ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τρία δισ. ευρώ θα αντληθούν από το 5ετές ομόλογο

Στο 90% η συμμετοχή των ξένων επενδυτών

Τρία δισ. ευρώ θα αντληθούν από το 5ετές ομόλογο, στο 4,75% το κουπόνι

Τρία δισ. ευρώ θα αντληθούν από το 5ετές ομόλογο, στο 4,75% το κουπόνι


Η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή, αναφέρει δικαιωμένο και ανακουφισμένο το οικονομικό επιτελείο, ανακοινώνοντας επισήμως την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης 5ετους ομολόγου, με την οποία η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές ομολόγων μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού.

«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι προέβη στην πώληση 5ετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο κουπόνι 4,75%. Η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα. Η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή.»

» Η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%. Οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το επιτόκιο του πενταετούς ομολόγου προσδιορίζεται κοντά στο 4,95%, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ με 550 εντολές από επενδυτές. Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός του ελληνικού Δημοσίου ήταν η άντληση 2,5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι προσφορές υπερκάλυψαν οκτώ φορές το ζητούμενο ποσό.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"