ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΟΡΘΟΤΑΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Να σταματήσουν οι ανοησίες και οι αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις για την ψήφο των μεταναστών. Η απόφαση του ΣτΕ είναι ορθότατη. Δεν μπορεί να έχουν δικαίωμα ψήφου μή πολίτες του κράτους που δεν έχουν την ιθαγένεια. Δικαίωμα ψήφου όπως και υποχρέωση στράτευσης έχουν οι πολίτες του κράτους δηλαδή οι έχοντες την ελληνική ιθαγένεια. Δεν θα τα ισοπεδώσουμε όλα σε αυτόν τον κόσμο ούτε είναι ζήτημα διακρίσεων ρατσιστικού τύπου. Όλα τα κράτη αποτελούνται απο πολίτες με ιθαγένεια οι οποίοι έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος που δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια να ασκεί δικαίωμα εκλογής όταν πχ δεν έχει υποχρέωση στράτευσης φέρνοντας ένα παράδειγμα. Και επειδή άκουγα τον Παπαδόπουλο της ΔΗΜΑΡ χθες στην Ανατροπη να λέει απίστευτες αρλούμπες περί διακρίσεων θα πρέπει κάποιος να του κάνει στοιχειώδη μαθήματα νομικής και να του εξηγήσει την διαφορά της έννοιας του πολίτη ενός κράτος γιατί ορισμένοι της συστημικής Αριστεράς κράτησαν μόνο τις διεθνιστικές εμμονές από τον σοσιαλισμό και τίποτα άλλο. Κανείς δεν μίλησε για διακρίσεις με βάση το χρώμα ή οτιδήποτε άλλο. Έλεος πια με τον λαϊκισμό ορισμένων που προσβλέπουν σε εκμετάλλευση των μεταναστών.

Ελεύθερος επαγγελματίας. Ο… "εγκληματίας" της Ελλάδας.


Ελεύθερος επαγγελματίας. Ο… "εγκληματίας" της Ελλάδας.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα, θεωρείται κάτι σαν συνώνυμο του "εγκληματία". Αυτό στην ουσία εξάγεται από τον ίδιο το φορολογικό νόμο.
Ο άνθρωπος που επέλεξε στην Ελλάδα να κάνει μια δική του δουλειά και να μην γίνει δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, αντιμετωπίζεται ως οιονεί "εγκληματίας" και έχει περιορισμένα δικαιώματα. Η δε Δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια, παρά τις σχετικές προσφυγές που γίνονται.

Για τον ελεύθερο επαγγελματία δεν ισχύει η βασική αρχή του δικαίου, δηλαδή...
η συνταγματική αρχή της ισότητας.

1) Δεν ισχύει γι’ αυτόν η φοροαπαλλαγή που ισχύει για τους μισθωτούς και φυσικά και για τους δικαστές, βουλευτές, κ.λ.π. Φορολογείται από το πρώτο ευρώ.

2) Δεν ισχύει γι’ αυτόν η έκπτωση με τη συλλογή αποδείξεων.

3) Υποχρεωτικά οι συναλλαγές του γίνονται μέσω τραπέζης πάνω από ένα ορισμένο ποσό.
4) Φορολογείται με διαφορετική φορολογική κλίμακα από το πρώτο ευρώ.

5) Ισχύουν γι’ αυτόν τεκμήρια εισοδήματος, για τα οποία φορολογείται και οφείλει ΦΠΑ, άσχετα αν πέτυχε τα τεκμαρτά εισοδήματα.

6) Το κράτος του αρπάζει το 55% ως προκαταβολή επί του φόρου της χρήσεως, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα κράτος του πλανήτη.

7) Τηρεί μόνος του τα φορολογικά βιβλία, γιατί δεν έχει να πληρώσει λογιστές και φυσικά κάνει μικρολάθη, στον απίθανο κόσμο του φορολογικού λαβύρινθου και των 1.500 εγκυκλίων μέσα σε τρία χρόνια. Έτσι αναγκάζεται να κάνει αυτοπεραίωση, να φορολογείται περισσότερο και να αναγκάζεται, όποτε επιθυμεί η κυβέρνηση, να υποβάλλεται και σε γενική φορολογική περαίωση, οπότε και καταβάλει και νέα ποσά.

