ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καταργούνται 43 φόροι υπέρ τρίτων

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ

Καταργούνται 43 φόροι υπέρ τρίτων

Καταργούνται 43 φόροι υπέρ τρίτων
Στην κατάργηση 43 φόρων υπέρ τρίτων προχωρεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση βάσει της συμφωνίας που επισύναψε με την τρόικα.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα «εκρίζωσης» των πόρων αυτών από τον Ιούνιο του 2015.
Το κείμενο της μελέτης με την καταγραφή αυτών των φόρων, που παρέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους δανειστές, αναφέρει 199 φόρους υπέρ τρίτων, οι 93 εκ των οποίων σχετίζονται με τα ασφαλιστικά ταμεία, οι 40 επιβαρύνουν την τουριστική αγορά και 25 καταβάλλονται υπέρ διαφόρων νομικών ενώσεων.
Μεγάλοι χαμένοι της κατάργησης και της μη ανακοίνωσης των εκατοντάδων φόρων, τελών και κρατήσεων είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, κύρια και επικουρικά. Τα έσοδα, που θα χάσουν 23 ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΝΑΤ, το Ταμείο Εμπόρων, Συντάξεων Νομικών, Στρατού, Ναυτικού, Ξενοδόχων, Εθνικής Άμυνας, θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι φόροι υπέρ τρίτων που κατευθύνονται και σε άλλους φορείς (υπουργεία, ΟΤΑ, σύλλογοι κ.λπ.) υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ.
Οι πόροι αυτοί, που ισοδυναμούν με πρόσθετες παροχές για τους ασφαλισμένους των Ταμείων, επικουρική σύνταξη ή εφάπαξ, αν δεν αντικατασταθούν θα δημιουργήσουν μεγάλα ταμειακά προβλήματα, σε βαθμό που να απειλούνται ακόμη και οι συντάξεις. Μόνο το ΝΑΤ θα χάσει έσοδα τα οποία προέρχονται από 26 διαφορετικούς φόρους υπέρ τρίτων, το Ταμείο Εμπόρων από 24 και το Ταμείο Νομικών από 10 φόρους.

πηγη: http://www.imerisia.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"