ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η Λαγκάρντ ομολογεί αστοχίες

Η Λαγκάρντ ομολογεί αστοχίες


Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στην εκπομπή Q&A του αυστραλιανού κρατικού καναλιού του ABC.

Είπε μάλιστα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως λόγω της ανάκαμψης «όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943».

Η κα Λαγκάρντ απαντούσε σε ερώτηση μιας κοπέλας από το κοινό που συμμετείχε στη συζήτηση και είπε ότι μέτρα που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα «έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη» με τις αστοχίες τους.



Η κα Λαγκάρντ απάντησε ότι παρακολουθεί από πολύ κοντά την κρίση της Ελλάδας, αρχικά ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

«Όντως σημειώθηκαν αστοχίες και υπήρξε και λάθος προσέγγιση» ομολόγησε αλλά σημείωσε ότι σε αυτό συνέβαλαν και τα στοιχεία που δινόταν για την ελληνική οικονομία και τα οποία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ταξίδι» με πολλές θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων αλλά τα σκληρά μέτρα ήταν απαραίτητα, όπως είπε, για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.

Η κα Λαγκάρντ βρίσκεται στο Σίδνεϊ για την προετοιμασία των Συνόδων Υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της Ομάδας των G20.

ΠΗΓΗ REAL

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΛΑΘΗ.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Με συνταγματικές αλλαγές

Συμφωνία για πρόωρες εκλογές, κυβέρνηση ενότητας ανακοίνωσε ο Γιανουκόβιτς

Συμφωνία για πρόωρες εκλογές, κυβέρνηση ενότητας ανακοίνωσε ο Γιανουκόβιτς
Πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και επιστροφή στο Σύνταγμα του 2004 -με μειωμένες προεδρικές αρμοδιότητες- ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Γιανουκόβιτς, μετά τις ολονύχτιες συνομιλίες με την αντιπολίτευση για έξοδο από την κρίση. Οι Ευρωπαίοι κάλεσαν σε συνεννόηση, λέγοντας πως η κατάσταση είναι «λεπτή και όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς».
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"