ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Βόμβα: Ενιαίο ταμείο με βασική σύνταξη 360 ευρώ!

Βόμβα: Ενιαίο ταμείο με βασική σύνταξη 360 ευρώ!

Βόμβα: Ενιαίο ταμείο με βασική σύνταξη 360 ευρώ!
Τη δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Συντάξεων, στον οποίο θα υπαχθούν μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση.
«Κορμός» του ενιαίου φορέα θα είναι το ΙΚΑ και θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις κύριων και επικουρικών ταμείων και μειώσεις συντάξεων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η σύνταξη, με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να βγαίνει κατ' έτος από το νέο χρόνο μειούμενη, έως ότου να αντιστοιχεί στο 48% του μισθού που ελάμβανε κάποιος ως εργαζόμενος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, πρόκειται για σχέδιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το οποίο έχει δώσει στην κυβέρνηση και αναμένεται να επαναφέρει σε σχετική Ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για το Ασφαλιστικό την ερχόμενη Πέμπτη.
Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει ότι η νέα Ενιαία Εθνική Σύνταξη να διαμορφωθεί στα 360 ευρώ προς όλους τους ασφαλισμένους, όπως ορίζεται στο Ν. 3863/2010 και επιπρόσθετα στους ανασφάλιστους που δεν ξεπερνούν ένα κατώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος (7.000 ευρώ) με την ταυτόχρονη ισχύ της κατώτερης σύνταξης και την ανταποδοτική με βάση τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, για τους μισθωτούς.
Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία εναλλακτικών επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω επαγγελματικών ταμείων, για παροχή πρόσθετων τμημάτων σύνταξης, πρόσθετων υπηρεσιών υγείας και άλλων παροχών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τις εφημερίδας, το σχέδιο Σπυρόπουλου επανέρχεται έπειτα από τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων (2,6 δισ. για το 2014) και τις απαιτήσεις της τρόικας για περαιτέρω περικοπές.
Το παράδειγμα της Ολλανδίας
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε παραδείγματα των ασφαλιστικών συστημάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως στην Ολλανδία όπου η σύνταξη είναι μεν στο 90% του μισθού, όμως το κράτος βάζει μονάχα το 25%.
Αντίθετα στη Γερμανία, όπου η σύνταξη προέρχεται συνολικά από το κράτος, η αναπλήρωση είναι στο 40%, δηλαδή ένας συνταξιούχος δεν παίρνει ούτε τα μισά χρήματα ως σύνταξη σε σχέση με το μισθό που έπαιρνε ως εργαζόμενος. «Κορμός» του ενιαίου φορέα θα είναι το ΙΚΑ και θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις κύριων και επικουρικών ταμείων και μειώσεις συντάξεων.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΥΦΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ έκανε όσα ρουσφέτια του αναλογούσαν

Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ έκανε όσα ρουσφέτια του αναλογούσαν - Δεν έκανα ούτε έναν διορισμό



Ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε τον όγκο των ρουσφετιών που του αναλογούσαν, λόγω της μεγάλης παραμονής του στην εξουσία, ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, επισημαίνοντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν έχει κάνει ούτε έναν διορισμό.
"Γνωρίζω και στην εκλογική μου περιφέρεια ότι γίνονταν διορισμοί. Εγώ δεν έκανα ούτε έναν. Άμα μου βρείτε έναν, θα σας κάνω μια μεγάλη παροχή σε σας και την οικογένειά σας. Να πάτε κάπου διακοπές", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.
"Αλλά ξέρω οικογένειες, πέντε, έξι ή επτά ατόμων που είναι όλοι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο σε ορισμένες θέσεις και τώρα έχουν τον τρόπο τους -διότι δεν είναι τυχαίο αυτό- και είναι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι βλέπουν ότι έρχεται στην εξουσία", υποστήριξε.
Δεν παρέλειψε ακόμα να καυτηριάσει και τα περί σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά και το "μέτωπο" Κωνσταντοπούλου - Μακρή ύστερα από τα όσα διαδραματίστηκαν στην ΕΡΤ.
"Ο κ. Καμμένος είπε ότι επί των εθνικών θεμάτων ψάχνουν έναν τρόπο να συμφωνήσουν (με τον κ. Τσίπρα). Δηλαδή, προσπαθεί μόνος του να περιορίσει τη διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ στα λεγόμενα εθνικά θέματα.
Δεν ξέρω τι εννοεί ο κ. Καμμένος με τα εθνικά θέματα και τι έχει στο μυαλό του. Μπορεί να θέλει να μπει στην Αγιά Σοφιά. Ή να μην μπούμε τώρα, αλλά αργότερα και να συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μπουν μαζί στην επόμενη πενταετία", σημείωσε.

