ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Μητσοτάκης: Περικοπή χρηματοδότησης σε ΝΠΔΔ που δεν απογράφονται

Παρεκκλίσεις από το ενιαίο μισθολόγιο

Μητσοτάκης: Περικοπή χρηματοδότησης σε ΝΠΔΔ που δεν απογράφονται

Μητσοτάκης: Περικοπή χρηματοδότησης σε ΝΠΔΔ που δεν απογράφονται
Περικοπή της χρηματοδότησης προς τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που αρνούνται να κάνουν απογραφή του προσωπικού και της μισθοδοσίας τους προανήγγειλε την Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του στον ANT1, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι φορείς που προέρχονται από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι επιχειρήσεις ύδρευσης και άρδευσης και υπάρχουν παρεκκλίσεις από τις αμοιβές του ενιαίου μισθολογίου.

«Αν σε κάποιο ΝΠΔΔ δεν απογραφούν οι υπάλληλοί του, να ξέρουμε πόσο πληρώνονται, θα υπάρξουν πρόστιμα» πρόσθεσε.

Επίσης, κατηγόρησε την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι καλύπτει την παρανομία επειδή αντέδρασε στον έλεγχο δημοτικών επιχειρήσεων για τη μετατροπή συμβάσεων υπάλληλων σε αορίστου χρόνου.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας, ενώ υπολόγισε σε περίπου 2.000 τους υπαλλήλους που θα απολυθούν μετά την τελεσιδικία δικαστικών αποφάσεων. Επανέλαβε, ακόμα, ότι από το 2015 «δεν θα υπάρχει απόλυση» στο Δημόσιο.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υποστήριξε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι οι φοροελαφρύνσεις και έφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης όπου ο υψηλός συντελεστής δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Τέλος, πρότεινε στην αναθεώρηση του Συντάγματος να αποσυνδεθεί η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ενώ υποστήριξε πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"