ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ζ.Γκάμπριελ: Να τεθεί εκτός ελλείμματος το κόστος των μεταρρυθμίσεων

«Πρέπει να δώσουμε χρόνο»

Ζ.Γκάμπριελ: Να τεθεί εκτός ελλείμματος το κόστος των μεταρρυθμίσεων

Ζ.Γκάμπριελ: Να τεθεί εκτός ελλείμματος το κόστος των μεταρρυθμίσεων
Η Ευρώπη πρέπει τώρα να κινηθεί και να εξελιχθεί γρήγορα ώστε να οργανώσει την έξοδό της από την κρίση» λέει ο Γκάμπριελ   Φωτογραφία:  Associated Press
Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εισηγείται να αποκλειστούν από τον υπολογισμό του δημοσίου ελλείμματος στην Ευρωζώνη τα «κόστη που προκαλούνται από τα μέτρα μεταρρύθμισης» ώστε «να δοθεί περισσότερος χρόνος» στις ενδιαφερόμενες χώρες.

«Τα κόστη που προκαλούνται απ' όλα τα μέτρα μεταρρύθμισης δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη στα κριτήρια του ελλείμματος» δήλωσε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Airbus στην Τουλούζη (νοτιοδυτική Γαλλία) μαζί με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ.

«Σ' αυτούς που είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να τους δώσουμε χρόνο» πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός, η χώρα του οποίου υποστηρίζει σθεναρά τη διατήρηση του ελλείμματος μέχρι το 3%.

Ο Μοντεμπούρ χαιρέτισε τις δηλώσεις του γερμανού ομολόγου του.

«Η Ευρώπη πρέπει τώρα να κινηθεί και να εξελιχθεί γρήγορα ώστε να οργανώσει την έξοδό της από την κρίση» δήλωσε.

«Η ΕΕ παρέμεινε το κόκκινο φανάρι της ανάπτυξης σ' ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχει συνεπώς ένα πρόβλημα πολιτικής επιλογής και πολιτικής κατεύθυνσης στην κορυφή της ΕΕ» εκτίμησε ο κ. Γκάμπριελ.

«Ευχαριστώ τον κ. Γκάμπριελ για τις δηλώσεις του ώστε να έχουμε ένα δρόμο ανάπτυξης και όχι χάους. [...] Ήρθε η στιγμή για να ενεργήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή» σημείωσε από πλευράς του ο γάλλος υπουργός.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ! ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ!

Ρωσικό μπλόκο σε ταινία για τον εκτοπισμό των Τσετσένων επί Στάλιν

«Παραποιεί την ιστορία»

Ρωσικό μπλόκο σε ταινία για τον εκτοπισμό των Τσετσένων επί Στάλιν

Ρωσικό μπλόκο σε ταινία για τον εκτοπισμό των Τσετσένων επί Στάλιν
Μπλόκο στη διανομή ταινίας για τον μαζικό εκτοπισμό των Τσετσένων που διέταξε ο Στάλιν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έβαλε η Ρωσία, κάνοντας λόγο για «αντιρωσική ταινία» που «παραποιεί την ιστορία».

Η ταινία, με τίτλο «Διαταγή για Λήθη», γυρίστηκε στην Τσετσενία και περιγράφει με λεπτομέρειες πώς οι Σοβιετικοί εκτόπισαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 1944 το σύνολο του τσετσενικού λαού, μαζί με τους Ινγκούσιους, λίγους μήνες πριν από τον εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαίας.

Οι Τσετσένοι κατηγορήθηκαν για έλλειψη πίστης απέναντι στη Σοβιετική Ένωση και για συνεργασία με τις δυνάμεις του Γ' Ράιχ. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βόρειο Καύκασο και να εγκατασταθούν στις πεδιάδες της κεντρικής Ασίας.

Η προβολή της ταινίας συμπίπτει με την 70ή επέτειο του μαζικού εκτοπισμού.

Οι δημιουργοί της ταινίας κατέθεσαν στο ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού αίτηση για άδεια διανομής. Όμως, σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν από τον επικεφαλής της διεύθυνσης Κινηματογράφου του υπουργείου, Βιατσεσλάβ Τιελνόφ, κατηγορούνται για «παραποίηση της ιστορίας».

