ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο δεκάλογος της ήττας Σαμαρά στις ευρωεκλογες!

Ο δεκάλογος της ήττας!
 
Αρθρο του Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη

Την περασμένη Κυριακή ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς γνώρισε την αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος. Και καταλογίζουμε την ήττα προσωπικά στον πρωθυπουργό, γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι Ελληνες και τις δύο Κυριακές θέλησαν και ψήφισαν, εν πολλοίς, συντηρητικά. Και αυτό αποδείχθηκε κυρίως στις περιφερειακές εκλογές, όπου σε όσες περιφέρειες υπήρξε συντηρητικός υποψήφιος, τον οποίο δεν αγκάλιασε η ηγεσία της Ν.Δ., πραγματικά θριάμβευσε. Το μήνυμα λοιπόν ήταν ξεκάθαρο.
Τι οδήγησε όμως το βασικό κόμμα της Κεντροδεξιάς στο δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα της ιστορίας του;

1. Το απόλυτο σφιχταγκάλιασμα με το ΠΑΣΟΚ. Η πλήρης ταύτιση, στα καίρια ζητήματα, με τα απομεινάρια ενός κομματικού μηχανισμού που ευθύνεται, σχεδόν ολοκληρωτικά, για την τραγική κατάσταση της χώρας και για τα πάθη των Ελλήνων.

2. Η πλήρης αδυναμία να εκφραστεί μια αναπτυξιακή φιλελεύθερη οικονομική πολιτική. Και πώς άλλωστε να εκφραστεί, αφού οι βασικοί αρμόδιοι υπουργοί είτε έχουν σοσιαλιστικό-κρατιστικό παρελθόν (και παρόν...) είτε προέρχονται από τη «γυάλα» των κομμάτων και δεν έχουν κόψει ούτε ένα τιμολόγιο στη ζωή τους. Ή, μάλλον (ακόμα χειρότερα!), έχουν κόψει πολλά τιμολόγια στους κρατικοδίαιτους μαικήνες τους.

3. Η ολοκληρωτική υποταγή στα κελεύσματα της τρόικας. Κρυπτόμενοι πίσω από την εύκολη ή ευκολόχρηστη δικαιολογία ότι «είναι εντολή της τρόικας», νομοθέτησαν μια σειρά από διατάξεις που αποτέλεσαν την ταφόπλακα τόσο της επιχειρηματικότητας όσο και των εισοδημάτων του μέσου Ελληνα πολίτη.

4. Η παντελής ανικανότητα να προχωρήσει άμεσα σε ιδιωτικοποιήσεις ουσίας· ιδιωτικοποιήσεις που θα άλλαζαν το κλίμα της οικονομίας, θα απάλλασσαν τον Ελληνα φορολογούμενο από ανυπέρβλητα δημοσιονομικά βάρη και θα βοηθούσαν στην περίφημη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, η οποία -ειρήσθω εν παρόδω- δεν έχει ακόμα καν σχεδιαστεί.

5. Η εμμονή σε μια υπερβολική εσωστρέφεια, καθοδηγούμενη από τη γνώριμη ανασφάλεια του «εκάστοτε» πρωθυπουργικού επιτελείου, η οποία έχει οδηγήσει σήμερα στο «πας μη σαμαρικός, βάρβαρος»!

6. Ο συνήθης εναγκαλισμός με τη διαπλοκή, την οποία όλοι καταγγέλλουν προτού εισέλθουν ή αφού εξέλθουν από το Μαξίμου, αλλά με την οποία όλοι συνομιλούν και, ακόμα χειρότερα, με την οποία συνδιοικούν όταν βρίσκονται εντός...

7. Η ασύλληπτη προχειρότητα εκτέλεσης - υλοποίησης των κυβερνητικών επιλογών (π.χ. ΕΡΤ), η οποία κατέδειξε και στον πλέον δύσπιστο την ανεπάρκεια του κυβερνητικού επιτελείου.

8. Η επιμελής συνέχιση του σχεδίου καταστροφής της αστικής τάξης αλλά και της περαιτέρω φτωχοποίησης των Ελλήνων.

