ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τρώνε τη σκόνη του... Καμίνη!

Τρώνε τη σκόνη του... Καμίνη! 

Ν ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρώνε τη σκόνη του... Καμίνη!
Οι επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τα κόμματα ήρθαν να επιβεβαιώσουν, στη μεγάλη τους πλειονότητα, την αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος να αφουγκραστεί και να παρακολουθήσει έστω και στοιχειωδώς τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία. Οι πολιτικές ηγεσίες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να αναζητούν και να προτείνουν για τα κορυφαία δημόσια αξιώματα πρόσωπα προερχόμενα κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από τις κομματικές τους οργανώσεις, αφήνοντας έξω από το οπτικό τους πεδίο τον κοινωνικό, επαγγελματικό και επιστημονικό στίβο. Ομως, οι κομματικές «περγαμηνές» των στελεχών, που «συγκινούν» τους αρχηγούς και τα επιτελεία τους, αποτελούν πλέον κόκκινο πανί για τους πολίτες, που τα κριτήριά τους άλλαξαν δραματικά στα χρόνια της κρίσης. Η κομματική ταυτότητα δεν ανοίγει πόρτες σήμερα... Αντίθετα, συνήθως, τις κλείνει!
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της MRB για την Αθήνα που δημοσιεύει σήμερα η Realnews είναι εξόχως αποκαλυπτική. Οι υποψηφιότητες που υποδείχθηκαν από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα συγκεντρώνουν αναιμικά ποσοστά και φαίνεται μάλλον δύσκολο να μπορέσουν να ανταγωνισθούν αυτήν του εν ενεργεία δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος εμφανίζεται στην αφετηρία της κούρσας ως το μεγάλο φαβορί, παρότι η πρώτη θητεία του δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί εξαιρετική. Ηταν μια τετραετία στη διάρκεια της οποίας «νοικοκυρεύτηκαν» σε έναν βαθμό τα οικονομικά του δήμου, βελτιώθηκε κάπως η εικόνα του κέντρου της πόλης από πλευράς αστυνόμευσης, χάρη και στις προσπάθειες του αρμόδιου υπουργείου, αλλά «επανάσταση» στη λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του δεν έγινε. Και όμως! Οι μέτριες αυτές επιδόσεις, τα αυτονόητα δηλαδή, που προφανώς στην εποχή μας είναι πλέον σημαντικά, αρκούν για να δώσουν στον κ. Καμίνη τον «αέρα» της νίκης, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και κόντρα σε κάθε αντίπαλο... Και στον πρώτο, αλλά και στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αν αυτές γίνονταν σήμερα, όπως θα δείτε στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Realnews, τους κερδίζει όλους!
ΒΕΒΑΙΑ αυτό οφείλεται και στις επιλογές των ηγεσιών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξαν για πολλοστή φορά υποψηφίους από τον κλειστό κομματικό τους μικρόκοσμο. Στελέχη που όπου εμφανίζονται μιλούν αυτή την απεχθή «ξύλινη» πολιτική γλώσσα των προκατασκευασμένων συνθημάτων και των πολυφορεμένων τσιτάτων, που τα λέει όλα, αλλά δεν λέει τίποτε. Αλλωστε, ακριβώς το ίδιο έπραξαν οι πολιτικές ηγεσίες και σε ό,τι αφορά την «ανανέωση» στην κορυφή της κομματικής τους πυραμίδας. Είτε ακούσει κανείς το νέο γραμματέα της Ν.Δ. κ. Παπαμιμίκο, είτε τον ομόλογό του στο ΠΑΣΟΚ, τον κ. Ανδρουλάκη, είτε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, τον κ. Σακελλαρίδη, αισθάνεται ότι επιστρέφει πολιτικά στη δεκαετία του ’80! Ταξίδι στον χρόνο... Οι συγκεκριμένοι τριανταπεντάρηδες αποδεικνύουν με την εκφορά του πολιτικού τους λόγου ότι καμμιά φορά αυτό που εμφανίζεται ως νέο και καινοτόμο είναι στην πραγματικότητα παλαιό και ξεπερασμένο... Και είναι πολύ κρίμα, γιατί και ικανότητες διαθέτουν και ήθος... Δεν παύουν όμως να είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα!
Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του πολιτικού μας προσωπικού είναι υπεύθυνη για πολλές από τις παθογένειες του μεταπολιτευτικού συστήματος διακυβέρνησης, που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αν δεν βελτιωθεί θεαματικά, δεν θα βγούμε από τη βαθειά κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και η οποία δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά πρωτίστως πολιτική. Οι επαγγελματίες της πολιτικής, οι άνθρωποι που δεν εργάσθηκαν ποτέ, οι πρίγκιπες των μεγάλων οικογενειών και οι παρατρεχάμενοί τους, οι «πρωταθλητές» της αφισοκόλλησης και του κομματοκρατούμενου συνδικαλισμού, πρέπει επιτέλους να παραμερίσουν. Τους δοκιμάσαμε κατά κόρον τα τελευταία σαράντα χρόνια, από το ’74 μέχρι σήμερα, με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα. Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Το τιμόνι των δήμων και των περιφερειών, το τιμόνι της χώρας σε τελική ανάλυση, πρέπει να το κρατούν άνθρωποι με επαγγελματικές, επιστημονικές και κοινωνικές περγαμηνές και όχι κομματικές μαριονέτες, όχι πειθήνιοι κομματικοί στρατιώτες χωρίς προσωπικότητα και πυγμή. Οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν τώρα να κάνουν την υπέρβαση. Να «ανοίξουν» τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων στην κοινωνία, να προχωρήσουν σε γενναίο εκδημοκρατισμό της λειτουργίας των κομμάτων τους, για να πνεύσει ο ευεργετικός και ζωογόνος αέρας της ανανέωσης, που μπορεί να έρθει μόνο από τους πολίτες... Διαφορετικά, και τα κόμματά τους θα «πεθάνουν» και οι ίδιοι θα εξαφανισθούν!

