ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Το «έλα να δεις» (!) στη μάχη για τις δημοτικές

Θεσσαλονίκη: Το «έλα να δεις» (!) στη μάχη για τις δημοτικές
Απόλυτη ανατροπή με απειλή ανταρσίας. Αν και τις τελευταίες ημέρες το σενάριο της υποψηφιότητας του Γιάννη Ιωαννίδη για τον δήμο Θεσσαλονίκης και του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φάνταζε ως το πιο πιθανό, επήλθε η απόλυτη κωλοτούμπα. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί το «έλα να δεις». Ο «ξανθός» πήρε προβάδισμα για την περιφέρεια -όπως ήθελε σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος από την αρχή- και ο Απόστολος Τζιτζικώστας για τον δήμο. Μόνο που ο τελευταίος δεν πειθαρχεί και χθες, «ανεξαρτητοποιούμενος», ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Τζιτζικώστας προσκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της ομάδας του, όπου ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια και γνωστοποίησε το όνομα του συνδυασμού του (Αλληλεγγύη - Σύγχρονη ανθρώπινη Μακεδονία). Ταυτόχρονα ζήτησε και πήρε τις υπογραφές 46 εκ των 50 συμβούλων του, που δήλωσαν ότι θα τον στηρίξουν σε μια νέα υποψηφιότητα για την περιφέρεια.

Το παρασκήνιο βέβαια ήταν πολύ έντονο. Οι πληροφορίες ότι η Ν.Δ. ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της βάζοντας τον «ξανθό» υποψήφιο στην περιφέρεια και τον Τζιτζικώστα στον δήμο σήμαναν συναγερμό στον επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα, αλλά και στην τοπική Ν.Δ. Στο κτίριο της περιφέρειας έφτασε και ο πρόεδρος της διοικούσας της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, με σκοπό να αποτρέψει τον περιφερειάρχη από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, χωρίς τελικά αποτέλεσμα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω. Θα είμαι υποψήφιος ακόμη και ως  ανεξάρτητος» φέρεται ότι δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.   

Είχαν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες χωριστές συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο του κ. Ιωαννίδη και του κ. Τζιτζικώστα όσο και του Θόδωρου Καράογλου με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Μπούρα, όπου είχε γίνει σαφές πού πάει το πράγμα. Στη Ν.Δ. φαίνεται ότι επικράτησαν οι απόψεις που θεωρούν τον κ. Τζιτζικώστα τον πιο ικανό για να «χτυπήσει» τον κεντρικό δήμο, κάτι που αποτελεί και έναν από τους βασικούς στόχους για τις επερχόμενες εκλογές. Μόνο που η απόφαση άργησε να υλοποιηθεί και στο ενδιάμεσο ο κ. Τζιτζικώστας (που και στο παρελθόν είχε δεχθεί πιέσεις για τον δήμο) είχε εκτεθεί ουκ ολίγες φορές, δηλώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Ο «ξανθός» για την περιφέρεια λοιπόν, αλλά αν δεν μεταπεισθεί ο Τζιτζικώστας η Ν.Δ. πρέπει να βρει πρόσωπο και για τον δήμο. Ηδη πάντως ακούγεται μετ' επιτάσεως ότι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί αυτήν την αναμπουμπούλα ο Ευ. Βενιζέλος για να «επιβάλει» στη Ν.Δ. και στον Α. Σαμαρά την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γ. Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Νίκος Οικονόμου

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"