ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Για να δούμε λοιπόν πως έχει η πολιτική κατάσταση στην χώρα μας. Απο την μία ο Συριζα έχει σωστή στρατηγική θέση για το κούρεμα του συνολικού δημοσίου χρέους συμπεριλαμβανομένου επιτέλους αυτού που βρίσκεται στα χέρια των επισήμων πιστωτών της χώρας, κρατών κλπ, αλλά το πρόγραμμα του είναι μη σοβαρό γεμάτο αρνήσεις μεταρρυθμίσεων και χάιδεμα αυτιών, διαπνεόμενο απο σοσιαλκρατικίστικες εμμονές και άρνηση της αναγκαιότητας μείωσης του κράτους, ακόμη και αυτής της αυτονόητης για κάθε πολιτισμένη χώρα έννοιας της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας στον δημόσιο. Απο την άλλη έχουμε την κυβέρνηση που προσπαθεί κάποιες μεταρρυθμίσεις, χωρίς όμως την θέρμη που απαιτείται για τον περιορισμό του πελατειακού κράτους και του δημοσίου, κινούμενη παράλληλα στην αδιέξοδη γραμμή της μη διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και στην αποδοχή κάθε προκλητικής απαίτησης τους, χωρίς να τους πιέζει για μια δραστική λύση της βιωσιμότητας του χρέους με αποτέλεσμα, να συνεχίζεται το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας και η εγκληματικά αποτυχημένη οικονομική συνταγή τους. Συμπέρασμα το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο αυτήν την στιγμή δυστυχώς. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια σοβαρή πρόταση σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, βγαίνοντας από την θέση του δεδομένου παίκτη απαιτώντας κούρεμα χρέους 50%, αλλά παράλληλα αποφασίζοντας ραγδαία μείωση του κράτους, μείωση δραστική της φορολογίας, κλείσιμο οργανισμών και υπηρεσιών άχρηστων, απολύσεις τεμπέληδων, απατεώνων και βολεμένων, σύνδεση αμοιβής και παραγωγικότητας-αποδοτικότητας και βελτίωση μισθών  των αποδοτικών υπαλλήλων από το πλεόνασμα και μείωση μισθών των μη αποδοτικών, σταματώντας την οριζόντια και άδικη δημοσιονομική βαρβαρότητα, δίνοντας κίνητρα ισχυρά για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ώστε  να παραχθεί νέος πλούτος, με έμφαση στις εξαγωγές ανταγωνιστικών προϊόντων που θα στηρίζονται στην καινοτομία και την ποιότητα και όχι στην εγκληματική και αδιέξοδη μείωση μισθών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, με την αποτυχημένη κινεζοποίηση τους.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διαδηλώσεις για εκλογική αυτονομία

Tελεσίγραφο των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, αμετακίνητο το Πεκίνο

Tελεσίγραφο των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, αμετακίνητο το Πεκίνο
Ανυποχώρητοι στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, οι διαδηλωτές που ζητούν εκλογική αυτονομία της περιφέρειας έδωσαν τελεσίγραφο στην ηγεσία μέχρι την Τετάρτη να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και στον κυβέρνητη της πόλης, Λιουνγκ Τσουνγκ-Γινγκ, να παραιτηθεί. Ο Λιουνγκ κάλεσε τους διαδηλωτές να «σταματήσουν αμέσως» τις κινητοποιήσεις, διαμηνύοντας πως το Πεκίνο «δεν θα ανακαλέσει την απόφασή του». Την ανησυχία της εκφράζει η Βρετανία, προσεκτικές αποστάσεις κρατούν οι ΗΠΑ.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, το κίνημα Occupy Central έθεσε διορία μέχρι την 1η Οκτωβρίου στον κυβερνήτη της πόλης να θέσει σε κίνηση διαδικασίες για ενίσχυση της δημοκρατίας και να παραιτηθεί.

Η ανακοίνωση περιορίστηκε στο ότι θα ανακοινώσει «νέο σχέδιο κινητοποιήσεων πολιτικής ανυπακοής» την ίδια ημέρα. Οι διαμαρτυρίες, που είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι αλλά έχουν φτάσει στο ζενίθ τους την τελευταία εβδομάδα, γίνονται με καθιστικές διαμαρτυρίες που καταλαμβάνουν κεντρικούς δρόμους ή κυβερνητικά κτίρια.

Την Τετάρτη, 1η Οκτωβρίου, εορτάζεται στην Κίνα η Εθνική Ημέρα. Η αργία καθιστά πιθανότερη τη μεγαλύτερη προσέλευση διαδηλωτών στους δρόμους.

Το Χονγκ Κονγκ ανήκει, μετά την παράδοσή του από τη Βρετανία το 1997, στην κινεζική επικράτεια. Το καλοκαίρι, η κινεζική ηγεσία καθόρισε πώς θα γίνεται η ανάδειξη του ηγέτη της περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ στην κάλπη, από το 2017 κι έπειτα: Οι υποψήφιοι στις εκλογές θα πρέπει να έχουν πάρει πρώτα την έγκριση του Πεκίνου.