ΠΗΓΗ:  http://news247.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΕΜΙΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ...

Γερμανία: Στο top 10 των διεθνών πλυντηρίων μαύρου χρήματος

Γερμανία: Στο top 10 των διεθνών πλυντηρίων μαύρου χρήματος



Γερμανία: Στο top 10 των διεθνών πλυντηρίων μαύρου χρήματος
Στους δέκα μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους και κέντρα παραοικονομίας του κόσμου συγκαταλέγεται η Γερμανία, σύμφωνα με τον δείκτη παραοικονομίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης (Tax Justice Network).
Στη 41η θέση του πίνακα βρίσκεται η Κύπρος, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Σύμφωνα με την έρευνα, η Γερμανία θεωρείται ένας από τους κορυφαίους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου και ένα Ελντοράντο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Πρωτοστατούν Ελβετία και Λουξεμβούργο
Στον «Πίνακα Σκιωδών Οικονομιών» πρωτοστατούν η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και το Χονγκ Κονγκ και ακολουθούν στην 6η θέση οι ΗΠΑ και στην 8η η Γερμανία, παρότι, σε ό,τι αφορά στο λεγόμενο «δείκτη μυστικότητας» το Βερολίνο βρίσκεται μόλις στην 59η θέση. Στον πίνακα δεν αξιολογείται, όμως, μόνον η τήρηση του απορρήτου από τον χρηματοπιστωτικό τομέα ενός κράτους αλλά και το οικονομικό του εκτόπισμα σε παγκόσμια κλίμακα.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, στη Γερμανία «ξεπλένονται» ετησίως μεταξύ 29 και 57 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται κυρίως από το οργανωμένο έγκλημα αλλά και από διεφθαρμένους πολιτικούς από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται για χρήματα - σύμφωνα πάντα με το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης- που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη αυτών των χωρών.
Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη, μεταξύ 33 αφρικανικών κρατών, διαπιστώνει ότι τη δεκαετία του ΄70 «εξαφανίστηκαν» από τις χώρες αυτές περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

ΠΗΓΗ:  http://www.fpress.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:


ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΡΑΨΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ OI ΕΥΡΩΛΥΓΟΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΜΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ NA ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΩΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΑ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΤΟΥΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ  ΟΣΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ  ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ.


Αλλαγές από Ν.Δ. στον εκλογικό νόμο ενόψει δημοτικών...

Αλλαγές από Ν.Δ. στον εκλογικό νόμο ενόψει δημοτικών...



Σε σημαντικές αλλαγές στον υπό διαμόρφωση εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών προχωρεί η Ν.Δ., σε μια προσπάθεια το σχέδιό της να γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ, να ψηφιστεί ώς τα τέλη του έτους και να εφαρμοστεί στις κάλπες του προσεχούς Μαΐου. Κατά πληροφορίες της «Καθημερινής», το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να υπαναχωρεί ως προς την αρχική του πρόθεση η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου να μη σχετίζεται καθόλου με το ποσοστό του εκλεγέντος δημάρχου. Με άλλα λόγια, με τις νέες αλλαγές ο νικητής δήμαρχος θα διαθέτει απαραιτήτως και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ενώ καμία
αλλαγή δεν θα γίνει στις περιφερειακές εκλογές. Oι βασικές πρόνοιες του νέου νόμου, όπως τον οριστικοποίησε ομάδα ειδικών του υπ. Εσωτερικών και της Συγγρού, είναι οι εξής:

- Θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Ενα για τους υποψήφιους δήμαρχους και ένα δεύτερο για όλους τους δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως παράταξης, οι οποίοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή. Οι πολίτες δηλαδή θα μπορούν να ψηφίζουν τον δήμαρχο της αρεσκείας τους και παράλληλα να «σταυρώνουν» τους συμβούλους και άλλων παρατάξεων.
 
- Οι δήμαρχοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή αν διαθέτουν το 42% των ψήφων και μόνον αν δεν φτάνουν σε αυτό το ποσοστό θα επαναλαμβάνεται δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων (όπως παλαιότερα).
 