«Θεωρούμε ότι η ταινία θα υποκινήσει φυλετικό μίσος» έγραψε ο Τιελνόφ, στην επιστολή που έχει στα χέρια του ο σεναριογράφος της ταινίας Ρουσλάν Κοκανάγεφ.

Το υπουργείο Πολιτισμού επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε μία σκηνή που αφορά τη σφαγή στο ορεινό χωριό Χαΐμπάχ, 700 κάτοικοι του οποίου κάηκαν ζωντανοί κατόπιν σχετικής διαταγής κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εκτοπισμού.

Το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού εξηγεί ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας σε τρία διαφορετικά αρχεία, ανάμεσά τους και τα αρχεία του NKVD (πρόγονος της KGB) και τα αρχεία του Στάλιν (που έδωσε τη διαταγή), δεν βρέθηκε κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει» ότι οι κάτοικοι κάηκαν ζωντανοί.

«Αυτό μάς επιτρέπει να φθάσουμε στο συμπέρασμα ότι οι δηλώσεις που αφορούν αυτό το γεγονός αποτελούν παραποίηση της ιστορίας» καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού, αξιωματούχοι του οποίου διευκρινίζουν ότι η απόφαση για την απαγόρευση προβολής δεν είναι η οριστική και ότι θα γίνει και νέα αξιολόγηση του υλικού.

Ωστόσο, ο Αλεξάντρ Τσερκάοφ, πρόεδρος της οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η σφαγή του Χαϊμπάχ είναι ένα γεγονός που τυγχάνει γενικής αποδοχής».

«Στις 23 Φεβρουαρίου (1944) χιόνιζε στα βουνά και ήταν δύσκολο να υποχρεώσουν τους ανθρώπους να βαδίσουν. Συγκέντρωσαν τους ανθρώπους και έκαψαν όσους δεν μπορούσαν να βαδίσουν» λέει. «Το μόνο σημείο ως προς το οποίο μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες είναι ο αριθμός των νεκρών» προσθέτει θεωρώντας ότι η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού υπαγορεύεται από την αρχή «της αποφυγής προβλημάτων».

«Δεν το περίμενα, ήμασταν βέβαιοι ότι θα πάρουμε άδεια διανομής της ταινίας, δεδομένου ότι τα γεγονότα είναι ευρέως γνωστά» δήλωσε από το Γκρόζνι ο Ρουσλάν Κοκανάγεφ, προσθέτοντας ότι η ομάδα της παραγωγής θα προσφύγει στη ρωσική δικαιοσύνη κατά της απόφασης του υπουργείου.

«Η ταινία δεν μπορεί να είναι αντιρωσική, διότι δεν λέει ότι ένα έθνος σκότωσε ένα άλλο έθνος... Ορισμένοι Ρώσοι συμπεριφέρθηκαν καλά απέναντι στους εκτοπισμένους» υποστηρίζει ο σεναριογράφος, ο οποίος έχει σπουδάσει Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Γκρόζνι.

Να σημειωθεί ότι η ταινία έχει ήδη προβληθεί πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, ανάμεσά τους και τα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και της Βενετίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


ΠΗΓΗ:http://helleniclawyer.blogspot.gr

Διαμαρτυρία μου Για το Ποσό της Αποζημίωσης και των Οδοιπορικών των Δικαστικών Αντιπροσώπων