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ..

Στην καρδιά του το σχέδιο είναι ρατσιστικό

Στην καρδιά του το σχέδιο είναι ρατσιστικό

Στην καρδιά του το σχέδιο είναι ρατσιστικό

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Πριν από την κάθοδο της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώριας Νούλαντ στη Λευκωσία, είχαμε την πληροφορία ότι το διαπραγματευτικό παζάρι, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, έφτανε στο τέλος του. Ξεκίνησαν, λοιπόν, οι διαπραγματεύσεις στη βάση ενός κοινού ανακοινωθέντος, που επιδέχεται πολλών ερμηνειών, ώστε η κάθε πλευρά να πανηγυρίζει για τα κέρδη της.
Πρόκειται για ένα κείμενο που επέβαλε η Ουάσιγκτον, η οποία έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση, αφού ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και ο Αλεξάντερ Ντάουνερ έχουν εξευτελίσει τη διαδικασία της Αποστολής των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα. Είναι ένα κείμενο πρόκριμα για τη λύση που σχεδίασαν, και η οποία δυστυχώς βρίθει στοιχείων από το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Το χειρότερο όλων είναι ότι θα καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την αντικαταστήσει με ένα μπασταρδεμένο ομόσπονδο σύστημα, το οποίο είναι στην «καρδιά» του ρατσιστικό.
Στον 21ο αιώνα οι Ελληνοκύπριοι δικαιούνται να έχουν ιδιοκτησία, ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση σε όλο τον κόσμο, και δεν θα μπορούν να μεταβαίνουν ελεύθερα στο υπό δημιουργία «τουρκικό τμήμα» της πατρίδας τους. Δεν θα μπορούν να διαμένουν εκεί, ούτε να έχουν περιουσία. Τόσο «καλά», τόσο… δημοκρατικά, τόσο… ευρωπαϊκά.
Τις τελευταίες ημέρες έγιναν πολλές κινήσεις, με χρώμα εκδικητικό εναντίον όσων αντιστάθηκαν στην επιβολή του σχεδίου Ανάν, το 2004. Ακόμα και άνθρωποι του Προέδρου της Δημοκρατίας μίλησαν για τους υποστηρικτές του «Όχι» με απαράδεκτο και αισχρό τρόπο. Η φράση «θα τους την κάτσουμε» έγινε το ψωμοτύρι τους. Είναι τόσο ανόητοι και έχουν τόσο μίσος στην καρδιά τους, που αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι κατακτητές της Κύπρου είναι οι Τούρκοι, και όχι όσοι καταψήφισαν το φιλοτουρκικό κείμενο του Κόφι Ανάν. Με τη στάση τους δηλητηριάζουν το εθνικό μέτωπο, για το οποίο ομιλεί καθημερινά ο κ. Αναστασιάδης και οι εκπρόσωποί του. Πρέπει να τους μαζέψει, διότι δείχνουν να μην έχουν αναστολές και θα προκαλέσουν και στον ίδιο ζημιά, αλλά και στην εθνική υπόθεση που διαχειρίζεται.
Την αναγγελία της έναρξης των συνομιλιών, ακολούθησαν ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας και της Ρωσίας, προσωπικά του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και άλλων επιφανών και διεθνούς βεληνεκούς πολιτικών. Όπως ακριβώς το 2004, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους, με τη συνδρομή του τότε αντιπροέδρου, Ντικ Τσέινι, έδωσαν το σύνθημα της παράδοσης της Κύπρου στην επιρροή της Τουρκίας.
