να επιλεξουν τους Σοσιαλδημοκρατες της Γερμανιας γιατι αλλιως η Μερκελ μονη της θα μετατρεψει την Ευρωπη και τις χωρες του Νοτου σε ερειπια.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"