ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Περαιτέρω διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που εντάσσονται στο νέο καθεστώς αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης (ν. 4178/13) προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες διευκολύνσεις αφορούν, κυρίως, τρίτεκνους και πολύτεκνους, ενώ δίνεται οριστική λύση σε όσους είχαν ενταχθεί στο νόμο 3843/2010 για την τακτοποίηση ημιυπαιθρίων («νόμος Μπιρμπίλη») και δεν είχαν αποπληρώσει τα σχετικά πρόστιμα.
Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν ενταχθεί στο «νόμο Παπακωνσταντίνου» για την τακτοποίηση αυθαιρέτων (ν. 4014/11) και έχουν πληρώσει μόνο τα προβλεπόμενα παράβολα ή σταμάτησαν να πληρώνουν τα σχετικά πρόστιμα, να ενταχθούν και στο «νόμο Καλαφάτη» μέχρι τις 6 του ερχόμενου Φεβρουαρίου με συμψηφισμό των ποσών που έχουν καταβάλει και όσων προβλέπει ο νέος νόμος.
Ειδικότερα, όσον αφορά τρίτεκνους και πολύτεκνους, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκπίπτουν έως και 80% των προβλεπόμενων προστίμων για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, προσκομίζοντας είτε το εκκαθαριστικό της εφορίας είτε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Έτσι, οι πολύτεκνοι θα έχουν έκπτωση 80% για την κύρια και 50% για τη δευτερεύουσα κατοικία. Οι τρίτεκνοι με ατομικό εισόδημα έως 25.000 ή οικογενειακό έως 40.000 θα έχουν έκπτωση 70% για την κύρια κατοικία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που έχουν ενταχθεί στο «νόμο Παπακωνσταντίνου» (ν. 4014/11) καλούνται να υπαχθούν και στο νέο νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης 4178/13, «νόμος Καλαφάτη», άσχετα αν έχουν εξοφλήσει τα πρόστιμα ή όχι. Κι αυτό, γιατί ο «νόμος Παπακωνσταντίνου» έχει κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος και http://pestanea.blogspot.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"