ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:Ποιοι θα χάσουν τα ακίνητά τους ως αγνώστου ιδιοκτήτη

Ποιοι θα χάσουν τα ακίνητά τους


Διακόσιες χιλιάδες ακίνητα θα αρχίσουν να περιέρχονται στην κυριότητα του Δημοσίου από το 2015, καθώς δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο. Πρόκειται για τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» η κτηματογράφηση των οποίων ξεκίνησε την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, από τις 7 Ιουλίου ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την νέα φάση κτηματογράφησης για περιοχές σε Κοζάνη, Αργολίδα και Αρκαδία. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν τα προγράμματα κτηματογράφησης για περιοχές των Τρικάλων και της Πέλλας.

Όπως προβλέπεται από τον νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο-η συνολική προθεσμία είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μια περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 για τους κατοίκους εξωτερικού, για τα παλαιά προγράμματα-θα περιέρχονται στο Δημόσιο.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να επανακτήσουν το ακίνητο. Για τα προγράμματα κτηματογράφησης που ξεκίνησαν από το 2008 και εντεύθεν η χρονική προθεσμία για τις δηλώσεις είναι πέντε χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού και επτά χρόνια για όσους ζουν μόνιμα εκτός Ελλάδας.

Τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στα «παλαιά προγράμματα» σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου ανέρχονται σε 200.000. Ειδικότερα, 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια και 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα. Όπως διευκρινίζουν πηγές του Κτηματολογίου, μέχρι στιγμής έχει γίνει αίτηση για διόρθωση για 30.000 περιπτώσεις ακινήτων, η οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί.

Από το 2015 κινδυνεύουν άμεσα ακίνητα σε 20 περιοχές, ενώ από το 2016 (και το 2018 για τους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού ) μπαίνουν στην «κόκκινη ζώνη» άλλες 92 περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, και οκτώ περιοχές στην Αττική και οκτώ περιοχές στην Θεσσαλονίκη. Η λίστα περιλαμβάνει και πόλεις όπως η Πάτρα, η Καλαμάτα και η Νέα Αγχίαλος, αλλά και νησιά όπως η Πάτμος, η Σίφνος και η Σύρος.

ΠΗΓΗ: Τα Νέα

Το σχολιο μου:
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ

Λι Κετσιάνγκ: Η ελληνοκινεζική συνεργασία παράγει απτά αποτελέσματα

Επίσκεψη στην Cosco

Λι Κετσιάνγκ: Η ελληνοκινεζική συνεργασία παράγει απτά αποτελέσματα

Λι Κετσιάνγκ: Η ελληνοκινεζική συνεργασία παράγει απτά αποτελέσματα
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Cosco πραγματοποίησαν ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και ο Αντ.Σαμαράς.

Οι δύο πρωθυπουργοί εγκαινίασαν το τρένο που θα μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινεζικά προϊόντα από τις εγκαταστάσεις της Cosco, μέσω του δικτύου του ΟΣΕ, στην ενδοχώρα της Ευρώπης.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της κινεζικής εταιρίας για τα πλάνα ανάπτυξης του λιμανιού ως διαμετακομιστικού κέντρου για την προώθηση των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Ευρώπη.

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός ανάφερε: «Ο Πειραιάς τα τελευταία χρόνια κατακτά τη θέση του σαν βασική πύλη εισόδου από την Ασία. Η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο δίνει μία νέα προοπτική για τη χώρα την οποία ήδη αξιοποιούν μεγάλες εταιρίες όπως η ΖΤΕ, η Sony, η Hewlet.

»H εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων αποδεικνύει τα πλεονεκτήματα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας. Όπως διαπιστώσατε, οι δυνατότητες μεγαλύτερης ανάπτυξης είναι τεράστιες. Δημιουργούνται δυνατότητες για την επόμενη γενιά σημαντικών επενδύσεων και εννοούμε όχι μόνον τη μεταφορά εμπορευμάτων αλλά και την ανάπτυξη κλάδων όπως είναι η κρουαζιέρα και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

»Η αύξηση των επενδύσεων οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης και αναβάθμιση της Ελλάδας στην περιοχή. Παράλληλα, η Κίνα αυξάνει τη ζήτηση ναυτιλιακών υπηρεσιών. Η Ελλάδα ως μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη διακινεί μεγάλο μέρος της κινεζικής παραγωγής και είναι ο μεγαλύτερος πελάτης των κινεζικών ναυπηγείων».

Ο Κινέζος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά και ανέφερε: «Αρχικά επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη που είναι η υπερηφάνεια και το σύμβολο της Ελλάδας και μετά το λιμάνι του Πειραιά που αποδεικνύει την προοπτική και τη δυνατότητα της συνεργασίας των δύο χωρών.

»Επισκεφθήκαμε το συντονιστικό κέντρο και ακούσαμε τον σχεδιασμό της Cosco και εγκαινιάσαμε το πρώτο τρένο που θα μεταφέρει εμπορεύματα στην ανατολική Ευρώπη. Το έργο έχει δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας και ανταγωνίζεται κάθε ξένο σταθμό διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

»Αποδεικνύει αυτό ότι η ελληνοκινεζική συνεργασία παράγει απτά αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να διερευνήσουμε τις μελλοντικές δυνατότητες. Το λιμάνι του Πειραιά μπορεί να γίνει πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη. Η Κίνα και η Ευρώπη είναι οι μεγαλύτεροι εταίροι. Το 80% μεταφέρονται από θαλάσσης. Το λιμάνι έχει μειώσει το κόστος και τη διάρκεια μεταφοράς των εμπορευμάτων κατά 7- 11 ημέρες.

»Ευχόμαστε ότι με κοινή προσπάθεια θα κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα πιο ανταγωνιστικά του κόσμου και να συμμετάσχουμε στη οικοδόμηση και συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου από το λιμάνι μέχρι την ενδοχώρα της Ευρώπης ώστε να μειώσουμε τον χρόνο μεταφορά κατά μία έως δύο ημέρες. Η ελληνοκινεζική συνεργασία ευνοεί την ευημερία στην Ευρώπη και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Μετά την επίσκεψη στην COSCO, οι δύο ηγέτες θα παραστούν στο «Ελληνοκινεζικό Συνέδριο για τη Θαλάσσια Συνεργασία».

Στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κινέζου πρωθυπουργού στο οποίο θα παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις 4 το απόγευμα ο Λι Κετσιάνγκ θα επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στις 5 το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα τον υποδεχθούν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Στις 9 το πρωί του Σαββάτου ο κινέζος πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης. Στη συνέχεια (10 π.μ.) θα ξεναγηθεί, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά και την σύζυγό του Γεωργία Σαμαρά, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η επίσκεψη του Λι Κετσιάνγκ στην Κρήτη θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, τα οποία θα τελέσει στις 11 το πρωί ο Αντ.Σαμαράς.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"