8) Πληρώνει χαράτσια υπέρ των ανέργων υπαλλήλων, χωρίς να νοιάζεται κανείς για το εάν αυτός έχει να ζήσει.

9) Πληρώνει επιπρόσθετο τέλος ανάλογα με τα έσοδά του.

10) Είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε καταγγελία του κάθε «κουκουλοφόρου» υφιστάμενος έναν απίστευτο προσωπικό, οικογενειακό και περιουσιακό Γολγοθά.

11) Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να απεργήσει, ούτε να κλείσει τους δρόμους για να εκβιάσει την κυβέρνηση. Τα δε συνδικαλιστικά του όργανα είναι πλήρως κομματικοποιημένα και εκτελούν πιστά τις κομματικές εντολές.

12) Πληρώνει φυσικά μόνος του τα ασφαλιστικά ταμεία (και όχι κάποιος εργοδότης) άσχετα με τα εισοδήματά τους ή τις ζημιές του και αν δεν τα πληρώσει θα του γίνει κατάσχεση και θα πάει φυλακή. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφάλιση υγείας και να καταφεύγουν στους "Γιατρούς του Κόσμου". Όμως η φορολογική εξόντωσή τους συνεχίζεται αμείωτη.

Αυτές είναι λίγες μόνο από τις πολλές διαφοροποιήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών από τους υπόλοιπους πολίτες στην Ελλάδα, που καταργούν πλήρως την αρχή της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Γιατί λοιπόν υποβάλλεται σε όλη αυτή τη εξοντωτική φορολογική μεταχείριση ο ελεύθερος επαγγελματίας; Διότι η «τίμια» άρχουσα τάξη στην Ελλάδα, τον θεωρεί οιονεί "απατεώνα" και εκ προοιμίου "φοροκλέπτη", εκθέτοντάς τον στην Κοινή Γνώμη και υποβάλλοντάς τον σε ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, που παραβιάζει άμεσα την συνταγματική αρχή της ισότητας, προκειμένου να του αρπάξει αδιαμαρτύρητα τα πάντα. 

ΠΗΓΗ hassapis-peter.blogspot.gr ΚΑΙ http://www.freepen.gr

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΕΤΟ

Τα εθνικα θεματα δεν πρεπει να γινονται αντικειμενο λαικιστικης εκμεταλλευσης. Δεν πρεπει κανενα κομμα να σηκωνει δημοσιως το θεμα βετο στην ενταξη των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ. Η κυβερνηση Καραμανλη εκανε το καθηκον της τοτε μαζι με την Ντορα και απετρεψαν την εισοδο τους πριν επιλυθει το θεμα του ονοματος, πετυχαινοντας ομοφωνη αποφαση της συμμαχιας και χωρις να χρησιμοποιηθει το Βετο. Μην ξεχνατε πως το Βετο επικαλεστηκαν και μας καταδικασαν στο Διεθνες Δικαστηριο για παραβιαση της ενδιαμεσης συμφωνιας του 1995. Να σταματησουν λοιπον οι ανευθυνες κορωνες και η χρηση αυτης της λεξης γιατι βλαπτουν επιπολαια την εθνικη μας υποθεση οσοι δεν γνωριζουν το θεμα. Ειχε δικιο ο Βενιζελος που δεν μιλησε για Βετο αλλα για ομοφωνη αποφαση των συμμαχων.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΑΣΤΡΑ

ΠΗΓΗ:YAHOO.GR

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ;

Έχουν καταλάβει τι θα γίνει άν τα βρούν ΝΔ και Σύριζα όχι για να αλλάξουν την κατάσταση αλλά για να την διαχειριστούν υπακουοντας στους δανειστές και κάνοντας κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου που πολύ θα το ήθελαν οι διαπλεκόμενοι και οι σιτιζόμενοι παπαγάλοι απο αυτούς; Ε-Ξ-Ε-Γ-Ε-Ρ-Σ-Η.

ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ

Στην ζωη οπως και στις εκλογες ολα εδω πληρωνονται και θα πληρωθουν...Η στιγμη φτανει.

ΜΥΛΟΣ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ. ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΑΤΙ. ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ.

