ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Η ΕΥΡΩΠΗ

Στο ναδίρ η υποστήριξη στις Βρυξέλλες

Oι νέοι στον ευρωπαϊκό Νότο στηρίζουν όλο και λιγότερο την ηγεσία της ΕΕ

Oι νέοι στον ευρωπαϊκό Νότο στηρίζουν όλο και λιγότερο την ηγεσία της ΕΕ
Συνεχή κάμψη παρουσιάζει η υποστήριξη των νέων στις ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα του λεγόμενου Νότου, στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ανεργία ειδικά σε αυτήν την ομάδα εκτοξεύεται.

Οι δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Gallup από το 2008 και έπειτα επιβεβαιώνουν την μείωση της υποστήριξης απέναντι στις Βρυξέλλες.

Η υποστήριξη μειώνεται μεν στο σύνολο των πολιτών, αλλά η βουτιά στις νεότερες ηλικίες -που, όπως σημειώνει το ινστιτούτο, είναι παραδοσιακά οι πιο θετικά διακείμενοι στην ΕΕ- δείχνει ανησυχητικά τον κίνδυνο διαβρωτικών συνεπειών της κρίσης στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Συγκεκριμένα, για τους νέους (ηλικίας μέχρι 30 ετών) στην Ελλάδα, το 2009 ένα 61% απαντούσε θετικά στο ερώτημα εάν «υποστηρίζει ή όχι τις επιδόσεις της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Το 2013, το ποσοστό βρίσκεται μόνο στο 19%.

Η κάμψη είναι εξίσου εντυπωσιακή για τους νέους της Ισπανίας (από το 73% το 2008 έπεσε στο 39% το 2013). Για την ίδια ηλικιακή ομάδα στην Κύπρο, το ποσοστό μειώνεται από 53% το 2010 στο 30% το 2013 ενώ για την Ιταλία από το 48% το 2008 στο 34% το 2013.

Η Πορτογαλία ξεκινά από 43% το 2008 αλλά η υποστήριξη παρουσιάζει αυξομειώσεις τα επόμενα τέσσερα χρόνια (με ζενίθ το 59% το 2011) για να βρεθεί στο 46% το 2013.

Στο συνολικό πληθυσμό, η πορεία είναι ανάλογη. Στο ίδιο ερώτημα, το 32% των Ελλήνων απαντά θετικά το 2009, ποσοστό που μειώνεται στο 19% το 2013. Για την ίδια περίοδο, το ποσοστό των Κυπρίων πέφτει από το 39% στο 21%.

Οι Ισπανοί απαντούσαν θετικά κατά 59% το 2008, αλλά το ποσοστό βουτάει στο 27% το 2013. Οι Πορτογάλοι ξεκινούν από 34% και φτάνουν στο 31%. Εξαίρεση αποτελούν οι Ιταλοί, το 34% των οποίων υποστήριζε την ευρωπαϊκή ηγεσία το 2008, ποσοστό που φτάνει το 2013 στο 43%.

Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ.

Στο 27,8% αυξήθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο

Στο 60% η ανεργία των νέων

Στο 27,8% αυξήθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο του 2013

Στο 27,8% αυξήθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο του 2013
Στο 27,8% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο 2013, έναντι 27,7% το Σεπτέμβριο του 2013 και 26,1% τον Οκτώβριο του 2012.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Οκτώβριο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.597.779 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.387.520 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.360.513 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 94.531 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 2,6%) και κατά 21.861 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2013 (μείωση 0,6%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 85.314 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 6,6%) και μειώθηκαν κατά 1.111 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2013 (μείωση 0,1%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 16.092 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 0,5%) και κατά 11.686 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2013 (αύξηση 0,3%).
Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν στο 24,7% και στις γυναίκες στο 32,1%. Η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών ήταν στο 57,9%, στην ηλικιακή ομάδα 25-34 στο 37,8% και στην ηλικιακή ομάδα 35-44 στο  23,8%. Σε επίπεδο περιφέρειας η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφεται σε Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία (29,7%),στην Αττική  (28,3%) και σε Μακεδονία - Θράκη (28,7%).
Η ΕΛΣΤΑΤ υπογραμμιζει πως τους τελευταίους 4 μήνες παρατηρείται μια σχετική σταθερότητα στο εκτιμώμενο εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας.
Newsroom ΔΟΛ

TO ΣΧΟΛΙΟ MOY:  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ;;

ΓΡΑΦΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Η στάση του Σύριζα να μην παραστεί στην τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ ήταν ανεύθυνη ανώριμη και γραφική. Ο Σύριζα πρέπει να ενηλικίωθεί άμεσα άν αυτό είναι ρεαλιστικό και να αφήσει τις γραφικότητες του 4%.

ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Οπως και να εχει ειναι θεμα εθνικης αξιοπρεπειας να ασκηθει η ελληνικη προεδρια της ΕΕ με επιτυχια και να προωθηθουν και τα συμφεροντα της χωρας μας. Για αυτο στα σχολια των μικροπρεπων ΜΜΕ της Γερμανιας πρεπει να απαντησουμε ενωμενοι και να μην τεθει σε αμφισβητηση ο ρολος της Ελλαδας απο εσωτερικες ανευθυνες φωνες οπως επραξε πριν λιγο καιρο ο ανεκδιηγητος Μπουταρης που ζητησε να παραιτηθουμε απο την προεδρια. Αυτο δεν σημαινει ότι ως πολιτης δεν οργιζομαι με την προσπαθεια επικοινωνιακης εκμεταλλευσης απο τους διοικουντες οι οποιοι θα δουν την προεδρια ως μια ευκαιρια να προβαρουν μικρομεγαλους ρολους και να νοιωσουν τρομαρα τους ηγετες της Ευρωπης. Σοβαροτητα λοιπον απο ολους.

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΑΡΧΩΝ

Βλεπω την καταντια των τοπαρχων πολλες φορες και ανατριχιαζω. Ενω κοσμος ζει το απολυτο αδιεξοδο αυτοι συνεχιζουν τις γνωστες αρχοντοχωριατικες συμπεριφορες. Τσιπουρακια μεζεδακια χοροι γιορτη για το ενα γιορτη για το αλλο και ολα αυτα μεσα σε μια αφορητη κιτσ και φολκλορ ατμοσφαιρα οπου ανακατευεται η ελλειψη αισθητικης με την ελλειψη αυτογνωσιας. Προτροπη μου. Παρτε τις σκουπες και στειλτε τους τον Μαιο σπιτι τους. Αρκετα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ

Για εμενα δεν υπαρχουν κομματα και διαχωρισμοι. Υπαρχουν ανθρωποι που υποφερουν απο μια εγκληματικη οικονομικη συνταγη και για αυτο αγωνιζομαι μηπως βαλω ενα λιθαρακι να αλλαξει το σημερινο δραμα.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Χρειάζεται η Ελλάδα μια πολιτική δύναμη πρώτης γραμμής αποτελούμενη απο νέους και άφθαρτους επιστήμονες, που θα διεκδικήσει με σκληρή επαναδιαπραγμάτευση το κούρεμα του χρέους και προς τον επίσημο τομέα OSI κατα 50% για να γίνει βιώσιμο και ένα σχέδιο Μάρσαλ για την εκκίνηση της ανάπτυξης. Η πολιτική αυτή δύναμη  παράλληλα θα επιδιώξει δραστικές παρεμβάσεις στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου με κλείσιμο εκατοντάδων άχρηστων οργανισμών, μείωση περεταίρω του αριθμού των υπαλλήλων που λουφάζουν σε άχρηστες υπηρεσίες και πληρώνονται και αποπομπή όλων των επιόρκων. Στόχο της θα έχει την ριζική μείωση του κράτους ,την αναδιοργάνωση των εφοριών τον τερματισμό των περικοπών συντάξεων και μισθών, την διόρθωση των αδικιών που έγιναν σε μισθούς και συντάξεις,  την μείωση των φόρων και την κατάργηση των χαρατσιών και την μείωση των δαπανών στις οποίες συνεχίζονται ακόμη άχρηστες  σπατάλες από διάφορες υπηρεσίες για απίθανες εκδηλώσεις  την ώρα που ο κόσμος πεινά. Είναι άδικο για τους καλούς δημοσίους υπαλλήλους, να υφίστανται συνεχώς οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, για να μην απολυθεί ούτε ένα βολεμένο κομματόσκυλο. Αυτά πρέπει, να τα έχει υπόψη ο Σύριζα, που σωστά θέλει μείωση του χρέους, αλλά αυτό για να το διεκδικήσεις πρέπει, να είσαι έτοιμος, να κάνεις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δραστικές. Όχι να λαϊκίζεις ακατάσχετα, παριστάνοντας την καρικατούρα του χειρότερου ΠΑΣΟΚ και έχοντας στις τάξεις σου όλα τα λαμόγια του πράσινου καθεστώτος. Τότε θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Δεν είναι λοιπόν το νέο ο Σύριζα μην κοροϊδεύεστε ορισμένοι. Είναι η συνέχεια ενός πολύ φθαρμένου  και σκοτεινού παρελθόντος.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"