ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Σε 100 δόσεις η αποπληρωμή οφειλών σε εφορία-ταμεία

Σε 100 δόσεις η αποπληρωμή οφειλών σε εφορία-ταμεία

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Σε ανοικτή γραμμή με την τρόικα βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων που θα περιλαμβάνονται στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το φθινόπωρο. Η Realnews αποκαλύπτει το τελικό σχέδιο που έχει σταλεί προς έγκριση στους εκπροσώπους των δανειστών, το οποίο προβλέπει ότι η πλειονότητα των οφειλετών θα ενταχθεί σε ρύθμιση 100 δόσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία και -όπως όλα δείχνουν- έχουν καταφέρει να πείσουν την τρόικα για την πλήρη αποτυχία τόσο της ρύθμισης οφειλών της «νέας αρχής», όσο και της «πάγιας ρύθμισης», μέσω αποστολής όλων των απαιτούμενων στοιχείων που πιστοποιούν το οικονομικό αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην υιοθέτηση ευνοϊκότερης ρύθμισης οφειλών τόσο για την εφορία, όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία, υπό την πίεση της έλλειψης ρευστότητας και του μειωμένου τζίρου των επιχειρήσεων. Για την κατάρτιση του σχεδίου που θα εφαρμοστεί έχει χρησιμοποιηθεί ως «οδηγός» η λίστα των οφειλετών του ΙΚΑ. Ειδικότερα για τα ταμεία προβλέπεται η κατηγοριοποίηση των οφειλετών και η αποπληρωμή σε 100 δόσεις ληξιπρόθεσμων χρεών που δεν ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ. Το πλαίσιο της πρότασης του υπουργείου δεν θα ξεφεύγει από την «ουσία» της σημερινής ρύθμισης οφειλών, απλά θα δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους οφειλέτες. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

πηγη : Real.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"