ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

AMYNTAIO ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ

Το Αμύνταιο χρειάζεται αλλαγή και ανανέωση εδώ και τώρα.

Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ

Η ατιμωρησία χαρακτηριστικό δείγμα της νεοελληνικής πραγματικότητας σε όλους τους τομείς οδήγησε την χώρα μας σε αυτά τα χάλια σε συνδυασμό με την έλλειψη επιβράβευσης των ικανών. Γέμισε ο τόπος διεφθαρμένους και απατεώνες γιατί όλοι έλεγαν τι με νοιάζει εμένα τώρα άστον, που να μπλέκω τώρα άσε με στην ησυχία μου. Κάπως έτσι περίμεναν όλοι να διορθώσει τα κακώς κείμενα ένας απο μηχανής θεός χαρακτηριστικό της φυλής μας και δεν αναλάμβανε κανείς, να κάνει αυτό που πρέπει στον τομέα του ακόμη και αν γινόταν δυσάρεστος. Η ατιμωρησία λοιπόν σε όλους τους τομείς πρέπει να πάρει τέλος εδώ και τώρα με ή χωρίς μνημόνιο. Για να πάψουν κάποιοι να παριστάνουν τους έξυπνους εις υγείαν των κορόιδων. Αν είμαστε σοβαρή κοινωνία αυτοί που παριστάνουν τους έξυπνους εις βάρος των κορόιδων θα έπρεπε να μην μπορούν να κοιμούνται τώρα τρέμοντας για τις συνέπειες.

Ερντογάν: Όταν λέμε Θράκη, εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια

Προκλητικές δηλώσεις

Ερντογάν: Όταν λέμε Θράκη, εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια

Ερντογάν: Όταν λέμε Θράκη, εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη και τα Σκόπια
Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του στην Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συμπεριέλαβε τη... Θεσσαλονίκη στην έννοια της Θράκης, όπως την αντιλαμβάνεται η Αγκυρα.

Οι προκλητικές δηλώσεις έρχονται λίγες ημέρες πριν από την -προγραμματισμένη για την Παρασκευή- επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και πρόσθεσε πως όταν λέει για την Τουρκία, Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, το Κιρτζαλί και την περιοχή του Νόβι Παζάρ της Βουλγαρίας, ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και την Βοσνία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός επιδιώκει να επεκτείνει τις τουρκικές διεκδικήσεις σ΄ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο: « Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σε αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη με την Ανδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρλαρελί και βέβαια η Κωνσταντινούπολη» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Το σχόλιο μου: Εισπραξτε το αποτελεσμα της υποχωρητικοτητας τωρα. Εχει ξεσαλωσει ο υπερφιαλος Σουλτανος. Μαζεψτε τον. Αντιδραστε. Τι λενε αραγε οι υπερευλογημενοι μας συμμαχοι. Παλι θα κανουν την παπια;

Στον αέρα η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

Στον αέρα η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

Στον αέρα η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ
 
Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την τύχη της αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ εν όψει της καθαρογραφής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία, κατά πληροφορίες, φέρεται να ακυρώνει την μεταφορά των δύο εταιριών στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η εν λόγω πληροφορία, η οποία αποτελεί κοινό μυστικό και συζητείται ευρύτερα εντός της κυβέρνησης, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί, ακυρώνει de facto την οποία απόπειρα ιδιωτικοποίησης των παραχωρησιούχων εταιριών ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ ανοίγει ζήτημα πιθανής ενεργοποίησης της ρήτρας περί λήψης ισοδύναμων μέτρων, ελλείψει εσόδων από την αποκρατικοποίηση.

O υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απαντώντας σε σχετική γραπτή ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, τονίζει ότι «κατόπιν της απόφασης του ΣΤΕ και εφόσον κριθεί αναγκαίο, δύναται να επαναξετασθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ».

Επισήμως, η κυβέρνηση αναμένει την κοινοποίηση του ΣτΕ, στο οποίο έχουν προσφύγει εργαζόμενοι και φορείς κατά της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποίησεων και αναδιαρθρώσεων, σύμφωνα την οποία μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ οι μετοχές του ελληνικού δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Στην ερώτησή της η κ. Ξυροτύρη επικαλείται δήλωση τόσο του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με την οποία η ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της ΕΕ, όσο και του αντιπρόεδρου της Κομισιόν και επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, βάσει της οποίας, η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών-μελών, η δε Κομισιόν αναγνωρίζει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες.

Είχε προηγηθεί, όπως λέει, η συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, αλλά και η εξαγγελία από τους δήμους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για «δημοτικοποίηση» της εταιρίας.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Με τις υγειες σας εξυπνακηδες. Εγραφα ότι δεν πρεπει, να ξεκινησετε απο νερα και ρευμα. Εκει εσεις. Να τους χαιρεστε τους μανατζερ, που χρυσοπληρωνετε, για να κανουν ιδιωτικοποιησεις

ΟΗΕ: Αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τον Άσαντ

ΟΗΕ: Αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τον Άσαντ




Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι δήλωσε σήμερα για πρώτη φορά ότι υπάρχουν «αποδείξεις» ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.«Η Επιτροπής Έρευνας (για τη Συρία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) έχει συγκεντρώσει τεράστιες ποσότητες αποδείξεων (…) για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (…). Οι αποδείξεις καταδεικνύουν ότι υπάρχει ευθύνη στο πιο υψηλό επίπεδο της κυβέρνησης, περιλαμβανομένου του αρχηγού του κράτους», δήλωσε η Πιλάι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Επιτροπή Έρευνας συστάθηκε στις 22 Αυγούστου 2011 έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και αποστολή της είναι να ερευνά κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία μετά τον Μάρτιο του 2011 και να εντοπίσει του ενόχους ώστε να διασφαλίσει ότι θα λογοδοτήσουν.
Στην πρώτη έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει η πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κάρλα ντελ Πόντε, κατηγορεί το καθεστώς του Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου και τους αντάρτες για εγκλήματα πολέμου.
Επανειλημμένα η Επιτροπή έχει κατηγορήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος για εγκλήματα, χωρίς όμως ποτέ να αναφέρει άμεσα τον Άσαντ. Επίσης έχει καταρτίσει έναν απόρρητο κατάλογο με ανθρώπους που φέρονται να έχουν διαπράξει εγκλήματα στη Συρία.
Ο κατάλογος αυτός έχει σταλεί στην Ύπατη Αρμοστεία, η οποία όμως δεν την έχει συμβουλευθεί.
Η Πιλάι επεσήμανε ότι επιθυμεί να ξεκινήσει μια δικαστική έρευνα «αξιόπιστη σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο», που θα επιτρέψει να δικαστούν οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων.

Πηγη: Καθημερινή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"