Ευ. Βενιζέλος: Πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα είναι μια γερμανική εταιρεία

Ευ. Βενιζέλος: Πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα είναι μια γερμανική εταιρεία


Μίζο Γερμανός

Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου
Σκληρή απάντηση στα όσα πρόσφατα δήλωσε ο πρ. του SPD, και υπουργός Οικονομίκών και Ενέργειας της Γερμανίας Sigmar Gabriel σχετικά με τις συνθήκες ένταξης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Στρασβούργο μετά από ερωτήσεις που δέχθηκε από ευρωβουλευτές.
“Πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη γερμανική εταιρία” είπες μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη του ευρώ, το 2001 με μια ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να μπει η Ιταλία, γιατί η Ιταλία είχε χειρότερα στοιχεία.
Ο Sigmar Gabriel είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα μπήκε με παραποιημένα στοιχεία στη ζώνη του ευρώ το 2001 και είναι ένα ασύντακτο κράτος που πρέπει να πάει στην Παγκόσμια Τράπεζα με τοω Ευάγγελο Βενιζέλο απαντώντας στους ευρωβουλευτές να σημείωνει ότι “ Η Ελλάδα δεν είναι ένα ασύντακτο κράτος άλλα ένα κράτος που έχει προβλήματα όπως όλα τα ευρωπαϊκά κράτη».
«Έχουμε προβλήματα διαφθοράς, ας πούμε; Έχουμε ναι. Αλλά αν δείτε πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα ποιος υπάρχει, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι υπάρχει συνήθως μια μεγάλη γερμανική εταιρία” είπε ο Ε. Βενιζέλος και αναρωτήθηκε με δεικτικό τρόπο : “Άραγε, ποιος είναι αυτός που έχει το πρόβλημα; Γιατί το έχουμε μόνο εμείς; Το είχαμε και εμείς, αλλά το αντιμετωπίζουμε”.
Μάλιστα ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ευρώ, το 2001 με μια ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να μπει η Ιταλία., γιατί η Ιταλία είχε χειρότερα στοιχεία από την Ελλάδα.
Από την πλευρά του Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος για τις ευρωεκλογές Martin Schulz, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι μαζί του, ότι οι δηλώσεις του κ. Gabriel παραποιήθηκαν από τον Τύπο και ότι αυτό που είπε ο αντικαγκελάριος ήταν πως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, δεν παρουσίασε ακριβή στοιχεία για την ένταξή της στην ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ: http://papaioannou-giannis.net

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

New York Times για τα εξοπλιστικά: «Τόσες μίζες, που έχει χαθεί το μέτρημα»

Με αφορμή την ομολογία Κάντα

New York Times για τα εξοπλιστικά: «Τόσες μίζες, που έχει χαθεί το μέτρημα»

New York Times για τα εξοπλιστικά: «Τόσες μίζες, που έχει χαθεί το μέτρημα»
 
Εκτενές ρεπορτάζ για τη διαφθορά στην Ελλάδα με αφορμή την ομολογία Κάντα για τα εξοπλιστικά φιλοξένησαν στο εξώφυλλό τους οι New York Times: «Η διαφθορά ήταν τόσο εκτεταμένη εντός του ελληνικού Πενταγώνου, που, ακόμα κι ένας σχετικά χαμηλός στην ιεραρχία αξιωματούχος -ο Α. Κάντας- μπορούσε να συγκεντρώσει 19 εκατομμύρια δολάρια, μόλις μέσα σε 5 χρόνια σ' αυτή τη θέση».

Το κείμενο έχει τίτλο «Τόσες πολλές μίζες, που ένας αξιωματούχος δεν μπορεί ούτε καν να τις θυμηθεί όλες». Στην ανταπόκριση από την Αθήνα παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα του κ. Κάντα, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι χρηματίστηκε για 12 εξοπλιστικά συμβόλαια, καθώς και για το πως διακινούσε τα χρήματα μεταξύ λογαριασμών του εξωτερικού, όπως επισημαίνεται.

Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι οι Έλληνες είναι συνηθισμένοι σε ιστορίες διαφθοράς, αλλά η δίωξη και οι ομολογίες του κ. Κάντα έχουν δημιουργήσει την ελπίδα ότι επιτέλους είναι η αρχή του τέλους της «ασύστολης διαφθοράς» που συνέβαλε στη βύθιση της Ελλάδας στην τρέχουσα κρίση της.

Οι αποκαλύψεις του κ. Κάντα, σημειώνεται, πυροδοτούν επίσης και την οργή, ιδιαιτέρως προς τη Γερμανία, καθώς δείχνουν πώς οι κατασκευαστές όπλων από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Ρωσία, έδιναν δωροδοκίες ελεύθερα, συχνά μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, ώστε να πουλήσουν στην Ελλάδα οπλισμό που και ήταν πολύ ακριβός για τη χώρα, αλλά και που, σύμφωνα με ειδικούς, ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ελαττωματικός.

Το Υπουργείο 'Αμυνας, επισημαίνεται, δεν είναι το μοναδικό υπουργείο όπου υπάρχουν υποψίες για εκτεταμένη διαφθορά, αλλά αποτελεί πρωταρχικό στόχο των ανακριτών διότι η Ελλάδα προέβη σε μεγάλες εξοπλιστικές δαπάνες μετά το 1996, με αφορμή την ένταση με την Τουρκία για τα Ίμια, στο Αιγαίο.


Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ Ε;;;ΚΑΛΑ. ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ.

Έκθεση-κόλαφος ΟΗΕ: Για το Βατικανο


Έκθεση-κόλαφος ΟΗΕ: Οι πολιτικές του Βατικανού επέτρεψαν την κακοποίηση χιλιάδων παιδιών

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) ζητά από το Βατικανό να ανοίξει τα αρχεία του για μέλη του κλήρου που έχουν κακοποιήσει παιδιά και έχουν «κρύψει τα εγκλήματά τους», προκειμένου οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Την απογοήτευση του για την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Βατικανό.



Share
Έκθεση-κόλαφο μέσω της οποίας καταγγέλλουν το Βατικανό πως «συστηματικά» υιοθέτησε πολιτικές που επέτρεψαν τη σεξουαλική κακοποίηση χιλιάδων παιδιών στα χέρια καθολικών ιερέων εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) ζητά από το Βατικανό να ανοίξει τα αρχεία του για μέλη του κλήρου που έχουν κακοποιήσει παιδιά και έχουν «κρύψει τα εγκλήματά τους», προκειμένου οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκφράζει δε την ανησυχία της πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν έχει ακόμα παραδεχτεί το εύρος των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί.

Η CRC ασκεί παράλληλα δριμύτατη κριτική στην Αγία Έδρα για τη στάση της απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη και τις αμβλώσεις, καλώντας τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να αναθεωρήσει τις πολιτικές της.

Η επίμαχη έκθεση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το Βατικανό απέρριψε αίτημα του ΟΗΕ για πρόσβαση στα δεδομένα κακοποίησης που έλαβε χώρα στους κόλπους της Εκκλησίας, σημειώνοντας πως τέτοιες πληροφορίες μπορούν να δοθούν μονάχα σε άλλα κράτη, στο πλαίσιο των σχετικών διαδικασιών.

Την απογοήτευση του για την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Η Αγία Έδρα υπογραμμίζει πως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των παιδιών αλλά, αναφορικά με τις εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης στα ζητήματα της ομοφυλοφιλίας και των αμβλώσεων, καταδικάζει την απόφαση του ΟΗΕ να «εμπλακεί στη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την άσκηση θρησκευτικής ελευθερίας».

http://www.skai.gr

Δυναμίτης στις σχέσεις της Ελβετίας με την ΕΕ

Από ήρεμο λιμάνι, δύσκολος γείτονας

Δυναμίτης στις σχέσεις της Ελβετίας με την ΕΕ το «φρένο» στη μετανάστευση

Δυναμίτης στις σχέσεις της Ελβετίας με την ΕΕ το «φρένο» στη μετανάστευση
Φωτιά στην γαληνοτάτη των Άλπεων: Το ελβετικό δημοψήφισμα για φρένο στη μετανάστευση, που αφορά ουσιαστικά τους υπηκόους των γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών, βάζει σε τροχιά σύγκρουσης τη χώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και απειλεί -με ενδεχομένως βαριές συνέπειες- το σύνολο της συνεργασίας με τους «28».

