ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ



Μέχρι τον Σεπτέμβριο περίμεναν τις γερμανικές εκλογές, για να ρυθμιστεί το μή βιώσιμο του χρέους, τώρα άρχισαν τις δικαιολογίες για ρύθμιση του χρέους μετά τις ευρωεκλογές. Όσο δεν ζητάτε επιτακτικά και με πείσμα την ρύθμιση περιμένοντας απο τους δανειστές, να σας κρίνουν ως καλά αφελή παιδιά τόσο η συζήτηση θα πηγαίνει στις καλένδες. Σκληρή επαναδιαπραγμάτευση τώρα.

Φουστ: Η κρίση θα είναι εδώ για πολλά χρόνια!

Φουστ: Η κρίση θα είναι εδώ για πολλά χρόνια!

Μπορεί η Ιρλανδία να ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο προτίθεται να εγκαταλείψει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και η Ισπανία ότι δεν πρόκειται να λάβει άλλη βοήθεια για τις τράπεζές της, όμως η ευρωπαϊκή κρίση είναι ακόμη εδώ, πιο σκληρή από ποτέ για τους πολίτες, και πρόκειται να κρατήσει για ακόμη πολλά χρόνια.

Αυτό εκτιμά τουλάχιστον ο Κλέμενς Φουστ, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών (ZEW), σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Γερμανός οικονομολόγος, θα πρέπει να περιμένουμε χρόνια για να ξεπεραστεί η κρίση. «Πιστεύω ότι είναι μια κρίση που πάει και έρχεται, δεν πρόκειται όμως για μια κρίση που μπορεί να ξεπεραστεί μέσα σε λίγα χρόνια. Φοβάμαι ότι θα έχουμε για ακόμη αρκετά χρόνια το πρόβλημα της ανεργίας στη νότια Ευρώπη. Πιστεύω, λοιπόν, ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί, εάν δεν έχει υποχωρήσει προηγουμένως σε λογικά επίπεδα η ανεργία» είπε χαρακτηριστικά ο Φουστ, τονίζοντας στη συνέχεια ότι η πιο σκληρή συνέπεια της κρίσης είναι ακριβώς τα τεράστια ποσοστά ανεργίας. «Πρόκειται για μια πραγματική τραγωδία, γιατί με αυτήν την ανεργία καταστρέφονται οι μακροπρόθεσμες προοπτικές των νέων. Οι χώρες του Νότου έχουν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο θα χρειαστεί καιρός μέχρι αυτές να αποφέρουν αποτελέσματα. Πέραν αυτού, υπάρχουν ακόμη τεράστια προβλήματα στις ισπανικές τράπεζες. Το ερώτημα είναι πώς θα τα αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει, λοιπόν, μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων».



Τέλος, ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι η κρίση έχει πλέον διαφορετικό χαρακτήρα: «Μέχρι και πέρυσι ήταν μια κρίση, λόγω της οποίας φοβόταν κανείς ότι ενδεχομένως να καταρρεύσει η ευρωζώνη, ότι ενδεχομένως μια χώρα να απολέσει την πρόσβασή της στις χρηματαγορές και να την εγκαταλείψει. Βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει αυτή η ανησυχία. Στο προσκήνιο έρχεται τώρα η κοινωνική, θα έλεγα, πλευρά της κρίσης».



Μαρία Παναγιώτου

ΠΗΓΗ: http://www.dimokratianews.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Απο τους σοβαροτερους Ευρωπαιους αναλυτες παρακολουθω χρονια τις αναλυσεις του. Ακουει κανεις στην Φρανκφουρτη;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"