ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο Β.Παπαγεωργόπουλος


Για την υπεξαίρεση «μαμούθ»

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο Β.Παπαγεωργόπουλος

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο Β.Παπαγεωργόπουλος
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο -κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου- για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία, πράξη που επισύρει ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης (10 έως 20 έτη).

Το πρωτόδικο δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση δια παραλείψεως.

Στο άκουσμα της απόφασης, ο τέως δήμαρχος, απευθυνόμενος προς την έδρα σχολίασε: «Είναι λάθος».

Ένοχος, κατά πλειοψηφία (3-2) για το ίδιο αδίκημα, δηλαδή της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση και επιπλέον για την πράξη της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (πλημμέλημα) κρίθηκε, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που, όπως ο τέως δήμαρχος, πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Μ. Λεμούσιας έκανε λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία του», τονίζοντας προς τους δικαστές ότι έκαναν «ένα τεράστιο λάθος».

Εξάλλου, την ομόφωνη ενοχή για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις, αποφάσισε το δικαστήριο για τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, τον τρίτο καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη και μόνο που αποδέχθηκε την υπεξαίρεση, που προσδιορίστηκε στο ποσό των 17,9 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ένοχοι, για το πλημμέλημα ότι παρέλειψαν να ελέγξουν τον υφιστάμενό τους κρίθηκαν οι δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θωμάς Γκόλας και Γιώργος Γκαϊδατζής, που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί αντιστοίχως σε ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Ακολούθως, ο εισαγγελέας της έδρας, αγορεύοντας επί του αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης για τη χορήγηση ελαφρυντικών, εισηγήθηκε την μη αναγνώρισή τους στους Β. Παπαγεωργόπουλο, Μ. Λεμούσια και Π. Σαξώνη (είχαν ζητήσει κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς).
Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη για να αποφασίσει για τη χορήγηση των ελαφρυντικών και να εκδώσει τις τελικές ποινές.  
πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ρωσία εξετάζει «στοχευμένα πλήγματα» στην Ουκρανία

Η Ρωσία εξετάζει «στοχευμένα πλήγματα» στην Ουκρανία


Η Ρωσία εξετάζει «στοχευμένα πλήγματα» στην Ουκρανία
Η Ρωσία εξετάζει «στοχευμένα πλήγματα» στην Ουκρανία
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο «στοχευμένων πληγμάτων» επί του ουκρανικού εδάφους μετά την πτώση οβίδας σε ρωσικό χωριό της ρωσο-ουκρανικής μεθορίου, με έναν νεκρό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant που επικαλείται πηγή του Κρεμλίνου.
«Η υπομονή μας έχει όρια», διαρρέει το Κρεμλίνο με αξιωματούχους να προσθέτουν ότι «δεν θα πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, αλλά αποκλειστικά για στοιχευμένα πλήγματα εναντίον θέσεων από τις οποίες προέρχονται τα πυρά προς το ρωσικό έδαφος».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η Μόσχα γνωρίζει ακριβώς από πού προέρχονται τα πυρά», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η Μόσχα προειδοποίησε χθες το Κίεβο ότι η πτώση της οβίδας σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες» , χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «επίθεση» εκ μέρους της Ουκρανίας.
«Στη Ρωσία, θεωρούμε αυτήν την πρόκληση ακόμη μία επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ουκρανίας. Αυτό το γεγονός δείχνει την εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, για τις οποίες την ευθύνη θα φέρει η Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι φέρει ευθύνη για την εκτόξευση της οβίδας που έπεσε στο ρωσικό έδαφος.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν βολές κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν ρίξαμε εμείς», δήλωσε ο Αντριι Λισένκο, εκπρόσωπος του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας.
Στην ιδέα μίας ρωσικής απάντησης στο χθεσινό περιστατικό αναφέρθηκε επίσης ο αντιπρόεδρος της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Γεβγκένι Μπουσμίν. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όπλα ακριβείας...για να καταστρέψουμε τα όπλα που εκτόξευσαν αυτήν την οβίδα».

πηγη: ενικος

9 όροι της τρόικας για μείωση του χρέους

9 όροι της τρόικας για μείωση του χρέους


Του ΘΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – Ανταπόκριση, Βρυξέλλες

To Εurogroup θέλει να δει τον μεγάλο όγκο των μεταρρυθμίσεων να έχει προγραμματιστεί, το δημοσιονομικό κενό να έχει καλυφθεί και όλα τα μεγάλα ζητήματα να έχουν κλείσει προτού ξεκινήσει τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ισχυρή πολιτική βούληση το φθινόπωρο, προτού ανοίξει ο δρόμος για τις συζητήσεις, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η τρόικα σκοπεύει από τώρα να πιάσει το νήμα του ελέγχου και να ανοίξει κεφάλαιο προς κεφάλαιο τις εκκρεμότητες, όχι μόνο τα προαπαιτούμενα (milestones) για την εκταμίευση των δόσεων.

Ουσιαστικά, οι δανειστές θέτουν ως όρο για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το χρέος την εκπλήρωση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρέχοντος μνημονίου.

Αυτό αποκαλύπτουν στην «R» Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, οι οποίοι προσδιορίζουν την ατζέντα του ελέγχου της τρόικας, που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, στα εξής 9 σημεία:


Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

ΠΗΓΗ:REAL

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ; ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ. ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ.

Πόρισμα-φωτιά για τη διόγκωση του ελλείμματος

Πόρισμα-φωτιά για τη διόγκωση του ελλείμματος


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΗ

Συγκλονιστικές καταγγελίες για μεθοδεύσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του μνημονίου, περιλαμβάνει το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών Αθηνών για την παρ’ ολίγον ξεχασμένη υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Το έγγραφο, που αποκαλύπτει στο σύνολό του η Realnews, περιγράφει με σαφήνεια τον πραξικοπηματικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ ώστε το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα να υπερδιπλασιαστεί.

Με το βούλευμα, που εκδόθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη, στις 10 Ιουλίου, το Συμβούλιο των Εφετών ανοίγει ξανά την υπόθεση διερεύνησης της αναθεώρησης του ελλείμματος στο 15,4%, καλώντας ξανά τον Α. Γεωργίου να καταθέσει ως κατηγορούμενος.

Η απόφαση αυτή ακυρώνει την πρόταση του αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Κούτρα, που είχε απαλλάξει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ από τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου «υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, καθώς επίσης και της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, δημιουργεί νέα εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε μέχρι στιγμής η Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως η ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη, που χειρίστηκε την υπόθεση, διώκεται πειθαρχικά και έχει ήδη καταδικαστεί με στέρηση αποδοχών ενός μήνα, ποινή όμως που ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Δικαστών ζήτησε να γίνει πολύ πιο αυστηρή.


Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews.

ΠΗΓΗ: REAL

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"