Εξοργισμένες οι Βρυξέλλες προειδοποιούν για αναθεώρηση των σχέσεων, ενώ Παρίσι και Βερολίνο βλέπουν «επιπτώσεις». Ελβετοί βγαίνουν στους δρόμους εναντίον του μέτρου, δυναμιτίζει και την εσωτερική πολιτική σκηνή η ψήφος, που θεωρείται ήττα για όλα τα ελβετικά κόμματα πλην του SVP.

Η οριακή έκβαση του δημοψηφίσματος την Κυριακή, με 50,3%, ανοίγει την πόρτα για επιβολή ορίου στον ετήσιο αριθμό μεταναστών στην Ελβετία, αλλά έχει «ουρά»: Αμφισβητώντας την συμφωνία με την ΕΕ για την μετακίνηση εργατικού δυναμικού, το δημοψήφισμα κινδυνεύει να αναστείλει όλο το πακέτο της σχέσης με τους «28», ανάμεσά τους (και κυρίως) και την οικονομική συνεργασία.

Η Ελβετία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά από το 1999 και έπειτα έχει υπογράψει συνολικά επτά διμερείς συμφωνίες που ρυθμίζουν τομείς όπως τη μετακίνηση προσώπων, την αγροτική οικονομία, το εμπορικό πλαίσιο και την έρευνα. Ακόμη και ο παραδοσιακά ισχυρότατος τραπεζικός τομέας έχει ωφεληθεί αρκετά από την σχέση με τους «28», παρά την δυσφορία ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την «εχεμύθεια» των ελβετικών ιδρυμάτων.

Η Κομισιόν ήδη μετά το κλείσιμο της κάλπης απείλησε ότι πρέπει να εξετάσει τις συνέπειες του αποτελέσματος «στο σύνολο των σχέσεών» της με τη Βέρνη. Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών της Ευρωβουλής Έλμαρ Μπροκ είπε ότι «δεν μπορούμε το δεχθούμε χωρίς αντίδραση» και ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε χωρίς περιστροφές ότι «οι συνθήκες πρέπει να τηρούνται, η Ελβετία απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία η μετακίνηση προσώπων είναι κεντρική».

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λορέν Φαμπιούς χαρακτήρισε ανησυχητική την ψήφο επειδή, όπως την ερμήνευσε, «σημαίνει πως η Ελβετία θέλει να αποτραβηχτεί στον εαυτό της». «Είναι άσχημα νέα και για την Ευρώπη και για την Ελβετία, γιατί η Ελβετία θα υποστεί συνέπειες εάν αποτραβηχτεί» είπε ο Φαμπιούς τη Δευτέρα στο RTL.

Νωρίτερα, και ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε είχε προειδοποιήσει ότι θα δημιουργηθούν «πολλές δυσκολίες για την Ελβετία».

Ανησυχία για τις συνέπειες - εσωτερικό «καμπανάκι»


Η υποχώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις διμερείς συμφωνίες έχει ήδη θορυβήσει την ελβετική οικονομία. «Τώρα θα μπούμε σε μία φάση αβεβαιότητας, και η αβεβαιότητα είναι χειρότερη για την οικονομία από ό,τι οι άσχημες ειδήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελβετικής Ένωσης Εργοδοτών (SAV/UPS) Βαλεντίν Φογκτ μετά την κάλπη.

Το πεδίο της ελβετικής βιομηχανίας βασίζεται στις εξαγωγές, τόνισε, και πλέον εγείρονται ανησυχίες για τις εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ. Παράλληλα, οι μεγάλες βιομηχανίες χρειάζονται το εξειδικευμένο δυναμικό που προέρχεται από τις γύρω χώρες, και το οποίο θα βρει πλέον λιγότερο ελκυστική την ελβετική αγορά εργασίας. Η ελβετική πολιτική, είπε ο Φογκτ, πρέπει να επιδιώξει να μείνουν αλώβητες οι συμφωνίες με τους «28».