Στην Αθήνα, οι οπαδοί του σχεδίου Ανάν ξεσάλωσαν, όρμηξαν σαν όρνεα να μας κατασπαράξουν και να μας εκδικηθούν. Προφανώς νομίζουν ότι η πατρίδα είναι… μετοχή στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ιδιαίτερα εκείνων των «όμορφων» εποχών που έγινε το «μεγάλο φαγοπότι». Και στην Κύπρο τρίβουν τα χέρια τους. Είναι φοβερό πάντως ότι χαίρονται για την αντεκδίκηση, όχι τόσο για τη λύση του Κυπριακού, (λύση) που θα αποχαιρετήσει την Κύπρο που ξέραμε.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τις συμφωνίες που έκανε ο κ. Αναστασιάδης με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς. Όμως, διαβάζοντας την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, μπορώ να πω ότι αναθάρρησα διότι οι αναφορές του στη δεύτερη παράγραφο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι δεδομένη η στήριξή του Αμερικανού προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως και το δικαίωμα για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Είναι επίσης ορθή η αναφορά του στον ακροβοδίκαιο διαχωρισμό του φυσικού αερίου, διότι (αυτός ο διαχωρισμός) δεν θα γίνει στις δύο κοινότητες αλλά στους πολίτες της Κύπρου, Έλληνες και Τούρκους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να «κτίσει» στο δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου, αν πραγματικά επιθυμεί -όπως μου είπε- απομάκρυνση, όσο το δυνατόν μακρύτερα, από το σχέδιο Ανάν. Ήρθε η ώρα να το δείξει στην πράξη, διότι οι Τούρκοι πιστεύουν ότι αφού δέχθηκε το φιλοτουρκικό σχέδιο το 2004, δεν θα το απορρίψει ούτε και τώρα…
Ουδείς πρέπει να είναι ευτυχής με την εξέλιξη της επανέναρξης των συνομιλιών. Η Κύπρος βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και οι προβλέψεις για τη φετινή χρονιά -ανεξάρτητα από τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και της Τρόικα- είναι καταθλιπτικές. Το 2014 θα είναι χειρότερο από την περσινή χρονιά. Η οικονομία έπρεπε να έχει όλη την προσοχή του κ. Αναστασιάδη. Δεν άκουσε κανένα…
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι: Κατέγραψα τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ότι δεν συμφωνώ με τον Μακαριότατο το γνωρίζει… Οι παγίδες είναι πάρα πολλές και όλοι πρέπει να προσέχουμε, συμπεριλαμβανομένων του κ. Αναστασιάδη και του Αρχιεπισκόπου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ: Στέλλω ξανά τα χαιρετίσματά μου στα ανόητα καλόπαιδα των μυστικών υπηρεσιών της Κύπρου… Και πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε ήδη να τους συμμαζέψει…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ έφυγε, όπως είχαν… προβλέψει οι Αμερικανοί. Στη συνάντησή του με την κ. Νούλαντ, ο Κύπριος Πρόεδρος της είπε: «Δεν τον θέλω»… Εάν παρέμενε ο Αυστραλός στη θέση του, δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να κερδίσει το δημοψήφισμα ο κ. Αναστασιάδης. Όχι ότι θα το κερδίσει τώρα. Είναι δυνατόν να «αυτοκτονήσει» και από πρόεδρος να γίνει νομάρχης;

