ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η Κολομβία στέλνει χαρτί για εφημερίδες στην Βενεζουέλα

Tα νέα της Βενεζουέλας

Ο Μαδούρο αρθρογραφεί στους Times και η Κολομβία στέλνει χαρτί για εφημερίδες

Ο Μαδούρο αρθρογραφεί στους Times και η Κολομβία στέλνει χαρτί για εφημερίδες
Τους Times της Νέας Υόρκης επέλεξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να μιλήσει για τα επιτεύγματα της βολιβαριανής επανάστασης και τους εχθρούς της.

Με τίτλο, «Βενεζουέλα, κάλεσμα ειρήνης», ο Μαδούρο εξηγεί στους αγγλόφωνους αναγνώστες τις θετικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στη χώρα την τελευταία 12ετία, αποδίδοντας παράλληλα τις διαδηλώσεις στην επιθυμία των εύπορων να τον ανατρέψουν από την εξουσία.

Όσο για τους 36 νεκρούς των διαδηλώσεων, ο πρόεδρος Μαδούρο γράφει ότι για τους μισούς ευθύνονται τα στελέχη της Αντιπολίτευσης, ενώ δεσμεύεται ότι θα αποδωθεί Δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κινήθηκαν πέραν των καθηκόντων τους.

Κατηγορεί παράλληλα και τις ΗΠΑ για τη στάση που έχουν υιοθετήσει, ενώ υπενθυμίζει ότι πολλοί από αυτούς που διαδηλώνουν σήμερα είχαν στηρίξει το πραξικόπημα του 2002 για την ανατροπή του Ούγκο Τσάβες.

«Η Βενεζουέλα χρειάζεται ειρήνη και διάλογο για να πάει μπροστά. Καλωσορίζουμε οποιονδήποτε θέλει με ειλικρίνεια να μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτούς τους στόχους» καταλήγει.

Πάντως, η επιστολή Μαδούρο δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα τον περουβιανό βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Μάριο Βάργκας Λιόσα, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό της Αντιπολίτευσης.

Ο Λιόσα, ο οποίος το 1990 είχε διεκδικήσει την προεδρία του Περού (ηττήθηκε στον β' γύρο από τον Αλμπέρτο Φουτζιμόρι), δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στη Βενεζουέλα στις 15 Απριλίου για να λάβει μέρος σε εκδήλωση της Αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μαδούρο ότι επιχειρεί να εγκαθιδρύσει στη Βενεζουέλα μια «κουβανικού τύπου δικτατορία».

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Τύπου της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι στέλνει 52 τόνους χαρτί στο Καράκας για να τυπωθούν οι εφημερίδες, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 μέρες.

Όπως αναφέρουν ΜΚΟ, η αδυναμία αρκετών εκδοτικών οργανισμών της Βενεζουέλας να πληρώσουν σε συνάλλαγμα για την εισαγωγή χάρτου, έχει οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας 13 εφημερίδων, ενώ άλλες 17 έχουν περιορίσει την κυκλοφορία τους.

Με το χαρτί αυτό, όπως γράφει η El Pais, θα τυπωθεί και πάλι η παλαιότερη εφημερίδα της χώρας El Impulso (με έδρα την πόλη Μπαρκισιμέτο) και οι εφημερίδες του Καράκας El Nacional και El Nacional.

Αλλά και σε άλλες χώρες της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής έχει υπάρξει ενδιαφέρον για την αποστολή χαρτιού στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο πρωτοβουλίας με τίτλο Todos somos Venezuela, sin libertad de prensa no hay democracia. (Είμαστε όλοι Βενεζουέλα, χωρίς ελευθερία του Τύπου δεν υπάρχει δημοκρατία).

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης 
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"