- Οι εκλεγέντες δήμαρχοι θα διαθέτουν απαραιτήτως την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων. Πώς αυτό θα διασφαλίζεται; Αν π.χ. σε ένα 31μελές συμβούλιο (συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου) ο νικητής δήμαρχος δεν εκλέξει 15 συμβούλους την πρώτη Κυριακή, αλλά 12, τότε θα εκλέγονται οι 3 που του λείπουν από τους επιλαχόντες της παράταξής του που κατετάγησαν μετά τον 30ό. Και παράλληλα δεν θα εκλέγονται οι 3 τελευταίοι της λίστας από τις μειοψηφούσες παρατάξεις.
 
- Μπαίνει για πρώτη φορά όριο εκλογής (5%). Αν οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν συγκεντρώσουν αυτό το ποσοστό την πρώτη Κυριακή, δεν θα εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο ούτε οι ίδιοι ούτε οι σύμβουλοί τους, ακόμη κι αν έχουν περισσότερες ψήφους από συνυποψηφίους τους άλλων παρατάξεων. Κάτι που αποκλείει την πιθανότητα να βάλει κάποιος πολίτης υποψηφιότητα χωρίς να ανήκει σε συνδυασμό δημάρχου...
Η Χαρ. Τρικούπη
Παρά, ωστόσο, τις νέες αλλαγές, είναι αμφίβολο αν αυτές θα γίνουν αποδεκτές από τη Χαρ. Τρικούπη. Και τούτο, διότι ο κ. Ευ. Βενιζέλος έχει επανειλημμένως διαμηνύσει ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται κυρίως για την αλλαγή του νόμου των εθνικών εκλογών (ζητεί την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την αναλογική διανομή του στα κόμματα που θα συγκυβερνήσουν). Το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο, το απέρριψε στην προχθεσινή του συνέντευξη ο Αντ. Σαμαράς, συνδέοντάς το με τη συνταγματική αναθεώρηση. Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι -πέραν του κ. Γ. Μιχελάκη- και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος επιβεβαίωσε χθες ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το νέο εκλογικό σύστημα για τις δημοτικές κάλπες, στοιχείο που δείχνει ότι η Χαρ. Τρικούπη το «διαπραγματεύεται» με τη Ν.Δ.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή και ΠΕΛΛΑΔΩΘΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΟ 5 % ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΔΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ιταλός φοροδιέφευγε με 300 εκατ. ευρώ περιουσία

Και μετά ήρθε η κατάσχεση

Ιταλός επιχειρηματίας με 300 εκατ. ευρώ περιουσία δήλωνε έσοδα... 4 ευρώ

Ιταλός επιχειρηματίας με 300 εκατ. ευρώ περιουσία δήλωνε έσοδα... 4 ευρώ
Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία κατοίκου της Βερόνας, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς διαπίστωσε ότι επί χρόνια δήλωνε ετήσιο εισόδημα... 4 ευρώ.

«Ο Τζοβάνι Μοντρεσόρ και η γυναίκα του είχαν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ένα επίπεδο ζωής πολύ διαφορετικό απ' όσο θα πίστευε κανείς από τα δηλωμένα εισοδήματά τους» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φραντσέσκο Ντε Τζάκομο, ο αξιωματικός που είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Ντε Τζάκομο, ο Βερονέζος επιχειρηματίας είχε δηλώσει έσοδα 4 ευρώ το 2011, 5 ευρώ το 2010 και 9 ευρώ το 2009. Η σύζυγός του εμφανιζόταν να είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση: δήλωσε 3 ευρώ το 2011 και μόλις 1 ευρώ το 2010.

Οι δικαστικές αρχές διέταξαν έτσι την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 9 εταιρείες, 2.350 στρέμματα σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ιταλίας, 18 ακίνητα και 7 αυτοκίνητα.

Ο Μοντρεσόρ είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών και τη δεκαετία του 1990, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της απάτης, επειδή δεν είχε δηλώσει τα κεφάλαια που διέθετε στο εξωτερικό και δεν πλήρωσε φόρους μετά την πώληση 1.800 στρεμμάτων γης που του ανήκαν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Το σχολιο μου :Κατα τα αλλα με βαση τα ηλιθια στερεοτυπα οι Ελληνες ειναι οι κορυφαιοι της φοροδιαφυγης και οι Ευρωπαιοι μπορουν να παριστανουν τους πολιτισμενους....

ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ποια ονόματα ρίχνει στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών η Νέα Δημοκρατία

Ζεσταίνει τις μηχανές της η Νέα Δημοκρατία για την επιλογή των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων στις κάλπες του Μαΐου. Στη λεωφόρο Συγγρού παρακολουθούν, συντονίζουν και συγκεντρώνουν πληροφορίες για αυτοδιοικητικά ή πολιτικά στελέχη που ενδιαφέρονται να μπουν στη μάχη των εκλογών, κάνουν βολιδοσκοπήσεις και συναντήσεις.


Το τοπίο δεν είναι πια θολό ούτε για τον εκλογικό νόμο ούτε για τις «κοινές υποψηφιότητες», λένε στελέχη της λεωφόρου Συγγρού. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μέσα από τη συνέντευξή του στο Mega και στον Γιάννη Πρετεντέρη ότι «δεν κατεβαίνουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Είμαστε άλλο κόμμα», ενώ έχει «κλειδώσει» η απόφαση για αλλαγή του εκλογικού νόμου και εκλογή με 42%.

Στην Περιφέρεια Αττικής, υπάρχουν αρκετοί στη Ν.Δ. που πιστεύουν ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, λόγω της θετικής παρουσίας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ωστόσο υπάρχει και η γραμμή που προκρίνει την υποψηφιότητα του Μάκη Βορίδη. Οπως εκτιμούν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι επιλογή που μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις, ενώ είναι βουλευτής Αττικής με «πυρήνα» στην καρδιά της περιφέρειας. Στην Κεντρική Μακεδονία, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει το χρίσμα ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρόκειται για μια ευνοϊκή περιφέρεια για τη Ν.Δ., που συγκεντρώνει υψηλά εκλογικά ποσοστά, ενώ ο νέος περιφερειάρχης μπορεί να προκάλεσε αναταράξεις στην κυβέρνηση συνεργασίας με την επίθεση που εξαπέλυσε στο ΠΑΣΟΚ την 28η Οκτωβρίου στις δηλώσεις του με αιχμή τη Χρυσή Αυγή, όμως είχε αποδοχή στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ως επικρατέστερος φέρεται ο Γιώργος Παυλίδης, πρώην νομάρχης Ξάνθης, ενώ επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο Σταύρος Κελέτσης. Στα επιτελεία της λεωφόρου Συγγρού, πάντως, εξετάζονται κι άλλα ονόματα.

Χρίσμα θα πάρουν σε κάθε περίπτωση οι εν ενεργεία περιφερειάρχες: Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Δακής, Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός, Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου.

Στη Στερεά Ελλάδα, έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία ο πρώην υπουργός Υγείας, Θανάσης Γιαννόπουλος, όμως στο μικροσκόπιο της Ν.Δ. έχει μπει ο Κώστας Μπακογιάννης ως υποψηφιότητα ικανή για να χτυπήσει την περιφέρεια. Ο ίδιος αναφέρει στους συνομιλητές του ότι προτεραιότητά του είναι το Καρπενήσι.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Ν.Δ. δεν φλερτάρει με την ιδέα υποστήριξης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, παρά το γεγονός ότι αρκετά γαλάζια στελέχη της Αυτοδιοίκησης εισηγούνται τη στήριξή του επισημαίνοντας τις άριστες σχέσεις μαζί τους. Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι δεν είναι στις προθέσεις της η επιλογή Τατούλη και σημειώνουν ότι αναζητείται εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος ή «αυθεντικός γαλάζιος» απέναντι στον περιφερειάρχη.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι πληροφορίες φέρνουν φαβορί τον πρώην υπουργό Κώστα Τζαβάρα, στο Βόρειο Αιγαίο το βουλευτή Παύλο Βογιατζή, ενώ εξετάζεται και η υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου, γενικής γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Στο Νότιο Αιγαίο ακούγεται το όνομα του Γιάννη Παππά, όπου η αναζήτηση συνεχίζεται. Στην Κρήτη, επικρατέστεροι μέχρι τώρα είναι ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης και ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης Απόστολος Τσόκας.

