ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ"

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ"


Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη `μικρή ΔΕΗ`

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» με τον διαχωρισμό και την πώληση σε ιδιώτες μονάδων παραγωγής που αντιστοιχούν στο 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ καθώς και του αντίστοιχου μεριδίου πελατειακής βάσης.

Οι ρυθμίσεις είχαν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ και προβλέπουν ότι στη νέα εταιρία θα εισφερθούν οι μονάδες:

- Λιγνίτης: ΑΗΣ Αμύνταιο Ι & ΙΙ, ισχύος 600 MW, ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύoς 330 MW και η άδεια ηλεκτροπαραγωγής για τον σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW. Επίσης τα δικαιώματα της ΔΕΗ στα λιγνιτωρυχεία που απαιτούνται για τη λειτουργία τους (Αμυνταίου, Κλειδιού, Λόφων Μελίτης, Κομνηνών Ι & ΙΙ, Βεύης).

- Υδροηλεκτρικά: Πλατανόβρυση, ισχύος 116 MW, Θησαυρού, ισχύος 384 MW, Άγρας, ισχύος 50 MW, Εδεσσαίος, ισχύος 19 MW, Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 MW.

- Φυσικό αέριο: ΑΗΣ Κομοτηνής, ισχύος 485 MW.

Στη νέα εταιρία θα μεταφερθούν, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η προηγούμενη συναίνεσή τους και πελάτες της ΔΕΗ που καλύπτουν το 30% της ενέργειας που διαθέτει η επιχείρηση στην κατανάλωση. Οι συγκεκριμένοι καταναλωτές για διάστημα τεσσάρων μηνών δεν θα έχουν το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβαση. Από την άλλη πλευρά και η ΔΕΗ για έξι μήνες υποχρεούται να απέχει από κάθε μορφής επιθετική εμπορική πρακτική για την επαναπροσέλκυση των πελατών αυτών.

Η αποκρατικοποίηση της μικρής ΔΕΗ θα γίνει με ανοιχτό, διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.

ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΟΥ Ν ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ;

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ


ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΟΟΣΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

H Γαλλία κοιτά δεξιά, ο πρωθυπουργός περιμένει να πέσει η γκιλοτίνα

Ήττα για τους Σοσιαλιστές στις κάλπες

H Γαλλία κοιτά δεξιά, ο πρωθυπουργός περιμένει να πέσει η γκιλοτίνα

H Γαλλία κοιτά δεξιά, ο πρωθυπουργός περιμένει να πέσει η γκιλοτίνα
Μεταξύ του κεντροδεξιού UMP και του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου μοιράζονται ως «λάφυρα» οι δεκάδες δήμοι που έχασαν οι Σοσιαλιστές στις κάλπες τοπικής αυτοδιοίκησης, με την κυβέρνηση να προτίθεται να διαχειριστεί την ηχηρότατη ήττα με ανασχηματισμό.

Οι φωνές για «θυσία» του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό δυναμώνουν από κάθε πλευρά, με τις πρώτες εξελίξεις να θεωρούνται ζήτημα ωρών -ο γάλλος πρόεδρος πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα εντός της ημέρας.

Από το πρωί της Δευτέρας, στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος αναφέρουν -όπως ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ (στενός συνεργάτης του Ολαντ)- πως ο γάλλος πρόεδρος θα «δώσει εξηγήσεις» για το απογοητευτικό αποτέλεσμα.

Δεύτερος στενός συνεργάτης του Ολάντ, ο γερουσιαστής Φρανσουά Ρεμπσαμέν, είπε στο Reuters ότι ο γάλλος πρόεδρος θα κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα εντός της ημέρας.

Παράλληλα, οι εικασίες ήδη τις παραμονές των εκλογών πως η ήττα των Σοσιαλιστών θα έφερνε καρατόμηση του Ερό έχουν ενταθεί από όλα τις πλευρές.

«Είναι αδύνατον να κρατήσει ο πρόεδρος αυτό το κυβερνητικό σχήμα, μετά από τέτοιο αποτέλεσμα» είπε ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου UMP, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ το μεσημέρι της Δευτέρας. «Για εμένα, [αυτός που θα φύγει] θα είναι ο πρωθυπουργός, αλλά αυτό δεν αρκεί, πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα τι θέλει να κάνει ο Ολάντ με τη χώρα» είπε ο Κοπέ.

Ο ίδιος ο Ερό δεν έκρυψε το πώς έχει η κατάσταση το βράδυ μετά το κλείσιμο της κάλπης. «Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, είναι ήττα για την κυβέρνηση και αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί» είπε.

Νικήτρια η Λεπέν με το βλέμμα στις ευρωεκλογές

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχασε συνολικά περίπου 155 μεγάλους και μικρούς δήμους σε όλη τη χώρα, τους περισσότερους προς το UMP. Ωστόσο, μεγάλος νικητής δεν είναι το κόμμα της κεντροδεξιάς, αλλά το ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.

Το FN στέλνει, για πρώτη φορά στην περίοδο της νέας ηγεσίας του, τόσο πολλούς υποψηφίους του σε θέσεις διακυβέρνησης. Το Εθνικό Μέτωπο δοκιμάζεται έτσι εκ νέου για το εάν μπορεί να λειτουργήσει σε θέσεις εξουσίας -όταν στελέχη του είναι βρεθεί στην ηγεσία πόλεων τη δεκαετία του '90, είχαν φανεί οι ανεπάρκειες του κόμματος.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής «είναι απόδειξη ότι μπορούμε να κερδίσουμε σε μεγάλη κλίμακα» είπε η Λεπέν στο BFMTV.