Εγώ θα το γράψω και δημόσια εδώ, ας έκανα εξαίρεση στις εκλογές, αν είμαι Υπερβολικός σας Ζητώ Συγνώμη αλλά μάλλον θαρρώ πως δεν είμαι.....Τα ποσά που θα λάβουν οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι για εκτός Νομού δεν φτάνουν, Κύριοι του Υπουργείου σας κάνω κοινωνούς από εδώ ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα .....η κλήρωση ως προς την εντοπιότητα πάσχει, όπως επίσης και η ανακοίνωση της αμοιβής μετά την κλήρωση και των αιτήσεων προτίμησης.....
Αντιλαμβάνομαι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας αλλά όταν με το κύρος των Δικηγόρων , Συμβολαιογράφων , Δικαστών κλπα , διεξάγονται Εκλογές, η υπέρτατη Διαδικασία του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι , καλό θα είναι κατά την λήψη των αποφάσεων να συμμετέχουν κατ' ελάχιστον μέλη της Συντονιστικής των Δικηγόρων, Δικαστών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Υπαλλήλων ......
Δίνω παράδειγμα Δικαστικός Αντιπρόσωπος φεύγει από τα Χανιά και πάει να κάνει εκλογές στο Κιλκίς , για δύο Κυριακές, άρα πρέπει να μείνει εκεί από Παρασκευή πριν τις εκλογές και να επιστρέψει Τρίτη μετά τις δεύτερες Εκλογές (περίπου 12 ημέρες).....τα οδοιπορικά που καταβάλλονται φθάνουν μόνο για τρένο (σ.σ. Τρένο από τα Χανιά για Κιλκίς εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει ) , να φάει , να κοιμηθεί, να είναι δηλαδή έτοιμος να διεξάγει και να επικυρώσει το Μεγαλείο της Εκλογικής Διαδικασίας(για να κάνουμε εκλογές παραμένουμε επί 48 ώρες Σάββατο και Κυριακή stand by, ειδικά την Κυριακή δεν πάμε ούτε προς ανάγκη μας, σε αυτές τις εκλογές κατ' ελάχιστον θα τελειώσουμε γύρω στις 3 τα ξημερώματα Δευτέρας, ακόμα και οι πιο έμπειροι θα είναι μέχρι να παραδώσουν αποτελέσματα , σάκους, πρωτόκολλα, ψηφοδέλτια, Πρωτοδικείο, Δήμο, Περιφέρεια κλπ εντελώς εξαθλιωμένοι) .....
Ας περιγράψω εδώ τι κάνει ένας Δικαστικός Αντιπρόσωπος για να ξέρουν και οι Αναγνώστες του Ιστολογίου, σημειώνω ότι σχεδόν ποτέ δεν μου έχουν μείνει χρήματα από την αποζημίωση πλην όταν έτυχε να είμαι στην πόλη μου ή πριν από 5 χρόνια που αμειβόμασταν καλύτερα τότε έμενε αν ήμουν εντός Νομού  :
Ανάλογα λοιπόν που κληρώθηκα ξεκινάει η διαδικασία της παραλαβής του Διορισμού μου, ήτοι Πάω πρώτα στο Πρωτοδικείο που ανήκω , περιμένω στην ουρά περίπου μισή ώρα, αν είμαι Αθηνών Δικηγόρος μπορέι και παραπάνω, μετά αφού παραλάβω το έγγραφο, ξεκινάω τα τηλέφωνα στον δήμο όπου θα υπηρετήσω, ζητώ τις πληροφορίες που χρειάζομαι. Μετά αρχίζω από γνωστούς και από διαδίκτυο να ψάξω το μέρος όπου θα υπηρετήσω και πρέπει να βρω κατάλυμα, αν ελλοχεύουν και 2ες εκλογές επαναληπτικές, τότε πρέπει να κοστολογήσω αν μπορώ να πα και να επιστρέψω ή πρέπει να παραμείνω εκεί μέχρι την επαναληπτική διαδικασία. Παίρνω τηλέφωνα σε ξενοδοχεία, πανσιόν, γνωστούς φίλους, κάμπινγκ εν πάσει περιπτώσει όπου καταφέρω να βρω χαμηλότερη τιμή....... και όχι τα οδοιπορικά που μας δίνουν ποτέ εμένα δεν με έφθασαν , οπότε από το ποσό της αποζημίωση αρχίζω και αφαιρώ.  
Αφού καταφέρω να βρω το φθηνότερο, με πιάνει το άγχος των βιβλίων διαλογής που πρέπει να συντάξω και που ποτέ δεν μου τα έχουν δώσει νωρίτερα αλλά συνήθως Σάββατο, μία ημέρα πριν τις εκλογές, εδώ κάνω μνεία για όσους δεν ξέρουν ότι σε αυτά τα βιβλία πρέπει να καταγράψω όλους τους συνδυασμούς και όλους του υποψηφίους!!!!!!!! Το Σάββατο λοιπόν είναι αφιερωμένο για τα βιβλία ολόκληρο, περίπου 15 ώρες.