9. Η συνταρακτική επιμονή στην επιβολή δεκάδων φόρων, άδικων, δυσβάσταχτων και πολλές φορές αναδρομικών. Παράλληλα, η αδυναμία πραγματικού και όχι τηλεοπτικού εντοπισμού της φοροδιαφυγής.

10. Και, τέλος, η σε πολλές περιπτώσεις εντυπωσιακή απαξίωση των θεσμών της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλίου, ακόμα και της Δικαιοσύνης.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ν.Δ. ηττήθηκε. Η μη, δε, κατανόησή τους θα οδηγήσει στην καταστροφή της. Και μην ξεγελιέστε, αγαπητοί. Το ότι το ΠΑΣΟΚ (η Ελιά ή ό,τι άλλο) διεσώθη (έστω και με μονοψήφιο) δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο και με την ταλαιπωρημένη Ν.Δ. Στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε και υπάρχει ακόμα, ελέω πρωθυπουργού, ο μέγας συνεκτικός κρίκος: το μοίρασμα «δουλειών» και «ρουσφετιών» συνειδητά, σε τακτική και αποκλειστική βάση.



ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟ 2009 Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Left.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ. Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.

Παραιτείται ο Φώτης Κουβέλης

«Τα όργανα θα αποφασίσουν» σημειώνει

Παραιτείται ο Φώτης Κουβέλης από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ

Παραιτείται ο Φώτης Κουβέλης από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ
Την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ θα υποβάλει στην ΚΕ του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Τετάρτη το μεσημέρι, τρία 24ωρα μετά το ναυάγιο των ευρωεκλογών και εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων.

Σε δήλωσή του ο Φ. Κουβέλης προανήγγειλε επίσης τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε:

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ.

» Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

» Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος , να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

» Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη για πρόθεση παραίτησης δεν σημαίνει απαραίτητα και αποχώρησή του από την προεδρία. Η υποσημείωση ότι «τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις» σημαίνει ότι η ΚΕ και το έκτακτο συνέδριο θα κληθούν να αποφασίσουν για το τι θα γίνει, και πολλοί στη ΔΗΜΑΡ - με κορυφαίο τον βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό - αμφισβητούν τον ρόλο των οργάνων αλλά και του συνεδρίου.

«Τα όργανα αποφασίζουν αν θα παραιτηθεί άλλος; Ποια όργανα; Τα πνευστά, τα χάλκινα, τα έγχορδα; Εγώ θα έθετα την παραίτησή μου στις υπηρεσίες του κόμματος» είχε δηλώσει την Τρίτη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Γρηγόρης Ψαριανός.

Λίγο αργότερα οι Κουβέλης και Ψαριανός είχαν τηλεφωνική επικοινωνία:

Ο βουλευτής μίλησε με τον Φώτη Κουβέλη, με τον δεύτερο να δείχνει σαφώς την ενόχλησή του: «Μού ζητάς να παραιτηθώ Γρηγόρη;» ρώτησε με έντονο ύφος. «Οχι, καθόλου. Δεν με ενδιαφέρει η αλλαγή ηγεσίας, άλλωστε εγώ δεν είμαι δελφίνος. Θέλω αλλαγή πολιτικής. Είπα τι θα έκανα εάν ήμουν στη θέση σου», απάντησε ο Ψαριανός . Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνέχισε: «Καλά, θα τα πούμε από κοντά», για να εισπράξει την απάντηση: «Δεν έχω σκοπό να πάρω μέρος σε καμία κομματική διαδικασία. Δεν έχει κανένα νόημα να πάμε σε συνέδριο για να επιβεβαιώσουμε το σώσιμο του Καίσαρα».


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Απομάκρυνση 500 υπαλλήλων μέσω πειθαρχικών διαδικασιών

Από τις αρχές του 2013

Απομάκρυνση 500 υπαλλήλων μέσω πειθαρχικών διαδικασιών

Απομάκρυνση 500 υπαλλήλων μέσω πειθαρχικών διαδικασιών
 
Ικανοποιημένο εμφανίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών. Από τις αρχές του 2013 έχουν απομακρυνθεί 500 υπάλληλοι για ποινικές η πειθαρχικές υποθέσεις, για πλαστά δικαιολογητικά ή παράνομες προσλήψεις. «Είναι πλέον σαφές ότι οι συμπεριφορές του παρελθόντος δεν γίνονται αποδεκτές» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν εξεταστεί πολλές εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις και έχουν ενισχυθεί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι μετρήσιμα και αποδεικνύουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα θέματα εφαρμογής της νομιμότητας».