ΠΗΓΗ: www.philenews.com


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
Σωστος για αλλη μια φορα ο Ιγνατιου. Δεν μπορει να φερνεις το σχεδιο Αναν απο το παραθυρο..Δεν ειχε καμια δουλεια ενω ειναι με την πλατη στον τοιχο η ελληνοκυπριακη πλευρα να διαπραγματευεται τωρα. Αλλα ετσι θελουν οι διεφθαρμενες και ελεγχομενες ελιτ

Δέσμευση Ολάντ για μείωση φορολογιών

Δέσμευση Ολάντ για μείωση φορολογιών 

Προσπάθεια αναζωογόνησης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και διάσωσης της προεδρίας του ξεκίνησε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δίνοντας την υπόσχεση για μείωση φορολογίας μισθών €30 δισ. για τις γαλλικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η δέσμευσή του για ανακούφιση των εταιρειών από ένα μέρος της επιβάρυνσης για τη χρηματοδότηση του κράτους πρόνοιας της Γαλλίας προέκυψε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Elysee Palace.

Ο Ολάντ δήλωσε παράλληλα ότι θα προσπαθήσει να μειώσει τον εταιρικό φόρο και να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία της Γαλλίας και τους επαχθείς κανονισμούς εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης απέφυγε να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με τις αναφορές που γίνονται για την προσωπική του ζωή.
 
Πηγη:http://www.stockwatch.com.cy
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Αφου εκανε τις σοσιαλιστικες ιδεοληψιες του πραξη και φυγαν οι επιχειρησεις ανακαλυψε την λογικη. Ακουτε στον Συριζα ; 
Ακους Στουρναρα;

Γαλλία: Μείωση φόρων

Γαλλία: Μείωση φόρων στους μισθωτούς ζητούν επιχειρήσεις


Γαλλία: Μείωση φόρων στους μισθωτούς ζητούν επιχειρήσεις




 
Οι επιχειρήσεις της Γαλλίας κάλεσαν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ να μειώσει τους φόρους των μισθωτών κατά 30 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητά της γαλλικής οικονομίας.

Σε κοινή έκκληση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Le Journal du Dimanche» το σαββατοκύριακο, τα στελέχη από 98 εταιρείες αναφέρουν ότι η Πολιτεία θα πρέπει να καταλήξει σε εξοικονομήσεις ύψους 60 δισ. ευρώ κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τον επόμενο μήνα, τα στελέχη των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι η μείωση του φόρου θα πρέπει να αναπληρωθεί από την αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) επί των πωλήσεων και τη μείωση των δημοσίων δαπανών.
 
ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ακουει ο Σταθακης και ο Στουρνάρας;

Μήνυμα Ρεν σε Ολάντ: Σταματήστε τις αυξήσεις φόρων πριν είναι αργά

ΖΗΤΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
  25/8/2013

Μήνυμα Ρεν σε Ολάντ: Σταματήστε τις αυξήσεις φόρων πριν είναι αργά

Η Γαλλία έχει φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορεί πια να αυξήσει τους φόρους χωρίς να βλάψει την ανάπτυξη και να έχει κόστος σε θέσεις εργασίας, αναφέρει ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Όλι Ρεν σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.