Φθάνει λοιπόν η ημέρα να πάω να παραλάβω τμήμα, εγώ π.χ. από Πάτρα πάω 600 χιλιόμετρα, σε ένα χωριό, έξω από την τάδε πόλη, αρκετά έξω, πιο έξω πχ δεν υπάρχει....τι? όχι πρώτα θα πάω από το Πρωτοδικείο που υπάγεται το τμήμα μου, δίνω παρόν σε Έφορο, στέλνω τηλεγραφήματα κλπ...φεύγω από εκεί και πάω προς τον Δήμο όπου υπάγεται το τμήμα μου....τα χιλιόμετρα ήδη έχουν χτυπήσει κόκκινο, Φθάνω λοιπόν στον Δήμο αν είναι Παρασκευή το τμήμα και ο σάκος συνήθως δεν είναι έτοιμα, οπότε και αρχίζω και ρωτάω πότε, που, ποιός θα μου ανοίξει το Σχολείο , αν ξέρουν τα άτομα της εφορευτικής, αν μάλιστα έχω και κινητό τότε μου αρχίζουν την επίδειξη του προγράμματος...
Φεύγω από εκεί και ξεκινάω προς αναζήτηση του χωριού όπου θα είναι το τμήμα μου, χιλιόμετρα πάλι, άλλοτε με στροφές, άλλοτε με κατηφόρες, ήλιο αν είναι Θέρος, Βροχή αν είναι Χειμώνας.....Σταματώ στον δρόμο και ρωτάω "Πατριώτη ξέρεις το......Ναι μου απαντά μετά το ποτάμι , δεξιά παίρνεις τον καταπανω δρόμο και ίσια ευθεία μετά το μαντρί του ......κάνεις προς τακατου και ένα τσιγάρο δρόμο θα ιδείς του χωριό"........πάμε πάλι χιλιόμετρα.....ξεχνάω το μαντρί του τάδε.........κάνω λάθος 10 χιλιόμετρα ξανα μανα πίσω να βρω το μαντρί  κλπ......κάποια στιγμή το βρίσκω το χωριό (Πανέμορφο Χωριό αλλά μέχρι να φτάσω αφού δεν είμαι ντόπιος έχω χαλάσει το μισό ντεπόζιτο).....ευτυχώς στην Ελλάδα τα χωριά μας έχουν Φιλόξενους Ανθρώπους και μόλις μας δουν τρέχουν να βοηθήσουν...επίσης υπάρχει μόνο μία πλατεία και ένα καφενείο...κατεβαίνεις ζαλισμένος , ρωτάς, σου δείχνουν οι κάτοικοι το σχολείο (σ.σ το οποίο δεν λειτουργεί παρα μόνο στις εκλογές, τα παιδιά πλέον δεν μένουν στο χωριό, δυστυχώς έχουν φύγει οι Νέοι για αναζήτηση εργασίας στις κοντινές πόλεις)....πας να δεις λοιπόν την κατάσταση του οικήματος , να επιθεωρήσεις αν είναι όντως κατάλληλο για εκλογές, οκ το βλέπεις αν θέλει καθάρισμα το λες εκεί ή στον Δήμο, ελέγχεις αν υπάρχουν παραβάν κλπ.....εδώ να πω ότι τις πιο πολλές φορές τα παραβάν τα έστησα εγώ, δεν ήταν έτοιμα. Διαμορφώνω τον χώρο, θρανία, καρέκλες, παραβάν , καθαρίζω και μόνος μου όταν χρειάζεται ............
Αυτά Παρασκευή....γιατί Σάββατο πρέπει να παώ να μου δώσουν σάκο με εκλογικό Υλικό......οκ μέχρι εδώ? Ωραία
Συνεχίζω λοιπόν, φεύγω γιατί εκεί δεν υπάρχει κατάλυμα, άρα ξανά οδήγηση , χιλιόμετρα μέχρι την κοντινή περιοχή που έχω κλείσει κατάλυμα......π.χ. Από Πάτρα ξεκίνησα....οκ? είμαι ήδη σε υπερένταση μετά από τόσα χιλιόμετρα, κούραση....πρέπει να βρω να φάω....αλλά όχι οτιδήποτε, έχω εκλογές να διεξάγω πρέπει να προσέξω, δεν πρέπει να πάθω το παραμικρό....άγχος πολύ....αυτά πάω στο ξεονοδοχέιο και προσπαθώ να κοιμηθώ η ώρα είναι ήδη αργάμιση, νύχτωσε...αλλά που να κολλήσει ύπνος....σκέφτομαι ότι άυριο πρέπει να συντάξω τα βιβλία διαλογής....ντάνες τα ψηφοδέλτια....
Να συνεχίσω? οκ Συνεχίζω 
Σάββατο πρωί, 7:30 όρθιος , ο δήμος μου είπε ότι θα μου φέρουν σάκο και εκλογικό υλικό στο χωριό κατά τις 10:30....πρέπει να φύγω......ετοιμάζομαι, ξεκινάω πάλι οδήγηση και με το άγχος μην ξεχάσω να στρίψω στο μαντρί του τάδε.......μετά από αρκετή ώρα , φθάνω .....έρχεται και η/ο γραμματέας που μου δίνει ο Δήμος, τον ζήτησα δεν είχα φέρει μαζί μου, δεν έφθασαν τα χρήματα να κλείσω δίκλινο....παίρνω λοιπόν τον σάκο, εκλογικό υλικό, φακέλους, ψηφοδέλτια τα λεγόμενα σεντόνια αφού στις Δημοτικές-Περιφερειακές είναι τεράστια...αυτά όσοι τα βλέπετε έτοιμα την Κυριακή σε ντάνες και σας τα παραδίδουμε για να ψηφίσετε , τα φτιάχνω εγώ, άλλοτε μόνος άλλοτε με την γραμματέα.....Εφορευτική συνήθως δεν υπάρχει....αυτά πρέπει το Σάββατο να είναι έτοιμα αλλιώς εκλογές ομαλά δεν γίνονται...Φτιάχνω κάλπη, ήτοι την καθαρίζω , συνήθως είναι μες την σκόνη.....αυτά το Σάββατο μέχρι αργάμιση...μπορεί και πιο αργά.....
