ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ: ΕΝΟΧΟΣ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Tην ενοχή 17, εκ των 19, κατηγορουμένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στην ανάγνωση της απόφασης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, το δικαστήριο με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τις απολογίες των κατηγορουμένων, έκρινε ότι ο πρώην υπουργός διέπραξε το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση δωροδοκίας (που είναι παραγεγραμμένο), ζητώντας ωφελήματα για να καταρτιστούν συμβάσεις για τα TORM1 και τα υποβρύχια.

Κατά την κρίση του δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο 'Αμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.

Σύμφωνα με το δικαστήριο τα χρήματα που εισέπραξε και που διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, επί σχεδόν μια δεκαετία, υπερβαίνουν το ποσό των 18 δισ. δραχμών.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός κρίνεται ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα προερχόμενη από κατ΄εξακολούθηση δωροδοκία, από κοινού και κατά μόνας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι τέλεσε την πράξη κατ΄επάγγελμα, γεγονός που σύμφωνα με τον νόμο, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.

Ομοίως, ένοχοι κρίνονται ο αρχιτέκτονας Αριστείδης Οικονομίδης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, ο οποίος κρίθηκε αθώος για μία πράξη που αφορά έμβασμα σε λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη.

Με την επιβαρυντική περίσταση της νομιμοποίησης εσόδων κατ ' επάγγελμα κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος (που κρίθηκε αθώος για μια πράξη χρήσης πλαστού εγγράφου), ο οδοντίατρος Νίκος Γεωργουλάκης και οι επιχειρηματίες Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

Ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης κατ΄επάγγελμα νομιμοποίηση εσόδων, που κατά τον νόμο τιμωρείται με κάθειρξη 5-10 έτη, κρίθηκαν οι Παν. Σταμάτης, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Φώτης Αρβανίτης και ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Ιανός Νίκος Καρατζάς.

Τέλος, με την απόφασή του το δικαστήριο, κήρυξε αθώους λόγω αμφιβολιών, τον επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και τον Κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των δικηγόρων και την πρόταση των εισαγγελέων, για το αν και σε ποιους κατηγορουμένους θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ενώ η απόφαση επί των ποινών αναμένεται αύριο.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"