Μήνυμα Ρεν σε Ολάντ: Σταματήστε τις αυξήσεις φόρων πριν είναι αργά
Το Ρόιτερς σημειώνει πως τα σχέδια του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ να αφαιρέσει άλλα 6 δισεκ. ευρώ από την οικονομία με φόρους, τους οποίους προβλέπει στον προϋπολογισμό του 2014, έχουν εξοργίσει επιχειρήσεις και νοικοκυρικά και έκαναν το ΔΝΤ να προειδοποιήσει πως περαιτέρω αυξήσεις των φόρων μπορεί να καταστρέψουν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.
Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Λε Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς", ο Ρεν επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από την κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν προχωρούν αρκετά ούτε εφαρμόζονται αρκετά γρήγορα.
Όταν ερωτήθηκε αν οι αυξήσεις των φόρων θα πρέπει να σταματήσουν, ο Ρεν δήλωσε:
"Οπωσδήποτε. Οι αυξήσεις φόρων στη Γαλλία έφτασαν στο μοιραίο σημείο. Η επιβολή νέων φόρων θα έσπαγε την ανάπτυξη και θα επιβάρυνε την απασχόληση. Η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να φέρει μείωση στις δημόσιες δαπάνες και όχι νέους φόρους".
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Ο Σταθακης βεβαια και ο Στουρναρας εχουν αλλη αποψη για τους φορους. Οταν θα φυγουν οι επιχειρησεις ολες θα καταλαβουν αυτο που καταλαβε η Γαλλια..

143 εφοριακοί με καταθέσεις 32 εκ. € σε Ελβετία, Γερμανία και Αγγλία

143 εφοριακοί με καταθέσεις 32 εκ. € σε Ελβετία, Γερμανία και Αγγλία – Εφοριακός με έμβασμα 1,2 εκ €

- Περίπου δύο στους τρεις έβγαλαν εμβάσματα από 100.000 έως 300.000 ευρώ
- Η μεγάλη φυγή των εκατομμυρίων ευρώ σημειώθηκε τη περίοδο 2009-2010
- Πειθαρχικές διώξεις σε 5 υπαλλήλους οι φάκελοι των οποίων εστάλησαν εστάλησαν στον εισαγγελέα
- 50 πολεοδόμοι έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώΑπό κόσκινο περνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς τη λίστα με τους 143 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, αποσπασμένων και μη, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους 32 εκατ € από το 2009 έως το 2010.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, πρόκειται για δεκάδες εφοριακούς, δέκα υπαλλήλους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, 8 τελωνειακούς, 8 στο Γενικό Χημείο του Κράτους, 7 διοικητικούς, αλλά και 9 αποσπασμένους στην ΕΛΣΤΑΤ, 7 στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και 3 στη Βουλή.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εξονυχιστικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των δημοσίων υπαλλήλων από το 2009 και εντεύθεν, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μεγάλη φυγή των εκατομμυρίων ευρώ σημειώθηκε τη περίοδο 2009-2010 τότε που οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους επιχειρούσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες λέγοντας ότι οι καταθέσεις στη χώρα μας είναι απολύτως διασφαλισμένες. Ωστόσο οι υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ έσπευσαν πρώτοι να δώσουν το "καλό παράδειγμα" και να εξασφαλίσουν το "περίσσευμα" από τα έσοδά τους στέλνοντάς το σε τράπεζες του εξωτερικού, γνωρίζοντας προφανώς περισσότερα από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.
Ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις
Πέντε υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ έβγαλαν στο εξωτερικό και δεν κατάφεραν να αιτιολογήσουν ποσά ύψους 550.000 ευρώ ο πρώτος, από 200.000 ευρώ οι άλλοι δύο και από 100.000 ευρώ δύο ακόμη υπάλληλοι. Ήδη τους ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος και αναξιοπρεπή διαγωγή, ενώ οι φάκελοί τους εστάλησαν στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση και ενδεχόμενων ποινικών παραβάσεων.
Σύντομα αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας για ακόμη επτά υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ.
Το ΣΔΟΕ εντόπισε επίσης μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου καταθέσεις 150.000, 210.000, 350.000, 400.000, 460.000 και 730.000 ευρώ, οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση ενός ακόμη υπαλλήλου με έμβασμα 170.000 ευρώ.
Εφοριακός με έμβασμα 1,2 εκατ. ευρώ
Κατά το δημοσίευμα ο πιο "φτωχός" υπάλληλος έστειλε στο εξωτερικό έμβασμα 22.000 ευρώ. Ωστόσο, περίπου δύο στους τρεις έβγαλαν εμβάσματα από 100.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ περίπου δέκα είναι εκείνοι που βρέθηκαν με ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Δύο μάλιστα ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται εφοριακός με έμβασμα 1.200.000 ευρώ περίπου, ενώ ο δεύτερος ακολουθεί με 1.100.000 περίπου. Πάντως οι εξηγήσεις που έχουν δώσει οι 129 από τους 143 έχουν κριθεί προς το παρόν ικανοποιητικές, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 14 υπαλλήλους.
Αποκαλυπτικά στοιχεία προκύπτουν και από τους ελέγχους του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Εντοπίστηκαν 50 πολεοδόμοι που έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ. Οι 14 είχαν εμβάσει ποσά άνω των 300.0000 ευρώ. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι πολεοδόμοι της επαρχίας με 30 εμβάσματα συνολικού ποσού 7 εκατ. ευρώ, ενώ βρέθηκαν και 20 εμβάσματα από πολεοδόμους της Αττικής συνολικού ποσού 5 εκατ. ευρώ.

