ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μικρότερη Βουλή και όριο θητείας

Μικρότερη Βουλή και όριο θητείας


Μικρότερη Βουλή και όριο θητείας
Μικρότερη Βουλή και όριο θητείας
Σταθερό εκλογικό σύστημα, θέσπιση χρονικών ορίων για τις θητείες πρωθυπουργού, περιφερειαρχών, δημάρχων και συνδικαλιστών και σπάσιμο της Β’ Αθήνας προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», εν όψει Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τη μείωση των βουλευτών, χωρίς να προσδιορίζει τον αριθμό, και αφήνει ανοιχτή τη συζήτηση για ασυμβίβαστο υπουργικής και βουλευτικής ιδιότητας.

Επιτίθεται εκ νέου στο νυν περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό λέγοντας «εμετρήθη, εζυγίσθη, και ευρέθη ελλίπης».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

ΠΗΓΗ ΕΝΙΚΟΣ

Στρατιωτική κατάληψη σε αεροδρόμια της Κριμαίας

Δραματικά 24ωρα στην Ουκρανία

Στρατιωτική κατάληψη σε αεροδρόμια της Κριμαίας - Τη Μόσχα δείχνει το Κίεβο

Στρατιωτική κατάληψη σε αεροδρόμια της Κριμαίας - Τη Μόσχα δείχνει το Κίεβο
Η Κριμαία αποτελεί τα τελευταία 24ωρα το επίκεντρο των εξελίξεων στην Ουκρανία. Υπό τον έλεγχο στρατιωτών, χωρίς διακριτικά, βρίσκονται δύο αεροδρόμια: το πολιτικό αεροδρόμιο στη Συμφερόπολη και το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Σεβαστούπολη. Ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε ανοιχτά τη Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι οι ένοπλοι είναι ρώσοι στρατιώτες, και έκανε λόγο για ένοπλη εισβολή και κατοχή. Ωστόσο, εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα αρνήθηκε κάθε εμπλοκή.

Την ίδια στιγμή, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς διαμηνύει ότι παραμένει πρόεδρος και ετοιμάζεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15 ώρα Ελλάδας από τη ρωσική πόλη Ροστόφ-ον-Ντον κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Σύμφωνα με το Reuters, οι ένοπλοι κρατούν αυτόματα όπλα και ελέγχουν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου της Συμφερόπολης, χωρίς να εμποδίζουν τη λειτουργία του.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Interfax ότι περίπου 50 άνδρες ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, αλλά χωρίς διακριτικά, μπήκαν στο αεροδρόμιο κρατώντας σημαίες του ρωσικού ναυτικού.

Ένας άνδρας που ονομάζεται Βλαντιμίρ δήλωσε στο Reuters ότι είναι εθελοντής και βοηθά την ομάδα, αν και -όπως είπε- δεν ξέρει για ποια ακριβώς ομάδα πρόκειται. «Είμαι με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κριμαίας. Είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές, και είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε την τάξη» είπε.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ στη Σεβαστούπολη, το οποίο -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- βρίσκεται υπό τον έλεγχο ρώσων στρατιωτών.

Οι ένοπλοι, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα και υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του αεροδρομίου.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι στρατιώτες έχουν στήσει μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της Σεβαστούπολης και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο. 

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά τη Μόσχα, κάνοντας λόγο για ένοπλη εισβολή και κατοχή.

Όπως διεμήνυσε μέσω της σελίδας του στο Facebook, δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ούτε υπήρξαν θύματα όταν ομάδα ενόπλων, που κατά τον ίδιο ήταν μέλη των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων, ανέλαβαν τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Σεβαστούπολης όπου βρίσκεται η βάση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Υποστήριξε, επίσης, ότι ρώσοι κατέλαβαν -αναίμακτα- και το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης.
«Θεωρώ ότι αυτό που συνέβη είναι μία ένοπλη εισβολή και κατοχή που παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμφωνίες και τους κανόνες» ανέφερε, περιγράφοντας την κατάληψη ως ένοπλη πρόκληση και κάνοντας έκκληση για διάλογο.
Επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές στην περιοχή, το Interfax μεταδίδει ότι οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο για να αποτρέψουν την άφιξη «μαχητών».

Διαψεύδη ο ρωσικός στόλος

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις του εμπλέκονται στην κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Σεβαστούπολης.
«Καμία μονάδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν έχει μετακινηθεί προς το αεροδρόμιο, πολλώ δε μάλλον δεν έλαβε μέρος στον αποκλεισμό του» δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου στο πρακτορείο Interfax, απαντώντας στις κατηγορίες του Κιέβου.

Δραματικές εξελίξεις

Οι εξελίξεις στην Κριμαία, τα τελευταία 24ωρα, είναι καταιγιστικές. Την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο της Κριμαίας ανακοίνωσε ότι στις 25 Μαΐου -ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές που έχουν εξαγγελθεί- θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στη χερσόνησο για τη διεύρυνση της αυτονομίας της.

Νωρίτερα την Πέμπτη, επικράτησε ένταση στην περιφερειακή πρωτεύουσα Συμφερόπολη όταν ένοπλοι εισέβαλαν και κατέλαβαν το κτήριο της τοπικής Βουλής. Οι ένοπλοι ύψωσαν στην οροφή τη ρωσική σημαία, υπό τις επευφημίες φιλορώσων διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα για μία «ενωμένη Ρωσία».

