ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η Μαριέτα Γιαννάκου

Κεραυνοί από τις Βρυξέλλες

Δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η Μαριέτα Γιαννάκου

Δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η Μαριέτα Γιαννάκου
Η Μαριέτα Γιαννάκου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου, επικρίνοντας σε σκληρή γλώσσα την απόφαση των κυβερνητικών εταίρων να αλλάξουν το εκλογικό σύστημα και να υιοθετήσουν τη σταυροδοσία.

«Πρέπει να υπάρχουν αντιστάσεις όταν γίνονται σοβαρά λάθη» είπε η κ. Γιαννάκου σε συνομιλία της με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Εγώ δεν συμμετέχω σε μια ιστορία που υποβαθμίζει και απαξιώνει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα» ξεκαθάρισε.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για τη σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά, η τέως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει κατ΄ιδίαν με τον πρωθυπουργό εδώ και ενάμισι χρόνο.

Διευκρίνισε ότι, για να είναι η ίδια υποψήφια στις εκλογές «έγινε κάποια κουβέντα μέσω τρίτου, εκτός Ελλάδας», η απάντησή της όμως ήταν «όχι».

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, το σύστημα του σταυρού προτίμησης είναι «κατ΄επίφαση» δημοκρατικό, καθώς «επιτρέπει σε ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου να έχουν βαρύνουσα γνώμη για ευρωπαϊκά θέματα».

«Η απόφαση για αλλαγή του εκλογικού συστήματος είναι αναντίστοιχη της σοβαρότητας που απαιτούν οι ευρωεκλογές [...] Δεν είναι δημοκρατικά πράγματα αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο να οριστεί κάποιος υποψήφιος επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, η κ. Γιαννάκου σχολίασε: «Πώς γίνεται να υπάρχει ταυτόχρονα σταυρός προτίμησης και επικεφαλής ψηφοδελτίου;»

Η ευρωβουλευτής τόνισε ακόμα ότι δεν συμφωνεί με την ανακοίνωση των υποψηφίων «κατά ριπάς», καθώς αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι ανακοινώνονται πρώτα οι «εκλεκτοί» και μετά οι υπόλοιποι.

«Δημοκρατία δεν είναι να σου φέρνουν 20 αγνώστους και να σε καλούν να διαλέξεις» σχολίασε. Είπε μάλιστα ότι, αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν διαλέγουν σωστά τους υποψηφίους τους, τότε δεν έχουν την ικανότητα να διαλέγουν και τα σωστά πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κ. Γιαννάκου εξέφρασε επίσης ιδιαίτερη ανησυχία για την εκπροσώπηση της περιφέρειας στις ευρωεκλογές, για την οποία κρίνει ότι δεν είναι επαρκής με το νέο σύστημα, και είπε ότι θα έπρεπε να υπάρχει η κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου να εκπροσωπούνται καλύτερα οι περιφέρειες.

«Γιατί τέσσερις σταυροί και διπλάσιος αριθμός υποψηφίων;» διερωτήθηκε.

Εξέφρασε επίσης την απορία της για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μία εκλογική περιφέρεια όταν ακόμα και το μικρότερο Βέλγιο χωρίζεται σε τρεις.

Αποστολή: Γιάννης Μανδαλίδης
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Απαραδεκτη και προσβλητικη προς το εκλογικο σωμα η θεση της για το οτι θα εχουν λεει βαρυνουσα γνωμη ατομα χαμηλοτερου επιπεδου με την σταυροδοσια. Αυτη ειναι η αποψη της ψευτοελιτ της χωρας που νομίζει ότι είναι πάνω απο όλους.Πάντοτε ήταν ευνοημένη η συγκεκριμένη απο το κομματικό συστημα της ΝΔ. Φαίνεται ότι της αρέσουν οι διορισμοί σε υψηλές θέσεις. Άλλωστε θα θυμάται πως την μαύρισε ο λαός στην Α Αθήνας το 2007 όταν δεν μπόρεσε να εκλεγεί βουλευτής λόγω της ταύτισης της με την ανεκδιήγητη Ρεπούση ως υπουργός Παιδείας τότε. Σωστη ομως απολυτως η τοποθετηση για την περιφερειες και για το εγκληματικο λαθος να παραμεινει πονηρα η χωρα μια εκλογικη περιφερεια. Σας τα ειπα απο την αρχη.

 Δειτε τι εγραψα πολυ εγκαιρα πριν 2 μηνες http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2014/02/13.html?m=1

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"