ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Τεμένη σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και εκλογή μουφτή ζητεί ο Νταβούτογλου

Τεμένη σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και εκλογή μουφτή ζητεί ο Νταβούτογλου
Θέματα, όπως η εκλογή μουφτή στη Θράκη και η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ως αντάλλαγμα γα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, λέγοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της».

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk σχετικά με τη δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού, που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στη δέσμη η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί το οικουμενικό και σύγχρονο δίκαιο. Δεν υπάρχει χώρα όπου ο ιερέας μια θρησκείας διορίζεται από κάποιον πιστό άλλης θρησκείας. Για μας είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να μας διευκολύνουν, για να τους διευκολύνουμε» υπογράμμισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος υπουργός είπε πως «πριν από μερικά χρόνια, με οδηγία του πρωθυπουργού μας, δόθηκε η άδεια για να παίρνουν την τουρκική ιθαγένεια ιερείς ξένης ιθαγένειας, έτσι ώστε να μετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο. Εάν δεν είχε συμβεί αυτό, δεν θα ήταν δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει η Ιερά Σύνοδος».

«Δεν προσεγγίζουμε το θέμα υπό το πρίσμα απόλυτης αμοιβαιότητας» σημείωσε, αλλά πρόσθεσε: «Εάν στην Θεσσαλονίκη ζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει ένα τέμενος, αν επίσης στην Αθήνα ζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος, τότε είναι φυσιολογικό κι εμείς να περιμένουμε από την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ: Να μην απαιτει η μονιμως παραβιαζουσα τα ανθρωπινα δικαιωματα Τουρκια. Να κοιταξει να ανοιξει την θεολογικη σχολη της Χαλκης να παραδωσει στην αρχικη χρηση της το συμβολο της Ορθοδοξιας δηλαδη την Αγ Σοφια να παψει να προκαλει τους γειτονες της με απειλες πολεμου και να μην ζητα εκλογη μουφτη οταν μαλιστα αυτο δεν συμβαινει στις μουσουλμανικες χωρες. Καποιος ας μαζεψει το τουρκικο προξενειο στην Κομοτηνη επιτελους.

«Πάρτε το σπίτι και τα τέσσερα παιδιά μου»

«Πάρτε το σπίτι και τα τέσσερα παιδιά μου»
 

Να στείλει τα τέσσερα παιδιά του στο... υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να τα τρέφει και να τα μεγαλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας απειλεί 39χρονος άνεργος από τη Θεσσαλονίκη! Ο τραγικός πατέρας έσωσε από τα «νύχια» των τραπεζών το αγορασμένο με δάνειο διαμέρισμα όπου ζει η οικογένειά του. Ομως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με την εφορία.

Πριν από λίγες ημέρες, η ΔΟΥ Θεσσαλονίκης του κατάσχεσε το διαμέρισμα για χρέος 24.000 ευρώ. Απελπισμένος πήρε την οικογένειά του και νοίκιασε άλλο σπίτι. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, έστειλε τα κλειδιά του αγορασμένου διαμερίσματος στην αρμόδια εφορία... Ο γολγοθάς του ανέργου ξεκινά πριν από μερικά χρόνια. Ο ίδιος ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και πιο συγκεκριμένα υδραυλικός. Η γυναίκα του εργαζόταν σε βιοτεχνία. Το 2005 η σύζυγός του απολύεται καθώς η επιχείρηση μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία. Τρία χρόνια αργότερα ο 34χρονος (τότε) υδραυλικός αναγκάζεται να κλείσει τα βιβλίά του ως ελεύθερος επαγγελματίας. Εκτοτε το ζευγάρι δεν έχει βρει δουλειά.

Λίγο πριν η κρίση χτυπήσει αλύπητα την οικογένεια ο σύζυγος λαμβάνει στεγαστικό δάνειο 160.000 ευρώ και αγοράζει παλιό διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης. Πλήρωνε κανονικά τις δόσεις μέχρι που και οι δύο έμειναν χωρίς δουλειά. Τότε, τέθηκε το δίλημμα: ή θα ζούσε η οικογένεια ή θα πλήρωναν την τράπεζα. Επέλεξαν την πρώτη λύση, Την ίδια ώρα, ο υδραυλικός είχε ανοικτούς λογαριασμούς και με την εφορία όσο διάστημα ασκούσε το επάγγελμα. Χρωστούσε 24.000 ευρώ. Καθώς δεν υπήρχαν εισοδήματα, δεν μπορούσε να πληρώσει το χρέος.

