ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΔΝΤ: Πιθανή μία πρόσθετη χρηματοδότηση

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΔΝΤ: Πιθανή μία πρόσθετη χρηματοδότηση την επόμενη διετία

Παρά την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, την οποία χαρακτήρισε θετικό γεγονός, ο διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Ρεζά Μοκατάμ είπε πιθανόν η Ελλάδα να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση τα επόμενα δύο χρόνια.

ΔΝΤ: Πιθανή μία πρόσθετη χρηματοδότηση την επόμενη διετία
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου χρέους, και τις ανάγκες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον τόνισε:
«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλες. Πολύ μεγαλύτερες από τα κεφάλαια που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές».
Σ'υμφωνα με τον κ. Μογκαντάμ, υπάρχει η δέσμευση της Ελλάδας, από το τέλος του 2012 για παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας για όσο διάστημα αυτή εφαρμόζει με συνέπεια το Πρόγραμμα.
Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ είπε ότι η Τρόικα θα αποφασίσει για τις ανάγκες της Ελλάδας μετά το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι η νέα επιθεώρηση θα καθυστερήσει, όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, και η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της και θα υλοποιήσει τις αρχές του Προγράμματος.
Ο κ. Μοκαντάμ προσπάθησε να πάρει τα εύσημα για το ΔΝΤ αναφορικά με την ελληνική έξοδο στις αγορές λέγοντας ότι οφείλεται στην επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής. Επίσης, πρόσθεσε, οφείλεται στην δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
Τόνισε χαρκατηριστικά ότι «η Ελλάδα εφάρμοσε πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις για να σταθεροποιήσει την οικονομία της. Η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα είναι η μεγαλύτερη που έγινε στην Ευρώπη».
Σε ένα άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο κ. Μοκαντάμ είπε ότι έχει συμφωνηθεί πλαίσιο από το Νοέμβριο του 2012 το οποίο προσδιορίζει πως η Ελλάδα θα μειώσει τα ελλείμματα της και η Ευρώπη θα φροντίσει να παραμείνει το ελληνικό χρέος σε συγκεκριμένα επίπεδα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Για να μην εχετε αυταπατες ότι ολα τελειωσαν. Τίποτα δεν τελείωσε. Η κρίση είναι ακόμη εδώ. Δειτε τι έγαψα την ημέρα που βγήκαμε στις αγορές.

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ





Αυτήν την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία απο όλους χωρίς  πανηγυρισμούς και χωρίς μεμψιμοιρίες. Είναι θετικό, το ότι η χώρα εξέρχεται έστω και πρώιμα στις αγορές αν και άποψη μου είναι, ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει μετά την αναδιάρθρωση του χρέους με πολύ μικρότερα επιτόκια. Επίσης οι οικονομία σταμάτησε να κατρακυλά και τουλάχιστον σταθεροποιήθηκε αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ απο την Ευρώπη για να υπάρξουν ραγδαία ανάπτυξη και υγιή πραγματικά πλεονάσματα, άλλως θα χαθεί μια ολόκληρη γενιά στον Καιάδα της  ανεργίας. Επίσης απαιτείται δυναμική διεκδίκηση ενός συμφωνημένου με τους εταίρους εθελοντικού κουρέματος  του χρέους που διακρατεί ο επίσημος τομέας OSI ,για να καταστεί το χρέος  της χώρας βιώσιμο και να υπάρξει πραγματικό επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και όχι απλώς κερδοσκοπικό.   Χαμηλότερους τόνους λοιπόν απο όλους για την έξοδο στις αγορές κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Δεν τελείωσε η κρίση ακόμη και η κοινωνία υποφέρει. Αυτο θα πρέπει, να τονιστεί στην κ Μέρκελ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΜΥΝΤΑΙΟ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ε ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 84

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"