Μαντέψτε τι κάνω? ναι ξαναφεύγω από το χωριό και πάω πίσω στο ξενοδοχείο....(σ.σ. το μαντρί τώρα το έχω μάθει απέξω δεν τη ξαναπατάω ......Αυτά , για ύπνο και φαγητό μην σας πω , ξηρά τροφή, και μάτια ανοικτά όλη την νύχτα...ήδη έχω αρχίσει και έχω πόνους στην μέση, όταν έφτιαχνα τα ψηφοδέλτια σε ντάνες, ομοιάζει με σιδέρωμα ρούχων.....ναι ναι....τόσο δύσκολο, όσο και αν σας φαίνεται εύκολο, αυτό διαρκεί 3 ωρες, πρέπει να φτιάξω και για Δημοτικές και για Περιφερειακές......όποιος το θεωρήσει εύκολο τον προκαλώ να έρθει να με βοηθήσει....500 ψηφοφόρους , 500 ντάνες.....
Λοιπόν Φθάνει Κυριακή...ναι ναι ξύπνημα στις 4:35.....γιατί? μα θέλω πάνω από ώρα να φθάσω στο τμήμα.....ξεκινάω.....είμαι με πολύ άγχος μη χαλάσει το αυτοκίνητο, πρέπει δε μόλις φθάσω να πάρω Έφορο και Αστυνομία.....
Φθάνω όλα καλά, ετοιμάζω πάλι, επιθεωρώ τα πάντα, ώρα 6:45 έρχεται ο/η Γραμματέας και καταφθάνουν και οι Κομματικοί Αντιπρόσωποι, εδώ αρχίζουμε με διαλόγους και ερμηνεία περί εκλογικής διαδικασίας.....ώρα 6:59 παίρνω επιτέλους Έφορο και Αστυνομία λέω το τάδε Εκλογικό τμήμα είναι έτοιμο και όλα καλά.ουφ....ξεκινάμε......για να ξέρετε από την ώρα που ξύπνησα μέχρι να παραδώσω σε Πρωτοδικείο κλπ όπως σας περιέγραψα.......δεν ξεκουράζομαι καθόλου....υπήρξαν φορές που πέρα από καφέ δεν έφαγα καν.....εκτός και αν έχω τμήμα μικρό με κάτω από 200 άτομα και η διαδικασία είναι πιο αργή....αλλιώς να ξέρετε η διαδικασία δεν σταματά ούτε δευτερόλεπτο...ο κόσμος έρχεται ανά πάσα στιγμή άλλοτε ανά 30αδες άλλοτε ανά 5αδες........αυτά μέχρι να κλείσω κάλπη, να καταμετρήσω, να αριθμήσω, να ανοίξω, να μεταφέρω σε τηλεγραφήματα τα αποτελέσματα, να τα περάσω στα βιβλία ναι όλα και Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και για Περιφέρεια το ίδιο κλπ...επίσης να μαζέψω μετά το πέρας το τμήμα, να καθαρίσω, να τα βάλω σε σακούλες σκουπιδιών κλπ.............να ΕΤΟΙΜΑΣΩ τα βιβλία όπου τα φτιάχνουμε σε μικρότερα βιβλία και έτσι πρέπει να τα παραδώσουμε Πρώτα Πρωτοδικείο, μετά Στον Δήμο, Μετά στην Περιφέρεια κλπ......όταν έχει τελειώσει όλο αυτό είναι 6 τα ξημερώματα Δευτέρας......και ναι δεν έχω πάει τουαλέτα, δεν έχω φάει....δεν εχω βγάλει τα ρούχα που φοράω........τα παπούτσια...........
Αυτά που περιέγραψα είναι κατ' ελάχιστον τι κάνουμε ως Δικαστικοί Αντιπρόσωποι............ναι μας Αρέσει, ναι είναι Χρέος μας, ναι θα το κάνουμε γιατί είναι Τιμητικό......αλλά δεν έχουμε χρήματα, και αυτά που μας δίνουν δεν φθάνουν...........αν χρειαστεί να παραμείνω 12 μέρες εκεί πως θα την βγάλω? Αν δεν έχω αυτοκίνητο? Να τονίσω ότι η κούραση και ο κόπος έιναι το ίδιο ακόμα και αν παω στην πόλη μου απλά θα γλιτώσω το χιλιομετρικό.......
Ελπίζω να έδωσα καλές πληροφορίες και να μην σας κούρασα....και ελπίζω τώρα ο κόσμος να κατάλαβε ότι δεν κάθομαι σε μία καρέκλα να σφραγίζω έναν φάκελο...τρέμει η ψυχή μου μέχρι να τελειώσει όλο αυτό.....εγώ έχω την ευθύνη, εγώ φέρω το βάρος......εγώ πρέπει να ξέρω δεκάδες εγκυκλίους για την εκλογική διαδικασία, δεν είναι μία κάλπη, ένα παραβάν, μία σφραγίδα, ένας φάκελος.....

