ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Financial Times: Τα προβλήματα παραμένουν στην Ευρωζώνη

Financial Times: Τα προβλήματα παραμένουν στην Ευρωζώνη

Financial Times: Τα προβλήματα παραμένουν στην Ευρωζώνη

Ο συντάκτης των FINANCIAL TIMES, Gideon Rachman, εκτιμά ότι η ευρωζώνη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει βαθιά ριζωμένα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, που δεν είναι σε θέση να ελέγξει η ΕΚΤ (Mario Draghi’s ‘Whatever it takes’ may not be enough for the Euro”).
Οι δηλώσεις του Mario Draghi εξοικονόμησαν χρόνο, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά το κόστος δανεισμού για τις Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα και επομένως να μειωθεί η πίεση στις οικονομίες τους και την κυβερνητική διαχείριση του χρηματοπιστωτικού παράγοντα. Ωστόσο, υπάρχει η εκτίμηση ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει και ότι αντιθέτως μετακινείται από την περιφέρεια στον πυρήνα (ως παραδείγματα αναφέρονται οι Ιταλία και Γαλλία –πτώση βιομηχανικής παραγωγής, ανεργία).
Ένας επιπλέον κίνδυνος αφορά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της απειλής του αποπληθωρισμού από τον κο Draghi και την ΕΚΤ. Ο μεν επικεφαλής της ΕΚΤ προσανατολίζεται προς την τακτική των Αμερικανών (quantitative easing), από πλευράς Γερμανών ωστόσο επικρατεί σκεπτικισμός, με τον Wolfgang Schäuble, να θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αποπληθωρισμού.
Οι αντίρροπες δυνάμεις που επικρατούν, υποδηλώνουν ότι η πολιτική και οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης παραμένει ευάλωτη σε ένα μεγάλης έντασης εξωτερικό σοκ (όπως για παράδειγμα η κρίση στην Ουκρανία, που μπορεί να θέσει ζητήματα προμήθειας ενέργειας).
http://www.ft.com/cms/s/0/03b1e368-be3d-11e3-b44a-00144feabdc0.html

ΠΗΓΗ:  http://mignatiou.com

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"