ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Αυτόφωρο τέλος για χρέη προς το Δημόσιο;

Αυτόφωρο τέλος για χρέη προς το Δημόσιο


Προς αλλαγή οδεύει μία διάταξη που ψηφίστηκε το 1990 από τον τότε υπουργό Οικονομικών της οικουμενικής κυβέρνησης Γεώργιο Αγαπητό και αποτελεί τον σύγχρονο εφιάλτη των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη, καθώς προβλέπει ποινικές κυρώσεις με Αυτόφωρο και φυλακή.

Αφορά όσους έχουν καθυστερήσει πάνω από 2 μήνες να πληρώσουν φορολογικές οφειλές ή δεν έχουν πληρώσει τρεις συνεχόμενες δόσεις χρεών στην Εφορία.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα των «Νέων» στόχος του υπουργείου Οικονομικών θα αποτελούν πλέον οι καραμπινάτοι φοροφυγάδες και όχι όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι.



Το θέμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποτελεί συναρμοδιότητα των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης και η διευθέτησή του θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο το οποίο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, περιθώριο αναβολών δεν υπάρχει καθώς αποτελεί μία από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και η τρόικα πιέζει για ριζικό επανακαθορισμό των ποινών από τις μικρές φορολογικές παραβάσεις ως τα εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Αν δεν υπάρξουν αλλαγές, καθώς πλήρης συμφωνία με την τρόικα ακόμη δεν έχει επέλθει, από τον επόμενο μήνα όσοι χρωστούν στην Εφορία, χωρίς όμως να βαρύνονται με πράξεις φοροδιαφυγής θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ως προς το ενδεχόμενο σύλληψής τους.

Θα συνεχίσουν βέβαια να απειλούνται με κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων (με βάση τις νέες διατάξεις για το ακατάσχετο των 1500 ευρώ μισθών, συντάξεων ή ενός καταθετικού λογαριασμού), αλλά δεν κινδυνεύουν με Αυτόφωρο.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"