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας και πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ πρόκειται να μεταβεί στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, έχοντας ήδη προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι θα εκληφθεί ως «στρατιωτική επιθετικότητα» οποιαδήποτε κίνηση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτός της βάσης στη Σεβαστούπολη.

Από την πλευρά του, ο νέος πρωθυπουργός της μεταβατικής ουκρανικής κυβέρνησης Αρσένι Γιάτσενιουκ δήλωσε: «Απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, παρακολουθούμε αυτονομιστικές διαδηλώσεις στην Κριμαία (...) Λέω στους Ρώσους, μην μας αντιμάχεστε, είμαστε φίλοι και εταίροι».
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Δεν κινδυνεύουν οι ομογενείς στην Ουκρανία

Δεν βλέπει πρόβλημα με τη χρήση της γλώσσας

Δεν κινδυνεύουν οι ομογενείς στην Ουκρανία δηλώνει ο έλληνας πρέσβης

Δεν κινδυνεύουν οι ομογενείς στην Ουκρανία δηλώνει ο έλληνας πρέσβης
Οι έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία είναι ασφαλείς, καθώς δεν σημειώνονται επεισόδια στη Μαριούπολη και την Οδυσσό όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες, τόνισε ο έλληνας πρέσβης στο Κίεβο Βασίλης Παπαδόπουλος την Παρασκευή.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής, οι έλληνες ομογενείς δεν κινδυνεύουν, «απλά αισθάνονται περίεργα με την επικράτηση της αντιπολίτευσης», επειδή οι περιοχές αυτές αποτελούν προπύργιο του προέδρου Β.Γιακουκόβιτς που καθαιρέθηκε το Σάββατο.
Παράλληλα, στο ίδιο κανάλι, ο πρόξενος της Μαριούπολης Δημήτρης Παπανδρέου δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ήρεμη και σταθερή και πως δεν έχουν καταγραφεί επιθέσεις εις βάρος του ελληνισμού. Διαβεβαίωσε, δε, ότι μεταξύ των ελλήνων ομογενών δεν υπάρχει πανικός.
Σύμφωνα με τον έλληνα πρέσβη στην Ουκρανία, δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με την κατάργηση του νόμου του 2012 για τις μειονοτικές γλώσσες που ψηφίστηκε από την ουκρανική βουλή στις αρχές της εβδομάδας. Όπως είπε, ο κ. Παπαδόπουλος, επανήλθε το προηγούμενο καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο επίσημη γλώσσα στη διοίκηση είναι μόνο η Ουκρανική. Ο νόμος του 2012 είχε εντάξει στις επίσημες γλώσσες που μπορούν να χρησιμοποιούνται στη διοίκηση τα ρωσικά, τα ρουμάνικα, τα ελληνικά και τα ούγγρικα.
Δεν θεωρώ ότι θίγονται οι Έλληνες, καθώς δεν έχει να κάνει με τη χρήση της γλώσσας καθαυτής, αλλά μόνο με την επίσημη γλώσσα που χρησιμοποιείται στη διοίκηση.
Χθες, Πέμπτη, μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για «αφωνία» του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κατάσταση των ελλήνων ομογενών -υπήρξαν καταγγελίες για εκφοβισμό και επιθέσεις-, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τέτοια περιστατικά και κάνει λόγο για προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος.

ΠΗΓΗ:  Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Οι... αγνοούμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων

ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ

Οι... αγνοούμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων

Σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας λειτουργούν εκατοντάδες αυτοδιοικητικές εταιρείες. Οι εποπτεύουσες δημοτικές Αρχές αποφεύγουν να ενημερώσουν το υπουργείο Εσωτερικών ακόμα και για την ύπαρξη των επιχειρήσεων. Φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν παράνομες μονιμοποιήσεις και ανεξέλεγκτες δαπάνες.

Δήμαρχοι «κρύβουν» τις δημοτικές επιχειρήσεις, φοβούμενοι τη σωρεία των καταγγελιών για παράτυπες χρηματοδοτήσεις και παράνομες μονιμοποιήσεις
Δήμαρχοι «κρύβουν» τις δημοτικές επιχειρήσεις, φοβούμενοι τη σωρεία των καταγγελιών για παράτυπες χρηματοδοτήσεις και παράνομες μονιμοποιήσεις
Κρυφτούλι με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου συνεχίζουν να παίζουν δεκάδες αυτοδιοικητικές αρχές, αρνούμενες να αποστείλουν οικονομικά στοιχεία και αριθμό απασχολουμένων για εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις τους.
Είναι ενδεικτικό ότι από τις 761 δημοτικές επιχειρήσεις που υποχρεούντο να απογραφούν έως τα τέλη του έτους, έχουν απογραφεί μόλις 350.
Οι υπόλοιπες 411 αγνόησαν τουλάχιστον πέντε επιστολές του υπ. Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, με τις οποίες τους ζητήθηκε άμεση καταγραφή οικονομικών στοιχείων των ΝΠΙΔ που συντηρούν, καθώς και τις προειδοποιήσεις του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι οι «άφαντες» δημοτικές επιχειρήσεις θα θεωρηθούν μη υπαρκτές και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε λουκέτα.
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"