ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Βόμβα Ντάισελμπλουμ! Αμφισβητεί την έξοδο στις αγορές.

Ντάισελμπλουμ: Η έξοδος στις αγορές δεν είναι το τέλος του ελληνικού προβλήματος


Ντάισελμπλουμ: Η έξοδος στις αγορές δεν είναι το τέλος του ελληνικού προβλήματος


 
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί γεγονός που γεννά αισιοδοξία, αλλά οι αναχρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα δύο χρόνια αποτελούν μείζονα πρόκληση, ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Ντάισελμπλουμ πάντως επισήμανε ότι παρά την επιτυχία της έκδοσης των ελληνικών κρατικών ομολόγων, η Αθήνα δεν μπορεί ακόμη να κάνει λόγο περί πλήρους επιστροφής της στη χρηματοδότησή της από τις αγορές.

«Πρέπει να αντιληφθείτε πως αν μια χώρα πάει στις αγορές μία φορά, με ένα είδος ομολόγου, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, ότι είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τα ευρωπαϊκά δάνειά της με ένα λογικό τίμημα» σημείωσε.

«Γι' αυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός και δεν ταυτίζομαι με τους υπεραισιόδοξους ανθρώπους, που λένε ότι αυτό είναι το τέλος του ελληνικού προβλήματος. Δεν είναι. Η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει» τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να μη χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα (στήριξης), αλλά εάν δει κανείς το μέγεθος του κρατικού χρέους και τις αναχρηματοδοτικές της ανάγκες για τα επόμενα δύο χρόνια, εξακολουθεί ακόμη να υπάρχει μια μείζων πρόκληση για την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν σχετικά με το ποσό της πρόσθετης χρηματοδότησης που μπορεί να χρειαστεί η Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους. «Θα συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για καταλήξουμε στα μεγέθη των αναχρηματοδοτικών αναγκών (της Ελλάδας) για το 2015 και πέραν αυτού, και θα συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση μετά το καλοκαίρι για να δούμε τι χρειάζεται» κατέληξε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι η επιτυχία της έκδοσης κρατικών τίτλων από μέρους της Ελλάδας ενισχύει τις πιθανότητες η Πορτογαλία να μη χρειαστεί μια προληπτική γραμμή πιστώσεων, όταν βγει από το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της, στα μέσα Μαΐου.

«Εάν τα spread πέσουν, η πιθανότητα να μη χρειαστεί να ζητηθεί μια προληπτική γραμμή πιστώσεων (από την Πορτογαλία) βελτιώνεται» είπε ο Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Αυτό βοηθά πολύ την Πορτογαλία, η οποία από οικονομικής άποψης πηγαίνει εκπληκτικά καλά. Αλλά η πορτογαλική κυβέρνηση συνεχίζει να εξετάζει όλες τις επιλογές της, να συζητά με όλους τους θεσμούς και να μελετά πώς κινούνται οι αγορές» είπε. Κάλεσε τη Λισαβόνα να αξιοποιήσει όλο το χρόνο που έχει στη διάθεσή της, για να καταλήξει σε μια απόφαση.

«Το πρόγραμμα (της Πορτογαλίας) τερματίζεται στα μέσα του Μαΐου, άρα έχουν έως τις αρχές του Μαΐου για να λάβουν μια απόφαση. Την 5η Μαΐου έχουμε μια σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, θα επανέλθουμε στο ζήτημα», σημείωσε.

Πηγη:http://www.tovima.gr


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Τι σας ειπα; Καταλαβατε ότι δεν χρειαζονταν προωροι πανηγυρισμοι;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"