Από τις αρχές του 2013, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι.

Ειδικότερα, το 2013 αποχώρησαν για τους παραπάνω λόγους 220 δημόσιοι υπάλληλοι. Το Α' τετράμηνο (Ιανουάριος - Απρίλιος) του 2014, έχουν αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους 304 υπάλληλοι.

Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΟΣ! ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΑΤΙΚΑ

«Δεν λέτε το όνομά μου», μάλωσε τα στελέχη του ο Βενιζέλος!

Έντονη κριτική από τον πρόεδρο του κινήματος

«Δεν λέτε το όνομά μου», μάλωσε τα στελέχη του ο Βενιζέλος!

«Δεν λέτε το όνομά μου», μάλωσε τα στελέχη του ο Βενιζέλος!

«Μόνος μου προσπαθώ, κανένας σας δεν με βοηθάει», τόνισε μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Με ένα πρωτοφανές ξέσπασμα «μεγαλείου» από το Ευάγγελο Βενιζέλο, βρέθηκαν αντιμέτωπα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου τη Δευτέρα μετά τις ευρωεκλογές στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αφού είχαν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις των στελεχών ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο για να κλείσει τη συνεδρίαση, παρουσιάζοντας συμπεράσματα και οδηγίες για την περαιτέρω πορεία. Και επιδόθηκε σε ένα απίστευτο παραλήρημα… αυτοδοξασίας, μαλώνοντας ταυτόχρονα τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος.

«Δεν με διαβάζετε, δεν κοιτάτε τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις μου, με τις οποίες άλλαξα το πολιτικό κλίμα» άρχισε να λέει και συνέχισε με ένα ύφος ανάμεσα στην απροκάλυπτη αυταρέσκεια και το επιτηδευμένο παράπονο: «Δεν αναπαράγετε αυτά που λέω. Πάτε και λέτε ό,τι θέλετε στις δηλώσεις σας. Λέτε τα δικά σας. Κανένας δεν λέει το όνομά μου, δεν παραπέμπει στις δικές μου παρεμβάσεις. Μόνος μου προσπαθώ, κανένας σας δεν με βοηθάει. Μόνο ο Δημήτρης (σσ. Καρύδης) και η Αφροδίτη (σσ. Αλ Σάλεχ) επικαλούνται όσα δηλώνω».

Τα μέλη του πολιτικού γραφείου μόνο που δεν έπεσαν από τις καρέκλες τους.

«Κοιταζόμασταν μεταξύ μας και προσπαθούσαμε να μην γελάσουμε» ομολογεί παλιό κομματικό στέλεχος, που έμεινε ενεός από το ξέσπασμα του κ. Βενιζέλου. «Μπορώ να πω ότι μας θύμισε εκείνο το ‘‘εγώ ο μελλοντικός ηγέτης παράταξης’’ που είπε μετά τον καφέ, αλλά δεν γινόταν να πούμε το παραμικρό, παρά να κάνουμε υπομονή να τελειώσει η συνεδρίαση» έλεγε ένας άλλος.

Αρκετοί πάντως δεν εξεπλάγησαν τόσο, για ένα πολύ απλό λόγο. Ανάλογο, αν και όχι τέτοιας έντασης και διάρκειας ξέσπασμα από τον κ. Βενιζέλο είχαν ξαναζήσει και σε άλλη συνεδρίαση του πρόσφατου παρελθόντος. Απλά δεν περίμεναν να το κάνει ξανά και μάλιστα μετά από ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα, που έφερε το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφιο ποσοστό.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ

«Ταβάνι» στις υπερωρίες σε Δημόσιο-ΟΤΑ

«Ταβάνι» στις υπερωρίες σε Δημόσιο-ΟΤΑ


Ανώτατο όριο στις υπερωρίες των υπαλλήλων των φορέων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ώρες απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των φορέων αυτών δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις 120 ώρες ανά υπάλληλο για το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους και τις 120 ώρες για το δεύτερο.