Οι μεγάλες πόλεις

Από το 1986 έως το 2010 η Αθήνα είχε δήμαρχο από τη Ν.Δ. Η «παράδοση» αυτή έσπασε στις προηγούμενες εκλογές με τον Γιώργο Καμίνη και η λεωφόρος Συγγρού θέλει να επανέλθει. Το όνομα που ακούγεται περισσότερο είναι της Ολγας Κεφαλογιάννη: πρώτη σε σταυρούς της Α’ Αθηνών, ενώ ως υπουργός τα πηγαίνει καλά, λένε στη Συγγρού, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου. Από το γαλάζιο στρατόπεδο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο βουλευτής Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι σκέπτεται να «κατέβει» χωρίς χρίσμα. Οπως αναφέρουν οι συνομιλητές του, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων δεν αποκλείει το σενάριο να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής. Στο τραπέζι των συζητήσεων στις συσκέψεις της Συγγρού έχει πέσει το όνομα του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές συγκέντρωσε 7,4%.

Στον Πειραιά το χρίσμα θα έχει ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ στη Θεσσαλονίκη η Ν.Δ. προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρου Καλαφάτη. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Σίμος Σιμόπουλος.

Στην Πάτρα ακούγεται το όνομα του πολιτευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου, στη Λάρισα θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Κώστας Τζανακούλης, ενώ στα Τρίκαλα «παίζει» το όνομα του πρώην υφυπουργού Νίκου Λέγκα, ενώ ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος διαμηνύει την πρόθεσή του να διεκδικήσει το δήμο. «Ανοιχτό» παραμένει το θέμα υποψηφίου στον Βόλο, ενώ στη Χαλκίδα το χρίσμα θα πάρει ο εν ενεργεία δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης. Ανατροπές δεν προβλέπονται στους δήμους όπου η Ν.Δ. έχει εκλεγμένους δημάρχους όπως ο Γιάννης Σμυρνιώτης στην Τρίπολη, ο Σταύρος Αργειτάκος στη Σπάρτη, ο Παναγιώτης Νίκας στην Καλαμάτα.

Στους δήμους του Λεκανοπεδίου θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι εν ενεργεία δήμαρχοι, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Πατούλης στο Μαρούσι, ο Χρήστος Παχατουρίδης στο Περιστέρι, ο Νίκος Χιωτάκης στην Κηφισιά, ο Νίκος Χαρδαλιάς στον Βύρωνα, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης στη Δάφνη, ο Κώστας Ιωαννίδης στα Βριλήσσια, ο Δημήτρης Μαραβέλιας στο Χαϊδάρι, ο Διονύσης Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο.

Στη Νέα Σμύρνη το χρίσμα διεκδικούν ο Στάθης Κούπας και ο δημοσιογράφος Νίκος Στέφος, ενώ στη Γλυφάδα υποψήφιος φέρεται ο ευρωβουλευτής Ν.Δ. Γιώργος Παπανικολάου. Στην Καλλιθέα, ήδη κινείται εν όψει της κάλπης του Μαΐου ο Δημήτρης Κάρναβος, στέλεχος της Ν.Δ., ενώ φέρεται ότι έχει αποφασίσει να «κατέβει» και ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου οι πληροφορίες μιλούν για υποψηφιότητα του Κώστα Πινιώτη.

TYΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - See more at: http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=10501#sthash.SSKFdwHl.dpuf
 
ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΝΤΡΟΠΗ



ΠΗΓΗ: FACEBOOK

O Κασσής του Πασοκ στο δρόμο που χάραξε η Τζάκρη

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

O Κασσής του Πασοκ στο δρόμο που χάραξε η Τζάκρη:" Δεν ψηφίζω τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων"



«Δεν δίνω "λευκή επιταγή" και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει τον νόμο για τα ακίνητα όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.Για τον ενιαίο φόρο υποστήριξε πως «πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο». Επίσης τόνισε πως «πρέπει να
πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι να πάμε σ' αυτούς που δεν έχουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσω ως έχει... Ας μη γελιόμαστε... Και υπάρχουν και άλλοι βουλευτές (σ.σ.: που δεν θα ψηφίσουν τον νόμο).
Όσον αφορά το ερώτημα «τι θα γίνει αν καταψηφίσουν οι βουλευτές αυτοί», ο κ. Κασσής είπε ότι το ερώτημα αυτό πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ υποστήριξε ότι «πρέπει να πληρώσουν και οι αγρότες», παρότι ο ίδιος προέρχεται από αγροτική περιοχή.
 
ΠΗΓΗ: (AΠΕ-ΜΠΕ) ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΔΩΘΕ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
 
ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΦΕΥΓΟΥΝ. ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.

 
 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"