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΠΩΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΒΕΛΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤE ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΕΝΝΟΟΥΜE ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ. ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΤΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΑΣ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΚΡΙΤΗΣ.

ΕΚΤ: H Ελλάδα θα έλθει αντιμέτωπη με δημοσιονομικά κενά

«Θα πρέπει να παρατείνει μέτρα που λήγουν»

ΕΚΤ: H Ελλάδα θα έλθει αντιμέτωπη με δημοσιονομικά κενά

ΕΚΤ: H Ελλάδα θα έλθει αντιμέτωπη με δημοσιονομικά κενά
Την προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα έλθει αντιμέτωπη με δημοσιονομικά κενά τα επόμενα έτη και ενδεχομένως να πρέπει να παρατείνει λήγοντα μέτρα για να τα καλύψει εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μηνιαίο οικονομικό της δελτίο (Monthly Bulletin -June). Η αναφορά αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δηλώνουν πως στις φθινοπωρινές διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα επιδιωχθεί η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και η μείωση της αυξημένης φορολόγησης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ειδικότερα, στην έκθεση της ΕΚΤ υπογραμμίζεται πως σύμφωνα με τον ορισμό του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της τρόικας για το έλλειμμα -που δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος στήριξης των ελληνικών τραπεζών- η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ το 2013 υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο του προγράμματος για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σε όρους πρωτογενούς αποτελέσματος.

Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρει πως το πρωτογενές και συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2013 «δεν ήταν εξίσου ικανοποιητικά» (-8,7% και -12,7% του ΑΕΠ αντίστοιχα), αντανακλώντας πρωτίστως το μεγάλο κόστος της παροχής στήριξης προς τον χρηματοπιστωτικό τομέα (10,6% του ΑΕΠ).

Στο ίδιο πλαίσιο η ΕΚΤ σημειώνει πως αν και κατά την τελευταία αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας προκύπτει πως η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ το 2014, ωστόσο υπάρχουν δημοσιονομικά κενά για τα επόμενα έτη, ενώ για τις χρονιές αυτές προβλέπονται πιο φιλόδοξοι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα (3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016).

«Στο πρόσφατα επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να επιτύχει αυτούς τους στόχους και να παρατείνει λήγοντα μέτρα αν είναι απαραίτητο», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της ΕΚΤ. Πρέπει να σημειωθεί πως ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε την Πέμπτη πως το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για επέκταση της έκτακτης εισφορά αλληλεγγύης έως το 2016.

Σημειώνεται πως μετά την συνάντηση που είχαν μεσοβδόμαδα στην Φρανκφούρτη ο Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κύκλοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισήμαιναν πως η ΕΚΤ αναγνωρίζει την πρόοδο στα δημόσια οικονομικά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς και για τη μείωση του δημόσιου τομέα και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς του.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;

Πώς οι 4 μονάδες μπορoύν να γίνουν 10!

Πώς οι 4 μονάδες μπορoύν να γίνουν 10!
03.06.2014
Από τη βραδιά των εκλογών και μετά η καθημερινή πολιτική επικαιρότητα βομβαρδίζεται από φημολογίες σχετικά με ανασχηματισμό, κυβερνητικές διαρροές για φορολογικές ελαφρύνσεις, σκέψεις για αλλαγή εκλογικού νόμου και άλλα τέτοια. Είναι εμφανές ότι το μη αναμενόμενο από τη μεριά της κυβερνητικής πλειοψηφίας αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτέλεσε την απαρχή σειράς διεργασιών ώστε να αντιμετωπισθεί η τάση της κοινωνίας να εμπιστευθεί (!) τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, ειδικά όσον αφορά τη Ν.Δ., όλες οι κινήσεις-σκέψεις μάς οδηγούν σχεδόν με βεβαιότητα στο γεγονός ότι οι μελλούμενες ενέργειες μάλλον θα είναι προς τη λάθος, για την κοινωνία, κατεύθυνση. Ποιες θα ήταν οι ενέργειες που θα έκαναν την -ακόμα αντιμετωπίσιμη- υστέρηση των τεσσάρων μονάδων να μετατραπεί σε χάσμα διψήφιας διαφοράς;

1. Να ενδυναμωθεί έτι περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ (η ΕΛΙΑ ή ό,τι άλλο - τα πολλά ονόματα σε άλλο παραπέμπουν...) και να υποταχθεί η ηγεσία της κυβέρνησης ακόμα πιο πολύ στον κ. Βενιζέλο.

2. Να περιμαζέψει διάφορα αποκαΐδια κεντροαριστερών διαλυμένων ή αποδυναμωμένων κομματιδίων στο πλαίσιο μιας -πέραν κάθε λογικής- συστράτευσης.

3. Να συνεχίσει την ανάλγητη φορολογική και εντελώς μη αναπτυξιακή πολιτική.

4. Να προχωρήσει σε νέα μέτρα, τα οποία ρητώς αρνήθηκε ο κ. Σαμαράς προεκλογικά, αλλά ρητώς διευκρίνισε μετεκλογικά ο κ. Σόιμπλε.

5. Να συνεχίσει να εξυπηρετεί κάθε είδους συμφέροντα, ντόπια ή εισαγόμενα, μεταμφιεσμένα σε «επενδυτές», αγνοώντας επιδεικτικά το περιβάλλον που δημιουργεί για τις επόμενες γενεές.

6. Να αγνοεί μέτρα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα, αλλά θα δώσουν και έναυσμα για αναπτυξιακές κινήσεις στον μέσο Ελληνα επιχειρηματία. Γιατί -ας μη γελιόμαστε- μόνο ο Ελληνας επιχειρηματίας μπορεί να αντιμετωπίσει και να τιθασεύσει το τέρας της ανεργίας.