Η ηγεσία του Εθνικού Μετώπου θέλει να χρησιμοποιήσει το εκλογικό ρεύμα για να καταφέρει ακόμη ισχυρότερη εμφάνιση στις ευρωεκλογές. «Θα παλέψω για να βοηθήσω τους Γάλλους να ανακτήσουν ένα αίσθημα ελευθερίας» είπε εν όψει του Μαΐου, λέγοντας πως «πιστεύω ότι μπορούμε να βρεθούμε πρώτοι».
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  

ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Ο ΟΛΑΝΤ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ. ΑΚΟΥΕΙ Η ΣΟΣΙΑΛΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Στο «μικροσκόπιο» 908 ΜΚΟ

Στο «μικροσκόπιο» 908 ΜΚΟ


Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται υποθέσεις 908 ΜΚΟ, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Οι 908 ΜΚΟ φαίνεται πως βρίσκονται στο πρώτο «κύμα» ελέγχου, καθώς όπως προκύπτει από όσα αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, «η διαδικασία επιλογής προς ανάδειξη και άλλων ΜΚΟ προς έλεγχο συνεχίζεται».

Ήδη, η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο προς όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής, με την οποία είχε επισημάνει:

«Δεκάδες ΜΚΟ λυμαίνονταν επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ, επί σειρά ετών, χωρίς καμία λογοδοσία στο τι έκαναν τα λεφτά, ενώ επιτήδειοι απολάμβαναν την προστασία-ασυλία των μνημονιακών κυβερνήσεων που έχουν επιβάλει καταστροφικά μέτρα σε βάρος του λαού και δυσφημίζοντας όσες ΜΚΟ εκτελούσαν κοινωνικό έργο».

Ο βουλευτής, στην ερώτησή του, έκανε αναφορά σε διάταξη του Ν. 3943/2011.

Σύμφωνα με αυτή, πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, φόροι, τέλη, εισφορές, πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που έχουν καταλογιστεί από τις αρμόδιες φορολογικές Αρχές σε βάρος σωματείων που επιδιώκουν αποκλειστικά πολιτιστικούς σκοπούς λόγω αμφισβήτησης του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα, διαγράφονται με απόφαση του προϊσταμένου ΔΟΥ.

Σε αυτή είναι βεβαιωμένα και τυχόν εκκρεμείς δίκες ματαιώνονται, εφόσον υποβληθεί αίτηση, εφόσον οι πολιτιστικοί σκοποί αποδεικνύονται από το καταστατικό και εφόσον το σωματείο έχει ορισθεί ως νομικό πρόσωπο που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς κατ΄ εφαρμογή των σχετικών νόμων.

Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποια πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπέβαλαν τη σχετική αίτηση, ποιο είναι το ποσό που είχε καταλογιστεί σε κάθε ένα από αυτά και ποια μέτρα θα ληφθούν για να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι.

Στο έγγραφο, ωστόσο, του υφυπουργού Οικονομικών δεν περιλαμβάνονται σχετικές απαντήσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εν αναμονή των απαντήσεων των ελεγκτικών υπηρεσιών από τις οποίες η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει να ενημερώσουν σχετικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΞΕΤΙΝΑΞΤΕ ΤΙΣ!

ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΣΕΡΑΦΕΙΜ προς ΜΑΡΙΝΑΚΗ: Κατέβα για Δήμαρχος

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΣΕΡΑΦΕΙΜ προς ΜΑΡΙΝΑΚΗ: Κατέβα για Δήμαρχος
Πιέσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και φορείς της πόλης δέχεται τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να ηγηθεί κίνησης για το καλό του μεγάλου λιμανιού. 
Το βασικό επιχείρημα που προβάλλουν είναι ότι πρέπει να γίνει υπέρβαση από ανθρώπους που έχουν όραμα για τον Πειραιά. 

Πληροφορίες θέλουν τον εφοπλιστή και Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός να αποδέχεται το κάλεσμα που του απευθύνουν εδώ και καιρό επώνυμοι και ανώνυμοι Πειραιώτες, και να ανακοινώνει μέσα στις επόμενες ημέρες την υποψηφιότητα του.

@ Αν ισχύει η είδηση, αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχει ο πνευματικός ταγός του Πειραιά και Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ να παίρνει θέση σε θέματα που άπτονται των δημοτικών εκλογών!
Πάντως αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης το αποφασίσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πειραιάς θα αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επερχόμενων εκλογών!!!

ΠΗΓΗ:http://www.piraeuspress.gr


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΡΩΤΩ: ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ; ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ; Ε ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...Η ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΓΕΝΙΚΩΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ.

ΜΙΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ

Το να μιλά ο Βενιζέλος για ασέβεια στον κοινοβουλευτισμό απευθυνόμενος προς τον Τσίπρα ξεπερνά κάθε όριο. Ποιος μιλά αυτός που με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τα συνεχή πολυνομοσχέδια του ενός εκβιαστικού άρθρου με την μορφή του κατεπείγοντος προς τους βουλευτές έχει τσαλακώσει την αξιοπρέπεια του κοινοβουλίου με εντολή των τροικανών; Έλεος πια τέτοια έλλειψη αυτογνωσίας;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"