Όπως διευκρινίζεται, το ανώτατο όριο ανά εξάμηνο μπορεί να διευρυνθεί ως τις 150 ώρες μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου και με παράλληλη ισόποση μείωση του αριθμού των ωρών του δευτέρου εξαμήνου.

Οι ίδιες διατάξεις προβλέπουν επίσης ότι, σε υπαλλήλους που ανήκουν σε υπηρεσίες που λειτουργούν βάσει νόμου όλες τις ημέρες του μήνα ή σε 12ωρη και σε 24ωρη βάση, ο αριθμός των καθ΄υπέρβαση της υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας ωρών νυκτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 96 ώρες κατά το πρώτο εξάμηνο και 96 ώρες κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Αυτές μπορούν να αυξηθούν μέχρι τις 120 ώρες με ισόποση μείωση των ωρών του δευτέρου εξαμήνου.

Σύμφωνα με την απόφαση δεν επιτρέπεται η καταβολή υπερωριακής αμοιβής στους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης, ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, από τις 5 Μαΐου 2014 είναι δυνατή η καταβολή αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης και στους προϊσταμένους Διεύθυνσης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΙ ΠΛΑΣΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ. ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΕΛΑΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΛΑ ΓΚΡΕΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΚ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ. ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΕΛΩΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΙΝΤΙΑΚΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΚΑΙ MEGA ΠΡΟΒΟΛΗΣ. Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ

Την Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις

Συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για σαρωτικό ανασχηματισμό

Συμφωνία Σαμαρά - Βενιζέλου για σαρωτικό ανασχηματισμό
Σε συμφωνία για σαρωτικό ανασχηματισμό φέρονται να κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της πτήσης προς Βρυξέλλες όπου ταξίδεψαν την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία αναμένονται στην κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου και οι ανακοινώσεις δεν φαίνεται να καθυστερούν.

Όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι εάν ο Γιάννης Στουρνάρας αποχωρήσει τη θέση του θα αναλάβει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ευ.Βενιζέλο.

Αλλαγές πιθανότατα θα υπάρξουν τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης όσο και στο Απασχόλησης. Στο υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουρα θα είναι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο υπουργείο Απασχόλησης αναμένεται να τοποθετηθεί ή ο Γιώργος Κουτρουμάνης ή ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιθανότατα θα παραμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σε άλλη θέση θα τοποθετηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Αλλαγές αναμένονται και στο υπουργείο Υγείας. Ο Αδ.Γεωργιάδης ενδεχομένως θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης, αφού στελέχη της ΝΔ τού καταλογίζουν ότι με την πολιτική του απομάκρυνε το πιο συμπαγές κλαδικό σώμα της ΝΔ, αυτό των γιατρών. Ο ίδιος εμφανίζεται να επιθυμεί να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο και μάλιστα στο Πολιτισμού.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, την Τετάρτη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να φτιάχνει την κυβέρνηση του όπως νομίζει, δεν είμαστε κολλημένοι στην καρέκλα. Θα κάνω τη δουλειά μου μέχρι να με αλλάξει, έχω πολύ δουλειά ακόμα, μόνιμος υπουργός ωστόσο δεν υπάρχει».

Επίσης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να αποχωρήσει ο Θ.Τσαυτάρης, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει εάν ο Γιάννης Μιχελάκης παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εμφανίζεται να διεκδικεί ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Τέλος, βέβαιη θεωρείται η είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα του Μ.Βορίδη, ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα αξιοποιηθούν οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης και Γιώργος Κουμουτσάκος ως ανταπόδοση για το ρίσκο που ανέλαβαν με τις υποψηφιότητές τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ......ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΡΧΕΤΑΙ. Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΔΕΝ ΣΩΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ. ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"