7. Να μη βοηθήσει τους εξουθενωμένους επαγγελματίες, που δεν έχουν ακόμα διαβεί τα όρια της συνέπειας, να παραμείνουν νόμιμοι και να μπορέσουν με ευνοϊκούς όρους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. (Γιατί δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις δίνεται η παραμικρή δυνατότητα για κάτι τέτοιο.)

8. Να μη δώσει σαφείς οδηγίες στις τράπεζες να παράσχουν ρευστότητα στην αγορά, γιατί η ταμειακή ασφυξία μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση.

9. Να μη σταματήσει κάθε σκέψη και ιδέα για αλλαγές εκλογικών νόμων και άλλα τέτοια, που θυμίζουν περισσότερο νηπιαγωγείο και παιδάκια που κινδυνεύουν να τους πάρουν την μπάλα, παρά σοβαρή κυβέρνηση.

10. Να συνεχίσει να πλήττει τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

11. Να μην αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τους κινδύνους που αναπτύσσονται ταχύτατα στις ευαίσθητες, γεωγραφικά, περιοχές μας.

12. Να κινείται με μοναδικό γνώμονα την παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας. (Αυτή η στρατηγική, από μόνη της, ποτέ δεν είχε ευνοϊκά αποτελέσματα.)

Και, τέλος, να αποφύγει να κάνει ένα ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ και όχι κουτοπόνηρο μικροκομματικό γενικό σάλπισμα-μεγάλωμα ξανά της παράταξης. Γιατί αλλιώς θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Και δεν της πρέπει. Γιατί η Κεντροδεξιά έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της και ουσιαστικό συνεκτικό κρίκο. Καλό θα ήταν η σημερινή ηγεσία να προσπαθήσει, έστω και τώρα, να αποφύγει να βάλει την ταφόπλακα στο υγιέστερο κομμάτι του Ελληνισμού!

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ

Ποσοτική χαλάρωση και έκδοση ευρωομολόγου ζήτησε ο Κ. Μιχαλος

Για την τόνωση της ρευστότητας στην ΕΕ

Ποσοτική χαλάρωση και έκδοση ευρωομολόγου ζήτησε ο Κ. Μιχαλος



Στην ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε αναπτυξιακές πολιτικές και να λάβει μέτρα αύξησης της ρευστότητας αναφέρθηκε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρο της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε συνέδριο για την ενιαία αγορά της Ε.Ε.
  Ο κ. Μίχαλος υποστήριξε πως η ενιαία αγορά οφείλει να ανταποκριθεί σε μια διπλή πρόκληση, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να αναπτυχθεί στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και στην αποκατάσταση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επιχειρήσεων.
«Οι στόχοι αυτοί είναι αλληλένδετοι. Η ανταγωνιστικότητα για την Ευρώπη δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αλλά προϋπόθεση και μέσο για τη διατήρηση του κοινωνικού της προσώπου», είπε ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ, προσθέτοντας ότι η έκβαση αυτής της προσπάθειας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιβίωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως το γνωρίζουμε μέχρι τώρα.
Στο σημείο αυτό ο κ. Μίχαλος ζήτησε απομάκρυνση από το δόγμα της σκληρής λιτότητας που επικράτησε τα τελευταία χρόνια. «Στόχος κάθε πολιτικής, στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς, πρέπει να είναι η οριστική έξοδος από την ύφεση και τη στασιμότητα, η αναθέρμανση των οικονομιών της Περιφέρειας και η αντιμετώπιση της ανεργίας», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «είναι πλέον μονόδρομος η εφαρμογή μιας επεκτατικότερης πολιτικής στην ευρωζώνη, με τη μείωση των επιτοκίων και με μέτρα για την αύξηση της ρευστότητας».
Ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ τόνισε τέλος ότι θα πρέπει να προχωρήσουν τα σχέδια για κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης, με προγράμματα αγοράς τίτλων από τη δευτερογενή αγορά, αλλά και να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για την αμοιβαιοποίηση του χρέους εντός της ευρωζώνης, με τη μορφή της έκδοσης ευρωομολόγου.


Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ!

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"