Η ανησυχία και οι αντιδράσεις στην Ελβετία φάνηκε και στους δρόμους της Ζυρίχης το βράδυ της Κυριακής, με διαδηλώσεις με πανό «υπέρ των μεταναστών» και κατά του SVP.

Η ελβετική κυβέρνηση ανέφερε πως «πρέπει τώρα να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και διμερώς με μέλη της», όπως είπε ο πρόεδρος της χώρας Ντιντιέρ Μπούρκχαλτερ. Η έκβαση του δημοψηφίσματος, είπε από την πλευρά της η υπουργός Δικαιοσύνης Σιμονέτα Σομαρούγκα, «έχει βαθιές συνέπειες». «Τα όρια τέθηκαν» είπε, και τώρα πρέπει να βρεθεί το πώς διαμορφωθούν τα μέτρα που επιβάλλει το δημοψήφισμα και πότε θα αρχίζουν να εφαρμόζονται.

Το δημοψήφισμα όμως βυθίζει σε ανησυχία και για αποκλειστικά εσωτερικούς λόγους τα ελβετικά πολιτικά κόμματα. Η πρωτοβουλία «εναντίον της μαζικής μετανάστευσης» που εγκρίθηκε, έστω και οριακά, με το δημοψήφισμα ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα (SVP), το οποίο πέτυχε στην κάλπη -όλα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν συνταχθεί με το «όχι»στο δημοψήφισμα.

Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ;

Αν η ΝΔ εχει αποφασισει να πουλησει την υποθεση Θεσσαλονικη δημοτικες εκλογες και να βγαλει δημαρχο τον Μπουταρη να βγει να το πει για να σταματησει αυτο το θεατρο σκιων. Κριμα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Καλα δεν ειναι κακο μια φορα τα κομματα να συμφωνησουν σε κατι σωστο. Δηλαδη οι λιστες και η αρχηγικη επιλογη ευνοουμενων ευρωβουλευτων ηταν προτιμοτερη; Ελεος

Δήλωση-σοκ της Nouy: Κάποιες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να εγκαταλειφθούν

Δήλωση-σοκ της Nouy: Κάποιες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να εγκαταλειφθούν

Danièle-Nouy01-10september2014
Η εφημερίδα  FINANCIAL TIMES φιλοξενεί συνέντευξη της Danièle Nouy, επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας, καθήκον της οποίας είναι η εποπτεία του ελέγχου υγείας των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, που περιλαμβάνει επιθεώρηση των περιουσιακών στοιχείων και σειρά στρες τεστ.
Σε ανταπόκριση των Claire Jones, Sam Fleming και Alice Ross, η κ. Nouy δήλωσε πως κάποιες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να εγκαταλειφθούν, καθώς η επιβίωσή τους είναι αδύνατη, λόγω αναξιοπιστίας, και πως δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί η συγχώνευσή τους με άλλα ιδρύματα, ενώ τόνισε πως επιθυμεί να διεμβολίσει το δεσμό μεταξύ τραπεζών και κρατών, ζητώντας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διαθέτουν κεφάλαια που μπορούν να καλύψουν τα κυβερνητικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους (“Let Weak Banks Die, Says Eurozone Super-Regulator»).
Τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι επενδυτές, δήλωσε, ενώ τα στρες τεστ θα αποτελέσουν την απόδειξη, καθώς θα καταστήσουν γνωστά τα τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία.
Η κ. Nouy εξέφρασε εξάλλου την ανησυχία της για τους ισχυρισμούς ότι οι τράπεζες προ-συμφωνούν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και γι α τις αμφιβολίες ότι παρακολουθούν τους κανόνες της ΕΕ για τα μπόνους των στελεχών. Ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας θα αρχίσει τη λειτουργία του το Νοέμβριο με 800 υπαλλήλους, που θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των 130 μεγαλύτερων τραπεζών.
Ωστόσο η κ. Nouy δήλωσε πως, αν χρειαστεί, ο Μηχανισμός θα πάρει τον έλεγχο από τους εθνικούς επόπτες και θα εποπτεύσει και τις μικρότερες τράπεζες.

Read more: http://mignatiou.com/?p=20815#ixzz2t07V3ijh

ΠΗΓΗ:http://mignatiou.com

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"