ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Παυλόπουλος: Απαράδεκτη η επίθεση Βενιζέλου στη δικαιοσύνη

Παυλόπουλος: Απαράδεκτη η επίθεση Βενιζέλου στη δικαιοσύνη


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα που έχει προκύψει με την δικογραφία των υποβρυχίων στη Βουλή.

«Η επίθεση κατά της δικαιοσύνης από την πλευρά του κ. Βενιζέλου είναι απαράδεκτη. Τα βάζει ο κ. Βενιζέλος με όλη την Ελληνική δικαιοσύνη, επειδή κατά τη γνώμη τους σε αυτή τη συγκυρία έπραξε εκείνο το οποίο όταν ο κ. Βενιζέλος βρισκόταν στην κυβέρνηση με τον κ. Παπανδρέου, κατηγορούσε ότι δεν έπραξε;», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.

«Η δικαιοσύνη, δεν μπορούσε παρά να κάνει, αυτό το οποίο έκανε. Από τη στιγμή που ετέθη το ζήτημα της όποιας ευθύνης οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου, μέλους της κυβέρνησης, ο δικαστής οφείλει αμελλητί να στείλει την υπόθεση στη Βουλή», σχολίασε αρχικά ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Η πρακτική που χρόνια τώρα ακολουθεί η δικαιοσύνη είναι αυτή. Η κ. Παπανδρέου έκανε καλά τη δουλειά της. Αν δεν το έκανε η κ. Παπανδρέου, τότε ευκόλως θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι κουκουλώνει την υπόθεση».

Πατήστε εδώ και ακούστε όσα είπε στον realfm 97,8 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ!

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ;

Οργή από το ΠΑΣΟΚ

«Ανύπαρκτο θέμα» για την κυβέρνηση η δικογραφία για τα υποβρύχια

«Ανύπαρκτο θέμα» για την κυβέρνηση η δικογραφία για τα υποβρύχια
Συνεχίζεται η αναταραχή που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι την ημέρα που έληξαν οι εργασίες της Ολομέλειας, διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ευ.Βενιζέλου και του Γ.Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η Σ.Βούλτεψη έκανε λόγο για «ανύπαρκτο θέμα», ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά να ελεγχθούν οι εισαγγελείς που σχημάτισαν τη δικογραφία.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακινεί το θέμα με τη δικογραφία για τα υποβρύχια για λόγους αποπροσανατολισμού.

Σύμφωνα με την ίδια, «ο λόγος που το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερινή επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού, η οποία στρώνει το έδαφος για επενδύσεις στη χώρα» καθώς επίσης «οι 53 αμφισβητήσεις που δέχτηκε ο κ. Τσίπρας από μέλη του κόμματός του».

Η κ. Βούλτεψη επέμεινε ότι «οι δικογραφίες ήρθαν στη Βουλή αφού είχε αποφασισθεί το κλείσιμό της», ενώ σημείωσε ότι το μόνο αδίκημα που μπορεί να παραγραφεί με το κλείσιμο της Βουλής είναι αυτό της «απιστίας» καθώς τα υπόλοιπα που αναφέρονται στη δικογραφία έχουν 20ετή παραγραφή.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, παρά μόνο τα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ η Βουλή έχει ήδη αποφανθεί για το θέμα, αφού έχει απορρίψει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Αιχμές ΠΑΣΟΚ
κατά εισαγγελέων

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ στρέφεται τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κατά των εισαγγελέων που σχημάτισαν τη δικογραφία, ζητώντας τον έλεγχό τους από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στην αναφορά των εισαγγελέων στο παραπεμπτικό ότι διενήργησαν προκαταρκτική έρευνα από την οποία προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης υπουργών-μελών της κυβέρνησης και ως εκ τούτου η υπόθεση πήρε το δρόμο προς τη Βουλή.

Στην αντίδρασή της η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει: «Το μόνο που μπορεί να κάνει η εισαγγελία είναι να διαβιβάσει στη Βουλή τα ίδια τα πρακτικά της "από υπηρεσιακό καθήκον" και "χωρίς αξιολόγηση του περιεχομένου", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο του  κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή.

»Επρόκειτο για μια παιδαριώδη επικοινωνιακή κίνηση κατά παραβίαση του Συντάγματος. Καμία εισαγγελική αρχή δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση ή πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολόγηση.

»Η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είμαστε βέβαιοι ότι θα ελέγξει όλη αυτή την αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων προς κομματική χρήση».

Μετά την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγας επανήλθε και πάλι στρεφόμενος κατά των εισαγγελέων.

Έκανε λόγο για «απαράδεκτη νομικά» ενέργεια των εισαγγελικών αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, τονίζοντας μάλιστα ότι «αυτό δημιουργεί πολιτικό ζήτημα».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «λάθος την διαδικασία τουλάχιστον ως προς τις διατυπώσεις», ενώ δεν έκρυψε την δυσφορία που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι θα ζητηθούν διευκρινίσεις από τους εισαγγελείς.
Όπως είπε στην συνομιλία του με τους δημοσιογράφους «ο Βενιζέλος δεν θα τα αφήσει έτσι».

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ; ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"