ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα»

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα»

«Προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα» έγραφε ο Βάρναλης στο ποίημα «Οι μοιραίοι» και η πυκνή, απολύτως ορθή και διεισδυτική περιγραφή του για τον συγκεκριμένο τύπο ανθρώπων δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί από άλλον ποιητή ή πεζογράφο. Αθέλητα έρχεται στον νου ο Βάρναλης όποτε μεταδίδεται είδηση για τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα.
Στα λόγια, διανθισμένα με αοριστία και υπαινιγμούς, δίχως μνεία ονομάτων και περιστατικών, γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση. Στην πράξη, οι Ελληνες πληρώνουν τον λογαριασμό, που βγαίνει από τις ταμειακές μηχανές της τρόικας. Οι Ελληνες «διαπραγματευτές» το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν τον λογαριασμό από την τρόικα στους... πελάτες, δηλαδή σε όλους εμάς.
Οι παραλληλισμοί με άλλες χώρες δεν τιμούν το πολιτικό προσωπικό της δικής μας. Η γαλλική κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο προϋπολογισμού που προβλέπει τη μείωση του ελλείμματος της χώρας κάτω από το όριο του 3% το 2017, δηλαδή δύο χρόνια αργότερα από την προθεσμία που είχε συμφωνηθεί με τους Γερμανούς.
Σχεδόν ταυτόχρονα με τους Γάλλους, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι σκοπεύει να καθυστερήσει ένα έτος τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ενώ ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι επιμένει στις δηλώσεις του για την ανάγκη επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης, σχεδιάζοντας παράλληλα την αγορά επισφαλών δανείων ελληνικών και κυπριακών τραπεζών, που αξιολογούνται ως junk («σκουπίδια»), με στόχο να ενισχυθεί η ρευστότητα στις δύο χώρες.
Και η ελληνική πλευρά αντί να στοιχηθεί πίσω από το διαμορφούμενο μέτωπο Γαλλίας - Ιταλίας έχει γίνει ο πιο πιστός υπηρέτης του Βερολίνου και ο πλέον διαπρύσιος κήρυκας του «μονόδρομου» της περιοριστικής πολιτικής. Να εξηγηθεί αυτή η παράξενη εμμονή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία - τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα. Επείγει, όμως, να ξεπεραστεί η εθελοδουλία προς τους Γερμανούς. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες σε σχέση με το παρελθόν. Χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις...

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ομολογία Παπασταύρου για μόνιμη (και στενή) επιτήρηση στην Ελλάδα

Ομολογία Παπασταύρου για μόνιμη (και στενή) επιτήρηση στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θα παραμένει υπό επιτήρηση. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Σταύρο Παπασταύρου, σύμβουλο του πρωθυπουργού, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, στο περιθώριο των χθεσινών συνομιλιών, ουσιαστικά πανηγύρισε την απόφαση Ντράγκι για την αποδοχή από πλευράς ΕΚΤ τιτλοποιημένων δανείων και ομολόγων χαμηλής αξιολόγησης, αλλά αναγκάστηκε να παραδεχτεί στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν σχετικά ότι η χώρα θα μείνει στενά επιτηρούμενη ως αντάλλαγμα για την απόφαση αυτή.

Xάσμα

Οι χθεσινές διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα ολοκληρώθηκαν χωρίς να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές αναφορικά με τον Προϋπολογισμό του 2015 και ειδικότερα για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ετσι οι συνομιλίες για τα θέματα αυτά θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν πάντως ότι οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Οσον αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, η τρόικα εμμένει να διατηρηθεί στο 3% και η ελληνική πλευρά πιθανότατα θα τον «προσγειώσει» λίγο χαμηλότερα (περί το 2,8%).

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας τηρούν άκαμπτη στάση και στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή μαραθώνια συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ασκήθηκαν πιέσεις από την τρόικα για αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με την ελληνική πλευρά να μη δέχεται να συζητήσει πιθανή μείωση συντάξεων. Ισχυρές πιέσεις υπήρξαν και για την υλοποίηση των υπαρχουσών δεσμεύσεων, κάτι που σημαίνει ότι η τρόικα εστιάζει πλέον σε περικοπές προνοιακών επιδομάτων, πιθανή κατάργηση του ΕΚΑΣ και ενδεχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας για περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης. Εξάλλου, η ελληνική πλευρά επέμεινε στη συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους για να μην υπάρξουν αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και στον συνδικαλιστικό νόμο. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Βρούτσης αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή τροπολογία για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, κάνοντας τη διαδικασία της διαιτησίας δυσκολότερη για τους εργαζόμενους.

Οι χθεσινές επαφές με την τρόικα σημαδεύτηκαν από τις διαμαρτυρίες του ΠΑΜΕ, που απέκλεισε το υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι. Αποτέλεσμα ήταν η συνάντηση ανάμεσα στους επικεφαλής των δανειστών της χώρας και στον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη να ξεκινήσει λίγο νωρίτερα, ενώ κατά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησαν οι συνομιλίες για τα εργασιακά θέματα με τον κ. Βρούτση.

Πηγη: Δημοκρατία.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"