Το ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά του (12, 8, 7 και 4 ετών) ζουν χάρη στη βοήθεια της εκκλησίας. Πηγαίνουν καθημερινά στο συσσίτιο για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί. Ο 39χρονος κατάφερε να αποτρέψει την κατάσχεση του σπιτιού από την πιστώτρια τράπεζα, καθώς επρόκειτο για την πρώτη κατοικία. Ομως η εφορία αποδείχθηκε πιο σκληρό καρύδι. Πριν από λίγες ημέρες έστειλε στον άνεργο κατασχετήριο οδηγώντας τον στο να νοικιάσει διαμέρισμα.

Ο 39χρονος, μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας, έστειλε τα κλειδιά του διαμερίσματος στην εφορία και την επιστολή στον Γιάννη Στουρνάρα στην οποία αναφέρει: «Το δημόσιο έχει καταντήσει μεγαλύτερο “αρπαχτικό” ακόμη κι από τις τράπεζες. Και ακόμη κι αν κατάφερνα να σώσω το σπίτι από την τράπεζα... δεν μπόρεσα να κάνω το ίδιο όσον αφορά τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι έτσι κι έγινε: ήδη προχώρησε η διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού μου κι είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει και ο εκπλειστηριασμός του. Το σπίτι μου βγήκε στο σφυρί για χρέη συνολικά 24.000 ευρώ προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν περιμένω να με καταλάβετε, αλλά αφού είστε ειδήμονες στην οικονομική διαχείριση θέλω να μου προτείνετε έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίσω την επιβίωση της οικογένειάς μου, υπό αυτές τις συνθήκες τις οποίες σας εκθέτω. Επειδή όμως είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρω να βρω άμεσα δουλειά (που να μου εξασφαλίζει μισθό και όχι ψίχουλα) πιθανότατα σύντομα θα βρεθώ σε αδυναμία να συντηρήσω κι αυτό το μισθωμένο σπίτι. Τότε, σας γνωστοποιώ ότι θα σας στείλω –εκτός από τα κλειδιά του σπιτιού μου- και τα τέσσερα παιδιά μου ώστε να τα μεγαλώσετε εσείς!».

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος και real.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ

Την δικαιοσυνη δεν μπορει να την υποκαθιστουν τα ΜΜΕ. Αφηστε την ελευθερη να αποφασισει.

''Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας''

 ''Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας''

Ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ευρωπαϊκών Διασώσεων Κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας.
Όπως μεταδίδει η Handelsblatt ο επικεφαλής του ESM ήταν απόλυτος λέγοντας πως η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.
''η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τις ανάγκες χρέους της στην ανοιχτή αγορά''
Μάλιστα ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ''η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τις ανάγκες χρέους της στην ανοιχτή αγορά''.
Ο Κ. Ρέγκλινγκ πρόσθεσε επίσης πως επειδή η Πορτογαλία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της η ανάγκη της χώρας για νέα βοήθεια δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

ΠΗΓΗ: 

ΙΝΕ - ΓΣΕΕ: Στο 34% η ανεργία το 2016

ΙΝΕ - ΓΣΕΕ: Στο 34% η ανεργία μέχρι το 2016


ΙΝΕ - ΓΣΕΕ: Στο 34% η ανεργία μέχρι το 2016
Αναρρίχηση της ανεργίας στο 34% έως το 2016 προβλέπει σε μελέτη του το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, την ίδια στιγμή που τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το Σεπτέμβριο δείχνουν πως δημιουργήθηκαν 63.122 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.
  Αναλυτικότερα, σε έρευνα που εκπόνησε το Ινστιτούτο Εργασίας αναφέρεται ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης. Τονίζεται ακόμη ότι το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την ΕΛΣΤΑΤ είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.
Το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια και προβλέπει αναρρίχηση της ανεργίας στο 34% έως το 2016.
Τα στοιχεία της «Εργάνης»

