ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Γαλλία, Ιταλία υποβαθμίζουν τις προειδοποιήσεις

«Φτάνει με τις συστάσεις»

Γαλλία, Ιταλία υποβαθμίζουν τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν

Γαλλία, Ιταλία υποβαθμίζουν τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν
Απορρίπτουν η Γαλλία και η Ιταλία επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα μετά το «καμπανάκι» που χτύπησε η Κομισιόν για τα επίπεδα του δημόσιου χρέους και την ανταγωνιστικότητα των δύο οικονομιών.

Το Παρίσι υποβαθμίζει τις ανησυχίες των Βρυξελλών λέγοντας πως δεν χρειάζεται επιπλέον λιτότητα, ενώ ούτε η Ρώμη βλέπει ανάγκη «διορθωτικών μέτρων» και διαμηνύει: «Φτάνει με τα "τακτοποιείστε τα του οίκου σας", ξέρουμε τι να κάνουμε».

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί απέρριψε, σύμφωνα με τη Le Monde, την ανάγκη ενίσχυσης της λιτότητας και υπογράμμισε πως η γαλλική οικονομία έχει ήδη επιστρέψει σε ρυθμούς ανάκαμψης.

«Η Γαλλία δεν είναι μία οικονομία, είναι η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, έχει επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης που φτάνουν το 1% και εκτιμώ ότι θα το ξεπεράσουν» είπε ο γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Το Παρίσι, συνέχισε, έχει ήδη λάβει πρόληψη για την περίπτωση που το έλλειμμα ξεπεράσει τον στόχο ενώ εκτίμησε ότι η ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ θα ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της Κομισιόν.

Από την πλευρά της Ιταλίας, οι αντιδράσεις είναι ανάλογες. Πηγές που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ansa στην ιταλική κυβέρνηση επίσης αποκλείουν «διορθωτικές κινήσεις» μετά την σύσταση της Κομισιόν.

Η Ιταλία «γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει» για την οικονομία, διαμήνυσε επίσης ο νέος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, την πρώτη του συνάντηση με τους υπόλοιπους ηγέτες.

«Δεν χρειάζεται να δώσουμε διαβεβαιώσεις» είπε ο Ρέντσι μιλώντας στα ΜΜΕ, λέγοντας πως «φτάνει πια με τις συστάσεις να "τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας"».

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Α ΝΑΙ Ε; ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ..ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΕΤΕ...

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ...ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ; ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ. ΙΣΑ ΙΣΑ ΑΣΚΗΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΗΤΗΜΑ

Ας έχουν υπόψη ορισμένοι που εύκολα παιρνουν το μέρος της Μόσχας στην θλιβερή όντως Ουκρανική διένεξη πως στην Ουκρανία υπάρχει ανοιχτό και το θέμα της Ορθόδοξης εκκλησίας εκεί αφού είναι χωρισμένοι οι Ουκρανοί σε μία κανονική και δύο μή αναγνωρισμένες εκκλησίες. Στο θέμα αυτό υπάρχει υπόγεια αντιπαράθεση πατριαρχείου Μόσχας και Κων/πόλεως και δεν πρέπει να λησμονούν ότι πολύ θα ήθελε η Μοσχα να αντικαταστήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην κυρίαρχη θέση του με πρωτοκαθεδρία ενος Πατριαρχη στην Μόσχα. Τα λέω αυτά για να γνωρίζουμε όλοι οι Έλληνες τι μπορεί να διακυβευθεί στο μέλλον. Ο νοών νοείτω συμπατριώτες για όσους γνωρίζουμε αναλυτικά το θέμα.

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ-ΠΟΤΑΜΙ

Νομίζω τελικά οτι το Ποτάμι θα αφήσει εκτος βουλής την Δημάρ θα εξαϊλώσει το ΠΑΣΟΚ και θα περικόψει την δυναμική του Συριζα.

Οι Σκοπιανοί έφτιαξαν κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Οι Σκοπιανοί έφτιαξαν κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Οι Σκοπιανοί έφτιαξαν κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Δεκαπέντε κέρινα ομοιώματα, μεταξύ αυτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β΄, της Ολυμπιάδας, του Αριστοτέλη, του Φλάβιου και του Τσάρου Σαμουήλ θα τοποθετηθούν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, το οποίο θα εγκαινιασθεί εντός των επόμενων μηνών.

Τα κέρινα αυτά ομοιώματα, που είναι σε φυσικό μέγεθος, παραγγέλθηκαν στη Ρωσία και ορισμένα από αυτά έχουν ήδη μεταφερθεί στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων.


Ιστοσελίδες των Σκοπίων δημοσιεύουν φωτογραφίες από τα κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β' και της Ολυμπιάδας που τοποθετήθηκαν στο νέο μουσείο.

Η διευθύντρια του νέου αρχαιολογικού μουσείου των Σκοπίων Βεσέλα Τσεστόεβα δήλωσε ότι τα ομοιώματα του καθενός θα αποτελέσουν ξεχωριστή έκθεση εντός του αρχαιολογικού μουσείου και θα τοποθετηθούν χρονολογικά στην εποχή κατά την οποία έζησαν, ενώ στην είσοδο θα εκτεθεί αντίγραφο της μαρμάρινης σαρκοφάγου της Σιδώνας (γνωστή ως Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η οποία φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο Κωνσταντινούπολης.

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός) που διασχίζει την πόλη, η δε αρχιτεκτονική του κτιρίου ακολουθεί το νεοκλασικό ρυθμό.

Οι συλλογές του μουσείου θα εκτίθενται σε τρία επίπεδα, σε μία έκταση 6000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά θα εκτίθενται περίπου 6000 αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο μέχρι το Μεσαίωνα.

Πρόσφατα, κατά τη μεταφορά αντικειμένων από το παλαιό στο νέο κτίριο του αρχαιολογικού μουσείου των Σκοπίων, διαπιστώθηκε ότι 166 εκθέματα έχουν κάνει "φτερά".

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε, πριν από μερικές ημέρες, οχτώ άτομα για την κλοπή των αντικειμένων αυτών, τα οποία ανήκουν σε διάφορες ιστορικές περιόδους και είχαν ανακαλυφθεί σε αρχαιολογικούς χώρους στην ΠΓΔΜ και κυρίως στο Ίσαρ- Μάρβιτσι, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο πρώην διευθυντής του μουσείου, καθώς και ο πρώην διευθυντής της δημόσιας υπηρεσίας προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, Πάσκο Κούζμαν, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες τελεί υπό κατ' οίκον κράτηση για παράνομη έκδοση αδειών αρχαιολογικών ανασκαφών, το διάστημα που ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας.

Ο Πάσκο Κούζμαν είναι ένας από τους γνωστότερους αρχαιολόγους στην ΠΓΔΜ και θεωρείται ως ένας από τους βασικούς εμπνευστές της ιδέας του σχεδίου "Σκόπια 2014" ή αλλιώς του αποκαλούμενου σχεδίου "εξαρχαϊσμού" από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, το οποίο συμπεριλαμβάνει την κατασκευή τεράστιων αγαλμάτων στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων (Μ. Αλέξανδρος, Φίλιππος Β΄ κ.ά.).


ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr/


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ANOHΣΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ. ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ 1995 ΑΦΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ; ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ….

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"