ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ...

ΛΕΥΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΚΡΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΥIΟΘΕΤΗΣΕΤΕ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟΙ; ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΙ ΤΟΥ EKALI CLUB...

Τέλος το «άριστα σε όλους» στο Δημόσιο

Αυστηρότερη η βαθμολογία

Τέλος το «άριστα σε όλους» στο Δημόσιο

Τέλος το «άριστα σε όλους» στο Δημόσιο


Μαχαίρι στους «αριστούχους» δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο αναμένεται να τεθεί σήμερα, Τετάρτη, σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με τις προωθούμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται να μπει τέλος στο φαινόμενο κατά τις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης να βαθμολογείται το σύνολο σχεδόν του προσωπικού με άριστα.

Βάσει των νέων ρυθμίσεων, μόνο το 25% των υπαλλήλων κάθε διεύθυνσης θα μπορεί να συγκεντρώνει τη μέγιστη βαθμολογία.

Ενδιάμεση βαθμολογία θα μπορεί να λαμβάνει το 60% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ την χαμηλότερη απόδοση θα καταγράφει το 15% των υπαλλήλων.

Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι καθοριστική το επόμενο διάστημα, με τους υπαλλήλους που θα εμφανίζουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες στις εκθέσεις να έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας/ κινητικότητας ή ακόμη και να εξέλθουν οριστικά από το Δημόσιο.

* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ. ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ.

Eurostat: 34,1% η πραγματική ανεργία

ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΥΠΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ILO

Eurostat: 34,1% η πραγματική ανεργία

Το β' τρίμηνο του 2013 το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη ήταν 27,1% και 11,8% αντίστοιχα, σύμφωνα με την Eurostat.
Ομως, μαζί με την «άτυπη ανεργία», δηλαδή τρεις μορφές ανεργίας που δεν περιλαμβάνει ο επίσημος ορισμός και μέτρηση της ανεργίας από το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) αλλά κατέγραψε εντούτοις η Eurostat, το πραγματικό ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 34,1% στην Ελλάδα και 20,8% στην Ε.Ε. 17.
Οπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν εργαζόμενοι ελάχιστων ωρών εβδομαδιαίως (βλ. μερικώς απασχολούμενοι) που στην πραγματικότητα είναι άνεργοι.
Οπως υπάρχουν και άνεργοι που ζητούν εργασία αλλά δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά πριν από την παρέλευση 2 ή και περισσότερων εβδομάδων, ή ακόμη και άνεργοι που θα ήθελαν να εργασθούν αλλά έχουν πάψει να αναζητούν εργασία γιατί έχουν απελπιστεί (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι) ή δεν τους το επιτρέπουν προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις.
Οι τρεις κατηγορίες
Μολονότι αυτές οι τρεις κατηγορίες δεν υπάγονται στα κριτήρια του ILO και δεν περιλαμβάνονται στο επίσημο ποσοστό ανεργίας, δεν παύουν να αντιπροσωπεύουν μια μορφή ζήτησης για απασχόληση και να αποτελούν την εξωτερική ζώνη της ανεργίας που συμπληρώνει τον καθεαυτό πυρήνα της και υπολογίζονται σαν ποσοστό του εργατικού δυναμικού.
Στη διάρκεια του τελευταίου έτους η αύξηση των τριών μορφών άτυπης ανεργίας ήταν μικρή ή οριακή στην Ε.Ε. 28, αφού η υποαπασχόληση αυξήθηκε από 3,8% σε 4,1% (β' τρίμηνα 2012 και 2013), το ποσοστό των ατόμων (φοιτητών κυρίως) που ζητούσαν δουλειά αλλά δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα να απασχοληθούν αυξήθηκε από 0,9% σε 1% και, τέλος, το ποσοστό όσων ήταν διαθέσιμοι προς εργασία αλλά δεν την αναζητούσαν έμεινε σταθερό στο 3,6%.
Να σημειωθεί ότι μακροχρονίως οι τρεις αυτές μορφές ανεργίας εμφανίζουν πολύ μικρότερη μεταβλητότητα από την επίσημη ανεργία.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Να η πραγματικη ανεργια. Θαυμαστε τα κατορθωματα της εγκληματικης οικονομικης πολιτικης

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"