Πλήρως αντίθετη είναι η εικόνα των στοιχείων του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», το Σεπτέμβριο του 2013 κατεγράφη η υψηλότερη αύξηση των ροών απασχόλησης από το 1999.
Συγκεκριμένα το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στις 63.122 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέκυψαν μετά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου οπότε και ανακοινώθηκε η νέα αυστηρή ποινή για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Για δικαίωση της επιλογής «να επιβληθεί το υψηλότερο ιστορικά πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία» έκανε λόγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εργάνης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας ότι «οι εκτεταμένοι και διεξοδικοί έλεγχοι, χάρη και στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιακής ευθύνης των στελεχών της Επιθεώρησης Εργασίας, κατέδειξαν ότι η άμεση και επιτόπια επιβολή αυτού του υψηλού προστίμου 'έπιασε τόπο'. «Μια ολόκληρη 'πόλη' 63.122 εργαζομένων εμφανίστηκε στην επίσημη αγορά εργασίας το Σεπτέμβριο λόγω των ελέγχων και των νέων προστίμων, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος συμμόρφωσης των εργοδοτών και τη μετατροπή της 'μαύρης εργασίας' σε νόμιμες θέσεις απασχόλησης» συνέχισε ο υπουργός Εργασίας.
«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και η Επιθεώρηση Εργασίας αναδιοργανώνεται εκ βάθρων, αναβαθμίζεται και γίνεται αποτελεσματικότερη. Με την αξιοποίηση, μάλιστα, των τεχνικών δυνατοτήτων που προσφέρει το πληροφοριακό σύστημα 'Εργάνη', οι επιθεωρητές εργασίας θα διενεργούν εστιασμένους ελέγχους στη βάση απαιτητικών δεικτών αποτελεσματικότητας. Παράλληλα, ισόποσο πρόστιμο - δηλαδή 10.550 ευρώ - θα ισχύσει για όσους εργοδότες δεν συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που κάθε μήνα υποβάλλουν στο ΙΚΑ, ακόμη και εάν έχουν ήδη δηλώσει αυτούς τους εργαζόμενους στο Πληροφοριακό Σύστημα 'Εργάνη'».
«Είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, να αποβάλουμε οριστικά αυτή τη «γάγγραινα» από το ήδη ταλαιπωρημένο σώμα της ελληνικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

προβλεπω ανεργια 31% στο τελος του 2013 - βαγγελης ιωαννιδης ...

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2013 ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

<< Εξάλλου το φλέγον ζήτημα της ανεργίας έχει, λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και η Ελλάδα πλέον είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης τον Ιανουάριο του 2013 με 27,2% ποσοστό φοβερό, που δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Η ανεργία είναι συνέπεια τραγική και αυτή του αποτυχημένου υφεσιακού προγράμματος, το οποίο συνεχίζουν, να εφαρμόζουν στις πλάτες της χώρας, με δογματική εμμονή και ιδεοληψία οι μαθητευόμενοι μάγοι της τρόικα και ορισμένοι εγχώριοι συνοδοιπόροι της. Δυστυχώς προβλέπω πως η ανεργία θα σκαρφαλώσει  στο 31%, αν συνεχιστεί το ίδιο μείγμα πολιτικής ως  τον Δεκέμβριο του 2013 και σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά το 2014, ενώ είναι βέβαιο, ότι με αυτούς τους ρυθμούς τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας, που είχαμε το 2008 στην χώρα, στην καλύτερη περίπτωση θα τα δούμε ξανά το 2024 και αν. Αυτό σημαίνει, ότι πολλοί μακροχρόνια άνεργοι, ειδικά όσοι είναι άνω των 45 ετών σήμερα, δεν θα ξαναβρούν ποτέ δουλειά στην ζωή τους, όσο συνεχίζεται αυτό το αποτυχημένο μείγμα πολιτικής.>>

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:

αρθρο βαγγελη ιωαννιδη:υπαρχει ελπιδα για την ελλαδα - βαγγελης ...

 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"