Πηγη: http://gr.news.yahoo.com

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΔΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ.

Εκβιασμός για στάση πληρωμών με 10 όρους

 Τσικνοπέμπτη με την τρόικα - Εκβιασμός για στάση πληρωμών με 10 όρους - Ζητούν νέα μέτρα και απολύσεις

Οι 10 όροι που θα βάλουν στο Στουρνάρα στο Eurogroup
- Ζητούν νέα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ και 11.000 απολύσεις μέχρι τον Ιούνιο
- Το "διπλό χαστούκι" στην Αθήνα από Μέρκελ και Όλι Ρεν

Αλλάγή στο χρονοδιάγραμμα της τρόικας και επιστροφή στην Αθήνα την Τσικνοπέμπτη με ...άγριες διαθέσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, η τρόικα, προκειμένου να συμφωνήσει για τη δόση του Μαίου και να θέσει τα θεμέλια για το νέο δανειακό πρόγραμμα ζητάει πρόσθετα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ! Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ως πηγή κοινοτικό αξιωματούχο, το Eurogroup της Δευτέρας θα βάλει όρους στον υπουργό Οικονομικών τους οποίος θα πρέπει να δεχτεί υπό την απειλή στάσης πληρωμών τον Μάιο.


Ο εκβιασμός με τους 10 όρους

Συγκεκριμένα, το Eurogroup αναμένεται αν ζητήσει από την Αθήνα:

1. Άμεσα πρόσθετα μέτρα ύψους 1,2 δισ. ευρώ για το 2014 εκτός από αυτά που ήδη συμφωνηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο
2. Προσδιορισμό μιας δεξαμενής πρόσθετων μέτρων, περιλαμβανομένων και των φορολογικών ύψους 2,8 δισ. ευρώ για το 2015.
3. Η τρόικα θα ζητήσει να μπουν στο τραπέζι και τα πρόσθετα μέτρα του 2016 και επαναβεβαίωση πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι αυξημένο κατά 50% σε σχέση με το 2015, ή αλλιώς να εξοικονομηθούν άλλα 2,8 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό λογαριασμό στα 7 δισ. ευρώ
4. Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαρτίου για να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας και κατάλογο με το προσωπικό για 11.000 απολύσεις μέχρι τον ιούνιο.
5. Να ολοκληρωθεί η νομοθέτηση για τα κόκκινα δάνεια και την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών
6. Να ολοκληρώσει έναν κύκλο διαρθρωτικών διευκολύνσεων σε αγορές προϊόντων, ενέργειας και υπηρεσιών, περιλαμβανομένης και της απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων
7. Να συμφωνήσει στη μέθοδο τιτλοποίησης εσόδων από ρευστοποίηση ακινήτων του ελληνικού δημοσίου, και να νομοθετήσει βελτιώσεις στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ
8. Οριστικό χρονοδιάγραμμα για τη νομοθέτηση παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ με προτεραιότητα σε ό,τι αφορά στη διευκόλυνση του επειχειρείν
9. Άρση της νομική απαίτησης για υπουργική έγκριση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα
10. Να συζητήσει το πλαίσιο των μελλοντικών αλλαγών στο ασφαλιστικό και τις δαπάνες υγείας την πόμενη διετία.