Ο αποκλεισμός των ελεύθερων υποψηφιοτήτων προκάλεσε οργή στο Χονγκ Κονγκ και πυροδότησε το ισχυρότερο κίνημα αντιδράσεων εναντίον της κινεζικής ηγεσίας από την παράδοση της πρώην βρετανικής αποικίας.

Το Πεκίνο «δεν θα ανακαλέσει την απόφασή του»

Ο ίδιος ο κυβερνήτης περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ κάλεσε τους διαδηλωτές να «σταματήσουν αμέσως τις κινητοποιήσεις», μεταφέροντας επίσης πως το Πεκίνο είναι αμετακίνητο. Ο κυβερνήτης Λιουνγκ, περιορισμένης δημοτικότητας στην περιφέρεια, ξεκαθάρισε επίσης πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί πριν την εκπνοή της θητείας του.

«Οι ιδρυτές του Occupy Central είχαν πει επανειλημμένα πως εάν το κίνημα τεθεί εκτός ελέγχου, θα το καλούσαν να σταματήσει» είπε, καλώντας τους «να τηρήσουν αυτήν τους την δέσμευση και να σταματήσουν αμέσως αυτήν την εκστρατεία».

«Η κεντρική κυβέρνηση» είπε, δηλαδή το Πεκίνο, «δεν θα ανακαλέσει την απόφασή της» σχετικά με το πλαίσιο της ανάδειξης του ηγέτη του Χονγκ Κονγκ από την κάλπη.

Η στάση της κινεζικής κυβέρνησης δεν προξενεί έκπληξη, αλλά οι αναφορές του Λιουνγκ πιθανότατα δεν θα ηρεμήσουν τους διαδηλωτές.

Ανήσυχη η Βρετανία, αποστάσεις κρατούν οι ΗΠΑ

Το Λονδίνο δεν έκρυψε πως το απασχολεί η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ: Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την «βαθιά του ανησυχία» μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Όταν ρωτήθηκε εάν αισθάνεται ότι έχει υποχρέωση να μιλήσει για τα γεγονότα, απάντησε «φυσικά, αισθάνομαι ότι έχω βαθιά υποχρέωση».

«Όταν είχαμε φτάσει σε συμφωνία με την Κίνα, υπήρχαν λεπτομέρειες της συμφωνίας σχετικά με τη σημασία να δοθεί στο λαό του Χονγκ Κονγκ ένα δημοκρατικό μέλλον εντός της προσέγγισης των "δύο συστημάτων"» είπε. «Ελπίζω πως το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί» σημείωσε ο Κάμερον.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον κρατά πολύ προσεκτικές αποστάσεις. Ο Λευκός Οίκος περιορίστηκε στο ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση και κάλεσε όλες τις πλευρές να «δείξουν αυτοσυγκράτηση» και τους διαδηλωτές «να εκφράσουν ειρηνικά τα αιτήματά τους».

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν απορρίψει μεν αιτιάσεις του Πεκίνου πως εμπλέκονται στα εσωτερικά της Κίνας αλλά είχαν εκφράσει δημόσια την υποστήριξή τους «στα αιτήματα του λαού του Χονγκ Κονγκ».

Η Ουάσινγκτον έχει σήμερα αρκετά στενότερους οικονομικούς δεσμούς με την Κίνα από ό,τι, όπως σημειώνει το Reuters, την εποχή της Τιενανμέν. Σύμφωνα με το πρακτορείο, αμερικανικά κυβερνητικά στελέχη έχουν έρθει σε επαφή με ομολόγους τους στο Πεκίνο υπογραμμίζοντας τη σημασία της σταθερότητας σε ένα διεθνές οικονομικό κέντρο όπως το Χονγκ Κονγκ.

Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ. ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΚΙΝΑ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ....

Συμβούλιο της Επικρατείας : Συνταγματική, η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων


Συμβούλιο της Επικρατείας : Συνταγματική, η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

 Συνταγματική κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων,από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Ειδικότερα, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αποφασίστηκε, κατά πληροφορίες, ότι πρέπει να απορριφθεί αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, βάσει της οποίας της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ λόγω νομοθετικών περικοπών που έλαβαν χώρα μετά την συνταξιοδότηση της και καθώς περίμενε την καταβολή του εφάπαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι επικρατείας δέχθηκαν,κατά πλειοψηφία, ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μείωση του εφάπαξ δεν παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την αναλογικότητα, την κοινωνική ασφάλιση και την προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου προς την Πολιτεία.

Η υπόθεση εισήχθη προς κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ με βάσει τις διατάξεις του νόμου 3900/2010, ως πιλοτική-πρότυπη δίκη με διαδικασίες εξπρές.
 ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"