ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΝΤ: Δεν θα γίνει διάσκεψη για το ελληνικό χρέος

«ΕΕ και Ελλάδα κρίνουν την σύνθεση της τρόικας»

ΔΝΤ: Δεν θα γίνει διάσκεψη για το ελληνικό χρέος

ΔΝΤ: Δεν θα γίνει διάσκεψη για το ελληνικό χρέος

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση το Νοέμβριο στην Ουάσινγκτον για το ελληνικό χρέος προχώρησε σήμερα Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η διατήρηση ή μη του σχήματος της τρόικας μετά την ολοκλήρωση της δανειακής στήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα είναι απόφαση των Ευρωπαίων.
Ερωτηθείς κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΔΝΤ εάν αληθεύουν δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξει σύνοδος για το ελληνικό χρέος το Νοέμβριο στην αμερικανική πρωτεύουσα με τη συμμετοχή του Ταμείου και της Ευρωζώνης ο Μάρεϊ το διέψευσε .
«Δεν είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει συνάντηση το Νοέμβριο για το ελληνικό χρέος» είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς εκ νέου «για το εάν το Ταμείο ζήτησε σύνοδο για το ελληνικό χρέος» απάντησε «δεν το γνωρίζω».
Σε ερώτηση ποια είναι η στρατηγική του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και εάν συγκαταλέγεται το «κούρεμα» στις διαθέσιμες επιλογές, ο Μάρεϊ αρκέσθηκε να δηλώσει πως υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο με τους ευρωπαίους εταίρους για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους που προβλέπει ότι θα παράσχουν οποιαδήποτε πρόσθετη ελάφρυνση απαιτηθεί για να επανέλθει το χρέος στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίζει να υλοποίει τις δεσμεύσεις του προγράμματος.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε πως η βιωσιμότητα του χρέους ελέγχεται σε κάθε αξιολόγηση του προγράμματος από την τρόικα και ότι θα εξετασθεί εκ νέου στην επόμενη επισκόπηση που θα αρχίσει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος είπε πως δεν έχει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης επί ελληνικού εδάφους ή για το εάν θα συμμετέχει στο κλιμάκιο του ΔΝΤ και ο Πόλ Τόμσεν. Ερωτηθείς εάν το γεγονός ότι η δανειακή στήριξη της Ελλάδας από την ΕΕ ολοκληρώνεται στο τέλος του 2014 θα επιδράσει στο σχήμα της τρόικας και ειδικά εάν θα οδηγήσει στην αυτόνομη παρουσία του ΔΝΤ ο Μάρει ανέφερε πως αυτό είναι μια πολιτική απόφαση της Ευρώπης που δεν επηρεάζει το Ταμείο.
«Δεν μπορώ να σας διαφωτίσω σχετικά με την τρόικα. Το Ταμείο έχει ένα πρόγραμμα με την Ελλάδα έως τις αρχές 2016. Επικεντρωνόμαστε στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε ανεξάρτητα από τη δομή και τη μορφή που θα έχει η τρόικα. Αυτό είναι κάτι που αφορά τους Έλληνες και ευρωπαίους πολιτικούς» είπε το στέλεχος του ΔΝΤ.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την ύπαρξη ενδεχόμενου δημοσιονομικού κενού στο ελληνικό πρόγραμμα την επομένη διετία, κάτι που φέρεται να εντοπίζει η πλευρά της ΕΕ, ο Μάρεϊ δεν επιβεβαίωσε, αλλά και δεν διέψευσε, σημειώνοντας πως το Ταμείο ζητά να διασφαλιστεί πως το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι πλήρως χρηματοδοτημένο.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΑΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΤΟ 2016 ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"