Η τρόικα σε όλα τα παραπάνω θα έχει την αμέριστη στήριξη τουλάχιστων 9 χωρών - Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Εσθονία, Ισπανία- που ήδη εκφράστηκαν με ένταση για τις ελληνικές καθυστερήσεις.

"Διπλό χαστούκι" από Μέρκελ και Όλι Ρεν

Στο μεταξύ, σήμερα ήρθε διπλό χαστούκι από Όλι Ρεν και Μέρκελ.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος αφενός απέρριψε την προοπτική για ελαφρύνσεις ύστερα από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αφετέρου δήλωσε πως από το καλοκαίρι και μετά θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το χρηματοδοτικό κενό 2015-2016. Όσο για τη γερμανίδα καγκελάριο, το περιοδικό Der Spiegel έκανε γνωστό ότι σταματάει τα σχέδια του Σόιμπλε για πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Μάλιστα σύμφωνα με το περιοδικό η Μέρκελ έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την ελληνική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Να χαρω εγω πρωτογενη πλεονασματα και σοβαρες διαπραγματεύσεις.

Ώρα Ρέντσι στη Ρώμη

Προς νέα κυβέρνηση η Ιταλία

Ώρα Ρέντσι στη Ρώμη, το προεδρικό μέγαρο τού δίνει κυβερνητική εντολή

Ώρα Ρέντσι στη Ρώμη, το προεδρικό μέγαρο τού δίνει κυβερνητική εντολή
Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δίνει ο ιταλός πρόεδρος στον 39χρονο αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, ενώ οι διεργασίες με την NCd για την στελέχωση του επόμενου υπουργικό σχήματος συνεχίζονται. «Ανατρέποντας» τον Ενρίκο Λέτα, επίσης του PD, ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Φλωρεντίας Μ.Ρέντσι γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ο τρίτος κατά σειρά μη εκλεγμένος.

Ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας την Κυριακή αναφέρει πως ο Ρέντσι κλήθηκε στο προεδρικό μέγαρο το πρωί της Δευτέρας για την αναμενόμενη ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων των κομμάτων υπό τον Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο κάλεσε τη Δευτέρα στις 10:30 [11:30 ώρα Ελλάδας] στο Μέγαρο του Κυρηναλίου τον εθνικό γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος θα πρέπει τώρα να ικανοποιήσει την «πρόθυμη υπό όρους» Νέα Κεντροδεξιά του Αλφάνο -που θέλει πολιτικές εγγυήσεις και ισχυρή συμμετοχή στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Ως προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -ο οποίος έλαβε μέρος στις διαβουλεύσεις υπό τον Ναπολιτάνο παρά την καταδίκη του, γεγονός που καταγγέλθηκε δριμύτατα- υποστήριξε ότι η Forza Italia θα είναι «μία υπεύθυνη αντιπολίτευση» σε οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί.

«Θα σεβαστούμε τις μέχρι τώρα συμφωνίες που υπογράψαμε για τις συνταγματικές αλλαγές» είπε ο Μπερλουσκόνι, όμως παράλληλα επανέλαβε πως η δεξιά ζητά αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας, με έμφαση στην ανάπτυξη.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"